vineri, 18 ianuarie 2013

Metode eficiente de protecţie aurică




Dacă răspunsul la aceste întrebări este afirmativ, atunci cu siguranţă că starea dumneavoastră psihică şi mentală nu este tocmai armonioasă, şi că aveţi nevoie să ştiţi ce înseamnă şi cum se realizează PROTECŢIA AURICĂ. 
de Cristian Alexandru

• Când sunteţi nevoit să vă confruntaţi cu oameni impuri, care au o orientare morală îndoielnică, vă simţiţi obosit, stresat, nervos, tensionat?
• Constataţi adeseori că, după ce aţi fost fixat cu privirea de o persoană cu ochi pătrunzători, vi se face rău?
• Intrând într-o anumită casă aţi trăit brusc senzaţii de apăsare şi disconfort, simţind poate că acel loc v-ar respinge? 
• Sunteţi cuprins adesea de o teamă nedefinită, paralizantă, inexplicabilă, în timpul întâlnirilor cu anumiţi oameni? 
• Vă simţiţi încă foarte receptiv ori fragil interior în timpul confruntărilor existenţiale pe care le aveţi cu ceilalţi? 


Aura omului sănătos este mare, de formă ovală, compactă, şi înconjurată de o „plasă de protecţie” de natură biomagnetică. Când această „plasă de protecţie” este intactă, persoana respectivă se află într-o permanentă stare de armonie. Din păcate, în prezent, tot mai mulţi oameni au aura „ciuruită”, distorsionată, afectată. Cum şi în ce mod s-a ajuns la această stare de uzură? 

„Duşmanul de moarte” al aurei este nervozitatea şi oricine intuieşte aceasta dacă ia în considerare, de pildă, faptul că la persoanele răutăcioase şi iritabile apar cu timpul grave dezechilibre. Starea de nemulţumire şi impulsivitate sporită, ca de altfel toate celelalte stări negative pe care le manifestăm deseori (frica, ura, gelozia, revolta), afectează aura dinspre interior, producând „găuri” prin care pot intra în orice moment energiile sau gândurile negative generate de alte fiinţe umane inconştiente sau de fiinţe dezgustătoare din planurile inferioare ale lumilor subtile paralele. 

Spaţiul eteric este înţesat de tot felul de paraziţi energetici şi de fiinţe cenuşii care ne pot face rău în mod voit. Elementalii – aşa sunt denumite aceste entităţi – preferă să paraziteze pe corpuri străine şi pot ajunge chiar să pună stăpânire pe sufletul unui om care şi-a menţinut prin gândurile şi acţiunile sale legătura permanentă cu lumile inferioare, sfârşind prin a fi posedat de aceştia. 

Entitatea negativă care începe să domine mintea şi sufletul unei persoane din planul fizic caută mai ales sufletul unui beţiv, al unui dezmăţat, sadic, ucigaş, hoţ, avar sau răuvoitor, pentru că aceştia nu deţin controlul propriei lor persoane, fiind dominaţi de pasiunile lor animalice. Elementalii se bucură însă şi de suferinţa şi necazul omului, hrănindu-se cu emanaţiile rezultate din indignarea, durerea sau teama acestuia. Orice dezintegrare îi face să jubileze. Vaporii alcoolului, duhoarea fumatului, mirosul de sânge, ca de altfel toate tensiunile psihice ale omului sunt pentru ei un adevărat ospăţ! 

Oamenii lansează, prin gândurile lor negative, săgeţi otrăvitoare. Iată de ce, în cunoştinţă de cauză, învăţăturile milenare yoga avertizează asupra pericolului întreţinerii gândurilor meschine, inferioare, care „intoxică” spaţiul şi constituie focare de epidemii psihice şi mentale, dar şi al egoismului, care adăugă zi de zi otrava ucigătoare la aura bolnavă a planetei noastre. 

Pentru fiecare gând emis avem o responsabilitate uriaşă, deoarece un gând negativ generat de o fiinţă poate fi captat mental de altcineva care va reacţiona iresponsabil, devenind astfel o victimă la a cărei suferinţă am contribuit şi noi. Susţinem, fără riscul de a greşi, că numărul crimelor invizibile este infinit mai mare decât numărul asasinatelor sângeroase din lumea fizică. Din ignoranţă, ură sau frică, oamenii lansează, prin gândurile lor, săgeţi otrăvitoare a căror putere este uneori deosebit de mare. Noi putem interfera cu acestea şi riscăm să ne lăsăm influenţaţi de ele, ori de câte ori, prin starea noastră dizarmonioasă, favorizăm în propria noastră aură apariţia fisurilor de care am amintit. 

În plus, otrava urii şi a nervozităţii, a suferinţei şi a tristeţii, a pasiunilor inferioare „se depune” pe obiectele din jur, pe zidurile clădirilor, pe lucrurile personale. Toţi cei care, ulterior, vin în legătură cu aceste obiecte, vor fi influenţaţi mai mult sau mai puţin, în funcţie de calitatea şi de starea aurei lor. 

Cu siguranţă că toate aceste revelaţii cu privire la câmpul energetic, care există nu numai în jurul corpului nostru fizic, ci însoţeşte orice manifestare din Univers, dovedeşte – dacă mai este necesar să o spunem – că trebuie să ştim cum ne putem proteja. Este aşadar evident că avem nevoie de o protecţie aurică, ce ne va ajuta să evităm interferenţa cu aceste vibraţii impregnate în locurile pe unde trecem. 

Cum să contracarezi energiile psihice malefice emise de altcineva asupra ta: 

1. Pentru a reuşi să contracarezi un conflict este necesar să răspunzi cu IUBIRE sau cu UMOR (care arată o stare de detaşare). Procedând astfel, nu vei mai interfera cu vibraţia energetică negativă a agresorului, ba chiar vei reuşi să-l faci să conştientizeze starea sa penibilă, determinându-l să şi-o modifice radical. Mulţi dintre noi am întâlnit persoane despre care spunem: „Cu el (ea) nu te poţi certa”. Aceasta arată că acel om are o structură psihică echilibrată şi armonioasă, care îl apără de conflicte şi de agresivitatea celorlalţi. 

2. A doua modalitate necesită o forţă interioară şi mentală mult mai mare. Dacă simţiţi că cineva vă absoarbe energia, deliberat sau nu ori focalizând gânduri negative sau energii psihice malefice asupra voastră, invocaţi Lumina Albă Strălucitoare şi trimiteţi-o asupra persoanei în cauză. Vizualizaţi cum aura sa se umple de Lumină Albă şi mentalizați că aceasta reuşeşte să anihileze energia negativă manifestată asupra voastră. 

Alegeţi-vă una dintre aceste tehnici şi aplicaţi-o perseverent, studiindu-i efectele. 

Manifestaţi continuu o stare benefică şi o gândire corectă.

Integritatea aurei şi starea noastră de bine pot fi apărate în primul rând cu ajutorul energiei psihice binefăcătoare. Educarea, formarea psihoenergiei protectoare vor constitui o adevărată profilaxie a omenirii. Pentru început este necesar să se emită insistent gânduri curate, benefice, asigurând pătrunderea lor în substanţa nervoasă prin repetare continuă. Se va elimina astfel, treptat, orice tip de rezonanţă cu energiile inferioare. 

Gândul la Frumos indică totdeauna drumul către Adevăr şi este cel mai important remediu pentru multe suferinţe. În loc să ne tânguim, să ne indignăm sau să-i judecăm pe alţii, este mult mai bine să ne canalizăm gândurile către Frumos, Adevăr, Dreptate, Cinste, Prietenie, Iubire etc. Acest gen de gânduri constituie cea mai trainică şi mai sigură punte către Forţele Binelui din Univers. 

Cel care trimite în spaţiu bucurie o primeşte înapoi înmiit, cel care trimite amărăciune are, drept răspuns, amărăciune. Exemplu de sugestie pentru gândire corectă: Mentalul meu este purificat, puternic şi clar. Gândurile mele benefice exprimă întotdeauna bunătate, fericire, pace, iubire şi frumuseţe.

Fiţi atenţi la percepţiile de moment

Al doilea lucru pe care trebuie să-l realizaţi este că, atunci când sesizaţi că prezenţa cuiva nu vă face bine, simţindu-vă „infestaţi” sau vampirizaţi de acesta, să vă depărtaţi la o distanţă suficientă pentru a nu mai sesiza această interferenţă. Dacă acelaşi lucru îl percepeţi referitor la o încăpere şi dacă împrejurarea vă permite, mai bine părăsiţi-o imediat, fără regrete. 

Autosugestia cu idei-forţă 

O metodă foarte utilă pentru a realiza protecţia subtilă o reprezintă autosugestia cu anumite idei-forţă ce ne pun în rezonanţă cu forţele subtile benefice şi armonioase ale Universului. Afirmaţiile următoare vor fi repetate de un număr suficient de ori, pentru a ne impregna în mod adecvat subconştientul cu ele. La încheierea fiecărei serii de repetări, ne vom vizualiza ca şi cum ne-am privi pe noi înşine din afară cât mai detaşaţi, primind stările respective împreună cu vibraţiile luminoase benefice dorite. Procedând astfel, vom constata că succesele în direcţia scontată nu vor întârzia să apară. Afirmaţiile sunt următoarele: 

Pura Lumină Albă profund binefăcătoare şi atotputernică a Conştiinţei divine mă protejează inundându-mi fiinţa şi apărându-mă de tot ceea ce este impur. Prin prezenţa Ei dătătoare de fericire în propria mea fiinţă, orice rău este neutralizat, deoarece eu am devenit invulnerabil şi invincibil, graţie ajutorului Ei Divin.

Vizualizarea unui glob de lumină 

Simultan sau separat de această modalitate expusă anterior, putem apela la acţiunea unui câmp protector de energie divină. Vizualizaţi un glob de lumină alb-strălucitoare în centrul pieptului vostru. Mentalizati că această lumină începe să se rotească, mărindu-se. Ea se dilată până când vă umple corpul şi se revarsă în exteriorul acestuia. Pe măsură ce lumina se expansionează, tot întunericul se retrage din faţa ei. Măriţi sfera de lumină până când ea va avea cam 50 cm grosime în jurul corpului vostru. Fiind cât se poate de focalizaţi, fixaţi această imagine cât de mult timp puteţi. Reluaţi această vizualizare de cât mai multe ori în timpul zilei. 

Recomandări împotriva radiaţiilor 

Telefoanele mobile, monitoarele calculatoarelor, ecranele televizoarelor sunt aparate care prin radiaţiile emanate, pot perturba armonia energiilor îndeosebi în zona capului. Pentru a evita eventualele dureri care pot apărea în această zonă, recomandăm o vizualizare cu lumină albă – ca în metoda descrisă anterior – cu deosebirea că globul de lumină albă să fie mentalizat la nivelul capului, având drept punct de plecare şi de expansiune zona centrală a frunţii – AJNA CHAKRA. 

Protecţia prin pietre preţioase 

Există, de asemenea, şi alte metode de purificare, protecţie şi exorcizare prin intermediul pietrelor preţioase sau semipreţioase, şi al plantelor. Aceste metode prezintă un inedit aparte, pentru că ele erau cunoscute şi întrebuinţate de către civilizaţiile străvechi. Nu este nimic magic în aplicarea lor, doar că aceste metode se bazează clar pe fenomenul de rezonanţă stabilit între aceste pietre sau plante şi diferite focare cosmice de putere şi energie. 

Recomandăm deci purtarea următoarelor pietre preţioase sau cristale (după ce, în prealabil, au fost purificate timp de 7 zile în sare grunjoasă): onix, cuarţ, turmalină, agată, crizocol, cristal de stâncă, jasp roşu, labradorit, rodonit, sodalit şi malahit (care asigură protecţia în timpul sarcinii pentru femeile gravide). Este foarte important ca piatra să vină în contact direct cu pielea (fie pe deget, montată pe un inel, fie pe piept, dacă este vorba despre un pandantiv).

Ingerarea de plante medicinale 

În ceea ce priveşte plantele, indicăm un tratament care este necesar să se realizeze o perioadă de minimum trei luni, după metoda care a fost descrisă de noi în numerele anterioare ale revistei (plante mărunţite fin şi ţinute sub limbă 15 minute, de 3-4 ori pe zi, înghiţite apoi cu puţină apă minerală). Acestea sunt: busuioc, scoarţă de stejar, salvie, iarba şarpelui şi iarba Sfântului Ion. 

Poziţia corpului care ne ajută să ne apărăm de vampirizarea energetică 

Persoanele în vârstă, bolnave sau cu tulburări psihice pot să-i vampirizeze energetic pe cei sănătoşi, exact aşa cum un burete absoarbe apa. Pentru a evita acest pericol este necesar ca cei sănătoşi să nu fie receptivi şi, mai mult decât atât, să se concentreze mental asupra propriei aure, închizând circuitele bioenergetice. Iată şi o atitudine corporală care îi poate ajuta: stând cu braţele încrucişate şi picior peste picior. 

Selectaţi-vă anturajul 

După o zi de muncă, cei mai mulţi oameni ajung acasă epuizaţi fizic, psihic şi mental. Unele dintre energiile dăunătoare ne aparţin; altele, cum sunt tensiunile inexplicabile, gândurile ciudate sau sentimentele stranii, nu sunt ale noastre, dar ne afectează pentru că am interferat cu alte persoane, dominate de asemenea energii impure. Dacă am fi atenţi, am putea detecta persoanele de la care provin aceste trăiri negative şi faţă de care noi ne deschidem şi suntem receptivi. 

De aceea este esenţial să selectăm oamenii în prezenţa cărora ne simţim bine şi să-i deosebim de cei care ne produc stări negative, mai ales pentru aceia care nu pot controla încă sistemul lor energetic. 

Fiecare fiinţă are anumite probleme interioare cu care se confruntă. A te încărca şi cu problemele altora înseamnă ignoranţă, neputinţă, şi o sănătate compromisă.

Arcticol preluat integral de la adresa http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6731
Sursa: roaim.net.tf

FILM: Louise Hay – Poţi să-ţi vindeci viaţa


 Poţi să-ţi vindeci viaţa, cartea cea mai bine vândută din lume pe tema autovindecării, a transformat viaţa a milioane de oameni. Foarte mulţi cititori au declarat că această carte le-a modificat definitiv percepţia asupra rolului pe care îl joacă mintea asupra stării de sănătate a corpului fizic şi asupra bunăstării psihice, prezintă Suntsanatos.ro.
În această lucrare inspirată, autoarea de renume mondial Louise L. Hay îşi prezintă viziunea profundă legată de relaţia care există între minte şi corp. Ea explorează constrângerile la care conduc gândurile şi ideile limitative şi ne ajută să înţelegem astfel mai bine cauzele reale ale bolilor şi ale disconfortului.
Plin de idei şi de strategii care şi-au dovedit eficienţa pentru milioane de oameni din întreaga lume, acest ghid practic îţi va schimba în bine, pentru totdeauna, modul de a gândi.
Vezi filmul aici :

Sursa: http://2blackjack1.wordpress.com
Sursa: sfatuitoarea.blogspot.ro

Ingerii pazitori ai semnelor zodiacale

sfatulprintilor.ro - ingeri pazitori semne zodiacale - dreamstime.com


Inca de la nastere, fiecare fiinta umana este lasata sub protectia unui inger pazitor care are sarcina precisa de a o asista in orice moment al vietii sale, fara s-o abandoneze niciodata. Fiecare persoana are deci propriul sau inger pazitor, indiferent de rasa, cultura sau religia de care apartine. Chiar si persoanele care spun ca sunt atee, materialiste convinse sau cele care refuza sa creada intr-o alta dimensiune decat cea terestra, au un inger pazitor personal.
Ingerii pazitori ne feresc de pericolele care ne pandesc fara ca noi macar sa le banuim; ne indeamna sa ne deschidem catre ceea ce este bun si sa evitam raul; au sarcina de a transmite mai departe rugaciunile noastre si intervin neobosit pentru ca noi sa primim intotdeauna dragostea divina.

Ingerii pazitori sunt capabili de o intelegere profunda, ei cunoscand bine strafundurile sufletului uman si, in marea lor intelepciune, privesc si accepta slabiciunile noastre ca pe niste obstacole inevitabile pe parcursul existentei omenesti. Prin urmare, nu trebuie sa ne simtim stanjeniti fata de ei pentru toate imperfectiunile noastre pe care ni le-am “expune” intr-un dialog sincer cu ei, caci ingerii ne cunosc infinit mai bine decat ne cunoastem noi insine.

Cand ne simtim cuprinsi de tensiuni si nelinisti, sa avem incredere in sfaturile binefacatoare ale ingerilor. Dimineata, inainte de a fi absorbiti de vartejul activitatilor cotidiene si seara, cand oboseala ne copleseste si ne simtim goi, putem sa ne adresam ingerului pazitor si sa-l rugam sa ne ajute sa redam sufletului nostru pacea si seninatatea.
Ingerii pot face multe pentru noi. Este suficient sa le invocam ajutorul si pentru asta va poate fi de folos sa stiti numele ingerului vostru pazitor.

Pentru cei nascuti:
Duminica: ingerul pazitor este arhanghelul Mihail, chakra corespondenta este chakra 1, iar piatra protectoare este ochiul de tigru sau hematitul.
Luni: ingerul pazitor este arhanghelul Gabriel, chakra corespondenta este chakra 2, iar piatra protectoare este citrinul, carneolul sau topazul auriu
Marti: ingerul pazitor este arhanghelul Camael, chakra corespondenta este chakra 3, iar piatra protectoare este piatra soarelui, chihlimbarul sau citrinul galben
Miercuri: ingerul pazitor este arhanghelul Rafael, chakra corespondenta este chakra 4, iar piatra protectoare este aventurinul, cuartul roz sau smaraldul
Joi: ingerul pazitor este arhanghelul Metatron, chakra corespondenta este chakra 5, iar piatra protectoare este lapis lazuli, turcoaza sau acvamarinul
Vineri: ingerul pazitor este arhanghelul Uriel  chakra corespondenta este chakra 6, iar piatra protectoare este ametistul, fluoritul sau azuritul
Sambata: ingerul pazitor este arhanghelul Cassiel, chakra corespondenta este chakra 7, iar piatra protectoare este cuartul de stanca sau diamantul


Berbec – Malahidael – Ingerul curajului

Nativii din Berbec primesc curajul lui Malahidael. Vointa si puterea devin forte spirituale dinamice care pot fi folosite in viata de zi cu zi pentru binele celor din jur. Malahidael va sprijini orice efort creativ pe care il veti depune in lumea materiala, va va da curajul sa mergeti pana la capat, chiar daca asta nu va prea sta in fire. In paza lui veti reusiti sa terminati tot ce ati inceput cu atata entuziasm si, mai ales, sa faceti acest lucru fara a va simti sacrificati. Malahidael va mai face un dar, poate, cel mai importat, va da imaginea potentialului vostru spiritual. Va arata in orice actiune mica pe care o faceti zi de zi, faptul ca menirea voastra este, de fapt, una spirituala, de permanenta evolutie pentru ca actiunea curajoasa din plan material sa devina actiune curajoasa un plan spiritual. Acest inger va deschide ochii astfel incat sa vedeti adevaratele motive ale actiunilor voastre si va fereste sa deveniti fanatici sau despotici in incercarea de a controla viata altora. El este cel care poate transforma tendinta spre agresivitate in pace interioara.

Taur -Asmodael – Ingerul Rabdarii

Nativii din Taur primesc puterea rabdarii de la Asmodael. Dorintele noastre chiar daca sunt de ordin material sau spiritual sunt apanajul zodiei in care ne-am nascut si ele, pana la urma, motiveaza orice actiune din viata noastra. Rabdarea este cea care ne sustine perseverenta.Ingerul Asmodael este cel care transforma dorinta pentru posedarea de lucruri pamantesti in cea de a accede la noi nivele de cunoastere spirituala. El da consecventa Taurului si o transforma chiar intr-o valoare intrinseca a acestei zodii. Astfel, dintr-o zodie dominata de lumea materiala si de concret, cu ajutorul lui Amodael, Taurii pot deveni fiinte spirituale mai preocupate de suflet decat de trup. El ii fereste pe Tauri sa devina prea materialisti si prea fixati in parerile lor, la care ajung sa tina ca la ochii din cap, fara a avea vreun fundament logic.

Gemeni - Ambriel – Ingerul gandurilor pure

Nativii din Gemeni primesc puterea lui Ambriel, ingerul menit sa tina departe de ei gandurile prin care le-ar putea face rau celor din jur si daruindu-le in schimb puterea de a vedea solutii simple la probleme dificile, solutii care sa nu raneasca pe nimeni si care, de obicei, presupun doar comunicare reala. Comunicarea este limbajul iubirii, iar ingerul Ambriel va aduce aminte acest lucru de fiecare data. Comunicarea este puterea voastra, a Gemenilor, si tot ea poate deveni o arma de temut, fie ca este vorba de comunicare verbala sau scrisa. Dar aceeasi comunicare este scara pe care Gemenii pot urca la cer, caci nu exista o adevarata comunicare in plan uman fara comunicarea cu Divinitatea. Doar oamenii care pastreaza legatura permanenta si dialogul cu Dumnezeu pot communica cu adevarat cu semenii lor, iar ingerul Ambriel face acest lucru mai usor. Pana nu veti invata ca dialogul Divin alimenteaza dialogul vostru cu oamenii, nu veti putea merge mai departe.

Rac – Muriel – ingerul grijii pentru ceilalti

Nativii din Rac primesc binecuvantarile ingerului Muriel, cel care ofera sprijin emotional in situatiile cele mai dificile. Hrana emotionala este importanta fie ca vine de la un parinte, de la un maestru sau de la un sfatuitor. Racii sunt foarte capabili sa ofere aceasta hrana, doar ca uneori se uita pe sine si pot deveni blazati si deprimati. Ingerul Muriel ii ajuta sa daruiasca fara a pierde nimic si sa primeasca inmiit orice bucurie, el le da capacitatea de a decodifica corect emotiile oricui si de a crea acea atmosfera benefica in care orice om sa se simta in stare sa isi exploreze emotiile. Muriel le da Racilor capacitatea de a intelege universul propriilor emotii si de a nu mai reactiona impulsiv in situatii care cer un pic de ratiune. Tot Muriel ii ajuta pe Raci sa depaseasca foamea de afectiune pe care acestia o simt, si sa devina mai siguri pe ei si pe menirea lor in viata, fara a se autovictimiza. El ajuta si la administrarea nevoilor de baza din punct de vedere spiritual. De exemplu, in loc sa mananci pentru a-ti satisface nevoie de afectiune, sa inveti sa iti hranesti spiritul cu lucruri care te bucura cu adevarat cum ar fi cunostinte despre lumea spirituala.

Leul – Verchiel – Ingerului puterii controlate
Nativii din zodia Leu sunt sustinuti de Verchiel pentru a invata sa isi tina puterea sub control. Constiinta de sine trebuie sa devina maxima in ceea ce ii priveste pe lei, caci un om care nu isi cunoaste puterea asupra celorlalti, poate face foarte mult rau. Nu conteaza daca sunt atribute negative ale puterii, cum ar fi egoismul sau centrarea pe sine, sau atribute pozitive, cum ar fi creativitatea si increderea in fortele proprii. Important este pentru Lei sa stie de ce sunt in stare si intr-un sens si in celelalt. Daca au tendinta de a fi egoisti, Verchiel ii ajuta sa devina constienti si sa nu mai faca rau in incercarea de a iesi in evidenta cu orice pret, daca nu sunt constienti de capacitatile lor creatoare, acelasi inger ii ajuta se se puna in slujba semenilor. Constiinta de sine este un atribut natural al leilor si Verchiel ii ajuta ca astfel sa devina constienti si de menirea de lideri spirituali pe care o au de fapt.

Fecioara – Hamaliel – ingerul Virtutii
Nativii din Fecioara primesc darul virtutii de la ingerul Hamaliel. Acest dar este important caci fara el Fecioara devine mult prea critica si hiper-analitica in relatiile cu ceilalti. Acest inger o ajuta pe Fecioara sa inteleaga ca, in general, oamenii nu au nevoie de cineva care sa le spuna in permenta ce nu pot face sau fac gresit, ci de oameni care sa le spuna ce fac bine sau, mai ales, ce pot face. Hamaliel da Fecioarei puterea de a rezista stresului si de a duce o sarcina la bun sfarsit indiferent cat efort presupune acest lucru. Astfel Fecioarele devin buni cercetatori, oameni care invata cel mai bine din propria experienta si extrem de atenti la detaliile care pot face uneori diferenta intre “viata si moarte” intre “efemer si vesnic”.

 Balanta – Uriel – Ingerul dorintelor constructiveNativii din Balanta primesc ajutorul lui Uriel care tine sub control dorintele distructive. Nevoie de echilibru si armonie este cea care tine aceasta zodie in parametru optimi. Uriel este cel care da Balantei puterea de a crea echilibrul si de a-l mentine chiar daca asta presupune efort continuu, care in mod obisnuit ar obosi pe oricine altcineva. Uriel este cel care se opune impunerii pacii prin razboi. El este cel care ajuta Balanta sa mentina echilibrul interior si exterior prin utilizarea de mijloace sociale, artistice si estetice. Uriel este cel care face din Balanta o creatoare a armoniei in Univers, caci dincolo de planul fizic, Balantele pot lucra si in plan spiritual si este bine sa faca acest lucru in deplina cunostinta de sine.

 Varsator - Gabriel – Ingerul adevarului
Nativii din Varsator primesc puterea adevarului revelat de la Gabriel. El ii ajuta sa rosteasca si sa transmita adevarul in orice actiune pe care o intreprind. Caracteristica Varsatorilor este faptul ca ei reprezinta legatura intre nevoile personale si cele general umane. Varsatorii sunt cautatori ai adevarului si pentru asta creaza sisteme de gandire prin care sa se inconjoare de oameni care sa le impartaseasca idealurile. Ei pot parea egoisti multora dintre semeni. Gabriel le da Varsatorilor bucuria cunoasterii adevarului si a raspandirii acestuia in grupuri din ce in ce mai mari de oameni. Tot el le da capacitatea de a insufla idealuri inalt spirituale. Gabriel este mesagerul Domnului si este cel care le aduce in permanenta Varsatorilor informatii, dar nu direct, ci prin intermediul intuitiilor, revelatiilor, semnelor. El ii indeamna sa nu tina pentru ei aceasta cunoastere divina si sa o foloseasca pentru a inspira mari grupuri de oameni pentru a-i face constienti si pe acestia de menirea lor divina.

Pestii - Barakiel – Ingerul credintei
Nativii din Pesti primesc de la Barakiel capacitatea de a face diferenta intre cunoastere si credinta. Asta este una dintre cele mai mari provocari spirituale din viata voastra. Pestii sunt cei care resimt cel mai puternic dualitatea personalitate-suflet. Barakiel ii invata sa isi cunoasca atat personalitate cat si sufletul si sa faca din doua un intreg divin. El asista Pestii in efortul lor de a-si intelege instinctele si sa isi inalte mintea deasupra lor prin constiinta intuitive. Voi, Pestii, traiti in permamenta cu constiinta existentei celorlalti, cu durerile lor si cu trairile lor pe care le resimtiti acut. Barakiel va ajuta sa invatati sa le alinati si sa construiti in oameni constiinta faptului ca pot muta muntii din loc cu un strop de credinta.


Citeste mai multe detalii despre Arhangheli si semnele zodiacale aici.

Sursa: sfatulparintilor.ro


joi, 17 ianuarie 2013

TU, eşti ceea ce îţi doreşti foarte profund…

“Tu, eşti ceea ce îţi doreşti foarte profund.
Dorinţa este cea care îţi determină voinţa.
Voinţa stă la baza faptelor tale.
Iar faptele îţi creează destinul.”
Brihadaranyaka Upanishad IV.4.5
Legea potenţialităţii pure
“Sursa întregii creaţii este conştiinţa pură… potenţialitatea pură care încearcă să exprime ceea ce este nemanifestat într-o formă manifestată.
Dacă realizăm că Sinele nostru real este potenţialitate pură, noi ne punem în rezonanţă cu acea putere care manifestă tot ceea ce există în univers.
La început nu exista nici existenţă, nici non-existenţă. Toată această lume nu era decât energie nemanifestată…
Cel Unic respira, fără respiraţie, prin propria Sa putere. Şi nu exista nimic altceva…”
Imnul Creaţiei, Rig Veda
Legea dăruirii (consacrării)
“Universul operează prin intermediul schimburilor dinamice… Dăruirea şi primirea reprezintă aspecte diferite ale fluxului de energie care curge prin univers.
Prin voinţa de a dărui (consacra) ceea ce urmărim să dobândim, noi permitem libera circulaţie a energiei universale, a abundenţei energetice, în viaţa noastră.
Tu goleşti mereu şi mereu acest fragil vas, dar îl umpli apoi cu viaţă nouă. Porţi tot timpul acest fluier micuţ, confecţionat dintr-o tulpină de trestie, prin peregrinările Tale, şi cânţi la el melodii veşnic noi… Darurile Tale infinite coboară asupra mea, şi trebuie să le ţin în micuţele mele mâini. Epocile trec, dar Tu continui să curgi, fără ca vasul să se umple vreodată până la limită.”
Rabindranath Tagore, Gitanjali
Legea karma-ei, sau a cauzei şi efectului
“Orice acţiune generează o forţă energetică ce se va întoarce asupra noastră în acelaşi fel… Noi culegem ceea ce semănăm.
Atunci când optăm pentru acţiuni ce le aduc celor din jur fericire şi succes, fructele naturale ale karma-ei noastre vor fi fericirea şi succesul.
Karma este afirmarea eternă a liberului arbitru al omului… gândurile, cuvintele şi faptele noastre sunt firele ţesăturii pe care o ţesem singuri în jurul nostru.”
Swami Vivekananda
Legea efortului minim
“Inteligenţa naturii funcţionează fără nici cel mai mic efort… în armonie, în iubire, fără anxietate.
Atunci când cultivăm forţele armoniei, bucuriei şi iubirii, noi putem crea succesul şi bunăstarea fără efort.
O fiinţă centrată în Sine cunoaşte fără a se deplasa nicăieri, vede fără să privească şi realizează fără să înfăptuiască.”
Lao Tse
Legea intenţiei şi a dorinţei
“Orice intenţie şi orice dorinţă conţine inerent în ea mecanismul prin care poate fi îndeplinită… În câmpul purei potenţialităţi, dorinţele şi intenţiile au o putere de organizare infinită.
Atunci când introducem o intenţie în câmpul fertil al potenţialităţii pure, noi punem această putere infinită de organizare să lucreze pentru noi.
La început a existat dorinţa, care a fost prima sămânţă a minţii. Meditând în inimile lor, înţelepţii au descoperit prin înţelepciunea lor conexiunea care există între ceea ce există şi ceea ce nu există.”
Imnul Creaţiei, Rig Veda
Legea detaşării
“În detaşare sălăşluieşte înţelepciunea incertitudinii…În înţelepciunea incertitudinii sălăşluieşte eliberarea de trecut, de ceea ce cunoaştem, care reprezintă închisoarea condiţionării trecute.
Prin voinţa de a păşi în necunoscut, în câmpul tuturor posibilităţilor, noi ne abandonăm minţii creatoare care orchestrează dansul universului.
La fel ca două păsări aurii care îşi au cuibul în acelaşi copac, ca doi prieteni intimi, egoul şi Sinele sălăşluiesc în acelaşi corp. Primul mănâncă fructele dulci-acrişoare ale pomului, în timp ce al doilea îl priveşte cu detaşare.”
Mundaka Upanishad
Legea dharma-ei, sau a menirii în viaţă
“Orice om are o menire în viaţă… un har unic sau un talent special pe care îl poate dărui celorlalţi.
Atunci când acest talent unic fuzionează cu serviciul adus celorlalţi, noi experimentăm o stare de extaz spiritual, care este scopul suprem, mai presus de orice.
Când lucrezi, Tu eşti un flaut prin care trece şoapta orelor, transformându-se în muzică.
… Şi ce înseamnă să lucrezi prin iubire? Înseamnă să ţeşi haina cu firele extrase din propria ta inimă, conştient că cea care va purta haina va fi iubita ta…”
Kahlil Gibran, Profetul
Deepak Chopra, in cartea ”Cele Şapte Legi Spirituale ale succesului”.

Sfecla rosie - planta minune pentru sanatatea noastra

Sfecla este un depozit nemuritor de vitamine si microelemente care, spre deosebire de restul legumelor, nu se distrug si nu se dezactiveaza in procesul de prelucrare termica. Folosirea ei in alimentatie are, pe langa virtuti culinare, si virtuti medicale de prevenire a bolilor de sange, deoarece intrece toate legumele (in afara de usturoi) prin continutul de fier.

Comunicat de presa
sfecla rosie beneficii
Asimilarea fierului este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. In structura radacinii de sfecla este prezent si cuprul. Lipsa de cupru in alimentatie provoaca incaruntirea precoce a parului, ingreuneaza procesul de consolidare a fracturilor, provoaca dereglari in activitatea pancreasului. Alt element important este zincul, prezent in cantitati foarte mari. Datorita prezentei lui in alimentatie, functioneaza bine organele de reproducere, se previne aparitia cosurilor, a furunculozei, caderea parului.

Lipsa de zinc afecteaza vederea, poate provoca infarctul miocardic. Sfecla contine si o cantitate mare de mangan, care apara ficatul de distrofie adipoasa (lipidoza), scade nivelul de zahar in sange, ajuta in lupta cu scleroza si elimina surplusul de apa din organism. Sfecla contine si iod, care favorizeaza metabolismul, fiindu-le extrem de prielnica persoanelor cu obezitate si care sufera de inhibarea functiilor tiroidei. De nepretuit este rolul iodului si in blocarea cancerului si incetinirea imbatranirii. Celuloza din sfecla scoate din organism toxinele, imbunatateste functionarea tractului intestinal, fiind un remediu redutabil in tratarea obezitatii si constipatiei - relateaza terapii-naturiste.com.
Medicina populara foloseste toate componentele sfeclei: atat tuberculii cat si frunzele.


A. TRATAMENTE INTERNE:

1) Alcoolism
Complexul de metode folosite in vindecarea alcoolismului prevede si imbogatirea organismului cu saruri de potasiu, vitamine si alte substante care ajuta la reducerea tendintei irezistibile de a consuma alcool. Cu 30 de minute inainte de masa, se beau 100 ml de suc de sfecla, iar in timpul meselor principale, de 2-3 ori pe zi, se consuma salata de sfecla rasa, fiarta sau coapta in cuptor.

2) Amigdalita
In medicina populara, se folosesc mai multe preparate din sfecla, pentru tratarea amigdalitei. Pentru gargara, se foloseste apa calduta in care s-au fiert frunzele sau radacina de sfecla. O alta metoda: se da pe razatoare sfecla cruda, se umple un borcanel de 700 ml, se adauga 2-3 linguri de otet si se lasa la macerat 3 ore, amestecand periodic. Se stoarce sucul si se adauga putina miere de albine. Se face gargara la fiecare 2 ore. Pentru accelerarea vindecarii, in pauze, intre gargare, se mesteca incet cate o felie de sfecla cruda.

3) Anemie
Continutul bogat in fier favorizeaza ridicarea nivelului de hemoglobina in sange. Se recomanda consumul zilnic al sfeclei in stare cruda, fiarta sau murata. De 2 - 3 ori pe zi, se mananca 150 g de salata din sfecla, morcovi si ridiche neagra crude, date prin razatoare, amestecate cu suc de lamaie sau smantana.
Substantele vitale din sfecla nu se distrug prin fierbere (dar e preferabil sa fie consumata cruda)

4) Bronsita cronica
Se stoarce sucul dintr-un kilogram de sfecla, se amesteca cu 1 kg miere de albine, 500 ml vin rosu de casa, un pahar de suc de morcov si 1 kg de piersici curatate de samburi si taiate felii. Se pune totul intr-un borcan de sticla, care se introduce intr-un vas cu apa calduta. Se fierbe 10-12 minute pe baie de aburi dupa primul clocot. Pe parcurs, se amesteca cu o lingura de lemn sterilizata. Se pastreaza in frigider. Se beau cate 75 g dimineata, pe nemancate, dupa care se mananca o bucatica de unt. Doza obtinuta este pentru o singura persoana. Ajuta si la vindecarea diferitelor afectiuni ale aparatului respirator, provocate de raceala, dar si pentru profilaxia lor.

5) Constipatie, ocluzii intestinale, hemoroizi, hipertensiune, varice, aritmie (fibrilatie auriculara)
Se pun la fiert 5 l de apa de izvor, si cand da in clocot se adauga 500 - 700 g de sfecla tocata si se ia de pe foc. Se infuzeaza 3 ore, apoi se strecoara. Se amesteca cu 150 g de zahar si o linguri ta de drojdie uscata si se pune intr-un loc cald, pentru 24 - 36 de ore. (Tratamentul va avea efect pozitiv numai in caz de renuntare categorica la bauturile alcoolice, inclusiv berea. Dupa 2-3 pahare de vin sau bere, bolile ocupa din nou pozitiile castigate si tratamentul trebuie inceput de la zero).
Impreuna cu sfecla, in apa puteti sa adaugati si plante medicinale pentru afectiunile de care suferiti, de exemplu: matase de porumb, paducel, flori de castan etc. Dupa stoarcerea lichidului, din sfecla ramasa se modeleaza bilute de marimea corcoduselor si se pastreaza in frigider sau in congelator (daca sunt multe). Dimineata, pe nemancate, se beau 300 ml de suc fermentat de sfecla. Daca dupa 30 - 45 de minute apare senzatia de foame, se mesteca incet si se inghite cate o biluta de sfecla. Procedeul se repeta ori de cate ori apare senzatia de foame. Daca ea nu dispare dupa consumul a 7 - 10 bilute de sfecla, se pot consuma si alte alimente.
6) Curatarea organismului de metale grele si radioactive, dizolvarea placilor aterosclerotice din vasele sanguine
Se prepara un amestec din cantitati egale de sucuri din sfecla, morcov si ridiche neagra. Amestecul se toarna in sticle de culoare inchisa si se tine 3 ore in cuptorul incalzit slab. Se bea de trei ori pe zi cate o lingura, intre mese.

7) Curatirea sangelui, intarirea imunitatii
500 g de sfecla si 500 g de morcov se taie marunt. Peste legume se toarna apa clocotita cat sa le acopere (cu 2 degete) si se fierb pe foc mic timp de 30 de minute. Cand legumele sunt fierte, se adauga cate o cana de stafide si caise uscate si se lasa sa mai fiarba 5 minute. Dupa racire, preparatul se amesteca cu 2 linguri de miere de albine si se lasa pentru 12 ore la racoare. Se consuma de trei ori pe zi, cate 100 - 150 g , timp de o luna. Preparatul ajuta si la restabilirea fortelor organismului slabit dupa o boala grea.

8) Depuneri de colesterol, constipatie
Trei litri de apa rece se toarna peste 1 kg de sfecla taiata marunt. Se adauga 6 - 8 crengute de urzica sau 2 - 3 frunze tinere de hrean. Urzica se schimba zilnic. Componentele se pun in camara, intr-un borcan. Se bea cate un pahar, de trei ori pe zi.

9) Dezintoxicare
Un pahar de frunze de sfecla tocate se amesteca cu un pahar de zahar si 3 litri de zer. Amestecul se pune la fermentat in loc cald, ferit de lumina, acoperit cu 3 straturi de tifon. Dupa doua saptamani se strecoara. Se beau cate unul, apoi cate doua pahare pe zi.
10) Disbacterioza
Flora intestinala se restabileste cel mai rapid daca se consuma sfecla marinata. Modul de preparare: sfecla spalata bine se fierbe, se raceste, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Inainte de a pune feliile in borcan, sfecla se cantareste. Pentru un kilogram de sfecla este nevoie de 1 litru de apa, 2 pahare de otet de mere, cate o ling uri ta de sare si zahar, 10 boabe de piper negru, 6 cuisoare si 2 foi de dafin. Marinata se aduce pana la punctul de fierbere si se tine pe foc slab, 3 - 5 minute. Otetul se adauga dupa racire. Marinata se toarna in borcan peste feliile de sfecla. Se pastreaza la rece.

11) Gripa, raceala
Se amesteca 300 g suc de sfecla cu 200 g suc de rosii, cu sucul dintr-o lamaie, 5 linguri suc de ceapa, 4 crengute de menta, sare, zahar si piper negru macinat (dupa gust). Dupa 2 ore, se scoate menta si se beau cate 50 ml suc cu inghitit uri mici, intre mesele principale.

12) Hipertensiune
In medicina populara gasim foarte multe retete pentru reglarea tensiunii, in care ingredientul principal este sfecla. Se amesteca in parti egale suc de sfecla cu miere de albine si se beau cate 2 linguri de trei ori pe zi. In loc de miere, puteti sa-l amestecati cu suc de paducel.
13) Hipertensiune cu dureri de cap si edem al picioarelor
Se storc 300 ml suc de sfecla, se amesteca cu sucul dintr-o lamaie, 1,5 l de apa si 300 g de zahar sau miere de albine. Se tin ingredientele intr-un borcan de 3 l , acoperit cu tifon, intr-un loc cald, pentru fermentatie. Lichidul (gen sampanie) nu se pastreaza la frigider. Se beau, de 3 - 4 ori pe zi, cate 100 - 150 ml. Regleaza tensiunea arteriala, dispar durerile de cap si vajaiturile.

14) Litiaza renala
Se taie in felii subtiri 3 - 4 sfecle de marime medie, curatate de coaja. Se pun intr-un borcan de trei litri. Se toarna deasupra apa rece de izvor, in asa fel ca sa ramana un loc gol de 2 - 3 degete. Pe gura borcanului se pune un strat de tifon. Timp de 7 - 8 zile, borcanul se lasa la temperatura camerei, amestecand continutul zilnic, cu o lingura de lemn, apoi lichidul se strecoara in alt vas si se pastreaza in frigider. Preparatul se bea fara restrictii. Intre timp, se prepara o alta portie de bautura. In 5 - 6 luni, in afara de curatarea rinichilor de nisip, este posibila si imbunatatirea digestiei si reglarea tensiunii arteriale.
15) Menopauza
Deseori, in perioada climacterica apar diferite dereglari, mai ales menstruatii abundente, cand se pierd cantitati mari de fier. Se bea suc de sfecla in portii mici (75 - 100 ml), de 2 - 3 ori pe zi.

16) Pietre in colecist
Ca sa eliminati pietrele din colecist, concomitent cu alte metode, se foloseste si siropul de sfecla. Un kg de sfecla taiata felii subtiri se fierbe in 2 litri de apa, pana se obtine un sirop concentrat. Se beau cate 150 ml, de patru ori pe zi, cu 40 de minute inainte de masa.

B. TRATAMENTE EXTERNE

1) Guturai
Se pun in nas picaturi de suc de sfecla. Pentru cei mai mici, sucul se amesteca cu apa fiarta si racita, ca sa nu-i usture tare.

2) Lichen, eczeme, arsuri
Se aplica terciul din sfecla timp de 4 - 7 zile. Cataplasma se schimba de 5 ori pe zi. Pe arsuri, se pot aplica si frunzele de sfecla strivite in palme.

3) Limfostaza (elefantiazis)
Edemul limfatic al picioarelor necesita un complex intreg de tratamente, printre care si comprese cu celuloza din sfecla ramasa dupa stoarcerea sucului. In acelasi timp, se bea si infuzie din frunze de patlagina. O lingura de frunze se infuzeaza in 250 ml apa fierbinte, pana la racire. Se imparte in 2 doze si se bea dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de masa.

4) Mastopatie
Terciul din sfecla tocata, pus intr-un tifon, se aplica pe locul bolnav, zilnic, 40 - 50 de minute. In acelasi timp se beau cate 50 ml de suc, de doua ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, timp de 25 de zile.

5) Paradontoza
Se rade sfecla pe razatoarea mica. Terciul obtinut se aplica pe gingiile bolnave si se tine 25 - 30 de minute. Imbunatatirea se observa peste 5 - 7 zile, dar tratamentul trebuie repetat cateva saptamani (in functie de vechimea afectiunilor).

TEST DE SANATATE CU SUC DE SFECLA

Medicina populara foloseste toate componentele sfeclei. Sfecla contine multe substante benefice (betanina, saruri de potasiu) care au efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, asupra nivelului de colesterol, a metabolismului lipidic in celulele ficatului si a intaririi peretilor vasculari. De regula, se stie ca sucuri le de legume se beau imediat dupa ce au fost stoarse. Nu e si cazul sucului de sfecla, care nu se bea imediat, ci trebuie lasat 2 - 3 ore ca sa se evapore unele ingrediente ce produc efecte negative (dureri de cap, stari de greata etc.).
Cu ajutorul sucului de sfecla ne putem testa starea de sanatate, facand un exercitiu simplu. Se beau 100 ml suc de sfecla si se mananca o salata de sfecla cruda, data prin razatoarea fina. Se urmaresc schimbarile de culoare a urinei. Daca nu sunt prezente afectiuni serioase de sanatate, culoarea nu se schimba. Daca sunt probleme de sanatate, urina capata culoarea sucului de sfecla.

VIN TONIC DIN SFECLA

In medicina populara, se foloseste din batrani o reteta cu actiune tonica generala, care se numeste "7 pahare". Se amesteca in cantitati egale cate 250 ml sucuri de: sfecla, morcov, ridiche neagra, usturoi, lamaie, miere de albine si vin rosu dulce (cabernet). Amestecul se pastreaza in vase de sticla, in frigider. Se beau cate 50 ml, de trei ori pe zi. Cantitatea - 1750 ml - reprezinta o cura care se repeta de cinci ori pe an, cu pauze de 3 - 4 saptamani.
Preparatul se recomanda pentru revitalizarea organismului dupa interventii chirurgicale, chimioterapie si in timpul tratamentelor de lunga durata.

SFECLA SI CANCERUL

Folosirea sucului de sfecla in vindecarea bolnavilor de cancer se practica in medicina populara de mii de ani. Pigmentul din planta este actorul principal in lupta cu cancerul. Doza zilnica minima de pigment se afla intr-un kilogram de sfecla, echivalentul a 250 - 300 ml de suc, care trebuie consumat fara pauze, tot restul vietii. Pigmentul nu este toxic, nu se descompune in procesul de prelucrare termica si nici in procesul de digestie. Calitatile lui terapeutice se pastreaza si dupa fierbere la 100 grade Celsius, timp de 2 ore.
Consumul regulat de sfecla sub orice forma normalizeaza VSH-ul bolnavilor, restabileste apetitul, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii. Se recomanda feluri de mancare unde sfecla este amestecata cu fulgi de ovaz, hrean, banana sau lapte prins.

In Centrul oncologic de la Moscova, li se prescrie bolnavilor sa consume zilnic cate 250 g de sfecla cruda, data pe razatoare fina, in 3 - 4 reprize. Daca sfecla cruda nu este acceptata de organismul bolnavului, ea se inlocuieste cu 300 ml de suc. Dupa trei saptamani de administrare, bolnavilor li se imbunatatesc analizele de sange si starea generala de sanatate. Persoanelor cu cancer mamar si de piele li se aplica, de 4 - 5 ori pe zi, pansamente cu suc de sfecla, pentru micsorarea locului afectat.
Informatii furnizate de www.terapii-naturiste.com
Sursa: healthy.kudika.ro