duminică, 31 martie 2013

Probleme majore cauzate de consumul excesiv de zahar


1. Zaharul coordoneaza defectuos sistemul imunitar si ii reduce capacitatea de a functiona.
2. Zaharul deshidrateaza celulele si elimina din corp electroliti vitali precum potasiu, magneziu, calciu si sodiu, ceea ce provoaca moartea celulelor si spasme musculare cronice.
3. Zaharul elimina din corp cromul, cuprul, zincul si alte minerale care ajuta celulele sa raspunda la insulina. Aceasta duce si mai mult la intarirea rezistentei membranei celulare la insulina.
4. Zaharul favorizeaza inmultirea si diviziunea celulelor canceroase si inhiba mecanismele ce incetinesc cresterea tumorilor si apoptoza celulelor canceroase (moarte celulara programata).
5. Zaharul favorizeaza aparitia enzimelor glicotice avansate ce distrug tesuturile. (EGA).zaharul
6. Zaharul elimina din corp anti-oxidanti precum glutation, vitamina C si vitamina E.
7. Zaharul inhiba hormonul de crestere (HGH) si creste nivelul de cortizol.
8. Zaharul inhiba sinteza proteica la nivel celular, ceea ce duce la o disfunctionalitate a oaselor, a muschilor, si a compozitiei chimice a incheieturilor. Aceasta creste riscul de osteoporoza, osteoartrita, si dureri cronice ale muchilor si incheieturilor.
9. Zaharul favorizeaza cresterea bacteriilor patogene si a parazitilor precum Candida si alte organisme de tip ciuperca. Aceasta determina, de asemenea, si eliminarea din corp a bacteriilor bune si poate duce la infectii cronice in stomac, tesut respiratoriu si sinusuri.
10. Zaharul duce la obezitate, trigliceride marite, cresteri anormale de colesterol LDL in raport cu HDL si cresterea factorilor de risc in inflamarea arterelor.
11. Zaharul penetreaza bariera de protectie a sangelui din creier, elimina rezervele minerale ale acestuia si permite acumularea de toxine si de alte minerale grele in tesutul creierului.
12. Zaharul distruge nervii, provocand dureri cronice, neuropatii, disfunctii ale vederii, si o disfunctie crescuta a organelor.
Surse pentru acest articol includ

Premize ale conceperii tratamentului natural anti-tumoral

Autor: Dr.Calin Marginean
Constatări incontestabile:
- s-a constatat că dacă ar fi să facem o comparaţie între cantitatea de substanţe anti-oxidante (AO) prezente în sângele unei persoane cu cancer şi a unei persoane sănătoase, descoperim că la cel cu cancer, nivelul AO este extrem de redus. