joi, 20 iunie 2013

TOP 15 Cele mai sanatoase bauturi racoritoare naturale! FOTO

TOP 15 Cele mai sanatoase bauturi racoritoare naturale! FOTO
Pentru ca urmeaza sezonul cald cand ati face orice sa va racoriti, dar in acelasi timp, sa va mentineti sanatosi si in forma, va prezentam un top al celor mai sanatoase bauturi racoritoare naturale, care sunt adevarate medicamente ce va pun pe picioare, va purifica organismul, previn o sumedenie de boli si chiar le trateaza cu succes:
1Suc de cirese
15. Suc de cirese

Oamenii de stiinta studiaza beneficiile sucului de cirese, deoarece pe langa faptul ca este bogat in antioxidanti, acesta ar putea avea efecte pozitive pentru tratarea insomniei si este posibil sa contribuie la scaderea nivelului de colesterol.




1suc de pere
14. Suc de pere

Perele sunt si ele pe lista celor mai sanatoase fructe , motiv pentru care ar fi ideal sa beti macar odata pe saptamana un pahar mare. Acestea contin acizi organici, pectine, vitamine , sunt de doua ori mai bogate in minerale decat merele , dar au efect laxativ.






SONY DSC
13. Suc de grapefruit

Unul dintre cele mai sanatoase fructe este grapefruit-ul care este o sursa reala de licopen, lupta impotriva cancerului si are un aport redus de calorii, motiv pentru care sucul de grepfruit este preferat in dietele pentru scaderea ponderala.



1Suc de kiwi
12. Suc de kiwi

Kiwi este un fruct micut, cu aspect modest dar care contine neasteptat de multa vitamina C, de doua ori mai multa vitamina C decat o portocala si mai multe fibre decat un mar. Kiwi contine mult potasiu, acest mineral vital pentru fiecare celula din oraganism, lipsa lui conduce la hipertensiune arteriala, depresie, oboseala si digestie lenta. Continutul ridicat in fibre il fac un laxativ fin, dar foarte eficient.


1Suc de rosii
11. Suc de rosii

Licopenul din fructele si legumele rosii are un rol esential in prevenirea si chiar tratarea multor afectiuni ale organismului cum ar fi cancerul de san, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii odata cu trecerea anilor, cataracta, bolile cardiovasculare.


1Suc de morcovi
10. Suc de morcovi

Sucul de morcovi este indicat in bolile canceroase, bolile de ochi, hipertensiune, ateroscleroza, infectii, hipercolesterolemie, adenom de prostata, constipatie si boli digestive, anemie. Morcovul este bogat in beta-caroten, contine vitamine B, C, D, E, K, un procent insemnat de fibre si saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu).


1Suc de sfecla rosie
9. Suc de sfecla rosie

Sfecla rosie contine diferite substante nutritive beneficie pentru sanatate, printre care vitamina A, vitamina C, vitamina B6, B1, B2, sodiu, calciu, sulf, cupru, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide si antioxidanti. O idee buna ar fi sa consumi suc de sfecla rosie. Acesta purifica sangele si asta se datoreaza continutului de fier din sfecla rosie. Dieta cu suc de sfecla este ideala pentru persoanele anemice.


1Suc de papadie
8. Suc de papadie

Sucul de papadie este detoxifiantul ideal pentru ficat si rinichi, ajuta la scaderea colesterolului si a glicemiei, favorizeaza digestia si functia biliara, are proprietati diuretice si laxative.





1Suc de portocale
7. Suc de portocale

Continutul ridicat de vitamina C din sucul de portocale il recomanda drept o bautura de vara excelenta, dar nu uita ca pentru un pahar de suc proaspat pot fi folosite pana la 10 portocale, deci numarul de calorii nu este tocmai neglijabil.




1Suc de rodii
6. Suc de rodii

Sucul de rodii are un gust dulce-acrisor, perfect pentru momentele in care vrei sa te racoresti cu ceva bun. Dincolo de aroma placuta, rodiile au efecte miraculoase asupra sanatatii, multi nutritionisti recomandandu-le pentru a preveni si a vindeca o multitudine de afectiuni.



Grape Drink
5. Suc de struguri

Desi au o valoare calorica foarte mare, de 900 kcal la kilogram, strugurii sunt considerati un aliment-medicament cu efecte dintre cele mai benefice pentru organismul uman. Astfel, strugurii au efect remineralizant, antitoxic, diuretic, decongestionant hepatic, laxativ, tonic muscular si nervos.

1Suc de afine
4. Suc de afine

Sucul de afine este deja cunoscut ca un tratament popular pentru infectiile vezicii urinare, dar cercetatorii atentioneaza ca eficacitatea lui este strict conditionata de un program precis. Medicii au declarat ca sucul de afine ar putea ajuta femeile care sufera de cistita recurenta, de exemplu, daca si numai daca acestea consuma 2 pahare pe zi, timp de mai multe luni.



