sâmbătă, 1 decembrie 2012

Super alimente care vindeca


Natura ne ofera numeroase fructe, legume si ierburi aromatice care sa ne protejeze de substantele nocive din mediul inconjurator.

Ciresele, ceapa, morcovii, spanacul sau fasolea au proprietati benefice pentru organismul uman.

Reduc riscul de cancer, colesterol, tensiune arteriala si afectiuni cardiovasculare.

Kiwi

Fructul de kiwi contine cantitati importante de vitamina C, fibre si potasiu. Combinatia de fitonutrienti, vitamine si minerale din acest fruct protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare, infarct, cancer si afectiuni respiratorii.

Kiwi are proprietati de subtiere a sangelui si mentine sanatatea sistemului vascular. Reduce riscul de aparitie a cheagurilor de sange, colesterolul si tensiunea arteriala.

Este recomandat sa consumi doua fructe de kiwi zilnic. Ai grija sa le alegi pe cele mai coapte, care au un continut mai mare de antioxidanti.

Cirese

Ciresele sunt extrem de nutritive si au un continut caloric redus. Contin substante care lupta impotriva inflamatiilor si cancerului. Substantele active din cirese, precum quercetina si acidul elagic, inhiba dezvoltarea tumorilor si distrug celulele canceroase.

Ciresele au si proprietati antivirale si antibacteriene. Antocianinele, alti compusi activi din cirese, reduc nivelul de acid uric din sange si reduc astfel riscul de guta. Ciresele reduc si inflamatiile si durerile articulare si riscul de atacuri de inima si infarct.

Atunci cand sunt in sezon, incearca sa consumi o portie de cirese zilnic. In sezonul rece le poti consuma si congelate, in iaurturi sau cereale integrale.

Fasole
Fasolea reduce colesterolul, regleaza nivelul de zahar din sange si productia de insulina, stimuleaza functiile digestive si protejeaza organismul de cancer. Este bogata in fibre, proteine si antioxidanti.

Fitochimicalele din fasole protejeaza celulele de activitatile canceroase si inhiba reproducerea celulelor maligne. De asemenea, consumul de fasole reduce riscul de afectiuni cardiace, diabet, cancer de san sau hipertensiune.

Fasolea contine si fier si amino acizi care regleaza apetitul, imbunatateste calitatea somnului si imbunatateste starea psihica.

Spanac

Spanacul protejeaza de afectiunile oculare si pierderea vederii, este benefic pentru functionarea creierului, protejeaza de cancerul de colon, prostata si san, afectiuni cardiovasculare, infarct sau dementa. Reduce tensiunea arteriala, are actiuni antiinflamatori si intareste oasele.

Spanacul este bogat in vitaminele A, C si K, calciu, acid folic, magneziu si fier. Poate fi consumat pe tot parcursul anului, in diverse preparate, atat fiert cat si crud.


Ceapa

Ceapa contine enzime cu puternice proprietati anticance si reduce riscul de afectiuni cardiovasculare. Sulfidele din ceapa ajuta la reducerea tensiunii arteriale si colesterolului, iar peptidele sunt responsabile pentru intarirea oaselor.

Ceapa are si proprietati antioxidante, reduce inflamatiile si simptomele alergiilor. Este un aliat important in lupta impotriva gripelor, racelilor si infectiilor.

Morcovi 
Morcovii sunt o sursa importanta de antioxidanti, care reduc riscul de cacner de san, prostata, colon sau esofag. Nutrientii din morcovi protejeaza de afectiunile cardiovasculare, stimuleaza sistemul digestiv, imbunatateste sanatatea colonului si sunt benefici pentru ochi si urechi.

Morcovii sunt bogati in calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fibre, vitamina C si A. Pot fi consumati intreg anul, in diverse preparate.


Sursa: www.ele.ro

Salvia - planta care salveaza viata


Salvia - planta care salveaza viata
"Dorinta salviei este sa-i faca pe oameni nemuritori", se spunea in Evul Mediu. O credinta straveche, inscrisa chiar in numele plantei. "Salvia" vine din latinescul "salvare" - a fi sanatos, a vindeca, a salva. La romani, era o planta sacra, culeasa cu protocol. 

Despre aceasta planta extrem de aromata, cu frunze verzi, albicioase, si flori rozalbe si violete, se spunea in Antichitate ca este sacra, fiind adusa pe pamant chiar de zei. "Cine are salvie in gradina nu lasa batranetea sa se apropie" - spune un vechi proverb chinezesc. Medicii greci si romani - Galen, Plinius, Dioscoride - elogiaza si ei salvia, considerand-o o regina a ierburilor tamaduitoare, cu efecte protectoare magice. In Roma antica, salvia era considerata o planta sacra, fiind adunata cu un intreg ritual. Cel care oficia ceremonialul aducea drept jertfa paine si vin, imbracat intr-o tunica alba. Romanii interziceau folosirea obiectelor de metal, considerand ca devin otravitoare in contact cu salvia. Mai ales la trecerea dintre iarna si vara, salvia era un remediu nelipsit, fiind folosita ca detoxifiant, protector impotriva diverselor infectii care apar in aceasta perioada, tonic nervos si psihic, reintineritor. Se credea ca acela care va consuma salvie inca de la inceputul primaverii va intineri si el odata cu natura. Exista multe mituri terapeutice legate de aceasta planta sacra, mituri pe care stiinta moderna se straduieste sa le inteleaga si sa le dea o utilitate practica. Salvia este o planta cercetata intens, careia medicina ii descopera tot mai multe aplicatii practice. Ea nu este doar un medicament natural cu multiple aplicatii, ci si un leac excelent pentru mentinerea sanatatii.
Si in medicina traditionala romaneasca, salvia are numeroase intrebuintari. Avand o mare sensibilitate la ingheturile din timpul iernii, ea este o planta care necesita ingrijiri speciale si, ca atare, nu creste spontan, ci doar cultivata, mai ales in zonele sudice ale tarii. De la ea se folosesc frunzele si partile aeriene inflorite, care sunt foarte bogate in uleiuri volatile, avand un gust puternic aromatic si astringent. Gasim aceasta planta sub forma de ceai in practic toate magazinele specializate de tip Plafar, la fel ca si anumite preparate pe baza de salvie, cum ar fi tinctura.

Cateva retete pe baza de salvie

Pulberea


Se obtine prin macinare cat mai fina cu rasnita electrica de cafea. Depozitarea pulberii de salvie se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum doua saptamani (deoarece uleiurile volatile se evapora foarte rapid). De regula, se administreaza de 3-4 ori pe zi, cate o jumatate de lingurita rasa, pe stomacul gol.

