joi, 14 martie 2013

Agrisele ofera beneficii multiple pentru sanatate


Agrisele ofera beneficii multiple pentru sanatate
Alaturi de coacazul rosu si de afine, agrisele sunt unul dintre fructele de padure binecuvantate, care pot face mult bine pentru sanatatea oricarei persoane si in special persoanele trecute de prima tinerete vor beneficia din plin de efectele stimulatoare ale agriselor asupra organismului uman. 

Pentru cei care sufera de afectiuni ale ochilor, introducerea agriselor la dieta va aduce un plus de sanatate, aceste fructe putand ameliora simtitor afectiuni precum cataracta sau hipermetropia. In cosmetica, agrisele servesc de asemenea si la prepararea de tonice eficiente pentru cresterea parului si pigmentarea naturala a firelor de par. 

Pentru cei care sufera de o lipsa marcata a apetitului alimentar, in special copiii, se pot combina agrise cu putina miere de albine, iar rezultatele vor fi dintre cele mai bune, putandu-se inregistra si cresteri sanatoase in greutate astfel. In plus, consumul de agrise va stimula si activitatea sistemului circulator si pe aceea a inimii, iar beneficiile vor fi astfel vizibile la scurta vreme dupa introducerea lor la dieta. 

Pentru persoanele in varsta, agrisele sunt un bun agent anti-imbatranire, reducand cu succes efectele negative ale imbatranirii asupra organismului. Cei care mai sufera si de diabet, se vor bucura sa afle ca agrisele usureaza si simptomele specifice acestei boli si pot de asemenea preveni aparitia diabetului la persoanele cu grad mai mare de risc. 

Ca agent de intarire a sistemului imunitar, agrisele la fel ca toate fructele de padure joaca un rol pozitiv, protejand organismul de infectii diverse, atacul bacteriilor, diaree, dizenterie, inflamatii ale organismului si afectiuni ale sistemului digestiv. Inclusiv ca agent de detoxifiere, agrisele vor actiona benefic, continand cantitati mari de substante active, care curata organismul de toxine. 

Din punct de vedere nutritional, agrisele contin, pe langa vitamine si minerale, si proteine care ajuta la repararea celulelor afectate din organism, si au si putine calorii. Ceaiul de agrise este un excelent remediu in starile gripale, iar colesterolul va scadea cu siguranta daca se fac cure saptamanale de agrise. 

Din multe puncte de vedere, agrisele sunt un aliment-minune, demn de introdus la aproape orice dieta. Prin continutul lor mare de fier, potasiu si vitamina C este totusi recomandat sa se consulte mai intai medicul de familie si abia apoi sa se introduca agrisele la dieta pentru a se lua astfel toate masurile de precautie si a se obtine un maximum de beneficii pentru sanatate.