Fruit cranberries drink
3. Suc de merisoare

Sucul de merisoare merita incercat nu numai pentru gustul racoritor si revigorant, ci pentru ca este o combinatie sanatoasa de nutrienti: vitamina C, vitamina A si betacaroten, fibre, calciu, potasiu, fosfor, mangan si sodiu. In general, sucul de merisoare este recunoscut pentru ca ajuta in cazul infectiilor urinare, deoarece contine un acid care impiedica bacteriile sa se fixeze de peretii vezicii urinare. Doar un pahar de suc de merisoare zilnic ajuta la reducerea riscului de infectii urinare si cistite.

1Suc de pepene rosu
2. Suc de pepene rosu

Pepenele rosu previne instalarea unei stari de deshidratare avand un continut de apa de aproximativ 95 de procente. Pepenele rosu este practic o multivitamina, continand cantitati excelente de vitamina A, vitamina B6 si vitamina C si o serie de nutrienti vitali pentru sanatate. Vitamina A este importanta pentru vedere si deasemenea stimuleaza imunitatea prin intermediul limfocitelor si creste astfel rezistenta organismului la infectii. Vitamina C protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Pepenele rosu are un continut mai ridicat de licopen fata de alte fructe si legume.

1Suc de mango
1. Suc de mango

Mango este bogat in fibre pre-biotice, vitamine, minerale si compusi antioxidanti flavonoizi poli-fenolici. Conform unor noi studii efectuate, fructele de mango protejeaza organismul impotriva cancerului de prostata, colon, san si leucemie. Astfel, expertii au depistat ca cea mai eficienta substanta in lupta impotriva cancerului de san si colon sunt antioxidantii poli-fenolici continuti de mango.




5 sucuri naturale din fructe si legume pe care te poti baza

Ajuta organismul sa lupte cu oboseala, pofta de dulciuri sau stresul cu sucuri naturale pline de vitamine.


Fiecare disconfort are un remediu pe care poti sa ti-l iei din surse naturale, fara pilule inghitite cu pumnul. Fie ca e vorba despre oboseala, de deshidratare sau stres, le poti combate usor cu un suc din fructe sau legume bine alese.

Energie verde la pahar 

In loc de o cafea neagra dis de dimineata, incearca un suc pentru energizarea organismului. Si nu orice suc, ci unul verde care are din belsug clorofila. Pigmentul verde, care ajuta plantele sa faca forosinteza, ajuta si la oxigenarea sangelui din organism. Astfel, activitatea cerebrala se va accelera si iti va da senzatia de energie.

Ai nevoie de un castravete, tulpini de telina, cateva frunze de spanac, un sfert dintr-o lamaie si un praf de ghimbir. Amesteca-le pe toate cu un blender si soarbe energia din pahar.

Scapa de pofte cu suc de mere 

De cate ori n-ai poftit la ceva dulce, desi tocmai ai terminat o ciocolata intreaga. Nevoia de dulciuri iti poate strica plaurile pentru orice dieta. Daca vrei sa scapi de ea, bazeaza-te pe suc de mere si telina, condimentate cu putina scortisoara, responsabila cu reglarea nivelului de zahar din sange.

Relaxare din legume 

Dupa o zi plina la munca tentatia de a gusta cateva picaturi de vin este mare. Nu va fi remedial cel mai bun pentru stresul acumulat. In locul unui pahar cu vin rosu poti sa incerci un cocteil de legume. Nu este cel mai apetisant mod de a incheia seara, dar cu siguranta este mai sanatos. Amesteca spanac, broccoli, telina si morcovi pentru un suc care iti va induce o stare de bine si te va ajuta sa dormi profund. Este un cocteil natural care iti va aduce si o cantitate mare de magneziu, ceea ce va ajuta la relaxarea musculara si nervoasa.

Mereu tanar cu fructe de padure 

Timpul, stresul si viata sedentara lasa urme in organism. Ca sa lupti cu imbatranirea foloseste un elixir din fructe de padure consumat sub forma unui suc. Ai nevoie de apa, afine, capsune si sfecla, usor de trasnformat intr-o bautura bogata in antioxidanti, ce vor lupta cu radicalii liberi ce ataca celulele organismului.

Pofta de amor vine din paharul cu suc de telina si fructe exotice 

Daca esti obosit si stresat, nici cheful de viata in doi nu mai e la fel ca inainte. Si daca scoicile si ciocolata ies de pe lista de optiuni afrodisiace, atunci singura inspiratie in dormitor poate veni dintr-un pahar cu suc de telina. Da, celebra telina contine un ingredient care creste nivelul de feromoni. Adauga apa de cocos, banana, avocado, pepene verde si somochine. Adica, un buchet de arome responsabile petru stimularea sistemului hormonal.



Citeste pe Foodstory: http://www.foodstory.ro/bauturi-nealcoolice/remedii-rapide-din-sucuri-naturale#ixzz2WmH5iNWz