Tinctura

Se pun intr-un borcan cu filet cincisprezece linguri de pulbere de salvie, peste care se adauga doua pahare (400 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de doua saptamani, dupa care se filtreaza, iar tinctura rezultata va fi pusa in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza cate o lingurita diluata in putina apa, de patru ori pe zi. Este folosita ca echilibrant nervos si hormonal, stimulent al activitatii cerebrale si al memoriei.

Vinul stimulant de salvie

Salvia - planta care salveaza viata
Frunze uscate de salvie. Foarte aromate si picante, se folosesc si in bucatarie
 
Intr-un litru de vin natural alb se pun douazeci de linguri de pulbere de salvie si se lasa sa se macereze vreme de trei saptamani, dupa care se strecoara. Se iau cate 3 linguri din acest vin, inainte sau dupa masa. Administrat inainte de masa, vinul de salvie stimuleaza apetitul si invioreaza. Luat dupa ce am mancat, vinul de salvie - spune medicul francez Jean Valnet - este un extraordinar remediu contra surmenajului si a asteniei, contra astmului, contra distoniei neuro-vegetative. Potrivit aceluiasi medic, vinul cald de salvie este un excelent profilactic pentru raceala si gripa.

Otetul de salvie

Era foarte mult folosit de catre calugarii benedictini, care il considerau un elixir pentru nervi si digestie. Iata reteta sa de preparare: intr-un litru de otet natural de mere (sau de mere cu miere) se lasa sa se macereze, vreme de doua saptamani, 50 de grame de frunze de salvie maruntita. Va rezulta un otet foarte aromat, cu efecte tonice digestive, carminative (reduce balonarea), invioratoare, un excelent adaos la salatele de primavara. Extern este folosit ca frectie impotriva racelii, a durerilor reumatice, a starilor de oboseala fizica si psihica.


Decoctul combinat

Se pun 3-4 linguri de salvie maruntita la macerat in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca o jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se foloseste intern (1-2 cani pe zi) sau extern, sub forma de comprese si bai.

Cataplasma cu salvie

O mana de frunze maruntite de salvie se lasa timp de 1-2 ore sa se inmoaie in apa calda (40-50 de grade Celsius). Dupa trecerea acestui interval de timp se aplica direct pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasa vreme de o ora.

Boli interne, tratate cu salvie

Bronsita, astmul, rinita, sinuzita, bolile respiratorii cu secretii abundente - pulberea de salvie, administrata constant vreme de o luna, cate o jumatate de lingurita de 4 ori pe zi, reduce cantitatea de secretii si are efecte antiinfectioase puternice. Este recomandata mai ales in perioada de primavara, inclusiv bolnavilor cronici, pentru ca are efecte detoxifiante puternice, actionand asupra cauzelor profunde ale acestor boli.

Indigestia, balonarea - se ia inainte de masa un sfert de lingurita de pulbere de salvie. Aceasta planta stimuleaza digestia si echilibreaza apetitul, avand calitatea de a impiedica formarea gazelor in intestin. In lumea araba, salvia este numita "iarba beduinilor", decoctul combinat de salvie fiind un remediu celebru pentru tratarea tuturor problemelor digestive, mai ales a diareei, a colitei de fermentatie si a diferitelor infectii ale tubului digestiv. Pentru tratarea acestor afectiuni se iau 2-3 cani de decoct combinat de salvie pe zi.

Ciclu menstrual neregulat, foarte abundent sau dureros, sterilitate feminina - se administreaza o jumatate de lingurita de salvie, de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Un tratament va dura trei luni si va avea efecte ample de armonizare la nivel hormonal, influentand atat productia glandelor endocrine, cat si receptorii diferitilor hormoni.

Salvia - planta care salveaza viata
Florile - asemanatoare cu gura-leului, sunt mici, de culoare roz-violeta si, mult mai rar, alba
 
Tulburari de menopauza - contra acestor probleme, tinctura de salvie este un adevarat elixir, reducand transpiratia, rarind aparitia bufeurilor, avand un puternic efect de reintinerire. Se administreaza cate o lingurita de tinctura (intotdeauna diluata in apa) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Efectele terapeutice apar dupa 4 saptamani. Contra hemoragiilor care apar la debutul menopauzei se foloseste pulberea de salvie, administrata in acelasi mod ca mai sus. Un studiu realizat in Italia in 1998, pe 30 de femei, a aratat ca dupa 3 luni de tratament cu salvie, s-au rarit sau chiar au disparut bufeurile nocturne, precum si transpiratia abundenta. De altfel, impotriva transpiratiei excesive sau cu miros neplacut, salvia are efecte extraordinare, fiind un adevarat deodorant cu administrare interna, asa cum vom vedea in continuare:
Transpiratia excesiva - studii facute in paralel in Anglia, Germania si Statele Unite au aratat fara dubiu ca salvia reduce puternic sudoratia, inclusiv cea care apare pe fondul unor dezechilibre la nivelul glandelor cortico-suprarenale. Se administreaza in acest scop sub forma de tinctura, cate 4 lingurite pe zi, sau de decoct combinat, din care se bea 1 cana pe parcursul unei zile (are un gust neplacut, dar este foarte eficient).

Diabetul de tip Ii - salvia sporeste foarte mult receptivitatea (cu pana la 2-3 ori) organismului la insulina - este concluzia unui studiu german pe aceasta tema. In acest scop, se administreaza decoctul combinat de salvie, cate o cana pe zi.

Astenie de primavara, surmenaj - se iau 50 de picaturi de tinctura de salvie de 3-4 ori pe zi. Efecte mai puternice se obtin daca aceasta tinctura se ia diluata in ceai rece de roinita (melisa).

Cancer la colon, tumori pe tubul digestiv - in medicina traditionala araba, decoctul combinat de salvie, din care se administreaza 2-3 cani pe zi, in cure de minimum 3 luni, este un remediu redutabil impotriva acestor afectiuni. Acelasi lucru il sustine terapeuta de origine austriaca Maria Treben, care adauga faptul ca salvia este un minunat ajutor in toate formele de cancer, citand un faimos dicton din Evul Mediu: "De ce sa moara omul, daca in gradina creste salvia?".

Boli externe, tratate cu salvie

Rani care se vindeca greu - se aplica pe locul afectat o cataplasma cu frunze maruntite de salvie (preparata dupa metoda prezentata anterior). Tratamentul se face zilnic, cate o ora, vreme de minimum 3 saptamani.

