sâmbătă, 15 decembrie 2012

Afirmatii pentru un nou Inceput

natura61
In aceasta zi, Intentionez sa fac  tot posibilul sa vad pacea care exista pretutindeni si sa accesez abundenta frumusetii si bucuriei prezente in fiecare moment.
Acesta este Prezentul Etern pe care il doresc.

Intentionez sa fac  tot posibilul sa las deoparte tot ce am invatat si cred ca stiu, pentru a-i permite noii cunoasteri si noilor experiente sa imi inunde fiinta.

Intentionez sa fac  tot posibilul sa fiu un magnet pentru adevarurile, imaginile, muzica si cuvintele pozitive si miraculoase.

Intentionez sa fac  tot ce imi sta in putinta pentru a-mi elibera mintea de energiile negative care mi-au umbrit viziunea si mi-au distorsionat cuvintele si actiunile.

Intentionez sa fac  sa crez o noua paradigma, care sa ma ajute sa recunosc doar aspectele pozitive din fiecare persoana, loc si lucru care ma inconjoara.

Intentionez sa   ridic energia si lumina la cele mai inalte frecvente de iubire, generozitate, caritate, compasiune, iertare si adevar.

Intentionez sa fumplu mintea cu ganduri si imagini constructive, care sa ma ajute sa imi continui evolutia personala, astfel incat sa pot lumina si inspira vietile altora.

Intentionez sa  creez ceva nou in aceasta zi si voi descoperi un loc pe care nu l-am mai vazut niciodata.

Intentionez sa ma  ambitionez sa fac, sau macar sa incerc sa fac, ceva ce nu mi-am imaginat vreodata ca as putea face.

Intentionez sa fiu amabil/a cu oamenii care imi ies in cale si ii voi ajuta pe cei in dificultate, oriunde si oricand ma voi afla in situatii care imi vor permite sa fac acest lucru.

Intentionez sa stau cat mai des in natura si voi atinge pamantul, pentru a-i arata dragostea si recunostinta mea.

Intentionez sa extind iubirea catre intreaga lume si catre intregul cosmos, impreuna cu respectul si admiratia mea smerita pentru stralucirea divina a Fortei Energiei Creatoare, care zamisleste totul.

Intentionez sa iubesc pentru ca pot, daruiesc pentru ca pot, sunt binevoitoare pentru ca pot, Intentionez sa fiu smerit/a pentru ca am toate motivele sa fiu si imi  rostesc adevarul, pentru ca este datoria si bucuria mea sa fac astfel.

Intentionez sa pun in valoare forta binelui si Intentionez sa fac  tot posibilul pentru a restabili ordinea in haosul lumii noastre.

Intentionez sa scriu o scrisoare unei persoane cu care nu am vorbit de ceva vreme.

Intentionez sa trimit un mesaj unei persoane pe care o iubesc din tot sufletul.

Intentionez sa scriu o poezie. Intentionez sa creez arta.

Intentionez sa cant la chitara si din voce.

Intentionez sa ma ofer voluntar pentru a-i ajuta pe cei dragi si pe prietenii mei.

Intentionez sa mananc  sanatos , Intentionez sa beau sanatos, pentru a-i arata trupului meu profunda mea recunostinta pentru existenta sa si pentru rolul pe care il joaca in protectia sufletului si spiritului meu.

Intentionez sa recit mantrele si rugaciunile in orice moment in care ma simt coplesita de ganduri care creeaza neliniste.

Intentionez sa ascult pe cineva care are rar ocazia de a fi auzit.

Intentionez sa fiu constient de respiratia mea si de ritmul bataii inimii mele.

Intentionez sa rad, Intentionez sa ma iert pe mine insami/insumi, atunci cand voi uita ca am facut aceste promisiuni la inceputul zilei, iar la sfarsitul zilei voi sarbatori si ma voi felicita pentru ceea ce am reusit sa duc la indeplinire.


Sursa: suntsanatos.ro

vineri, 14 decembrie 2012

ORELE DE FUNCTIONARE ALE ORGANELOR



Vechii invatati chinezi cunosteau orarul organelor. Organismul iti trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se îmbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fivindecate, din cauza uzurii organelor.
ORA 6 Este ora la care organismul se trezeste, chiar daca noi vrem sa mai lenevim. Incepe productia de hormoni a corpului nostru. La aceasta ora aminoacizii, hormonii, zaharul din sange actioneaza la capacitate maxima. Ce trebuie evitat la acesta ora? In afara de lenevirea in pat, ALCOOL si TIGARI.
ORA 7 Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut dimineata face o greseala, pentru ca inima este suprasolicitata, iar rezultatul este acelasi. La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar inainte este indicat sa bea si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia. (Un pahar de apa baut imediat dupa trezire face sa scapi de constipatie)
ORA 8 Organismul tanjeste dupa combustibil. Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala, daca vreti sa va faceti o analiza a sangelui.
Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului.
ORA 9 Organismul receptioneaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.
ORA 10 Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior.Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu masina, atentia si reflexele sunt mult sporite.
ORA 11 Organismul isi arde grasimile. Gurmanzii pot consuma orice (totusi, mai cu mila, va rog) dupa pofta inimii. Cu putin inaintea prînzului, inima si circulatia sanguina se afla în momentul lor de varf. Evitati sa mergeti la un consult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real.
ORA 12 S-a dus deja jumatate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în forma. Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati în fata unei ferestre deschise. Aerisiti foarte bine incaperile. Rezultatul este benefic.Stomacul este singurul organ cu adevarat activ.
Se pregateste pentru a produce sucul gastric si a primi mancarea.
ORA 13 Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare.Dupa masa de pranz bila începe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a o activa.Dar mai ales este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste si fara alte preocupari decat a manca. Si FARA NERVI. Mancarea se serveste in liniste si armonie.
ORA 14 Forta vitala este foarte scazuta. Organismul trebuie sa se odihneasca.
ORA 15 Creierul se pune din nou in miscare. Ne putem continua in forta activitatea. Atentia si puterea de concentrare sunt in forma maxima. Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul.
ORA 16 Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice. Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber. La aceasta ora actioneaza cel mai bine remediile pentru stomac.
ORA 17 Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în forma. Sportivii stiu deja, cine se antreneaza sau concureaza, obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive.
ORA 18 Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit.Nervii reactioneaza la durere sau furie.
ORA 19 Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire, porii pielii se deschid si asimileaza produsele cosmetice. Dar atentie, scade tensiunea.
Ora 20 Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai târziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja într-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.
ORA 21 Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mincarea ramane nedigerata sau digerata pe jumatate. Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.
ORA 22 Ficatul nu mai lucreaza. Stop fumatului,caci in pauza ce survine in functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.
ORA 23 Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita.Femeile dacă vor sa fie frumoase, trebuie sa se pună la somn, la aceasta ora, pentru ca acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii.
ORA 24 Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza la minim pe scala sa de functionare si se programeaza pentru maine. Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca într-un somn profund. Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt in stare de inhibitie. ATENTIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila. Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala. Dimineata retinem mai usor informatiile,dar pentru a le pastra in memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza. Imi doresc sa tineti cont de aceste indicatii.
Incercati si vedeti ca viata va va fi din ce in ce mai frumoasa si voi, mult mai sanatosi.
Mai jos aveti o schema cu RITMURILE CEASULUI BIOLOGIC