Sursa: http://www.coolinaria.ro

5 leacuri uimitoare cu coacăze negre

Te-ai gândit vreodată câte beneficii pentru organism au coacăzele negre? Ele sunt recomandate diabeticilor, reumaticilor şi tuturor celor care doresc să-şi fortifice organismul.
Sucul proaspăt de coacăze negre era considerat încă din Antichitate un elixir al tinereţii.
Nu era o iluzie, căci fructele sunt o sursă inepuizabilă de vitamine şi minerale.
La fel de benefică este şi cura de coacăze.
Timp de trei săptămâni, consumi câte un castronel cu coacăze negre dimineaţa, apoi în timpul zilei încă două porţii.
Cura are efect detoxifiant, dar e indicată şi bolnavilor de reumatism.
Adio, dureri menstruale!
Durerile îţi fac zile amare? Le poţi veni de hac cu ajutorul infuziei din frunze de coacăz negru.
Mai exact, ea stimulează secreţia de cortizon, o substanţă cu puternice efecte antiinflamatoare.
Ceaiul se prepară din două linguriţe de plantă mărunţită la o cană şi se bea de două-trei ori pe zi, în cure de 6 săptămâni, de 3 ori pe an.
De asemenea, infuzia mai are rol şi de reglare a ciclului menstrual.
Un izvor de... vitamine
Sucul este bogat în vitamina C şi în pigmenţi care stimulează circulaţia (te ajută să scapi şi de sindromul mâinilor şi picioarelor reci).
În plus, creşte activitatea glandelor suprarenale şi întăreşte sistemul imunitar. Pentru o absorbţie cât mai bună a vitaminei C consumă-l înainte de masă.
Îţi mai spun un secret! Dacă adaugi câteva linguriţe cu suc de coacăze în iaurt preparat în casă (conţine mai multe culturi probiotice decât cel din comerţ), acesta devine o gustare perfectă pentru zilele caniculare.
Energizant natural
Treci printr-o perioadă stresantă şi obositoare? Fortifică-ţi organismul cu ajutorul vinului din coacăze negre.
Ai nevoie de 1 kg de coacăze pe care le zdrobeşti şi le pui
într-un borcan de 5 kg. Pui peste ele 2,5 l apă, 1,5 kg miere şi 50 g drojdie de vin. Amesteci totul bine şi laşi la macerat 20 de zile.
Bei zilnic câte un pahar. Vei simţi efectul vinului de coacăze negre după aproximativ o săptămână.
Aşa scapi de infecţia urinară!
Pentru ca infecţiile tractului urinar să nu recidiveze, încearcă un tratament uşor de administrat din macerat glicerinat din muguri (gemoterapie).
Tot ce trebuie să faci este să iei câte 50 de picături, de 2-3 ori pe zi, în puţină apă, timp de două luni.
La fel de eficientă este tinctura din frunze de coacăze negre. Atenţie, însă!
Tincturile, în general, sunt contraindicate bolnavilor de ulcer, cu afecţiuni psihice grave şi cancer.
Reţetă contra răcelilor
Siropul de coacăze este un leac miraculos în infecţiile respiratorii. Fără doar şi poate, durerile de gât, tusea şi răguşeala trec ca prin minune cu ajutorul acestuia.
Se prepară din 250 g de fructe proaspete la un litru de apă.
Ţii la fiert până când amestecul scade la jumătate, adaugi o cantitate egală de zahăr şi laşi din nou la fiert, preţ de o oră.
Iei câte o linguriţă la două ore. Efectul este antimucolitic, antiseptic şi cicatrizant.

SursA: http://www.clickpentrufemei.ro

Vrei sa incetinesti procesul de imbatranire? Fa miscare!


Conform unei recenzii recente a unui studiu, activitatea fizica regulata este singura si cea mai eficienta cale de a te mentine sanatos pe masura ce imbatranesti, pe langa calitatea de nefumator.
Cercetatorul Leslie Alford, autorul recenziei, spune ca exercitiile regulate – chiar si o plimbare in pas vioi de 30 de minute de 5 ori pe saptamana – poate incetini procesul imbatranirii si reduce riscul a cel putin 24 de afectiuni, printre care bolile de inima, cancerul, dementa, atacul cerebral, depresia si 2 tipuri de diabet. Recenzia, ce cuprinde decoperirile a 40 de lucrari publicate intre 2006 si 2010, apare in numarul din Decembrie al Ziarului International de Practica Clinica.
“Lipsa de miscare genereaza in corpurile noastre vaste schimbari patofiziologice,” a spus Alford intr-un discurs. “Corpurile noastre, in evolutia lor, au ajuns sa aiba nevoie pentru o functionare optima de un anumit nivel de activitate fizica, nivel la care cei mai multi dintre noi nu ajung prin stilul nostru de viata modern si sedentar.”
Desi focusul studiului a fost analiza efectelor miscarii asupra sanatatii umane, Alford spune ca descoperirile lui sunt relevante atat pentru barbatii cat si pentru femeile de toate varstele.

Iata cateva dintre lucrurile la care a descoperit ca o miscare regulata poate contribui:

  • Reduce riscul bolilor de inima si atacului de cordmiscare
  • Ajuta la prevenirea obezitatii si a celor 2 tipuri de diabet
  • Reduce riscul cancerului la colon, cancerului la prostata si a altor tipuri de cancer
  • Ajuta la recuperarea in urma cancerului si creste rata supravieturii
  • Reduce riscul de osteoporoza
  • Scade presiunea arteriala din sange
  • Reduce sansele barbatilor de a avea probleme de erectie
  • Imbunatateste simptomele depresiei
  • Scade riscul de dementa la varstnici

Tot mai crezi ca nu ai timp sa faci miscare? Mai gandeste-te.

In baza descoperirilor sale, Alford recomanda ca adultii sanatosi sa ajunga la 150 minute pe saptamana (sau 30 minutes de 5 ori pe saptamana) de miscare moderata ca intensitate (cum ar fi o plimbare in pas vioi). Persoanele care fac miscare mai intensa (cum ar fi jogging) ar trebui sa ajunga la 20 minute de 3 ori pe saptamana. A mai recomandat adultilor sanatosi sa incerce sa faca si exercitii pentru intarirea masei musculare de doua ori pe saptamana. Si mai spune ca nu e niciodata prea tarziu ca sa incepi! Indiferent de varsta pe care o ai sau activitatea curenta pe care o desfasori, poti incepe sa profiti de beneficiile miscarii regulate.
“Literatura analizata demonstreaza ca durata de viata a persoanelor sau starea lor de sanatate depinde de un complex divers de factori, inclusiv stilul lor de viata, locul unde traiesc si chiar si norocul pe care-l au”, spune Alford. “Fiecare poate controla intr-o anumita masura unii dintre acesti factori, printre care obezitatea, dieta, fumatul si miscarea fizica.”
Sursa:
http://viataverdeviu.ro/

Stevia romaneasca: 10 beneficii aduse sanatatii


Stevia are proprietati antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive, fiind o planta cu reale beneficii asupra sanatatii noastre.



Stevia este o planta bogata in vitamine (B, C si K), saruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine, fibre, antioxidanti.

1 Diabet

Stevia ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, stimuland totodata productia de insulina.
Acidul clorgenic din compozitia steviei reduce conversia glicogenului in glucoza si scade absorbtia glucozei din intestin.
Consumul de ceai de stevie inhiba pofta pentru alimentele cu zahar.
Pentru prevenirea si tratamentul formelor usoare de diabet, consumul de stevie este indicat mai ales in lunile de primavara.
In aceasta perioada este recomandat sa se consume de 5 ori pe saptamana, vreme de macar o luna, cel putin 100 g de frunze proaspete, neprelucrate termic.

2 Gingivita

Datorita proprietatilor antibacteriene, ceaiul de stevie este folositor in gingivite si abcese dentare.
Stevia poate opri dezvoltarea bacteriilor din gura responsabile de producerea acizilor care cauzeaza gingivita si cariile.

3 Tulburari digestive

Consumat dupa fiecare masa, ceaiul de stevie ajuta in caz de indigestie sau arsuri la stomac. Frunzele uscate de stevie (ceai de stevie) au actiune antidiareica.
sursa foto:shutterstock

4 Efect Anticancerigen

Unul dintre antioxidantii prezenti in stevie, kampferolul, poate reduce, conform studiilor, riscul de cancer pancreatic cu 23%

5 Hipertensiune

Anumite glicozide din stevie dilata vasele de sange, putand ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

6 Indulcitor natural

Frunzele de stevie sunt de pana la 40 de ori mai dulci decat zaharul din trestia de zahar, putand fi folosite in ceaiuri ca indulcitor.
O lingurita de pulbere de frunze uscate de stevie este echivalentul unei cani de zahar, insa fara a creste glicemia.



Siropul de stevie obtinut prin adaugarea unei cani de apa fierbinte la 1/4 cana de stevie proaspata, care se zdrobeste, se filtreaza si se tine 24h la temperatura camerei si apoi la frigider, este un foarte bun indulcitor natural. La fel este pudra de stevie.