Eczeme infectioase - se fac spalaturi cu decoct de salvie, apoi se aplica o cataplasma cu salvie, care se tine vreme de 1-3 ore, dupa care locul tratat se lasa sa se zvante. Frunzele de salvie contin principii cu puternice efecte antibacteriene si antifungice (combat ciupercile parazite).

Pentru revigorare - se fac bai cu decoct de salvie (5 litri la o cada de apa) de doua ori pe saptamana. Baile cu salvie confera o stare de tonus psihic si vioiciune, inlatura oboseala, dau corpului un miros placut.
Retete de frumusete
Salvia - planta care salveaza viata
 
Pentru mentinerea culorii naturale si a stralucirii parului, dupa spalatul obisnuit cu sampon, se face ultima clatire cu decoct combinat de salvie, preparat dupa reteta pomenita anterior. Pentru parul negru, se recomanda un decoct preparat in acelasi mod, dar dintr-un amestec in parti egale de ceai negru si salvie. Salvia e buna si pentru ingrijirea parului carunt, pe care il intareste si caruia ii inchide culoarea.

Pentru tenul cu pori dilatati, patat, ofilit - se fac spalaturi, in fiecare dimineata si seara, cu decoct combinat de salvie. Suplimentar, se pune pe obraji, seara, o compresa cu acest preparat, care se tine vreme de un sfert de ora.

Dintii frecati cu frunze de salvie devin albi si stralucitori.

Precautii

Administrarea plantei la persoanele extrem de sensibile poate produce convulsii digestive. Planta este contraindicata in general epilepticilor. In cazul diabeticilor insulino-dependenti, in timpul administrarii salviei, glicemia va fi strict supravegheata. Femeile care alapteaza nu vor folosi aceasta planta, care este recunoscuta pentru efectul sau foarte rapid de oprire a lactatiei.

Salvia si varsta a treia

Inca din Evul Mediu se spunea despre salvie ca are un puternic efect intineritor, ajutand mai ales mentinerea nealterata a facultatilor intelectuale si emotionale, pana la varste inaintate. Studii facute recent intr-un centru medical din New Castle (Anglia) au confirmat din plin acest lucru, punand in evidenta trei elemente extrem de importante:
- salvia ajuta la mentinerea tineretii celulelor din care este formata scoarta cerebrala (prin efectul antioxidant)
- salvia actioneaza asupra receptorilor unor hormoni importanti in mentinerea tineretii organismului
- salvia inhiba formarea unor enzime care blocheaza procese extrem de importante la nivelul creierului, cum ar fi: memorarea, asocierea, sinteza. De altfel, aceasta planta actioneaza printr-un mecanism similar celor mai noi tratamente ale Alzheimer-ului.
Salvia - planta care salveaza viata
 
Administrarea de 4 ori pe zi a unei lingurite de tinctura de salvie are, in consecinta, efecte extrem de benefice pentru prevenirea senilitatii, a proceselor de degradare care apar la nivelul sistemului nervos central, odata cu varsta. Mai mult, salvia stimuleaza capacitatea de memorare, favorizeaza activitatea intelectuala si imbunatateste performantele intelectuale, atat la cei in varsta, cat si la tineri. Primele rezultate in acest sens se vad dupa patru saptamani de administrare constanta, un tratament complet durand intre 2 si 3 luni (putand fi facut de 3 ori pe an).

Sursa: formula-as.ro

O iarba de leac enigmatica: NAPRAZNICUL


L-am vazut pentru prima oara acum vreo 20 de ani, in masivul Ceahlau: o planta mica, furisandu-se printre pietre, intr-un covor de flori de un roz liliachiu. Crestea atat de abundent, incat mi-am zis ca, la asa bogatie, bine ar fi sa aiba si o utilizare terapeutica. Si avea! De-a lungul anilor, am avut prilejul sa-i constat proprietatile medicinale de exceptie, regretand ca este asa de putin studiat de catre stiinta moderna. Primul si cel mai important "cercetator" care a studiat aceasta planta a trait cu 1000 de ani in urma si era un... sfant. El traia intr-o mica manastire din Franta, la Molesme, si spunea despre napraznic ca poate vindeca orice boala. Blandetea si puterea duhovniceasca a preacuviosului Robert, precum si harul sau tamaduitor cu adevarat iesit din comun au facut ca miile de credinciosi pe care i-a ajutat sa-l priveasca, inca din timpul vietii, ca pe un sfant. De altfel, dupa moartea sa, Vaticanul i-a si recunoscut inaltimea spirituala si morala, trecandu-l oficial in randul sfintilor. Relativ putine invataturi consemnate in scrierile vremii au ramas de la Sfantul Robert. In schimb, el a lasat oamenilor, pe care i-a iubit atat de mult, o iarba cu care el facuse multe minuni terapeutice in timpul vietii: napraznicul. Sfantul spunea despre aceasta iarba ca reda tineretea si puterea, vindeca fara gres tumorile, ajuta trupul si spiritul sa lupte impotriva raului din interior si din exterior. De atunci, in limba franceza, la fel ca si in engleza, aceasta planta a fost denumita "iarba sfantului Robert". Sa o cunoastem in continuare mai bine.

Descrierea plantei

Napraznicul este raspandit din Europa, unde creste spontan, pana in America si in Australia. Este o planta ierboasa, anuala (uneori bi-anuala), cu tulpina rosiatica acoperita cu peri fini, inalta de 30-40 cm. Frunzele, ca si tulpinile, sunt moi la atingere si se rup usor. Florile sunt roz-violacee, asezate cate doua la varful pedunculelor. Fructul este in forma de cioc, lung de 2 cm, si seamana cu un cioc de barza, de unde si numele de ciocul-cocorului, o denumire raspandita in Romania.
Creste mai ales in zonele submontane si montane, preferand solul bine afanat si umed, de la marginile de drum, de pe malul paraielor de munte, din rupturile de mal.

Recoltarea

Se culeg tulpinile inflorite, cu tot cu frunze, dar fara radacini, pentru ca planta sa se poata regenera dupa culegere. Tulpinile sunt foarte moi si se rup cu multa usurinta, asa incat nu este nevoie de cutit la cules. Planta se poate folosi proaspata (din frunze si tulpini se extrage sucul) sau, mai frecvent, uscata. Uscarea se face in strat subtire, in locuri umbroase si foarte bine aerisite. O data pe zi, planta trebuie intoarsa, mai ales daca in locul de uscare aerul nu circula suficient. Termenul de valabilitate al plantei uscate este de maximum doi ani.

Mod de administrare

In medicina populara romaneasca, existau odinioara nenumarate leacuri pe baza de napraznic ("ciocul-berzei", "ciocul-cucoarei"), planta fiind renumita in zonele de munte, mai ales pentru puterea sa revigoranta, deopotriva la femei cat si la barbati. In Vrancea, barbatii fara putere erau imbracati mai multe zile la rand cu camasi inmuiate in fiertura de napraznic; in Bistrita, sucul proaspat de napraznic era combinat cu lapte (de capra, mai ales) si era baut de femeile sterpe si de barbatii fara vigoare; in Neamt, din napraznic era facut un decoct, baut de femeile cu ciclu prelungit, lipsite de vlaga ori care raceau usor la rinichi. In manastirile din Moldova, napraznicul era folosit mai ales pentru bolile intestinelor, pentru bolile organelor genitale la femei si contra cancerului uterin. In unele zone de munte, cu decoct concentrat de napraznic, aplicat extern, se vindeca herpesul, in timp ce sucul era folosit pentru intremarea tuberculosilor. Sucul si fiertura se mai consumau cu credinta ca opresc orice scurgere de sange si alunga orice fel de junghi.
Iata, pe scurt, cateva modalitati de preparare si de administrare ale napraznicului, mai apropiate de zilele noastre:

Infuzia combinata

Doua linguri de frunze si flori uscate nemacinate (doar maruntite putin) se pun cu o cana (250 ml) de apa la inmuiat, de seara pana dimineata, cand se filtreaza licoarea rezultata (care nu este altceva decat un macerat), iar planta ramasa se opareste cu inca o cana de apa. Se lasa sa se raceasca vreme de o jumatate de ora la temperatura camerei, apoi se filtreaza. La sfarsit, se combina maceratul cu infuzia racita. Se beau 3-4 cani pe zi, pe stomacul gol. Infuzia combinata se bea inghititura cu inghititura (unii terapeuti recomanda sa se bea cu lingura).

Vinul de napraznic

Se pun 20 de linguri de napraznic uscat si maruntit (sau doua maini de napraznic proaspat) intr-un litru de vin rosu. Se lasa vreme de doua saptamani la macerat, dupa care amestecul se filtreaza. Se administreaza cate 3 linguri pe zi, cu 10-15 minute inainte de masa. Are efecte tonice digestive, antispastice, afrodiziace (atat pentru femei, cat si pentru barbati), antidepresive.

Pulberea de napraznic

O iarba de leac enigmatica: NAPRAZNICUL
 
Planta uscata se marunteste bine cu o rasnita electrica, dupa care se face o cernere cu sita pentru faina alba. Se ia cate o lingurita rasa de pulbere, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Inainte de a inghiti pulberea cu putina apa, ea se tine timp de cateva minute sub limba. Pentru vindecarea cancerului, in medicina populara franceza si engleza, exista o reteta in care se combina pulberea de napraznic cu galbenus proaspat de ou (vom vorbi despre ea).

Comprimate cu napraznic

Sunt un amestec dintre o baza neutra (numita excipient) si planta extrem de fin macinata. Ele constituie forma de administrare cea mai frecvent folosita in prezent, deoarece sunt foarte usor de ingerat, sunt bine tolerate de organism si au un efect puternic, mai ales in timp. In farmaciile si in magazinele naturiste de la noi din tara, se gasesc comprimatele produse de firma "Dacia Plant", care sunt un amestec de frunze, tulpini si flori de napraznic, amestec ce si-a dovedit eficienta in foarte multe cazuri.




Actiuni preventive

Infectii virale - administrarea napraznicului are efecte stimulente imunitare, dar si o actiune antivirala directa, fenolii din compozitia sa inhiband multiplicarea virusilor si prevenind infectarea celulelor sanatoase. Se recomanda cura cu napraznic, din care se iau cate 4-6 comprimate pe zi, vreme de minimum 30 de zile. Are efecte de prevenirea a eruptiilor herpetice, a infectiilor gripale, ajuta la tinerea sub control a hepatitelor virale.
Afectiuni produse de expunerea la radiatii - napraznicul este una dintre cele mai rezistente plante din lume la actiunea radiatiilor, fie ca este vorba de banalele ultraviolete, de undele electromagnetice emise de statiile de transformare sau de liniile de inalta tensiune, ori chiar de radiatiile ucigatoare provenite din deseurile de uraniu. Pornind de la aceste observatii, mai multi cercetatori considera aceasta planta, administrata intern, ca un excelent mijloc de prevenire a unor afectiuni produse de radiatii, cum ar fi: eruptiile cutanate, migrenele, tulburarile nervoase, diferite forme de cancer. Se administreaza comprimatele de napraznic, cate 6 pe zi, in cure de 3 luni, cu o luna de pauza.
O iarba de leac enigmatica: NAPRAZNICUL
 
Boli care apar pe fondul stresului psihic accentuat si al surmenajului - napraznicul este considerat in prezent una dintre cele mai bune plante adaptogene, sporind rezistenta la stres, marind in timp imunitatea organismului, neutralizand radicalii liberi. Este eficient, ca atare, pentru a preveni bolile datorate tensiunii psihice in exces si factorilor de mediu stresanti, fiind recomandat intr-o gama foarte larga de afectiuni, de la bolile infectioase (herpes, infectii gripale) la dezordinile hormonale (disfunctii ale gonadelor si ale glandelor cortico-suprarenale) si problemele de metabolism (diabet, obezitate). Se administreaza sub forma de pulbere (3-4 lingurite pe zi) sau de comprimate (4-6 tablete pe zi), in cure de minimum o luna.
Boala canceroasa - administrarea acestei plante activeaza sistemul imunitar, care este o "armata" de celule si de anticorpi ce distrug celulele canceroase. Fiecare om sanatos are in fiecare moment in organism intre 200 si 1000 de celule canceroase, care insa nu pot prolifera peste anumite limite, producand cancerul, datorita acestei actiuni a sistemului imunitar. Astfel se explica, in parte, actiunea de prevenire a cancerului exercitata de catre napraznic, prin faptul ca anumite principii active pe care le contine stimuleaza imunitatea. Pe de alta parte, substantele care dau mirosul neplacut napraznicului (numite terpene) au, conform unor cercetari recente, o actiune antitumorala directa. Se recomanda curele cu napraznic, in care se iau cate 6 comprimate pe zi, vreme de 3 luni, urmate de o luna de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.

