joi, 7 martie 2013

A fi in propria Viata


Am fost invatati sa ne rugam doar la nevoie, doar cand suntem in suferinta, doar atunci cand nu mai este nici o solutie, caci omul se simte stapan peste intrega creatie si pe oamenii din viata lui...
"Oamenii cred in general ca luciditatea, judecata, intuitiile lor nu depind decat de ei, ca sunt singurii lor autori, iar aceste calitati nu le pot fi luate. Ei se inseala. Acestea sunt niste inspiratii primite de la unele entitati spirituale. De aceea ei trebuie sa se preocupe sa ramana intr-o buna comunicare cu aceste ajutoare pretioase care îi sprijina prin avertismentele si sfaturile lor." (Omraam Aivanhov). Aceste entitati sunt spirite inalte de lumina, ingerii pazitori, arhanghelii, maestrii vazuti si nevazuti veniti sa ne indrume, sa ne ajute.
Am fost invatati sa dam vina pe tot ceea ce este in exteriorul nostru, sa ii certam pe cei apropiati, sa fim furiosi pe lumea intreaga pentru propria nefericire. Lucrarea "umbrelor" se face prin confuzie, in iluzie, atunci cand omul nu este in sine si este proiectat in afara lui, preocupat de ceea ce fac altii, hranind furia, invidia, indoiala, fricile si devalorizandu-se pana la pierderea de sine. Omul va crede atunci ca nu mai are bucurie, sanatate, putere, curaj, abundenta din vina celorlalti. Omul va pierde asfel contactul cu divinitatea, va cadea in depresie, tristete, va deveni agresiv.... astfel lucrarea "umbrelor" va fi completa. Puritatea este o inalta virtute, o cale, o inalta aspiratie de la care poti porni catre celelalte virtuti.
Incepe sa fii atent la ganduri, la gesturi, la cuvinte, la simtire, vei observa miscarea si dinamica de deblocare a acestor "umbre" care isi pierd puterea, caci nu le vei mai hrani. Nu te gandi la puritate ca la o lupta, ci ca la o schimbare totala a modului tau de a gandi si actiuna in propria viata. Inceputul drumului catre puritate incepe odata cu refacerea legaturii dintre tine si Dumnezeu, prin rugaciune plina de simtire, invatand recunostinta pentru tot ceea ce esti si nu pentru ceea ce ai, caci acestea sunt iluzii materiale. Transforma permanent gandurile in iubire. Gaseste vointa, gaseste puterea de a fi tu insati. Rugaciunea nu este un pansament pentru durere si frica. Nu mai da putere acestora in tot ceea ce faci.
"Secretul rugaciunii se afla dincolo de cuvintele de lauda, de incantatiile si de cantecele ritmice inchinate "puterilor care sunt". Aflam puterea rugaciunii in sentimentele pe care cuvintele rugaciunii le evoca in interiorul nostru. Sentimentul din rugaciunile noastre este cel care ne deschide usile si ne lumineaza drumul catre fortele vazute si nevazute.Sentimentul inseamna mai mult decat un factor in rugaciune, sentimentul este chiar rugaciunea. In forma sa cea mai pura, rugaciunea nu are o expresie exterioara. Prin comunicarea noastra cu elementele acestei lumi, ni se da acces Ia marile mistere ale vietii, sansa de "a vedea nevazutul, de a auzi ceea ce nu poate fi auzit si de a rosti cuvantul nerostit". Rugaciunea contine emotie, gand si sentiment.
Emotia poate fi considerata sursa puterii care ne impulsioneaza in a ne atinge scopurile vietii.Gandul poate fi considerat sistemul de ghidare care ne directioneaza emotiile, iar Sentimentulpoate exista doar in prezenta gandului si a emotiei, el reprezentand unirea celor doua. Traditiile stravechi sugereaza ca oamenii sunt capabili de doua emotii principale: lubirea si frica. De aceea, in loc sa ne concentram atentia asupra a ceea ce nu vrem, o alegere superioara ar fi aceea de a ne identifica cu ceea ce alegem sa aducem in vietile noastre si de a trai din aceasta perspectiva. Dar, fara puterea de a ne alimenta gandul, el poate exista Ia nesfarsit, ca o simpla posibilitate in mintea noastra. Potentialul gandului in absenta energiei care sa-I alimenteze, reprezinta ceea ce noi numim dorinta. Numai emotia este cea care poate da forta posibilitatii de manifestare a dorintei noastre.
Atunci cand contopim emotia fricii cu gandul, sentimentul care ne alimenteaza este unul de nevrednicie, lucru care va genera experientele pe care vrem cel mai putin sa le traim. 0 rugaciune pentru mai multi bani, este sustinuta de ganduri ca: "nu am suficient de multi"; "am nevoie de mai mult"; "am ramas fara…"