Ritmurile ceasului biologic:
ORELE 23-01 Perioada de maxima activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acest organ, in aceasta perioada se trezesc din somn sau nu pot adormi.
ORELE 01-03 Se activeaza ficatul. In aceasta perioada oxigenarea creierului este minima. Cei care sufera de afecţiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc in aceasta perioada. Ficatul şi vezica biliara fiind organe pereche, şi cei suferinzi de afecţiuni biliare prezinta aceleasi simptome. In aceasta perioada nu se recomanda fumatul, consumul de cafea, alimente grase si bauturi alcoolice.
ORELE 03-05 Se activeaza plamanii, deci in aceasta perioada fumatorii, bolnavii de astm, cei racitzi sau cu alte afeciuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat,neodihnitor. Acesti bolnavi sunt coplesiti de senzatia de teama si nesiguranta...
ORELE 05-07 Este perioada de activitate maxima a intestinului gros. Este perioada in care majoritatea oamenilor merg la toaleta. Se recomanda evitarea stresului si grabei in aceasta perioada. Cei bolnavi cu acest organ se simt de obicei mai rau decat in cursul zilei. Se recomanda consumul de ceaiuri din plante medicinale.
ORELE 07-09 Incepe activitatea maxima a stomacului. Se va evita expunerea corpului la frig sau dusuri reci, este mai indicat un mediu cald. Se recomanda administrarea de vitamine.
ORELE 09-11 Splina si Pancreasul sunt la activitate maxima. Este total contraindicat consumul de alcool.
Se recomanda consumul de fructe si miere de albine (singura perioada din zi, cand organismul poate digera fara efort dulciurile). Se va evita efortul fizic. Din contra, disponibilitatea la efort psihic si intelectual este la maxim. Asadar,treceti la invatat.
ORELE 11-13 Perioada de activitate maxima a inimii. In aceasta perioada nu se recomanda consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din acest motiv, 
trebuie multa atentie, exista un risc marit pentru accidentare.
ORELE 13-15 In aceasta perioada intestinul subtire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii,deci este perioada ideala pentru tratamentele stomatologice.
Capabilitatea de a avea o activitate fizica este pe curba ascendenta.
ORELE 15-17 Perioada hiperactiva a vezicii urinare. In aceasta perioada se recomanda consum marit de lichide (apa, ceaiuri), şi activitate sportiva. Organismul este capabil sa digere mai usor si alimentele mai grele, creste in continuare predispozitia pentru activitatea fizica.
ORELE 17-19 Rinichii functioneaza la capacitate maxima, este indicat sa se evite actiunile factorilor care ii ingreunează activitatea (grasimi, zahar, sare, bauturi racoritoare, conservanţi alimentari,cafea, alcool, dar mai ales stresul si frigul).
ORELE 19-21 Activitatea maxima a pericardului si sistemului circulator. Este perioada de maxima receptivitate a simturilor, optima pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzica. In aceasta perioada toate tipurile de medicatie au eficienta maxima (atat cele administrate oral, cat şi cele aplicate extern).
ORELE 21-23 Este perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregateste de odihna, deci nu se recomanda nici o activitate care l-ar putea reactiva (exercitii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat).
Sursa: http://autovindecarea.blogspot.ro

joi, 13 decembrie 2012

Priveste cerul pe 13 decembrie sa vezi ploaia de meteori Geminide


Ploaia de meteori Geminide ne va oferi un spectacol astronomic in toata aceasta saptamana, dar varful va fi joi noapte, spune NASA.

Ploaia de meteori Geminide se intampla atunci cand Pamantul trece printr-un grup de corpuri cosmice, inclusiv pietre si gheata, resturi ramase de la cometa denumita 3200 Phaethon. Acest fenomen se intampla in fiecare an la jumatatea lunii decembrie.

Meteorii zboara in atmosfera noastra din constelatia Gemeni, de unde si numele de ploaia de meteori Geminide.
Ploaia de stele Geminide este cunoscuta ca fiind cea mai intensa ploaie e anului, intrucat se produc 120 de meteori pe ora, care se pot vedea aproape din orice punct de pe Pamant. Numarul meteorilor creste cu cat se face mai intuneric. 
Luna plina cade pe 13 decembrie ceea ce ne garanteaza o noapte intunecata, tocmai pentru a vedea mai bine ploaia de meteori Geminide.

Chiar si dintr-un oras cu poluare luminoasa ridicata cum este Bucurestiul poti vedea ploaia de meteori, dar cel mai bine se va vedea de undeva cu cat mai putina lumina artificiala. Trebuie sa-ti lasi ochii sa se adapteze la intuneric, iar acest lucru poate dura chiar si 20 de minute. Cei mai multi meteori cad dupa 12 noaptea, undeva la ora 2 dimineata fiind varful.


Sursa: stiri.ele.ro

Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra


Pe langa culoarea vibranta si frunzele lucioase cu care se mandreste, spanacul este una din plantele cele mai benefice pentru organismul nostru.
Pe langa culoarea vibranta si frunzele lucioase cu care se mandreste, spanacul este una din plantele cele mai benefice pentru organismul nostru.

SPANACUL – 9 BENEFICII UIMITOARE PENTRU SANATATEA NOASTRA

Pe langa culoarea vibranta si frunzele lucioase cu care se mandreste, spanacul este una din plantele cele mai benefice pentru organismul nostru. Este o planta bogata in vitamine si minerale, carotenoizi si flavonoizi. Nu, nu are capacitatea de a ne face puternici intr-un minut precum Popeye marinarul, dar cu siguranta este o planta care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.


LISTA NUTRIENTILOR PE CARE II GASIM IN FRUNZELE DE SPANAC:

Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra

  • Vitamina K, A, C, B1, B2, B3
  • Fier
  • Iod
  • Zinc
  • Magneziu
  • Calciu
  • Potasiu
  • Cupru
  • Seleniu
  • Acizi Omega-3
  • Acid folic
  • Mangan
  • Magneziu
  • Etc.

BENEFICIILE SPANACULUI PENTRU SANATATEA NOASTRA


SPANACUL – ANTIINFLAMATOR SI ANTICANCERIGEN

O multime de legume contin flavonoizi si carotenoizi, insa cercetatorii au descoperit ca aceste substante intalnite si in spanac au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene. Ei au stabilit ca extractele din spanac au capacitatea de a scadea ritmul de multiplicare a celulele canceroase in cazurile de cancer

Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra

gastric si previne cancerul la san si de prostata. De asemenea, spanacul are proprietati antiinflamatorii datorita faptului ca este o sursa de acizi Omega-3, inca un plus in lupta impotriva cancerului.

Spanacul este un puternic antioxidant

Spanacul contine vitamina C, E, beta-caroten, magneziu si seleniu cu ajutorul carora lupta impotriva stresului oxidativ si a multor probleme de sanatate.

Spanacul regleaza tensiunea si ajuta bolnavii de arteroscleroza

Oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii care consuma spanac sunt mai putin supusi riscului de a dezvolta probleme de acest gen datorita continutului sau potasiu, Vitamina B6 si acid folic. Nu numai datorita vitaminelor si mineralelor pe care le gasim in el, dar si a unor proteine, spanacul ajuta la reglarea tensiune arteriale, previne infarctul si atacurile vasculare cerebrale


Cei cu probleme de vedere pot consuma spanac
Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra

Luteina si zeaxatina sunt doua substante antioxidante pe care spanacul le contine si care ajuta persoanele care se confrunta cu probleme de vedere, in special cele la nivelul retinei. De asemenea, spanacul are insusirea de a preveni o afectiune a ochilor, AMD, o boala care duce la orbire.


Sistemul osos si muscular se intareste consumand spanac

Vitamina K pe care o intalnim in spanac este esentiala pentru a ne mentine sanatatea sistemului osos. De asemenea, in spanac gasim si calciu si magneziu, doi nutrienti care hranesc oasele. Si sistemul muscular are de castigat in urma consumului de spanac datorita proteinelor care se gasesc in frunzele plantei.


Sistemul imunitar este stimulat de consumul de spanac

Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra

Spanacul contine o multime de vitamine si de minerale benefice pentru stimularea sistemului imunitar, prevenind astfel racelile sau infectiile.


Spanacul ajuta la purificarea sistemului digestiv

Fibrele din spanac ajuta la purificarea sistemului digestiv, a sangelui si a ficatului. El mai contine si calciu si fier, doua substante care remineralizeaza organismul si il ajuta sa combata anemiile si asteniile de sezon.


Afectiunile pielii se trateaza cu spanac

In spanac gasim iod, magneziu si seleniu, substante care ajuta la combaterea diverselor afectiuni ale pielii si regenerarea acesteia.

Consumul de spanac previne malformatiile fatului

Datorita continutului sau de acid folic, spanacul este un aliment recomandabil femeilor insarcinate pentru ca previne malformatiile fetale si protejeaza sistemul nervos.

Cum consumam spanacul?

Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra
Spanacul se poate consuma crud, in salate, dar se si poate gati. De fapt, este recomandabil sa fie putin fiert, circa un minut, pentru a elimina acizii pe care ii contine si pentru a-i da gustul dulceag.
Sursa foto FrontMainInterior 1234: Flickr.com
Sursa: garbo.ro





Beneficiile tamaduitoare uimitoare ascunse in sfecla rosie


Sfecla rosie are un gust dulce, usor sarat, iar mirosul acesteia este estompat daca folosim la salatele din radacina de sfecla rosie putin otet. De la sfecla rosie se poate folosi pentru consum atat radacina, cat si frunzele pentru aroma la preparatele gatite.
Sfecla rosie are un gust dulce, usor sarat, iar mirosul acesteia este estompat daca folosim la salatele din radacina de sfecla rosie putin otet. De la sfecla rosie se poate folosi pentru consum atat radacina, cat si frunzele pentru aroma la preparatele gatite.

suc de sfecla rosieCUM UTILIZAM SFECLA ROSIE?

Este indicat sa alegeti radacinile mai mici – sunt mai dulci. Sfecla rosie este indicat a fi consumata in stare cruda si nu foarta, avand grija sa folositi si sucul de sfecla rosie care este la fel de sanatos ca aceasta.
Puteti consuma cel mai comod sfecla rosie in salate: se poate rade radacina la orice tip de salata care suporta adaugarea de otet, inclusiv la salatele de vara. O puteti combina cu morcov ras si telina rasa ori chiar pastarnac – toate rase, peste care adaugati sare, otet si piper dupa gust.

BENEFICIILE TAMADUITOARE ALE CONSUMULUI DE SFECLA ROSIE


SFECLA ROSIE – TRATAMENT MINUNE PENTRU FICAT

Afectiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfecla rosie. Astfel ficatul gras (steatoza hepatica), ficatul obosit, ficatl lenes sau chiar in starile infectioase precum hepatite sfecla rosie ajuta la imbunatatirea metabolismului celulalr si prelungeste viata hepatocitelor (celule hepatice).
COMBATE OBOSEALA
Consumul de sfecla rosie este util in combaterea starilor de oboseala, in perioadele de suprasolicitare intelectuala si fizica, dar si in perioadele de convalescenta.

SFECLA ROSIE PREVINE ANEMIA

Sfecla rosie contine o gama larga de vitamine, minerale si substante active. Printre acestea contine fier, dar si acid folic – importante in producerea de globule rosii la nivelul maduvei osoase hematogene. Consumul de sfecla rosie previne astfel anemia.

COMBATE STRESUL OXIDATIV

Avand o cantitate mare de antioxidanti, sfecla rosie ajuta la combaterea stresului oxidativ, cunoscut ca fiind un factor predispozant la multe patologii.

PREVINE BOLILE DE INIMA

Sfecla rosie amelioreaza ateroscleroza, scade colesterolul rau din sange, mentine tonusul vaselor si amelioreaza functiile inimii.

PREVENTIA CONTRA CANCER

Sfecla rosie prezinta si multiple proprietati anticancerigene, reducand stresl oxidativ si inhiband modificarile genetice si proliferarea celulelor cancerigene. Este foarte utila in special in preventia cancerului si poate fi folosita ca adjuvant in tratamentul anticancerigen, insa sfecla rosie nu constituie in sine un tratament anticancerigen suficient pentru combaterea maladiei.
SUrsa: healthy.kudika.ro

miercuri, 12 decembrie 2012

Cele mai sanatoase fructe din lume

Iată lista celor mai sănătoase fructe din lume! Descoperiţi acele fructe bogate din punct de vedere nutriţional, indicate în echilibrarea dietei şi care previn apariţia unor afecţiuni grave, precum: cancer, diabet zaharat sau boli cardiovasculare.

Caise

Conţin beta-caroten, care previne acţiunea radicalilor liberi şi menţine sănătatea ochilor. Oganismul transformă beta-carotenul în vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, în special cancerul de piele. Sunt o bogată sursă de fosfor, eficient în prevenirea problemelor de memorie, vitamina C, magneziu, fier şi calciu;
- 1 caisă conţine 17 calorii, 0 grame de grăsime şi 1 g fibre alimentare.

Avocado

Conţine acid oleic, o grăsime nesaturată care contribuie la scăderea colesterolului total din sânge şi la creşterea nivelului de colesterol bun / HDL. De asemenea, asigură o cantitate semnificativă de fibre alimentare, care previn hipercolesterolemia şi apariţia bolilor cardiovasculare;
- 1 felie de avocado contine 81 calorii, 8 g grăsime si 3 g fibre alimentare.

Zmeură

Conţine acid elagic, care previne distrugerea membranei celulare şi dezvoltarea celulelor cancerose, vitamina C şi fibre alimentare;
- 1 pahar cu zmeură conţine 60 calorii, 1 g grăsime şi 8 g fibre alimentare.

Pepene galben

Conţine vitamina C şi beta-caroten, antioxidanţi puternici care protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi, vitamina A, 100 g pepene galben asigură 50% din necesarul zilnic de vitamina A şi potasiu, care contribuie la scăderea tensiunii arteriale;
- 100 g pepene galben conţin 54 calorii, 1 g grăsime şi 2 g fibre alimentare.

Afinele

Combat infecţiile vezicii urinare şi previn dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Conţin aprox. 90% apă, vitamina A, complexul de vitamine B. Datorită conţinutului ridicat de substanţe bactericide (acid citric, acid benzoic) şi de taninuri, afinele sunt un puternic antiseptic intestinal, au efect astringent şi antidiareic;
- 1 pahar de afine conţin 144 calorii, 0 g grăsimi şi 0 g fibre.

Stafidele

Conţin fier, care contribuie la oxigenarea sângelui şi vitamine din complexul B, care îmbunătăţesc sănătatea mentală şi previn căderea părului;
- 1 jumătate de pahar cu stafide conţine 218 calorii, 0 grasimi si 3 g fibre alimentare;

Smochinele

Conţin potasiu, fier, vitamina B6, care favorizează producerea serotoninei, scade colesterolul şi previne retenţia apei în organism;
- 1 smochină conţine între 37 şi 48 calorii, 0 g grăsime şi 2 g fibre alimentare.

Lămâie şi lime

Conţin limonen şi vitamina C, care fortifică sistemul imunitar şi previn apariţia cancerului;
- 1 felie conţine 2 calorii, 0 g grăsime şi 0 g fibre alimentare.
Sursa: frunza-verde.ro

Frumusete de invidiat cu uleiurile naturale esentiale



Toti cunoastem meritul uleiurilor naturale pentru sanatate dar stiati ca peste tot in lume sunt utilizate din ce in ce mai mult la fabricarea produselor cosmetice naturale pentru ingrijirea pielii?
Uleiurile esentiale biologice sunt o solutie naturala care da rezultate mult mai bune decat multe din produsele asa-numite
“miracole” promovate intens la tv.
Lista uleiurilor esentiale este lunga si beneficiile sunt mari pentru mai toate problemele de sanatate. Le putem utiliza pentru a slabi, pentru , petele maro ,parul dar si pentru a pastra o buna memorie si pentru a lupta impotriva efectelor nefaste ale menopauzei…etc.

Ulei esential de 

Uleiul de avocado este bogat in vitaminele E,D,in proteine si in acizi grasi. Este un antioxidant natural care permite prevenirea imbatranirii si favorizeaza circulatia la nivel capilar. Este un ulei esential pentru pielea uscata. Coaja de avocado poate servi excelent si la masaje.

Ulei esential de masline

Este cel mai important dintre uleiurile esentiale deoarece datorita proprietatilor sale extraordinare este recomandat in ambele cazuri : pentru bucatarie si pentru  . Are un continut ridicat in vitamina E, esentiala pentru incetinirea imbatranirii pielii si pentru reinoirea celulelor moarte. Uleiul esential de masline este un ulei utilizat in intreaga lume in lupta impotriva ridurilor si a pielii uscate.

Ulei esential de 

Este un ulei utilizat in principal pentru .El este deci recomandat pentru pielea uscata. In tarile calde il utilizam pentru racirea pielii dupa o expunere la soare si este un excelent ecran solar daca il amestecam cu ulei esentialde nuca de cocos si de .

Ulei de 

Uleiul esential de trandafir este utilizat ca relaxant in multe tari mediterane .Pentru aceasta utilizam petalele de trandafir perfect curatate de impuritati.

Ingrijirea corpului cu ulei esential de jojoba

Se apropie cel mai mult de sebumul secretat natural de glandele noastre,fiind utilizat in intreaga lume pentru ingrijirea corpului, parului si a fetei datorita calitatilor sale restructurate si rehidratante deoarece contine antioxidanti naturali.Uleiul esential de jojoba hraneste pielea datorita elasticitatii sale si impiedica aparitia vergeturilor.

Ulei esential de 

Consumarea de ulei esential de soia este recomandata pentru persoanele care sufera de probleme cardiace,arterioscleroza si tromboza. Datorita acidului linoleic, elementul principal al uleiului esential de soia, putem fabrica fie detergenti sau uleiuri pentru corp, masti si multe produse cosmetice naturale.

Sursa: frunza-verde.ro

Untul de Shea are proprietati miraculoase impotriva imbatranirii



Fructul arborelui african de Shea (Vitellaria paradoxa) este sursa din care se obține untul de shea.
Untul de shea, sau untul de karité este folosit în mod tradițional pentru a reduce ridurile fine, cicatricile și ridurile de expresie precum și pentru a diminua iritațiile pielii provocate de psoriazis, eczeme, arsuri solare, înțepături de insecte sau orice alte afecțiuni cutanate. Untul de shea ameliorează cicatricile și vergeturile si este considerat de multi drept cel mai bun antidot natural impotriva imbatranirii pielii.
unt de sheaUntul de shea stimuleaza regenerarea celulară, previne îmbătrânirea pielii și a părului si are proprietăți hidratante și nutritive excelente pentru ten și pentru corp. De asemenea, untul de shea are și proprietăți cicatrizante și antibacteriene ce îi conferă efecte curative și calmente. Reprezintă un excelent tratament pentru buze, sau pentru călcâiele crăpate. Tonifică, luminează și redă finețea pielii într-o manieră impresionantă.
Untul de shea este benefic pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru cel sensibil. Deoarece este un produs 100% natural este excelent si pentru pielea bebelușilor, prevenind apariția iritațiilor.
Este un ingredient ideal pentru a fi folosit, împreună cu alte extracte de plante, în produsele cosmetice. Deoarece untul de shea se topește la contactul cu pielea, principiile active se absorb foarte ușor, fără a lăsa urme grase.

Compoziția untului de Shea

Untul de shea este compus în principal din , acid stearic, acid oleic, linoleic și dintr-o fracțiune nesaponificabilă proprie care îi conferă capacitățile hidratante și emoliente.Conține vitaminele A, D, E și F, precum și catechine, antioxidanți din plante, care se regăsesc și în (1)
 stimulează formarea de noi celule, elimină țesuturile moarte, crește numărul receptorilor pentru hormonii de creștere de la nivelul pielii și accelerează procesul de cicatrizare. Asigură elasticitatea și finețea pielii, o protejează împotriva deshidratării, favorizează regenerarea și previne apariția ridurilor.
 crește absorbția calciului, favorizează retenția și utilizarea sa în organism, dar are și acțiune calmantă.
 joacă un rol important împotriva îmbătrânirii. Având rol antioxidant, el împiedică oxidarea acizilor grași nesaturați care intră în strctura pereților celulari. Vitamina E protejează împotriva radicalilor liberi, responsabili de pierderea elasticității pielii și de apariția ridurilor, deoarece ei distrug -ul celular.
Cu toate că nu se cunoaște încă cât de bine sunt absorbite vitaminele dinuntul de shea, sunt dovezi științifice care demonstrează faptul că esterii acidului cinamic ajută la prevenirea deterioarării  sub acțiunea(3).

Proprietatile curative ale untului de Shea

Proprietatile curative ale untului de Shea sunt datorate prezenței acizilor și a fitosterolilor cum sunt acizii: oleic, stearic, palmitic și linolenic.
Untul de shea nu este saponificabil. El conține alcooli și steroli cu acțiune decongestionată și antiinflamatoare, precum și kariten cu proprietăți emoliente, fiind o substanță care în contact cu substanțele alcaline (de exemplu transpirația) nu se transformă în săpun, permițând celulelor cutanate să producă mai mult timp collagen și elastină și favorizând persistențași pătrunderea prin osmoză a principiilor active în derm și epiderm. Aceste proprietăți îi conferă potențialul pentru vindecarea afecțiunilor pielii.
Proprietățile regeneratoare și reparatoare sunt datorate vitaminelor A, D și E. De asemenea, untul de sheacrește rezistența membranei celulare, prin aportul de acizi grași esențiali.
Alantoina prezentă în untul de shea are o acțiune reparatoare asupra mâinilor și buzelor crăpate.