Tratamente interne

Impotenta - se administreaza napraznicul sub forma de comprimate, din care se iau cate 4-8 pe zi, in cure de 12 saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza. Este un puternic stimulator hormonal, ale carui efecte sunt resimtite in timp. Se recomanda acest tratament cu precadere in impotenta hormonala si in impotenta psihica (mai putin in cea vasculara). Adesea, napraznicul se asociaza cu un extraordinar succes cu o alta planta romaneasca celebra, branca-ursului, cele doua facand un tandem redutabil, atat in tratarea impotentei, cat si a sterilitatii masculine, despre care vom vorbi in continuare:
O iarba de leac enigmatica: NAPRAZNICUL
Medicamentul de pe marginea drumului
 
Sterilitate la barbati - se tin 4-6 cure cu napraznic, administrat sub forma de comprimate, cate 8 pe zi. O cura dureaza vreme de 3 luni, fiind urmata de o luna de pauza, dupa care se reia. De regula, impreuna cu napraznicul se iau si comprimate de branca-ursului (cate 4-6 pe zi), cele doua plante administrate intern marind, in timp, concentratia de spermatozoizi si imbunatatind motilitatea acestora. De-a lungul timpului, am vazut multe cazuri de barbati care s-au vindecat de forme grave de oligospermie si astenospermie, cu ajutorul acestei combinatii redutabile de plante romanesti.
Sterilitate la femei - se administreaza napraznicul sub forma de infuzie combinata, cate un pahar (200 ml), de 4 ori pe zi, baut pe stomacul gol. Daca nu suportati ceaiul, puteti lua napraznicul sub forma de comprimate, cate 4-6 pe zi, in cure de 3 luni, urmate de 1-2 luni de pauza. Terapeutul austriac Rudolf Breuss relata ca a folosit ceaiul de napraznic pentru a trata opt cupluri care nu puteau avea copii. Ambii parteneri au baut zilnic 3 cani de napraznic si, dupa mai putin de un an, toate femeile erau insarcinate, ulterior nascand copii sanatosi.
Tulburari de ciclu menstrual (sangerari prelungite, amenoree) - se administreaza pulberea de napraznic, cate 2-3 lingurite pe zi, in cure de 28 de zile, urmate de una-doua saptamani de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Contra amenoreei, napraznicul se asociaza foarte bine cu branca-ursului (din care se iau cate 4 comprimate pe zi), in timp ce contra menstrelor abundente si prelungite, napraznicul se asociaza foarte bine cu iarba de cretisoara (Alchemilla vulgaris), din care se iau 3 lingurite de pulbere pe zi.
Cancer pulmonar, mamar, uterin - un medic spaniol, V. Ferrandiz, a urmarit mai multe cazuri de cancer cu diverse localizari, tratate exclusiv cu napraznic. Iata unul din cazurile pe care le-a consemnat intr-o revista de specialitate: "Anna Cruz Caridade avea un cancer de plaman, neoperabil, cu ramuri intinzandu-se catre gat si brate. Ea a auzit de virtutile vindecatoare ale napraznicului si l-a incercat. Foarte curand, in mai putin de trei luni, a avut loc o imbunatatire, si dupa un an si jumatate, ea era complet vindecata. Ceva mai tarziu, i-au aparut noduli la sani, pe coaste si pe umeri, iar medicii au sfatuit-o sa urmeze o serie de tratamente de radioterapie. Dar ea si-a amintit de ce se intamplase cu cancerul de plaman si din nou a incercat aceeasi planta. Treptat, nodulii au inceput sa se retraga si sa scada in dimensiuni, pana cand au disparut total". In Spania si Portugalia, zone in care napraznicul este foarte popular, s-au inregistrat numeroase cazuri de cancer vindecate cu aceasta planta. In mod traditional, se administreaza dimineata o lingurita cu varf de pulbere de napraznic amestecata cu un galbenus de ou crud, iar pe parcursul zilei, se ia de inca trei ori cate o lingurita de pulbere de napraznic pe stomacul gol. Tratamentul se asociaza cu regim vegetarian cu foarte multe cruditati, durand minimum un an. Se poate asocia si cu alte plante si remedii, neexistand incompatibilitati in acest sens.
Cancer intestinal - se administreaza infuzia combinata, cate un litru pe zi, bauta in mai multe reprize. Tratamentul dureaza 10-12 saptamani, urmat de 2-3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua. O fitoterapeuta din Australia, Isabell Shipard, a consemnat numeroase cazuri de cancer intestinal, unele foarte avansate, intrate in remisie dupa aproximativ un an de tratament facut cu napraznic sub forma de infuzie. Acest tratament este un excelent ajutor si contra cancerului vezicii urinare si a cancerului de prostata.
Cancerul bucal, laringian - se tin cure de 3 luni, timp in care se administreaza cate 8 comprimate de napraznic zilnic, dupa care se face o pauza de 3-4 saptamani, apoi tratamentul se reia. Suplimentar, se face cate o gargara (cu o durata de minimum 5 minute) cu infuzie combinata de napraznic, de 2-3 ori pe zi.
Cancerul de piele (carcinom bazo- si spinocelular, melanom malign) - se aplica acelasi tratament intern ca la cancerul bucal. In plus, se prepara o cataplasma din 3-5 linguri de pulbere de napraznic, amestecate cu apa calduta, pana se formeaza o pasta, care se intinde pe un tifon subtire pe locul afectat. Se tine aceasta cataplasma vreme de 2 ore, apoi locul tratat se lasa sa se usuce la aer vreme de alte 30 de minute. In timpul sezonului, cand se gaseste napraznic proaspat, cataplasma se prepara din tulpinile crude, tocate bine si intinse direct pe zona afectata.
Fibrom uterin, chisturi ovariene, tumori benigne in general - cercetari de laborator au pus in evidenta faptul ca napraznicul contine germaniu, un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenarii celulare deosebit de puternic. Or, se pare ca aceasta intensificare a oxigenarii celulare este cheia vindecarii tumorilor, atat maligne, cat si benigne. Se fac cure indelungate (minimum 3 luni) cu napraznic administrat sub forma de comprimate, cate 6 pe zi.
O iarba de leac enigmatica: NAPRAZNICUL
 