7 Depresie

S-a dovedit ca stevia poate imbunatati starile sufletesti, poate creste nivelurile de energie si agerimea mentala.
sursa foto:sxc.hu;shutterstock

8 Constipatie

Impotriva constipatiei, dar si pentru slabire, se recomanda cura cu salata din frunze proaspete de stevie: dimineata, la trezire, se consuma 60-70 g de frunze crude de stevie, intr-o salata cu putin ulei si zeama de lamaie.
 

Este important sa nu se consume niciun fel de lichid inainte de salata.
Dupa micul dejun, care trebuie sa aiba un volum mic, sarac in calorii, consumati 150-200 g mancare calda de stevie, adica frunze bine maruntite si fierte, in care se adauga numai sare si ulei.
Pranz: trebuie sa fie sarac in fluide (supe, ciorbe) si total lipsit de proteine si grasimi de porc. 
 
Stevia trebuie servita ca salata cruda, nesarata si acrita cu lamaie.
 

Dupa masa se mananca o feliuta subtire de lamaie. Este important ca in urmatoarea ora dupa dejun sa nu se consume mai mult de 100 ml apa, de preferat deloc.
Seara: cu 20-25 de minute inainte de cina se consuma 150-200 g salata de stevie in amestec cu 70 g urzici crude. 

La masa de seara se consuma mancare de stevie fierbinte, alaturi de o friptura slaba de vita sau pui. Dupa cina se bea o limonada naturala.


9 Anemie

O salata din frunze de stevie, spanac, frunze de urzica (frecate cu sare) si patrunjel are un continut mare de fier, fiind foarte indicata in anemii.

10 Cresterea imunitatii

Stevia contine foarte multi antioxidanti polifenolici (kampferol, quercetin, acid clorogenic, acid cafeic, isoquercitin, isosteviol), care ajuta la intarirea imunitatii si la cresterea rezistentei organismului fata de radicalii liberi.
Sursa:  www.garbo.ro
sfatuitoarea.blogspot.ro

miercuri, 13 martie 2013

Cele mai bune 7 ceaiuri pentru detoxifierea organismului

Va propunem ca anul acesta sa invingem astenia de primavara printr-o cura de detoxifiere cu ceaiuri naturale din plante.

Ceaiurile din plante ajuta la detoxifierea organismului, imbunatatesc sistemul imunitar si previn aparitia accidentelor cardiovasculare.

Mai jos va prezentam care sunt ceaiurile care ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

1. Ceaiul de galbenele este unul dintre cele mai bune remedii pentru detoxifierea ficatului. Va recomandam sa consumati 3 cani de ceai pe zi inainte de mesele principale. Cura de detoxifiere cu ceai de galbenele dureaza intre 2 si 3 saptamani. 

2. Ceaiul de papadie are proprietati antioxidante si detoxifiante; favorizeaza eliminarea apei din organism si stimuleaza metabolismul.

Ceaiul din radacini de papadie este recomandat si in curele de slabire deoarece regleaza tranzitul intestinal si combate obezitatea.

3. Ceaiul de soc elimina toxinele si ajuta si la scaderea în greutate. Peste 250 de ml de apa clocotita se adauga 3 lingurite de flori de soc. Apoi se acopera vasul cu un capac si se lasa la infuzat 15 minute.

4. Ceaiul de musetel reduce durerile si inflamatiile, amelioreaza simtomele gastrice si digestive, elimina stresul si stimuleaza imunitatea organismului.

Infuzia de musetel se prepara din una-doua lingurite de flori peste care se toarna 250 ml apa clocotita. Se acopera 10 minute dupa care se strecoara si se consuma 2 cani pe zi.

Infuzia de musetel se recomanda in toate afectiunile stomacului si intestinelor. Ceaiul de musetel are rolul de a imbunatati tranzitul intestinal, prin reglarea secretiei sucurilor digestive. Deseori este folosit in combinatie cu menta pentru o digestie mai usoara.