Proprietățile antiinflamatoare ale untului de shea

Untul de shea conține câțiva derivați de acid cinamic, un compus care se găsește în special în arboreal descorțișoară. În ediția din luna mai 2010 a “Journal of Oleo Science,” cercetătorul Toshihiro Akihisa a publicat rezultatele unui studiu în care a investigat efectele a 4 acizi tritepenici și derivați triterpenici ai acidului cinamic, izolați din untul de shea, asupra țesutului cutanat la șoareci. Cercetătorii au raportat faptul că nu numai că untul de shea are proprietăți antiinflamatoare, dar unul dintre compuși, cinamatul de lupeol, previne apatiția tumorilor, într-un test de carcinogeneză(2).

Utilizări ale untului de Shea

Utilizarea continuă a untului de Shea asigură un efect protector pentru combaterea îmbătrânirii pielii protejand pielea cu o peliculă invizibilă ce permite evitarea deshidratării și este foarte eficienta împotriva agresiunilor cauzate de soare, vânt si schimbarea bruscă a temperaturii. Este foarte eficient în regenerarea pielii, calmarea pielii iritate și este poate cel mai bun remediu natural împotriva îmbătrânirii.
Utilizarea în timpul sarcinii și alăptării
Utilizarea untului de Shea în timpul sarcinii permite prevenirea apariției și formării de vergeturi. În timpul alăptării previne formarea de vergeturi pe sâni. De asemenea, previne apariția iritațiilor pe pielea bebelușilor.
Utilizarea untului de shea pentru buze, nas și corp
Untul de shea este folosit pentru tratarea buzelor uscate din cauza frigului, redându-le strălucirea naturală. Este util și pentru nasul iritat din cauza alergiilor sau a răcelilor.
De asemenea, poate fi folosit pentru a da pielii corpului un aspect satinat, hidratat și neted.
Utilizarea de către persoanele care fac sport
Este foarte eficient pentru articulațiile coatelor și genunchilor și pentru tălpi. Utilizarea sa este recomandată inainte și după exercițiile fizice pentru că face pielea mai suplă și reduce bătăturile. Untul de shea permite recuperarea rapidă a mușchilor și a elasticității pielii și stimulează eliminarea toxinelor.

Îngrijirea părului cu unt de shea

Untul de shea protejează  împotrivă efectelor razelor solare și are efect regenerator asupra structurii capilare, conferindu-i finețe, strălucire și volum.
Utilizarea untului de Shea pentru pielea foarte sensibilă
Untul de shea se caracterizează printr-o intensa și durabilă putere de hidratare pentru ten și corp. Are un efect antiiritant prin excelență, fiind ideal pentru pielea care se înroșește ușor, cu tendințe alergice, sau care nu a fost îngrijită mult timp.
Utilizarea untului de Shea în 
Untul de shea acționează ca un protector împotriva acțiunii razelor solare, permițând obținerea unui bronz natural și de durată, fără deterioararea pielii. În plus, poate fi folosit pentru tipurile de ten acneic sau gras, pentru că nu lasă urme grase.
Proprietățile nutritive și conținutul ridicat în vitamina F, un component vital al membranelor celulare, fac ca untul de shea să redea elasticitatea pielii.
Alte utilizări ale untului de shea
Untul de shea înmoaie și face mai fine pielea și lemnul, de aceea este folosit pentru întreținerea instrumentelor muzicale care sunt fabricate din aceste materiale. Africanii folosesc unt de shea la gătit, iar în alte părți ale lumii este adăugat la fabricarea margarinei.
Untul de shea este un substitut ideal al untului de cacao și este folosit la fabricarea ciocolatei sau a dulciurilor.
Pe lângă utilizarea sa în produsele cosmetice și alimentare, untul de shea este folosit și la fabricarea produselor farmaceutice.

Unt de shea – Precauții

Untul de shea este disponibil diferite grade de puritate, în funcție de metoda de extracție. Pentru cele mai bune rezultate este de preferat folosirea untuluide Shea nerafinat, sau de grad A. Dacă știți că aveți alergie la orice alte fructe de tipul nucilor sau alunelor, este posibil să apară o recție alergică și la untul de shea. De aceea, este mai bine să consultți medicul înainte de a folosi produse pe bază de unt de Shea.
Referințe
1.United Nations Development Program: Shea Butter Scoping Paper
2.”Journal of Oleo Science”; Anti-Inflammatory and Chemopreventive Effects of Triterpene Cinnamates and Acetates from Shea Fat; T. Akihisa et al.; 2010
3. “Journal of Photochemistry and Photobiology”; Caffeic Acid Modulates Ultraviolet Radiation-B Induced Oxidative Damage in Human Blood Lymphocytes; N. R. Prasad et al.; June 2009
Sursa: frunza-verde.ro

Uita de zahar! Extractul de Stevia Rebaudiana e cel mai sanatos indulcitor natural si nici nu ingrasa