Iradiere, sechele dupa iradiere - ceaiul de napraznic este foarte folositor pentru a combate imediat efectele iradierii, precum si pentru a indeparta ulterior anumite sechele. Se bea infuzie combinata de napraznic, minimum un litru pe zi. Este eficient in combaterea bolilor de piele datorate expunerii excesive la soare, a diferitelor afectiuni tumorale ce apar in urma contaminarii radioactive.
Sindromul de oboseala cronica - se tine o cura de 2 luni, timp in care se administreaza cate 6 comprimate de napraznic pe zi. Acest tratament are efecte sedative usoare, favorizeaza regenerarea nervoasa, ajuta la imbunatatirea gradata a tonusului psihic. Tratamentul este eficient ca si adjuvant contra depresiei si a asteniei de primavara.
Adjuvant in diabet - se administreaza infuzia combinata de napraznic, cate 2-3 cani pe zi, in cure de 30 de zile, urmate de 10-14 zile de pauza. Acest tratament are efect usor hipoglicemiant (datorat principiilor active amare din compozitia napraznicului), mareste diureza, previne aparitia problemelor vasculare specifice diabetului, datorita efectului sau antioxidant.
Diaree, colita de fermentatie - pentru efecte rapide, se foloseste infuzia combinata de napraznic, din care se bea un litru. Pentru tratarea bolilor intestinale cronice se administreaza comprimate: cate 4-5 pe zi, in cura de 45 de zile. Efecte foarte bune se obtin prin asocierea napraznicului cu scoarta de stejar (Quercus species), administrata sub forma de pulbere, cate 2 lingurite pe zi. Acest tratament este un excelent adjuvant contra dizenteriei.
Adjuvant in hemoragii interne, in ulcere hemoragice - se administreaza infuzia combinata de napraznic, cate patru cani pe zi. In medicina populara romaneasca, napraznicul se mai numeste si "inchegatoare", deoarece administrat in doze mari opreste hemoragiile, favorizand coagularea sangelui si formarea tesuturilor cicatriceale.

Utilizari externe

Herpes, herpes genital - se fac spalaturi locale cu un decoct concentrat de napraznic. Se prepara ca si infuzia combinata, dar din 4 linguri de pulbere de napraznic, care nu se oparesc cu apa, ci se fierb vreme de 5 minute.
Herpes ocular - un studiu facut de un colectiv de patru medici romani si publicat in revista "Oftalmologia" din 1999, a verificat pe un numar de 52 de pacienti cu keratita herpetica (cea mai frecventa forma de herpes ocular) efectele unei combinatii de napraznic, galbenele (Calendula officinalis) si brusture (Arctium lappa). Pacientii au fost impartiti in doua loturi: primul a fost tratat cu aciclovir si combinatia de plante mentionata, iar al doilea lot a fost tratat doar cu aciclovir. La sfarsitul studiului, s-a putut observa ca timpul de vindecare a fost mai scurt si simptomele au fost mult atenuate la lotul tratat cu combinatia de napraznic, galbenele si brusture, fata de lotul tratat cu aciclovir simplu. Contra herpesului ocular, se prepara o infuzie combinata din cele trei plante (cate 2 lingurite din fiecare la o cana de apa), infuzie combinata cu care se fac de 2-3 ori pe zi comprese, care se pun pe ochii cu pleoapele inchise si se pastreaza vreme de 30-60 de minute.
O iarba de leac enigmatica: NAPRAZNICUL
I se mai spune si ciocul-cucoarei
 
Epistaxis (curgerea sangelui din nas) - intr-o cana de decoct concentrat de napraznic se pune o lingurita de sare si se amesteca bine. Din aceasta solutie se pune putin cate putin in nas, cu ajutorul unei pipete sau al unui tampon de vata.
Conjunctivita, blefarita, cataracta - se fac spalaturi oculare cu infuzie de napraznic. Iata relatarea unei paciente din Australia, care a folosit acest remediu: "Am cataracta la ambii ochi, ochiul stang fiind complet orb. Din cauza unor probleme de sanatate nu suport operatia, asa ca am facut un ceai din frunze de napraznic, amestecat in proportii egale cu aloe vera. Mi-am spalat ochii cu acest amestec, de doua ori pe zi. Dupa aproape trei saptamani, am inceput sa am un pic de lumina in ochiul meu stang, iar vederea ochiului drept s-a imbunatatit".
Stomatite, afte - se fac de 3 ori pe zi clatiri indelungate (de minimum 5 minute) ale gurii cu un decoct combinat de napraznic. Aceasta aplicatie externa are efecte cicatrizante, antiinflamatoare, calmeaza senzatia de durere si de usturime. Acest tratament este valabil si contra micozei bucale.
Hemoroizi, hemoroizi sangeranzi - se fac bai de sezut cu decoct combinat de napraznic cu o durata de minimum 20 de minute (se adauga un litru din acest preparat la cinci litri de apa normala). Acest tratament are efect antiinflamator puternic, cicatrizant.

Precautii si contraindicatii

Desi e o planta atat de puternica, napraznicul este aproape lipsit de reactii adverse. Singurele probleme care s-au constatat in timpul administrarii lui sunt agravarea inflamatiei prostatei la barbatii care deja aveau probleme de aceasta natura. Este un efect advers care apare arareori si se elimina in cateva zile, prin administrarea de tinctura de ghimpe (Xanthium spinosum) si de pufulita (Epilobium alba, Epilobium montana).