5. Ceaiul de urzica intareste sistemul imunitar, trateaza anemia si stimuleaza regenerarea tesuturilor.

6. Ceaiul de ghimbir actioneaza eficient asupra tranzitului intestinal si contribuie la detoxifierea organismului.

7. Puteti consuma cu incredere ceai verde in locul cafelei de dimineata, acesta avand proprietati antioxidante. Ceaiul verde previne si unele tipuri de cancer si ajuta la stimularea memoriei.


Sursa: http://suntfericita.manager.ro
Sursa foto: www.sxc.hu

Medicina confirma tamaduirea prin rugaciune


"Crezi si vei fi vindecat!" 

Medicina confirma tamaduirea prin rugaciuneCeea ce pana ieri parea a fi un subiect teologic, legat de credinta si rugaciune, devine astazi o problema a stiintei: dialogul cu Dumnezeu. Convingerea ca "acolo sus" cineva te asculta si te iubeste, ca-ti tine partea, indiferent de conditia umana si sociala pe care o ai, indiferent daca esti bogat sau sarman, frumos sau urat, inteligent sau sarac cu duhul, este un izvor nesecat de speranta, cu efecte de exceptie asupra sufletului si psihicului uman. Si cum boala porneste, aproape intotdeauna, de la un dezechilibru psihic sau sufletesc, vindecarea trebuie pornita tot de acolo. Primul pas este un gand pozitiv, optimist: increderea ca suferinta poate sa fie invinsa. Subconstientul nostru se mobilizeaza imediat si trece la ofensiva. Dar la fel de important este ca vointa de bine, de rezistenta si lupta sa fie dublate de convingerea ca nu esti singur pe lume, ca Dumnezeu iti este totdeauna aproape, in cea mai neagra restriste, daca Il chemi si Il cauti prin rugaciuni. Privit cu suspiciune de mediile stiintifice osificate, adevarul acesta trece, totusi, din zona "miracolelor" crestine, in ograda cat se poate de realista a medicinei, care confirma, pe mii de cazuri anchetate de specialisti, puterea deosebita a rugaciunii in vindecarea celor mai negre boli. Explicatia? "Credinta iti intareste increderea in puterile tale si orice semn de mai bine e o dovada ca Dumnezeu este viu", afirma unul din marii specialisti ai problemei, dr. Matthias Beck, psiholog, medic si teolog, profesor la Facultatea de Medicina din Viena. In preajma Craciunului, distinsul cercetator a acordat un interviu pe aceasta problema, atat de frecvent dezbatuta si in paginile "Formulei As". Motiv temeinic ca sa-l alaturam rubricii noastre "Un miracol adevarat, rugaciunea", o adevarata arhiva de argumente relatate in direct de cititorii revistei. Faptul ca un om de stiinta le confirma experienta e cat se poate de... miraculos.
- Cum se explica increderea multimilenara a oamenilor intr-o forta superioara, capabila sa le vina in ajutor?
- Omul este "programat" prin nastere spre A Crede, si nu doar in sens religios. Aproape 90% din ceea ce presupunem ca stim reprezinta ceea ce credem. Daca citim, de pilda, intr-un lexicon, ca Mozart s-a nascut in anul 1756, trebuie sa credem ca este adevarat. Cu toate ca n-am fost de fata cand s-a intamplat, credem, pur si simplu, ca este asa. Toate cunostintele pe care le stapanim si pe care le consideram a fi ale noastre le-am preluat crezand ca nu pot fi puse la indoiala. Credinta este o componenta fundamentala a sufletului omenesc, cu atat mai puternica, cu cat ceea ce o alimenteaza este increderea in existenta suprema a binelui si dreptatii.
- Despre aceeasi credinta se spune, de la o vreme, ca ar putea sa ne tina sau sa ne faca sanatosi. Este adevarat?
- Trebuie facuta o deosebire intre increderea in sine si credinta in Dumnezeu. Exercitiile de autosugestie nu trebuie confundate cu rugaciunea. Desigur, efectul lor pozitiv nu poate fi negat, fiindca stimuleaza capacitatea de lupta a organismului, dar rugaciunea este o terapie pentru suflet in primul rand, un program exceptional de mobilizare spirituala, de vizualizare cu intreaga fiinta a suferintei si a celui menit sa o curme. Epurarea cotidiana prin rugaciune a raului, darea lui in seama Celui de Sus si convingerea ca ajutorul asteptat nu va intarzia sa apara sunt niste demersuri pline de bune urmari, chiar daca ele nu se pot explica integral. Cert este faptul ca, in ultima vreme, studii care nu pot fi puse la indoiala, realizate mai ales in spitalele canadiene si americane, dovedesc ca atat rugaciunea nemijlocita, rostita de cei bolnavi, cat si rugaciunile familiei sau rugaciunile colective fac ca procesul de vindecare sa functioneze mai rapid si mai bine.
- Exista si explicatii?
- O noua ramura a medicinei, numita psiho-neuro-imunologie, studiaza aceste relatii neclare, inca, dintre functiile organice si psihic. Cercetatorii afirma ca rugaciunea, increderea intr-o putere protectoare superioara, creeaza o stare de incredere si de bine care face sistemul imunitar sa functioneze la parametri maximi. Ranile se vindeca mai bine, microbii si virusurile se neutralizeaza mai repede, celulele cancerigene se distrug mai usor. Ba chiar si mostenirea genetica pare sa fie influentata de rugaciune. Noi, toti, avem in noi defecte genetice. Starea de pace si liniste, generata de rugaciune, poate avea o influenta pozitiva asupra functiilor genetice. Din pacate, aceste cercetari absolut fascinante, aflate mereu in vecinatatea existentei lui Dumnezeu, se afla abia la inceput si sunt putin cunoscute, dar ele dovedesc fara dubiu, ca fiecare din noi putem sa contribuim decisiv la procesul de vindecare spirituala si fizica.
- Ce rol joaca in toate acestea religia?
- Religiile lumii sunt multe si diferite si fiecare din ele propovaduieste existenta divina printr-un anumit ritual. In cazul despre care vorbim nu este insa importanta religia careia ii apartinem, ci relatia noastra directa cu Dumnezeu, vocea aceea interioara care ne spune sa ne indreptam gandurile si sperantele spre Cel de Sus.
- Cum se poate auzi vocea interioara, cum se poate intretine relatia cu Dumnezeu?
- Prin infranare si post. Este un mod ideal de a invata sa-ti asculti vocea interioara. Nu degeaba au marile religii crestine perioade obligatorii de post. Abtinerea da castig de cauza spiritului fata de trup, ne simtim mai usori, mai deschisi catre interior, mai in pace cu noi, mai apti sa ne intelegem nelinistile interioare, sa incercam sa iesim la lumina. Rugaciunile sunt mai puternice, mai sincere si mai directe, ai efectiv sentimentul ca sunt auzite si primite acolo, sus.
- Chiar si implinite?
- Ca teolog, raspunsul meu este afirmativ. Am intalnit o multime de oameni care au cunoscut ispasirea prin rugaciune, si nu doar cand e vorba de boli. Practicat consecvent, dialogul cu Dumnezeu are totdeauna urmari concrete. Binele asteptat nu intarzie sa apara, si faptul acesta creeaza un potential urias de incredere in viitor. Fara nazuinta nu putem sa traim.
- Nu toti oamenii sunt credinciosi de la sine. Credinta nu e mai mult o problema de educatie si cultura?
- Sigur ca educatia si cultura joaca un rol important in dezvoltarea reprezentarii lui Dumnezeu, a acestei puteri superioare, care ne hotaraste destinul, dar inclinarea catre spiritualitate, increderea in divinitate ne apartin fiecaruia dintre noi. Chiar si cei care au avut o educatie ateista in familie sau in scoala isi pun la un moment dat probleme de constiinta, cauta raspunsuri la imprejurarile cu care se confrunta in viata, au nevoie de explicatii, dincolo de imediatul cotidian. Biologic, omul le este inferior tuturor celorlalte fapturi printre care traieste, fiindca simturile care il deservesc sunt mult mai slabe. Noi vedem, mirosim si auzim mai rau decat lupul sau vulpea, fugim mai incet decat leoparzii, inotam mai prost decat pestii si nu putem sa zburam precum pasarile. Practic, suntem neajutorati pe pamant, nu avem influenta asupra mecanismelor de functionare ale corpului nostru. Dar noi avem in schimb ratiune. Suntem singurele fapturi capabile sa gandeasca, sa-si aminteasca, sa intrebe. Si inca de la origini, omenirea se intreaba de ce exista pamantul, cum functioneaza, care este sensul existentei? Si, cu tot efortul stiintei de a raspunde la aceste intrebari, ele nu au fost limpezite nici pana astazi. Totul se infunda in ceva ce nu poate fi explicat: prezenta divina.
- Credinta nu este, oare, un mod de a refuza raspunderea proprie in fata vietii?
- Nu, pentru ca, asa cum am spus, omul e programat pe credinta. Desigur, totul depinde de felul in care crezi. Cine asculta doar de indemnurile si interdictiile altor oameni sau ale societatii isi pierde libertatea, devine dependent. Pentru adevarata credinta e nevoie de libertate de spirit. Trebuie sa-ti pui permanent intrebari si sa cauti raspunsuri. Numai o credinta dobandita in acest fel te face cu adevarat multumit si puternic.
(Theutopress)