Există un îndulcitor ca din povești. Este natural, și este de 300 de ori mai dulce decât clasicul zahăr. Dar nu și de 300 de ori mai caloric! Din contră, are un efect neglijabil asupra glucozei din sânge, deci pericolul creșterii în greutate scade.
Tot mai mulți dintre cei care vor să slăbească, dar și pasionații de viață sănătoasă își îndreaptă atenția către extractul din Ștevia Rebaudiana. Această plantă este originară din America de Sud și populară de sute de ani în zona Braziliei și a Paraguayului.
Populațiile indigene au descoperit că își pot îndulci viața, dar și ameliora anumite probleme de sănătate folosind frunzele ei. Din acestea se extrage o substanță, numită dulcostevina.
Se găsește pe piața atât sub formă de praf (un vârf de cuțit echivalează ca putere de îndulcire cu 2 lingurițe de zahăr), cât și sub formă lichidă (un pahar cu limonadă poate fi îndulcit cu 5 picături). Totodată, diminuează dorința de a fuma și de a consuma alcool și scade pofta de mâncare.
Deși peste tot prin lume stevia este acceptată ca sigură pentru consumul uman, în UE s-a decis în anul 2000(acum 10 ani), pe baza unui studiu făcut pe șoareci ( ca și cum noi am fi șoareci), că nu ar fi sănătoasă. Alte zeci de studii au infirmat ideea inițială, dar răul fusese deja făcut. Acum se duce o luptă anevoioasă pentru că stevia să fie acceptată în UE că îndulcitor. Lupta se duce în primul rând cu sistemul birocratic foarte lent, dar și cu lobby-ul zahărului și al îndulcitorilor chimici.
Cred că nu mai e un secret pentru nimeni ce înseamnă pentru producătorii de îndulcitori de sinteză și pentru companiile farmaceutice apariția unui concurent natural și chiar benefic pentru sănătate (unele studii arata că stevia reduce rezistenta la insulina). Pe de altă parte, o plantă poate fi crescută de oricine, de aceea se încearcă autorizarea doar unor anumite forme și extracte de stevia, care să permită un cvasi-monopol și profituri mult mai mari pentru unii.
În Japonia extractul de stevia se folosește de câteva zeci de ani cu succes iar marea mișcare o face o companie de “băuturi răcoritoare”; spre patentarea unui compus asupra căruia să aibă drepturi depline, eliminând concurența (alte extracte sau chiar planta ca atare) de pe piață. Franța este prima țară europeană care a permis utilizarea temporară pentru consumul uman iar EFSA a emis deja două acte prin care stevia este declarată sigură. În Germania este vândută ca preparat cosmetic sau medicament… fiind ilegală că aliment sau supliment alimentar.
Practic nici un lucru de pe lumea asta nu este 100% sigur, pentru că poți muri bând un pahar cu apă sau îți poți rupe un picior mergând pe stradă. După acest principiu pervers ar trebui interzisă viața în sine.
E ciudat că în același timp la noi se umplu spitalele de oameni veniți în comă după ce au consumat “etnobotanice”. La fel, o serie de aditivi alimentari sau medicamente deja cunoscute drept toxice sau interzise prin alte țări sunt vândute fără probleme. Drogurile au ajuns legale dar plantele folosite de mii de ani sunt ilegale. Alcoolul și tutunul omoară milioane de oameni dar pot fi găsite la orice colț de stradă. Oare unde se va ajunge? Trebuie să ne dorim colapsul economic total al UE și moartea corporațiilor pentru a putea alege pentru noi înșine? Comunismul a căzut și din cauza supra-reglementărilor. Oare și noul imperiu cu picioare de lut va avea aceeași soartă.
4 picaturi extract stevie=o tableta= 5g zahar(o linguriță). Totuși, gustul este ceva subiectiv.

articol preluat din Gandul.info

frunza-verde.ro

Uleiul de argan intinereste pielea si previne aparitia ridurilor


Uleiul de  este un ajutor de nadejde pentru  si . Folositi ulei de argan pentru hidratarea pielii si impotriva ridurilor. Este un puternic agent , regleaza colesterolul si ajuta in curele de slabire si la tratarea bolilor cardiovasculare.
Uleiul de argan nu înceteaza să ne uimeasca cu generozitatea sa. Efectele sale pentru frumuseţe şi-au dovedit eficacitatea timp de secole. Elixir cu preţioase virtuţi, uleiul de argan oferă relaxare şi frumuseţe celor care ştiu să îl folosească inteligent. Uleiul de argan este uleiul vegetal cel mai bogat în vitamina E. El combate deshidratarea, este antioxidant şi previne apariţia ridurilor.
Uleiul de argan se obţine din arborele de argan (Argania spinosa), un arbore care nu creşte decât în regiunea de sud-vest a Marocului, Essaouira-Agadir. Utilizat de femeile din triburile berbere timp de secole pentru numeroasele sale virtuţi, uleiul de argan suscită interesul atât pentru proprietăţile sale cosmetice cât şi pentru cele dietetice.
Arborele de argan este o specie ameninţată de defrişări. În urma unei supraexploatări care a pus-o în pericol, pădurea de argan a fost declarată rezervaţie a biosferei de către UNESCO.
În 1999, UNESCO a recunoscut şi clasificat arborele de argan ca parte a patrimoniului mondial.
Uleiul de argan este compus în mare parte din acizi graşi nesaturaţi, Acidul linoleic, acid gras esenţial este majoritar în uleiul de argan. El intervine în biosinteza prostaglandinelor, care joacă un rol important în permeabilitatea epidermei.
ulei de arganUleiul de argan este folosit:
- împotriva uscării de îmbătrânirii fiziologice a pielii (este un bun produs antitird), prin menţinerea filmului hidrolipidic de la suprafaţa pielii şi prin aportul nutritiv la nivelul celulelor.
- Pentru a revitaliza şi stimula hrănirea şi oxigenarea celulară.
- Pentru a neutraliza radicalii liberi şi pentru a proteja ţesutul conjunctiv.
- Pentru netezirea părului.
- Pentru ameliorarea efectelor acneei sau a varicelei.
Consumat dimineaţa, uleiul de argan previne obezitatea, având efect de reducere a senzaţiei de foame.
Pe de altă parte, raportul dintre acizii graşi polinesaturaţi şi acizii graşi saturaţi face ca uleiul de argan să fie recomandat de nutriţionişti. Acest ulei va exersa o acţiune de protecţie hipocolesterolemiantă şi antimutagenică.
Consumat regulat, uleiul de argan are şi alte virtuţi terapeutice:
- A fost descoperit recent un compus al uleiului de argan care are proprietăţi anticanceroase.
- Este folosit pentru a reduce riscurile de infacrt miocardic şi de tulburări cardiovasculare.
- Este recomandat în caz de risc de ateroscleroză.
Conţinutul în acid oleic al uleiului de argan este benefic în reglarea colesterolului. În prezent se efectuează studii pentru a demonstra că 2 linguri de ulei de argan consumat zilnic timp de o lună ar putea reduce considerabil concentraţia de  din sânge.