Sansa de a intelege ce s-a intamplat cu rugaciunile noastre, in trecut, reprezinta primul pas spre vindecare.
Cand noi cream sentimente despre lucrurile pe care alegem sa le experimentam in lume, in sfera posibilitatilor de creatie, noi plasam o imagine a sentimentului, o cantitate de energie, suficienta pentru a permite manifestarea unei noi posibilitati. Universul ne ofera exact ceea ce sugera imaginea.
Atunci cand nu vrem ceva – aceasta fiind o emotie bazata pe frica – frica noastra alimenteaza, de fapt, manifestarea a ceea ce sustinem ca nu dorim.
De aceea, alegerile noastre trebuie facute in mod constient si responsabil, sa ne concentram, mai degraba, asupra experientelor pozitive pe care le alegem, decat sa ne pregatim pentru lucrurile negative pe care nu le dorim. Creatia ne aduce consecinta a ce simtim, manifestand imaginea pe care am creat-o.
Secretul pierdut al tehnicii rugaciunii consta in a schimba perspectiva asupra vietii, simtind ca "miracolul" s-a petrecut deja si ca rugaciunile noastre au fost implinite. Deci, atunci cand cerem ceva, noi recunoastem ca nu avem acel lucru. Continuand sa cerem, nu facem nimic altceva decat sa oferim putere lucrurilor care nu se vor intampla. Calea de legatura dintre om si fortele acestei lumi incepe in inimile noastre.
Asa ca, rugaciunea ar trebuie inceputa cu sentimentul de recunostinta pentru tot ceea ce este si tot ceea ce a fost, pentru ca asa a fost sa fie pana acum.
Apoi, cu sentimentul iubirii sa ta imaginezi prin gand, cu emotie, traind deja visul tau. De aici mai departe, rugaciunea trebuie sa devina una de multumire, pentru sansa de a putea alege care creatie vrem s-o experimentamPrin multumirile noastre, noi cinstim toate altemativele posibile si le aducem in aceasta lume pe cele pe care le alegem.
In plus, iubirea noastra pentru noua situatie, ii da acesteia forta de a se naste. Odata ce am creat in minte imaginea dorintei noastre si am trait in inima sentimentul ca dorinta s-a implinit, lucrul respectiv a fost deja obtinut! Cu toate ca intentia rugaciunii noastre se poate sa nu fi fost asimilata in intregime, la nivelul simturilor, noi trebuie sa consideram ca acest lucru s-a intamplat.Secretul acestei tehnici de rugaciune consta in a constientiza ca, atunci cand simtim, efectul sentimentelor noastre s-a manifestat undeva, intr-un anume plan al existentei noastre. Rugaciunea noastra vine, in acest caz, dintr-o perspectiva foarte diferita. In loc sa cerem indeplinirea rugaciunii noastre, noi recunoastem rolul nostru activ in creatie si multumim pentru ceea ce suntem siguri ca am creat. Chiar daca vedem, sau nu, rezultate imediate, multumirile noastre recunosc faptul ca, undeva in creatie, rugaciunea noastra s-a indeplinit deja.Acum, rugaciunea noastra devine o rugaciune afirmativa de multumire, care ne alimenteaza creatia, permitandu-i sa atinga maximum de potential." (Tehnica pierduta a rugaciunii, Gregg Braden)
Drumul catre tine este o trezire a constiintei, si nu suferinta, boala, lipsurile. Primul pas catre tine este sa devii constient de tot ceea ce esti, de tot ceea ce reprezinti pentru ceilalti. Te-ai gandit pentru o clipa cum ar fi fost viata altora fara tine?
Da..., meriti sa fii in aceasta viata, meriti sa fii iubit, meriti sa fii mama, meriti sa fii tata, meriti sa fii copil, meriti sa ai tot ce ai nevoie, meriti sa ai bucurie, meriti sa fii tot ceea ce esti. Omul insasi se pedepseste prin faptele sale si nu divinitatea... Inalta chiar acum o rugaciune curata, plina de iubire pentru a fi auzita cat mai sus in inaltul Cerurilor.
La initiativa celor de la "Apusenii Verzi" in fiecare duminica de la ora 18:05 la 18:35, suflete de pretutindeni se reunesc urmarind tehnica straveche despre care ne vorbeste si Gregg Braden, pentru a se simti deja in fluxul iubirii, armoniei, sanatatii, pacii, fericirii, atragand persoanele si resursele potrivite. Meditatia colectiva influenteaza puternic si pozitiv lumea in care traim.
Lucrarea ingerilor se regaseste peste tot in jurul nostru. Asculta si citeste aceste cuvinte pline de magie care vor deschide drumul spre tine. Te imbratisez suflete oriunde ai fi,
Karyn Maria Lombrea
 
http://dei-matei.blogspot.ro

Despre detoxifiere si cateva retete


“Constitutia corpului omului nu s-a schimbat pentru a se adapta la noile conditii ale mediului artificial care l-a inlocuit pe cel natural. Rezultatul este acela al unui dezacord intre om si mediul sau. Efectul acestui dezacord, este o deteriorare continua a corpului uman , ale carei simptome sunt numite boli.”
Profesor Hilton Hotema
Morcov si castravete
  • 3-4 morcovi
  • 1 castravete
  • ½ sfecla
  • ½ lamaie
  • 1 bucatica de ghimbir
detoxifiere
Sfecla ajuta in curatarea ficatului
In general omul are in jur de 4,5 litri de sange in corp, dar  de 4 ori mai multa limfa. Limfa imbaiaza fiecare celula. Deoarece sangele aduce cat si ia toxinele din limfa in mod direct, procesul de detoxifiere incepe atunci cand sangele devine mai subtire decat limfa, ajutand toxinele prinse in limfa sa se duca in sange pentru a fi scoase din organism. Principiul difuziei spune ca lucrurile se muta din zone cu concentratie mare in zone cu o concentratie mai mica.

Castravete si sfecla
  • 1 castravete
  • 3 morcovi
  • 1 sfecla
  • 2 bete de telina
  • 1 mana de patrunjel
  • ½ lamiae
Castravetele si telina sunt diuretice naturale
Cand cineva radiaza cu sanatate si vitalitate, nu mai extrage vitalitatea din restul oamenilor, animalelor si plantelor. Aceasta se datoreaza difuziei energiei sale crescute din locuri cu concentratie mare spre locuri cu o concentratie scazuta.  In vreme ce aceasta energie se imprastie, se creaza si un magnetism care se manifesta sub forma carismei. Un corp curat, sanatos este carismatic, luminos, frumos.
Rosie cu frunze verzi!
2 rosiidetoxifiere
2 frunze de salata verde
2 ridichi
4 fire de patrunjel
½ lamiae
Tot ce este verde ne hraneste celulele si le detoxifica
Aminteste-ti ca organismul uman se recreaza in mod constant din aer, apa, hrana si ganduri. Studiile arata ca 98% din atomii din corp sunt complet inlocuiti in doar 2 ani. In 7 ani tot corpul este inlocuit. Este incredibil, in doar cativa ani poti sa-ti reconstruiesti corpul cu material nou nout si de calitate, te poti regenera in totalitate.
Amestec crud
  • 3-4 morcovi
  • 2 bete telina
  • ½ sfecla
  • 1 broccoli
  • ½ lamaie
Urina in general este o reflectie excelenta a sangelui; urina este de fapt sange purificat. Cu cat este mai tulbure urina, cu atat mai multe toxine sunt scoase din corp. Urina clara, limpede este un semn al sangelui curat la acel moment.
Castravete si mar
2 bete de fenel
½ castravete
½ mar verde
detoxifiere
1 mana de menta
1 bucatica de ghimbir
Ghimbirul, lamaia si marul ajuta la procesul de detoxifiere a intregului corp
Este nevoie de aproximativ o luna pe o dieta cu hrana vie pentru a compensa un an de hrana gatita, toxica.
Piele perfecta
  • 1 castravete
  • 1 pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • ½ lamaie
  • ¼ ardei gras
Castravetele si ardeiul gras sunt surse foarte bune de siliciu.
Oamenii care au sange de tipul A au tendinta de a arde mai lent carbohidratii si pot in general sa aibe mai multi in dieta lor. In verme ce cei cu tipul O ard carbohidratii mare repede si este bine sa-i evite si sa consume mai multe grasimi pentru energie.

Detoxifiere totala

  • 1 rosie
  • 1 asparagus
  • 1 castravete
  • ½ lamiae
detoxifiere
Asparagusul este un diuretic natural care ajuta la scoaterea toxinelor din corp si la curatarea rinichilor.
Majoritatea oamenilor sunt deficient in minerale ca magneziu, calciu, sulf, fosfor, sodium sau fier. Pentru o detoxifiere este nevoie de minerale alcaline. Astfel calciul care este un mineral alcalin, are un rol important in detoxifiere, el legandu-se de toxinele acide pe care corpul le elimina. Daca corpul tau nu are minerale alcaline, atunci aceste toxine acide nu pot iesi din corp si te vei simti foarte bolnav. De asemenea corpul nu va pierde in greutate pentru ca toxinele sunt de obicei stocate in straturile de grasime.
Pentru ficat
  • 1 mana de papadie
  • 3-4 morcovi
  • ½ castravete
  • ½ lamiae fara coaja
Sucul de papadie este un remediu traditional pentru curatarea ficatului.
Este essential ca inainte sau in timpul unei detoxifieri sa se consume multe vegetale cu frunze verzi si alte superalimente alcaline, precum spirulina. Odata remineralizat corpul o sa treaca mult mai usor prin detoxifiere.
Suc de potasiu
3 morcovi
3 bete telina
suc de sfecla detoxifiere
½ legatura de spanac
½ legatura de patrunjel
Pentru presiunea arteriala
  • 2 catei usturoi
  • 1 mana de patrunjel
  • 1 castravete
  • 4 morcovi
  • 2 bete telina

Verde
  • ½ legatura spanac
  • 2 frunze mari kale
  • 1 banana mica
  • 1 kiwi
Un cuvant de atentionare ar fi sa nu se confunde simptomele de detoxifiere (poftele, anemia, iritabilitatea, oboseala, durerile de cap etc.) cu alte probleme pe care corpul le poate experimenta
Surse pentru acest articol cuprind:
David Wolfe, The Sun food Diet Succes System – detoxifiere
http://viataverdeviu.ro

miercuri, 6 martie 2013

Tehnici de creştere a vibraţiei şi menţinerea unui nivel energetic ridicat


Pe parcursul unei zile, trecem prin multe situaţii care ne secătuiesc de energie şi ne alungă vibraţiile pozitive: şeful se poartă urât fără motiv; partenerul de viaţă şi/sau copiii au o zi mai agitată, ceea ce poate duce la tensiuni în familie; nervi în trafic; zgomot insuportabil; veşti proaste; diverse alte provocări care pur şi simplu ne consumă energia. Iar atunci când vibraţiile ne ajung pe o frecvenţă joasă, este foarte greu să ne concentrăm pentru realizarea scopurile noastre sau să ne propunem să fim fericiţi. 

1. Cântă
A cânta este cea mai rapidă şi mai uşoară metodă de a-ţi creşte vibraţia.
 E foarte greu să te simţi trist sau deprimat atunci când cânţi. Încearcă să cânţi un cântec cu versuri. Cântă cât te ţin plămânii, de parcă ai fi într-un muzical pe Broadway. Dacă eşti timid, găseşte-ţi un loc unde să nu te vadă şi să nu te audă nimeni. E foarte distractiv să inventezi alte cuvinte pentru un cântec mai vechi. La fel de amuzant este să faci karaoke. Încearcă să cânţi şi atunci, mai ales atunci când eşti trist şi nu ai chef. Cântă dimineaţa, când îţi pregăteşti copiii pentru grădiniţă sau pentru şcoala ori când te pregăteşti pentru o noua zi de muncă; şi vei vedea că ziua ţi se va îmbunătăţi semnificativ.

2. Fă mişcare
Când îţi mişti corpul, înviţi Spiritul Universal în interiorul tău şi îţi mişti energiile interne, astfel încât distrugi posibilele blocaje energetice din zona chakrelor. Dansează!
 Pune-ţi o melodie şi mişcă-te în ritmul muzicii. Dacă nu-ţi place să dansezi, fă exerciţii. Fă o plimbare, pe jos sau cu bicicleta, urcă scări, ridică greutăţi. Pune-ţi muşchii la treabă. Acest lucru te va împământa, te va reconecta cu propriul corp şi cu Pământul. Aminteşte-ţi că eşti o fiinţă spirituală într-un corp fizic şi că trebuie să ai grija de corpul tău pentru ca el să-ţi poată adăposti în siguranţă spiritul. Poţi să încerci şi Qigong, Tai Chi sau Yoga. Toate conţin meditaţie şi îşi propun să reconecteze mintea, corpul şi spiritul. Mişcarea corpului curăţa sistemul limfatic şi eliberează endorfinele care dau senzatii plăcute în corp. Mişcarea energizează. Când oamenii sunt trişti sau deprimaţi, nu au tragere de inimă spre mişcare şi preferă statul la televizor sau în pat. Dacă eşti pe o frecvenţă negativă, impune-ţi să faci mişcare. Plimbă-te puţin sau dansează pe melodia preferată. Vei observa o schimbare considerabilă a vibraţiilor tale. 

3. Râzi
Umorul îţi ridică întotdeauna vibraţiile. Există un motiv pentru care s-a spus că râsul este cel mai bun medicament. Daca abia te târăşti prin viaţă şi te simţi zdrobit, găseşte un motiv de râs. 
Râzi chiar de tine şi de situaţia în care eşti. Învaţă să nu te iei prea în serios. Dacă nu poţi să râzi de propria situaţie, atunci găseşte motive de râs în altă parte. Uită-te la o comedie, la un filmuleţ amuzant sau citeşte o carte de bancuri. Râsul eliberează endorfine în corp. Foarte rar vezi oamenii deprimaţi râzând. Dacă ar râde, în mod sigur ar reuşi să scape de depresie. Cand eşti în stare să râzi, chiar dacă te afli într-o situaţie mai dificilă, acest lucru te va conduce într-un punct de unde vei putea să acţionezi şi astfel vei scăpa de vibraţiile joase. Când a fost ultima dată când ai râs din tot sufletul, astfel încât să te doară stomacul sau să-ţi dea lacrimile? Este un sentiment minunat de eliberare, care merită încercat mai des. 

4. Meditează
Meditaţia este o metodă excelentă de a ne reconecta cu mintea şi spiritul. E recomandat să ne aşezăm într-o poziţie confortabilă, să punem muzică relaxantă pe fundal, să aprindem câteva lumânărele parfumate. Apoi să ne concentrăm pe respiraţie. Să observăm inspiraţiile şi expiraţiile. 
Să facem câteva expiraţii adânci. Vom observa că ne vin multe gânduri în minte. E bine să le lăsăm să intre şi să plece. Să fim conştienţi de gândurile noastre şi apoi să le dăm drumul. Putem să rămânem în această stare, pentru a ne bucura de momentul prezent sau putem face o meditaţie care să ne separe, prin imaginaţia noastră, de ego şi să ne ducă în comunicare cu sinele, cu intuiţia, cu ghizii noştri spirituali. E recomandat să facem exerciţii zilnice de meditaţie, timp de 10 minute. Unora le place să mediteze dimineaţa, imediat ce se trezesc, pentru a rămâne cu această stare bună pe tot parcursul zilei. Mai există şi varianta meditaţiei înainte de a merge la culcare, pentru eliberarea tuturor energiilor negative acumulate pe parcursul zilei. Meditaţia poate fi făcută la birou, în timpul pauzei de prânz sau oricând în timpul zilei.

5. Curăţare energetică
Există un corp energetic de lumină în interiorul fiecăruia dintre noi. Pe parcursul unei zile, acest corp energetic se impregnează cu experienţele şi energiile altora. Unele dintre acestea te vor energiza, însă altele te vor seca de energie. Poţi însă să-ţi refaci energiile, devenind conştient de ele şi făcând câţiva paşi pentru a ţi le reechilibra. Iată câteva metode de curăţare energetică rapidă:

– Respiră adânc de zece ori. Respiraţia adâncă reduce tensiunile din corp şi oxigenează sângele. Tot ea ţine la distanţă stările de mânie, de frică sau depresie. Pe inspiraţie e bine să spunem următoarea mantra: „Inspir iubirea şi lumina din Univers. Permit numai iubirii şi luminii să locuiască în mine“. Si apoi, pe expiratie:„Îndepărtez negativitatea şi reziduurile ei din corpul meu. Sunt iubire“.
– Fă o baie fierbinte. Apa are puteri purificatoare, atât fizic cât şi energetic. Când faci baie, e bine să repeţi: „Îndepărtez toate energiile negative din corpul meu. Sunt plin de iubire şi lumina de la Sursa Universală “. Imaginează-ţi că apa este lumina alba, care te inconjoara cu dragoste şi te ocroteşte.
– Spune o rugăciune. Cere ca energiile tale să fie purificate. Spune: „Sunt înconjurat de lumina albă a iubirii. Cer să fiu un vas curat pentru energia provenită de la Sursa Universală , să împart dragoste şi binecuvântări oriunde mă duc“.
– Echilibrează-ţi chakrele. Chakrele sunt puncte de lumină din corp, care conectează corpul energetic la corpul fizic. Fiecare chakra reprezintă o parte a vieţii tale. Fă o meditaţie de purificare a chakrelor, prin care să-ţi imaginezi că fiecare zonă devine curată.

6. Numără-ţi binecuvântările

Recunoştinţa este printre cele mai înalte vibraţii din Univers. A fi recunoscător îţi poate ridica vibraţia în câteva secunde. Indiferent de ce ţi se întâmpla în viaţă, poţi găsi ceva 
pentru care să fii recunoscător. Chiar atunci când ţi se întâmplă ceva rău, încearcă să găseşti binecuvântarea din spatele situaţiei. Scrie, în fiecare dimineaţă sau în fiecare seară, zece lucruri pentru care eşti recunoscător. Pot fi lucruri simple, de care te bucuri zilnic. Iată câteva exemple:

– Sunt recunoscător pentru că familia mă iubeşte şi ştiu că pot conta pe dragostea şi sprijinul ei în orice situaţie.
– Sunt recunoscător pentru sănătatea mea.
– Le sunt recunoscător oamenilor care m-au provocat astăzi, pentru ca mi-au dat şansa să evoluez spiritual.

– Sunt recunoscător pentru că am cel mai călduros şi confortabil halat de baie.

– Sunt recunoscător pentru sănătatea copiilor mei.
– Sunt recunoscător pentru că am suficienţi bani ca să cumpăr alimente sănătoase.
Când devii conştient de toate aceste binecuvântări din viaţa ta, atunci începi să funcţionezi pe alte frecvenţe, să emani mai multă energie pozitivă, ceea ce îţi va aduce şi mai multe binecuvântări în viaţă. Când te simţi mânios, trist, vinovat, plin de temeri, începe să-ţi numeri binecuvântările din viaţă. Vei vedea că situaţia nu e atât de rea pe cât pare.


7. Ţine un jurnal
Scrierea gândurilor te ajută să le analizezi mai bine.
 Să te exprimi, chiar şi pe hârtie, poate fi un exerciţiu terapeutic, ce îţi poate folosi ca etalon a ceea ce ai fost şi cât de departe ai ajuns la un moment dat. Poţi folosi jurnalul şi pentru a-ţi înregistra binecuvântările zilnice,
 dar şi pentru a-ţi exprima gândurile. Acest lucru te ajută să-ţi creşti vibraţiile, pentru că, în loc să-ţi depozitezi sentimentele negative în corp, poţi scăpa de ele, încredintându-le hârtiei. În acelaşi timp, te poate ajuta să gasesti solutii si sa-ti ordonezi gandurile intr-o maniera logica. Iti 
poti folosi jurnalul: pentru a-ti face listele zilnice de sarcini; pentru 
a descrie experientele de dezvoltare personala, 
prin care ai trecut la un moment dat, poate chiar zilnic; sau pentru a-ti nota scopurile pe care ti le propui. Poti scrie acolo scrisori pentru cei de care esti prea speriat ca sa le vorbesti direct sau poti scrie cateva randuri pentru cei pe care esti furios si fata de care nu te poti exprima fara sa-ti pierzi cumpatul. Poti scrie orice in jurnalul tau. Este, cum am spus, un exercitiu terapeutic. Insa e bine ca jurnalul sa-l pastrezi intr-un loc sigur, sa fie numai al tau, sa nu-l vada nimeni, pentru ca in jurnal esti TU cu TINE, fara retineri.
  
8. Ajută-i pe ceilalţi

Este un mod simplu si eficient de a-ti creste vibratia. Cand ai grija de cineva, acea persoana iti este recunoscatoare. Recunostinta este o vibratie foarte inalta. Si cand ajuti pe cineva sa
 atinga acea stare, aceeasi energie pozitiva se proiecteza si asupra ta. Nu trebuie sa facem gesturi eroice pentru a-i ajuta pe ceilalti. Putem sa dam telefoane rudelor mai invarsta si sa ne interesam de ele. Sa cumparam o cafea pentru cineva care pare ca are nevoie. Sa lasam un bacsis mai mare pentru un chelner care pare obosit, sa facem un compliment unui strain, sa donam haine unui adapost de copii. Si am putea face zece astfel de actiuni in fiecare zi. Cand avem o stare emotionala buna, este usor sa facem asa. Insa este si mai important sa ajutam atunci cand suntem tristi si deprimati. Fii o binecuvantare in viata cuiva, doar pentru un moment, si ai sa vezi cum iti creste vibratia.
  
9. Iartă
Stii ca, atunci cand iti mentii starea de furie sau de suparare pe cineva, sistemul tau energetic sufera foarte mult? E ca si cum ai lua o greutate de cateva kilograme si ai purta-o cu tine tot timpul.
 Cand ierti, de fapt alegi sa renunti la acea greutate. Acest lucru te face sa fii mai usor si iti creste vibratia. Dar, asa cum stim toti, despre iertare e mai usor de vorbit, decat de facut. Mai intai, da-ti seama ca sentimentele de furie, pe care le cari cu tine in viata, iti fac rau TIE, nu persoanei care te-a jignit. Daca cineva iti da un cactus, cat timp il vei tine in mana? Pana iti vor intra tepii in piele?
 Pur si simplu da-i drumul, lasa-l sa cada, leaga-ti ranile ingrijeste-le si vindeca-te. Daca alegi sa tii cactusul in mana in continuare, nu poti sa invinovatesti pe nimeni altcineva decat pe tine pentru ca te doare. Invata lectia care decurge din experienta respectiva si mergi mai departe.
 Cand te simti jignit, tratat nedrept, asuma-ti responsabilitatea si mergi mai departe. Nu fi aspru cu tine, doar realizeaza ce ai actionat rau in situatia respectiva si decide cum ar fi mai bine sa te comporti in viitor. 
Trimite-i iubire celui care ti-a facut rau. Fii empatic. Intelege ca persoana repectiva se comporta asa, pentru a-si satisface si ea nevoia de iubire. Simte compasiune pentru cei care nu au primit iubire in viata si cred ca vor obtine atentie prin comportamente agresive. Poate celui care te-a ranit ii pare rau ca a facut-o, dar nu vrea sa recunoasca. Poate nu a vrut sa te raneasca, dar nici nu vrea sa-si recunoasca vina. Poate sufera atat de tare, incat actul lui a fost un stigat de ajutor. Incerca sa vezi situatia din punctul lui de vedere. Toata lumea greseste. Iarta-te pe tine si pe ceilalti. Ne aflam aici pentru a invata. Nu e nevoie sa porti greutati insuportabile in spate. Nu lasa ura si mania sa-ti consume parte din viata. Fa loc doar iubirii. 

10. Iubeşte!
Iubirea este cea mai inalta frecventa vibrationala posibila. De aceea e bine sa gasim moduri de a iubi si de a ne afla cat de mult posibil pe frecventa ei.
Trimite iubire altora. Inchide ochii si imagineaza-ti persoana careia vrei sa-i trimiti dragoste. Imagineaza-ti cum se misca energia din inima ta inspre a ei. Poate fi colorata in roz, verde, galben, alb. 
Imagineaza-ti fluxul de iubire dintre voi. E posibil ca persoana respectiva sa te contacteze mai tarziu si sa-ti spuna ca s-a gandit la tine. Exprima-ti dragostea fata de ceilalti. 
Stiu TOTI oamenii din viata ta pe care ii iubesti, ca ii iubesti? Cand le-ai spus-o ultima oara? Si cand le-ai aratat-o? Printr-o imbratisare, o strangere de mana, un zambet? Imparte permanent in juru-ti aceste lucruri, pentru ca ceilalti sa stie permanent ca ii iubesti.

Aminteste-ti de conexiunea ta cu Sursa. Nu esti niciodata singur. Sursa Universala este permanent legata de tine si permanent accesibila. Inchide ochii si deschide-ti inima pentru a primi Iubirea Universala. Imagineaza-ti o raza de lumina care vine din Univers si intra direct in inima ta. 
Ea va fi acolo mereu. Nu trebuie sa faci ceva sa o castigi, ea pur si simplu ESTE. Las-o sa-ti spele temerile, vina, rusinea, furia, depresia. Adu-ti aminte ca esti permanent conectat cu Sursa de Iubire Universala. Conecteaza-te la aceasta energie atunci cand te simti rau.
Iubeste-te pe tine insuti. Acorda-ti timp pe parcursul zilei pentru a-ti oferi iubire. Du-te la masaj, imbratiseaza- te singur, zambeste in oglinda si spune-ti: „Te iubesc. Multumesc ca esti aici“. Trimite iubire celulelor din corpul tau. Fa o lista cu lucruri pe care iti place sa le faci si fa-le cat mai des cu putinta.

