O zi fara carne – miscarea globala vine in Romania
“Meatless Monday” este o campanie initiata in Statele Unite ale Americii care a strans adepti in peste 20 de tari din intreaga lume. Scopul este ca fiecare persoana sa consume cu 15% mai putina carne si, astfel, sa isi imbunatateasca sanatatea. Poti citi mai multe despre aceasta miscare in articolul: O zi fara carne pentru sanatatea planetei.
Foodstory aduce campania in Romania. Pentru ca multi dintre romani tin post in ziua de vineri si pentru ca este cel mai simplu mod prin care poti da startul unui weekend plin de energie, Foodstory.ro iti propune ca ziua de vineri sa fie ziua in care mananci mai sanatos si mai responsabil.
In frunte cu Oana Cuzino, ambasadorul nostru, te ajutam ca vineri de vineri sa ai parte de cele mai bune sfaturi de nutritie si cele mai bune retete, menite sa te ajute sa traiesti mai sanatos.  
O alimentatie mai sanatoasa, o planeta mai sanatoasa
O zi poate face diferenta. Nu-ti sugeram sa renunti definitiv la carne sau sa iti schimbi radical stilul de viata. Iti propunem sa faci cel mai simplu gest care, pe termen lung, va face diferenta. 
De la oameni obisnuiti la celebritati, bloggeri, politicieni si proprietari de restaurante, oamenii din toata lumea s-au unit pentru un stil de viata mai sanatos. 
Oprah, Olivia Wilde, Simon Cowell, Kate Moss, Gwyneth Paltrow, Denise Richards, Yoko Ono, James Cameron  sunt doar cateva dintre vedetele care s-au alaturat campaniei.
Beneficii asupra organismului
- Scade riscul de cancer
- Scade riscul de boli de inima
- Scade riscul de diabet
- Scaderea in greutate
- O alimentatie mai sanatoasa
Beneficii asupra planetei
- Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera
- Micsorarea consumului de apa
- Reducerea dependentei de combustibili fosili
Cum poti face parte din campania “Meatless Friday”
Gateste retete fara carne in fiecare vineri. In sectiunea “Meatless Friday” de pe Foodstory.ro vei gasi intotdeauna retete noi, delicioase, cu care sa te rasfeti. 

Sursa: foodstory.ro