Îngrijirea părului cu ulei de argan


Nu este un remediu mai bun decât uleiul de argan pentru a reda vigoarea şi sănătatea părului fragil şi pentru a proteja părul de efectul deshidratant al soarelui, apei de mare sau clorului din apă.
Uleiul de argan hrăneşte şi revitalizează pielea capului. Uleiul dă strălucire părului facandu-l moale şi mătăsos. Acest ulei întăreşte firul de păr, şi este folosit ca remediu împotriva mătreţei sau căderii părului.
Modul de folosire al uleiului de argan în îngrijirea părului
Aplicaţi uleiul de argan pe par şi pe pielea capului. Masaţi uşor pilea capului şi pieptănaţi delicat părul pentru ca uleiul de argan să fie repatizat uniform pe toate firele. Prindeţi părul într-un prosop cald şi lăsaţi să acţioneze pentru 20 de minute. Spălaţi apoi părul cu şamponul obişnuit şi clătiţi.
Uleiul de argan poate fi folosit şi ca ulei pentru coafat.

Uleiul de argan pentru îngrijirea tenului

Uleiul de argan este un ulei complet datorită combinaţiei rare dintre o mare concentraţie mare de vitamina E, precursori ai vitaminei A şi acizi graşi nesaturaţi. Acest ulei este recomandat pentru pregătirea pielii înainte de venirea iernii, când pielea este supusă intemperiilor.
Este folosit şi pentru îngrijirea tenului pe timp de noapte, pentru toate tipurile de , deoarece uleiul de argan regenerează pielea în timpul somnuluin şi luptă împotriva îmbătrânirii cutanate. Fiind foarte bogat în acizi graşi nesaturaţi, şi conţinând o cantitate mare de acid linoleic, uleiul de argan este un bun corector al carenţelor de acizi graşi din piele, atât de importanţi în întârzierea îmbătrânirii.
Mai mult, uleiul de argan conţine o cantitate de tocoferol de trei ori mai mare decât în orice alt ulei. Această proprietate este cea care îi conferă proprietăţile antioxidante şi acţiunea împotriva radicalilor liberi, fiind eficient în prevenirea apariţiei ridurilor.
Nu în ultimul rând, stimulând oxigenarea intracelulară, uleiul de argan favorizează refacerea stratului hidrolipidic şi a celulelor cutanate, pe care le hrăneşte. Astfel, tenul îşi recapătă elasticitatea, fineţea şi strălucirea.
Modul de folosire a uleiului de argan în îngrijirea tenului
Aplicaţi uleiul de argan pe toată faţa şi pe gât. Lăsaţi să acţioneze pentru 15 minute. Ştergeţi excesul de ulei cu ajutorul unei bucăţi de vată îmbibată în apă de trandafiri. Acest tratament va lăsa pielea fină şi hidratată.

Masajul corpului cu ulei de argan

Uleiul de argan este în mod particuler recomandat masajului.
Un  integral al corpului cu ulei de argan este o experienţa de neuitat.
Acest ulei este un excelent tratament anti-îmbătrânire.
El se potriveşte tuturor tipurilor de piele şi în principal este recomandat pentru pielea îmbătrânită şi/sau uscată. Aplicat cu regularitate pe piele, uleiul de argan ajută la prevenirea apariţiei vergeturilor, fiind aplicat pe zonele cu probleme ca atare, sau în amestec cu alte uleiuri esenţiale. Acest ulei atenuează urmele vizibile lăsate de acnee, varicelă, crăpături sau arsuri.
Modul de folosire a uleiului de argan în masajul corpului
- După curăţarea pielii, masaţi-o cu ulei până când acesta intră în piele.
- Încălziţi uleiul de argan între palme pentru a-i facilita alunecarea pe carp
- Dacă doriţi să parfumaţi discret uleiul de argan pentru masaj puteţi să adăugaţi câteva picături de apă de trandafiri. Orice esenţă veţi adăuga uleiului de argan îi va aduce acestuia si alte proprietăţi.

Îngrijirea mâinilor, picioarelor şi unghiilor cu ulei de argan

Mâinile şi unghiile se deteriorează, se usucă, se rup din cauza frigului, a apei, detergenţilor, etc.
Pentru a întări ungiile şi a le face mai puţin casante nu este un remediu mai bun decât uleiul de argan.
Modul de folosire al uleiului de argan pentru îngrijirea mâinilor şi picioarelor
Spălaţi-vă bine mâinile. Pentru mâinile deteriorate sau uscate,  sau casante, înmuiaţi mâinile pentru 15 minute o dată sau de mai multe ori pe săptămână într-un amestec format din ulei de argan şi suc de lămâie în părţi egale.
Dacă unghiile sunt casante, faceţi tratamentul de mai sus în fiecare zi. Puteţi să refolosiţi amestecul conservându-l timp de o săptămână într-un recipient curat. Pentru un tratament de întărirea a unghiilor în profunzime, încălziţi amestecul de baie de apă.
Pentru picioare:
Masaţi picioarele în fiecare dimineaţă şi seară cu puţin ulei de argan la care adăugaţi suc de lămâie.
Precauţii
Nu utilizaţi ulei de argan pe răni sau pe pielea foarte iritată.
Uleiul de argan este un ulei vegetal foarte bun, pentru care nu se cunoaşte nici o contraindicaţie până în prezent.
autor: Catalina Stoica, Simona Avram
surse: www.scientificamerican.com, www.womenshealthmag.com
frunza-verde.ro