Nu aştepta ca ceilalţi să-ţi ofere dragoste. Hraneşte-te singur ca să ii poti hrăni pe alţii. Acorda-ţi timp să-ţi echilibrezi energiile, pentru a avea capacitatea să imparţi dragostea ta cu ceilalţi.

sursa


Sursa: http://sfatuitoarea.blogspot.ro/2013/01/tehnici-de-crestere-vibratiei-si.html

marți, 5 martie 2013

Energiile lunii martie - Jennifer Hoffman


Orice luna care incepe cu demisia unui Papa catolic, cu spitalizarea reginei Angliei si cu un guvern al Statelor Unite aflat sub sechestru, promite sa fie interesanta. Toate astea s-au intamplat doar in primele trei zile – si va fi o luna lunga. In ianuarie, am adaptat energiile post 2012, obositi si un pic deziluzionati si dezamagiti. In februarie, am descoperit toate blocajele care ne-au limitat, inclusiv ranile noastre sufletesti, ciclurile karmice, partenerii, credintele si factorii de distragere. A fost o luna dura, in care am avut de procesat un lucru dupa altul. Si acum avem de-a face cu luna martie, care va fi cu siguranta o amestecatura de nebunie si haos, plina de adevaruri, viziuni clarificatoare si validare. Avem si cea mai puternica data a anului, 22 martie, care anunta incheierea tridimensionalitatii (adica, se termina energia care sustine 3D). […]
 
De o luna am scris ca echinoctiul din 22 martie reprezinta incheierea tridimensionalitatii – ceea ce inseamna ca este sfarsitul polaritatii 3D si a separarii. Ne aflam inca in cea de-a treia dimensiune, dar avem acces mult mai usor la multiple dimensiuni si portaluri. Valurile s-au dus si acum putem vedea si putem fi totul, fara alte restrictii in afara de cele pe care ni le auto-impunem. Papa si regina Angliei reprezinta polaritatea masculina si respectiv feminina, a 3D. Inainte de a fi spitalizata, s-a aflat ca regina este auditata de catre guvernul britanic, care a luat in considerare scoaterea ei din bugetul national. Considerand ca Imperiul Britanic reprezinta o extindere a Imperiului Roman (Londinium, acum Londra, a fost o importanta capitala romana), ca Regina detine 1/6 din terenurile lumii (da, este adevarat), in timp ce papa are si el cam tot atat (amandoi detin aproape jumatate din terenurile lumii), implicatiile sunt enorme. Papii nu prea demisioneaza; ultimul care a facut-o a trait acum 600 de ani. Nu prea se intampla accidente, in special acum.
In previziunile pentru 2013, am scris ca 2013 este anul Puterii si Adevarului Divin. Poarta catre adevar va incepe sa se deschida in aceasta luna si probabil ca nu va fi o imagine prea placuta. Multi oameni vor fi furiosi, speriati, confuzi si uimiti, cand vor afla cat de slabe sunt fundatiile pe care si-au bazat propriile adevaruri. Tridimensionalitatea nu va capitula pe tacute, asemenea unei flori de lotus care se inchide, ci ea se va prabusi in sine, sub greutatea lacomiei, puterii, dominatiei si controlului, care au sustinut-o timp de eoni. Nu mai exista energie care sa-i dea putere acestei paradigme, asa ca ea dispare. La caderea ei, trebuie sa avem pregatite noile paradigme ale puterii personale, intentiile pentru construirea unei lumi bazate pe conexiune (si deci pe egalitate), iubire, pace si bucurie, precum si alinierea noastra la toate acestea, ca paradigma a noastra personala. Este o luna minunata pentru a incepe sa facem asta, pentru ca prabusirea paradigmei 3D capata amploare in fiecare zi, asa ca va rog sa nu va cuprinda frica, deoarece totul decurge ca intotdeauna, conform ordinii divine.
 
Martie este o luna in care sa ne integram cu Puterea noastra Divina, dar trebuie sa abordam acest lucru, cu multa grija. Vechile modele ale puterii au fost construite pe principiile „puterii asupra” sau a „preluarii puterii de la” cineva sau ceva. Paradigma puterii 3D este un „vampir de putere”, care se hraneste cu puterea celorlalti. Puterea Divina este un concept inaltat, care apare dinlauntru, capata putere prin conexiunea noastra la Sursa si este exprimarea Luminii noastre Dumnezeiesti. Ea nu poate exista fara conexiunea la Sursa – si se extinde printr-un echilibru intre a darui si a dobandi. Nu o putem lua de la altcineva – si nu ne poate fi luata. Daca nu o folosim, ea ramane adormita in noi, pana cand vom fi pregatiti.
 
Nu putem insa schimba un stapan, cu un altul. Puterea Divina nu are grija de noi. Ea ne sustine. Nu ne hraneste in schimbul puterii noastre, ea ne ingrijeste, atunci cand ne hranim singuri, prin propria putere asumata. Ne va binecuvanta cu iubire neconditionata, dar nu ne va opri de la a ne face singuri rau – daca asta alegem sa facem. Puterea Divina nu se va grabi sa aiba grija de baietii „rai”, dar ne va sustine intentia de bucurie, abundenta, iubire si pace in lume – toate acestea ajutand la prabusirea paradigmei 3D.
 
In martie, vom primi o doza mare de adevar, ce s-ar putea sa fie cateodata asemenea unui medicament amar, atat in plan personal cat si global si vom avea ocazii de a ne incerca Puterea Divina. Pe masura ce paradigma 3D se prabuseste, intentia noastra colectiva, legata de ceea ce dorim sa vedem in lume, va fi cea care va ajuta la o tranzitie mai ordonata de la lumea „veche”, la cea noua. Evitati sa va concentrati asupra aspectelor negative, pentru ca putem intelege negativitatea, numai atunci cand o observam de pe un alt plan. Este un motiv de sarbatoare, nu de lacrimi si frica. Ne pregatim si pentru urmatoarea cuadratura Uranus/Puto, din luna mai, care va capata putere in aceasta luna, printr-un stellium in Brebec (toti Berbecii fiti gata de actiune). Am petrecut ultimele doua luni in catacombele noastre spirituale intunecate; acum putem iesi in forta, cu noile noastre intentii, noile posibilitati si noua energie, pentru a trece cu putere, la actiune.
 
Echinoctiul de pe 22 martie este una dintre cele mai puternice zile din acest an si marcheaza oficial, incheierea tridimensionalitatii, ceea ce s-ar putea sa nu se intample foarte zgomotos; fiti doar atenti la ce se intampla in jurul vostru si raspundeti, in loc sa reactionati, fiti detasati si amintiti-va ca lucrurile cele mai importante din viata voastra, Sursa voastra de putere, nu va pot fi luate niciodata. Fiti iubitori cu voi insiva si ,pentru a va ajuta cu energiile acestei luni, va impartasesc afirmatia mea de putere favorita, un dar de la Arhanghelul Uriel:
Sunt indrumata divin, conectata, sigura si protejata in toate felurile si din toate punctele de vedere.
Sa aveti o luna minunata1
Copyright (c) 2013 by Jennifer Hoffman. www.enlighteninglife.com
Sursa: http://dei-matei.blogspot.ro

Rodia – fructul antiimbatranire


odia este unul dintre cele mai sanatoase fructe, dar pentru mine e mai mult de atat. Rodiile nu fac parte dintre fructele noastre traditionale, dar spuneti-mi si mie daca nu vi se pare ca exista ceva magic in ele? Sub coaja rosiatica a rodiei se ascund zeci de bobite translucide de culoare grena in care parca se reflecta vapaia din lampa fermecata a lui Aladin.
Ma fac sa ma gandesc la nopti vrajite cu covoare orientale si lampi rosiatice alungand intunericul.  Rodia intruchipeaza pentru mine atmosfera basmelor din O mie si una de nopti. Sunt ca niste rubine adunate din pestera lui Ali Baba. Mister si exotism, pasiune si vraja, e posibil sa existe toate acestea intr-un fruct sau imaginatia mea e cam prea bogata? Ce parere aveti?
Dar dincolo de aspect, rodia are niste calitati cu adevarat extraordinare printre suratele ei, fructele. Calitati atat de deosebite incat ar trebui sa nu uitam sa adaugam in cosul nostru si cateva rodii de fiecare data cand mai ajungem prin supermarket la cumparaturi.
Rodia este unul dintre cele mai vechi fructe cultivate de om alaturi de struguri, smochine, curmale si masline cu aproximativ 4.000 de ani i.Ch. Culoarea rosu intens a bobitelor sale este o dovada a continutului foarte mare de antioxidanti. Un pahar de suc de rodie contine mai multi antioxidanti decat vinul rosu, ceaiul verde sau afinele. Rodia contine in special vitaminele A, E si C, acid folic, fier si potasiu.
Conform a numeroase studii, rodia combate Alzheimerul, bolile vasculare si cardiace, artrita si multe alte boli asociate imbatranirii. In plus, intarzie formarea ridurilor si da stralucire pielii. De aceea, rodia este considerata un aliment antiimbatranire miraculos.
Rodia ne ajuta sa avem o inima sanatoasa. Contine niste compusi chimici numiti punicalagini care nu se regasesc in nici un alt aliment. Acestia scad colesterolul si reduc ateroscleroza si chiar dizolva intr-un procent foarte mare (30%) depozitele de grasimi care ingroasa arterele. Antioxidantii din rodie scad tensiunea si posibilitatea de formare a cheagurilor de sange si astfel reduc riscul de infarct.
Sucul de rodie ne binedispune deoarece contine substante care stimuleaza receptorii de serotonina (“drogul” natural al creierului) combatand simptomele depresiei.
Rodia stimuleaza imunitatea si ajuta la intarirea oaselor.
In studiile de laborator, s-a dovedit ca rodiile au un puternic rol anticancerigen si pot inhiba cancerul de san, de prostata, de colon sau leucemia.
Si daca ezitati sa cumparati rodii pentru ca vi se par greu de curatat, iata un filmulet despre cum se pot curata rodiile in numai 10 secunde. Nu aveti nevoie decat de un bol, un cutit si o lingura de lemn. Pe scurt, taiem circular coaja rodiei cu un cutit si desfacem rodia in doua jumatati. Tinem o jumatate de rodie in palma deasupra bolului si o lovim de cateva ori cu lingura de lemn. Chiar functioneaza si mie mi-a scutit o gramada de timp in care ma chinuiam sa desprind bobitele fara sa le strivesc. 

Atentie: Consumul de suc de rodie ca si cel de grapefruit poate interfera cu absorbtia anumitor medicamente asa ca se recomanda evitarea sa in cazul administrarii de medicamente.
Surse:
4.http://www.biolandia.ro