Sursa: formula-as.ro

vineri, 30 noiembrie 2012

Traditii si obiceiuri de Sfantul Andrei


Traditii si obiceiuri de Sfantul Andrei
Peste tot in lume exista datini si obiceiuri populare, insa parca niciunde traditiile nu cunosc „fastul” si semnificatii atit de multe. Legendele spun ca in noaptea Sfantului Andrei (12/13 decembrie) se practica ritualuri cu scopul de a proteja oamenii, animalele si gospodariile.
Este noaptea in care spiritele negre bantuie locurile pamantesti. De aici traditia ca de Sfantul Andrei se dezleaga secrete, se gasesc autorii unor crime, ale unor furturi. Acest obicei se desfasuara la miezul noptii, in cimitir cu apa sfintita, lumanari, un vas nou cu gura larga si cativa banuti de argint care se pun pe un mormant parasit. Dupa ce se spun cateva rugaciuni, se poate vedea in apa turnata in vas firul evenimentelor.
Traditiile de Sfantul Andrei sunt variate si multiple, poate nicio alta sarbatoare nu este asa plina de simboluri ca aceasta. Legendele spun ca in noaptea Sfantului Andrei lupii incep sa vorbeasca si isi misca gaturile intepenite. Cel ce vrea sa auda vorbele lupilor, va muri repede, iar daca un om este atacat de lupi acesta se va transforma in varcolac.
De Sfantul Andrei femeile intorc oalele si canile cu gura in jos sau scot din soba cenusa calda pentru ca strigoii sa nu se adaposteasca la caldura sau imprastie prin curte bucati de paine pe care strigoii sa le manance si sa nu mai intre in casa.
Ca sa se apere de varcolaci atarna siruri de usturoi la intrare si lasa candela aprinsa (in unele zone exista obiceiul de a se unge cu usturoi tocurile usilor si ferestrelor).
Animalelor li se amesteca in hrana cate un fir de busuioc sau li se pune o picatura de aghiasma in apa. In trecut exista „descantecul sarii”: un drob de sare descantat era ingropat in fata grajdului. El era dezgropat la primavara de Sfantul Gheorghe cand sarea era amestecata in hrana animalelor ca sa le fereasca de farmece.
Sarbatoarea Sfantului Andrei este prevestitoarea ursitului pentre fetele tinere nemaritate. Se spune ca:
- Un fir de busuioc asezat sub perna face ca in vis sa apara imaginea ursitului.
- In alte parti se foloseste metoda „facutului cu ulcica”: singura in fata sobei, fata intoarce un vas nou de lut pe fundul caruia lasa sa arda 3 carbuni. Rostind o incantatie ea roteste usor vasul si atrage atentia celui iubit.
- Un alt obicei pentru a ghici viitorul consta in a privi un pahar cu apaneinceputa in care arunca o verigheta sfintita de preot in mijlocul caruia apare chipul ursitului.
- Tot pentru aflarea viitorului o fata dezbracata se aseaza intre doua oglinzi cu o lumanare in fiecare mana si priveste intens in oglida din fata. Se spune ca in oglinda din spate i se reflecta scene din viitor si imaginea viitorului sot.
- Ca sa-ti visezi ursitul trebuie sa-ti pui sub perna 41 de boabe de grau. Daca visezi pe cineva ca-ti ia graul, atunci sigur te vei marita.Tine minte figura caci acela e barbatul ursit.
- Noaptea inainte de culcare se pune sub pierna un pieptene si o oglinda, se spune ca ai sa-ti vezi ursitul.
- La fel se iau o pereche de ciorapi de a lui tata si sa-i pun sub perna,astfel imi voi visa marea iubire!!!Insa cel mai important e sa tineti minte ce ati visat noaptea!
- Se ia o farfurie cu apa, in ea se picura 2 picaturi de ceara, una esti tu iar a doua picatura este baiatul la care te gindesti. Ele se fugaresc prin apa, iar daca se unesc se spune ca o sa fiti impreuna.
- Fata de maritat prepara o "Turtuca de Andrei", turtita subtire din faina de grau, foarte sarata, coapta pe plita sobei si o manca inainte de culcare. Baiatul care venea in vis sa-i aduca apa ca sa-si potoleasca setea urma sa o ceara de nevasta in cursul anului.
- Curatati un mar astfel incit coaja sa sa fie cit mai lunga va intoarceti cu spatele spre usa, aruncati coaja si forma in care s-a aranjat coaja trebuie sa arate mai mult sau mai putin ca o litera, si aceste litere doamne shi domnishoare o sa fie literele cu care incep numele ursitilor.
- Tot pentru aflarea ursitului, dupa reteta clasica, incearca sa prepari coltunasi umpluti cu biletele pe care ai scris, in prealabil, numele mai multor baieti! Pune coltunasii la fiert, iar cand se ridica primul la suprafata apei scoate-l si rupe-l ca sa afli cine iti este ursitul!
In traditia populara se spune ca daca faci cruci la usi si la ferestre cu usturoi in seara care precede ziua Sfantului Andrei, te protejeaza impotriva "facaturilor".
Fetele mai fac un colac din paine dospita, punand in mijlocul lui cate un catel de usturoi. Dus acasa, colacul este asezat intr-un loc calduros, unde este lasat vreme de o saptamana. Daca rasare usturoiul din mijlocul colacului, fata cunoaste ca va fi cu noroc. Daca nu rasare, fata se intristeaza si spune ca va fi lipsita de noroc.
De Sfantul Andrei se poate afla prognoza pentru anul urmator. Traditia spune ca se iau 12 cepe care se duc in podul casei si se lasa acolo pana in seara de Craciun. Fiecarei luni a anului ii corespunde o ceapa. Cepele care s-au stricat semnifica luni ploioase cu grindina, iar cele care au incoltit, luni favorabile pentru recolta.
La fel se face si cu graul care este pus la incoltit pentru fiecare membru al familiei. Cel al carui grau este frumos si inalt se spune ca va avea un an bun cu bani si sanatate. Daca in noaptea Sfantului Andrei este senin si cald, atunci vom avea o iarna blanda, daca este ger, vom avea o iarna grea.
Sursa: girlsclub.md

Urare de Sf Andrei!





De Sfantul Andrei va doresc sa fiti protejati de toate relele din lume si sa aveti parte numai de clipe minunate alaturi de cei dragi! 


joi, 29 noiembrie 2012

Rolul lui "TREBUIE" in viata noastra



Realizezi cat de multa presiune pui asupra ta atunci cand spui "trebuie"? Esti constient de cate ori te gandesti, pe parcursul zilei, la aceste cuvinte si de cate ori le rostesti? Sau cat de des sunt influentate actiunile tale de “trebuie”, nu doar legat de ceea ce ai, ci si de ceea ce faci si de ceea ce esti?
Iti auzi propria voce cand citesti propozitiile de mai jos:

• Trebuie sa fiu mai rabdator cu copiii mei. 
• Trebuie sa gasesc mai mult timp sa ma relaxez. 
• Trebuie sa fiu mai bun cu ceilalti. 
• Trebuie sa slabesc.
• Trebuie sa ma duc la munca.
• Trebuie sa fac curat.
• Trebuie sa fac mai multi bani ca sa-mi schimb mobila.
• Trebuie sa-mi iau viata in maini.
• Trebuie sa fiu mai toleranta cu sotul meu. 
• Trebuie sa fac mai multe exercitii fizice?
Si sunt sigura ca poti adauga multe. Este important sa intelegi ca de fiecare data cand spui “trebuie”, spui ca trebuie sa ai, sa faci sau sa fii ceva care nu constituie preferinta ta in acest moment.Acorda-ti timp pentru un moment pentru a vedea ce aduce in viata ta atitudinea “trebuie”. Un lucru e sigur: iti asigura perpetuarea sentimentului de vinovatie. Cand actionezi din perspectiva asta, nu iti asculti adevaratele nevoi iar atunci cand le asculti exista o voce care iti spune ca comportamentul tau este gresit si ca esti o persoana iresponsabila.“Trebuie” te face sa iti risipesti timpul pentru ca ceri prea mult de la tine. Cu cat esti mai rigid, mai pretenios si mai perfectionist, cu atat ai mai multi “trebuie” care iti conduc viata si cu atat te simti mai stresat de lipsa timpului. Mai intai ia-ti timp sa asculti la acele “trebuie” din viata ta, apoi ia-ti timp sa incerci sa indeplinesti ceea ce-ti spune capul sa faci. Asta este unul din motivele pentru care nu ai suficient timp.Sa luam exemplul unei femei care lucreaza toata saptamana si care sambata dimineata se trezeste si isi spune: trebuie sa fac curat si sa spal rufe. In timp ce face asta, admira vremea frumoasa de afara si se gandeste la cat de mult i-ar placea sa-si petreaca ziua afara, plimbandu-se, citind in sezlong si mirosind florile. Asa ca incearca sa faca treaba cat de repede, ca sa poata face ambele actiuni. Isi creeaza stres si se pune singura sub presiune.Multi oameni pur si simplu nu se pot opri si odihni pana cand nu si-au terminat treburile. Se culca seara gandindu-se la ce au de facut a doua zi iar atunci cand se scoala sunt intr-o graba continua de a termina totul. Nu isi acorda timpul de a se intreba daca acele lucruri chiar trebuie facute atat de repede.
Nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca suferim de hipertensiune. Pentru ca punem pe noi insine mult prea multa presiune nenecesara. Corpul ne avertizeaza ca ar trebui sa incetam sa ne simtim vinovati si sa acorde mai multa atentie propriilor nevoi.
Cand observi ca gandesti sau iti spui “trebuie”, acorda-ti cateva secunde pentru a-ti pune aceste intrebari:
  • Chiar am nevoie sa fac asta sau sa fiu aici acum?
  • Ce prefer sa fac sau sa fiu?
  • Ce pret am de platit daca ascult de preferintele mele?
  • Sunt pregatit sa-mi asum aceste consecinte?
  • Aceste consecinte rezultate din a-mi asculta preferintele ma vor face sa sufar mai mult decat daca nu ascult de nevoile mele prezente?
Daca raspunsul la ultima intrebare este afirmativ, atunci va fi usor pentru tine sa decizi sa amani ceea ce preferi safaci pana mai tarziu, dar vei face asta intr-un mod constient. Iti garantez ca vei experimenta o transformare imediata! In fapt, ajungand la aceasta constientizare, “trebuie” va deveni o alegere si nu o obligatie. Nu va mai exista vina si vei deveni responsabil pentru ca vei face o alegere inteligenta pentru tine. articol din Newsletterul Listen to your body, Lise Bourbeau si Aici
Sursa: dei-matei.blogspot.ro

miercuri, 28 noiembrie 2012

Idei pentru prosperitate

Idei pentru prosperitate - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
Astazi vom reda cateva idei care ne pot ajuta sa ne dezvoltam o constiinta a prosperitatii mai extinsa. Daca veti urma procedura si tehnica pe care le voi descrie aici, nu va vor lipsi niciodata banii de care aveti nevoie:

1.  Sa va ganditi in mintea voastra ca Dumnezeu sau Principiul vietii este Sursa universului, a galaxiilor din spatiu si a tot ceea ce vedeti: stele pe cer, munti, lacuri, comorile din pamant sau din ape, animale sau plante. Principiul vietii da nastere la tot, iar puterile, calitatile si atributele lui Dumnezeu sunt in noi. Reflectati asupra acestor adevaruri:
  • tot ce vedeti sau de care sunteti constienti a fost creat din mintea invizibila a lui Dumnezeu
  • tot ce s-a inventat pana acum a aparut din mintea invizibila a Umanitatii
  • mintea omului si mintea lui Dumnezeu sunt una in esenta, deoarece exista o minte comuna a tuturor
  • Dumnezeu este sursa energiei, a vitalitatii, a sanatatii si a ideilor creatoare. Dumnezeu este sursa Soarelui, a aerului pe care-l respiram, a marului pe care-l mancam si a banilor din buzunarul nostru
  • Totul vine din invizibil. Este foarte usor pentru Dumnezeu sa aduca bunastarea in viata noastra, tot asa cum ii este usor sa devina un fir de iarba.
2. Hotarati-va acum sa gravati in subconstientul vostru ideea de bunastare. Ideile sunt transmise subconstientului prin repetitie, incredere si asteptare. Prin repetarea unui model de gandire sau de actiune din nou si din nou, acel model devine automat.

Deoarece subconstientul este implacabil, veti fi obligati apoi sa manifestati ceea ce ati cerut. Nu este nicio diferenta intre acest proces si cel de a invata sa mergi, sa inoti sau sa canti la pian. Trebuie sa credeti in ceea ce afirmati.

Realizati ca ceea ce spuneti este precum semintele pe care le saditi in pamant. Ele vor creste, exprimand in exterior esenta lor.
 Udand si fertilizand aceste seminte, le veti accelera cresterea. Trebuie sa stiti ce faceti si de ce o faceti.

3. Repetati urmatoarea afirmatie timp de cinci minute seara si dimineata.

"Sadesc acum in subconstientul meu ideea de prosperitate divina. Dumnezeu este sursa tuturor bunurilor mele si toate nevoile mele imi sunt indeplinite in fiecare moment si in orice loc din spatiu. Bunastarea lui Dumnezeu curge libera prin mine, cu bucurie si fara incetare; multumesc lui Dumnezeu pentru bogatiile care intra pentru totdeauna in viata mea."

4. Cand va apar ganduri negative, exprimarea unor lipsuri, de genul: “ Nu-mi pot permite aceasta calatorie”, sau “Nu pot plati factura aceasta”, nu le mai aduceti pana la sfarsit. Inversati-le imediat in minte, afirmand“Dumnezeu este sursa mea infinita si instantanee si aceasta factura va fi platita prin ordine divina.”

Daca un gand negativ vine catre voi de 50 de ori intr-o ora, inversati-l de cate ori apare:”Dumnezeu este sursa mea instantanee si-mi indeplineste nevoia imediat.”

Dupa un timp, gandul de pierdere financiara va disparea si veti descoperi ca subconstientul vostru este conditionat de bunastare. Daca va simtiti atrasi de o masina noua, de exemplu, nu spuneti deloc: ”Nu o sa mi-o pot permite niciodata.” Din contra, spune-mi:”Acea masina e de vanzare. Este o idee divina si eu o accept in ordinea divina.”

Aceasta este cheia fundamentala. Atunci cand o aplicati sub forma unui program precum cel prezentat deja, legea opulentei va lucra pentru voi, asa cum lucreaza si pentru altii. Legea mintii  este o lege de evolutie spirituala care lucreaza la fel pentru toti. Gandurile voastre va fac bogati sau saraci. Alegeti bogatiile vietii, aici si acum.

"Secretele prosperitatii", Editura Deceneu, Joseph Murphy

Sursa: aimee.ro