Despre locul rugaciunii
"Atunci cand ne rugam corect, orice loc este potrivit pentru rugaciune. "Vreau ca oamenii sa se roage in orice loc", zice Domnul. Pentru ca fiecare sa-si poata aduce rugaciunile sale in liniste si fara distragere, fiecare sa-si aleaga in casa sa locul cel mai linistit si mai sfant, si acolo sa se roage."
(Origenes, "De Oratione")

Despre punctul cardinal

"Cand ne rugam, privim cu totii spre rasarit, insa putini sunt cei ce stiu ca facem aceasta, fiindca suntem intru cautarea patriei noastre dintru inceput, a raiului pe care Dumnezeu l-a sadit in Eden, spre rasarit."
(Basileios, "De spiritu sancto")

De cate ori sa ne rugam

"Obiceiul de-a ne ruga de trei ori pe zi, si anume dimineata, la amiaza si seara, era randuiala crestinismului timpuriu. Eu spun, dimpotriva, ca omul credincios se roaga la orice ora din zi si din noapte, ori cand ii este de trebuinta, ca se roaga intreaga viata a sa, intrucat el nazuieste sa se uneasca prin rugaciune cu Dumnezeu."
(Clemens Alexandrinul, "Stromateis")

Despre rugaciune si post

"Stomacul firav te pune in starea de a priveghea la rugaciune, cel plin, dimpotriva, aduce toropeala somnului."
"Rugaciunea celui ce posteste este un pui de vultur ce zboara inalt, dar cea a celui ghiftuit va slabi."
"Mintea celui ce posteste este o stea stralucitoare pe cer senin. Cea a celui ghiftuit ramane intr-o noapte fara luna."
(Evagrios, "De Oratione")

Ce rugaciuni sa spunem

"Au intrebat unii pe ava Macarie zicand: "Cum suntem datori sa ne rugam?" Le-a zis batranul: "Nu este de trebuinta a vorbi multe, ci a intinde adeseori mainile si a zice: "Doamne, precum vrei si precum stii, miluieste-ma". Iar de sta razboi asupra ta, spune: "Doamne, ajuta-ma". El stie ce este de folos si-si face mila cu noi.""
(Apophtegmata)

In ce pozitie sa ne rugam

Atunci cand vrem sa ne invinovatim de propriile pacate inaintea lui Dumnezeu, trebuie sa plecam genunchii si sa ne rugam pentru a ne izbavi de ele si pentru iertarea lor. Aceasta atitudine e simbolul omului care se smereste si se supune. Plecarea duhovniceasca a genunchilor e numita asa, pentru ca toate se pleaca inaintea lui Dumnezeu, in numele lui Iisus, si tot ce exista se supune Lui. Apostolul pare sa arate acest lucru in cuvintele: "Ca in numele lui Iisus, tot genunchiul sa se plece, al celor ceresti, al celor pamantesti si al celor dedesubt". Si un lucru asemanator sta scris si la Profetul: "Inaintea Mea tot genunchiul se va pleca".
(Origenes, "De Oratione")
 

Sursa: www.formula-as.ro; sfatuitoarea.blogspot.ro

9 plante medicinale si efectele lor adverse


Plantele medicinale trateaza numeroase afectiuni si multe persoane apeleaza la ele cand vor sa sa scape de dureri, fara sa ia medicamente. In comparatie cu medicamentele, plantele medicinale provoaca mai putine reactii adverse si complicatii. Insa, putini stiu ca nu orice planta medicinala este intotdeauna sigura de utilizat.



Aceste 
plante medicinale pot produce neplaceri daca sunt folosite in cantitati gresite. Nerespectarea stricta a dozelor poate provoca deseori dereglari in functionarea echilibrata a organismului.

Ceaiurile inofesive pot declansa alergii, iar suplimentele pe baza de plante pot interactiona cu alte medicamente.

Important! Aceste remedii naturale nu inlocuiesc tratamentele prescrise de medic. Nu vom apela la preparatele din plante medicinale in cazul bolilor infectioase grave.

Iata, mai jos, 9 plante medicinale care au si efecte adverse:

1. Musetelul are proprietati antiseprice - calmeaza durerile si reduce inflamatiile. Specialistii spun ca ceaiul de musetel coaguleaza sangele daca este combinat cu aspirina, medicamente antidepresive sau anticoagulante.

2. Ceaiul de sunatoare este contraindicat in cazul in care iei medicamente pentru raceala. De asemenea, sunatoarea nu se foloseste in combinatie cu medicamentele antidepresive.

3. In medicina traditionala, gingko biloba este folosita pentru a trata tulburarile circulatorii si pentru imbunatatirea memoriei. Ceaiul de ginkgo biloba care este folosita pentru imbunatatirea circulatiei si a capacitatii de concentrare, subtiaza sangele si nu trebuie consumat in combinatie cu alte medicamente.

4. Ceaiul de echinaceea este foarte bun pentru tratarea racelilor, insa nu trebuie consumat de cei care sufera de astm, artrita reumatoida, diabet de tip 1 caci poate provoca crize, dureri abdominale si, in cazuri extreme, chiar soc anafilactic.

Echinaceea este toxica atunci cand este ingerata in cantitati prea mari. 

5. Ceaiul de ginseng, folosit pentru imbunatatirea sistemului imunitar, este periculos pentru cei care sufera de diabet, intrucat poate scadea nivelul de zahar din sange.

Luat impreuna cu anticoagulante ar putea sa creasca riscul de hemoragie. De aceea, este interzis inainte de operatii.

6. Mai multe cercetari au aratat ca sofranul reduce inflamatiile si durerile cauzate de artrita, insa chiar si asa nu trebuie luat in acelasi timp cu anticoagulantele, existand riscul sangerarilor.

7. Cei care obisnuiesc sa ia capsule de ceai de lemn dulce pentru indigestie ar trebui sa renunte sa le mai consume in cazul in care medicul le prescrie diuretice sau laxative, acest remediu afectand nivelul potasiului din organism.

8. Valeriana, folosita timp indelungat, duce la inhibarea functiilor organelor interne, provoaca dureri de cap, greata.

9. Menta este contraindicata celor care sufera de hipotensiune, hernie, arsuri la stomac, aciditate scazuta a sucului gastric.

Dupa cum vedeti, tratamentul cu plante medicinale nu este atat de inofensiv cum ar parea la prima vedere.


Sursa: http://suntfericita.manager.ro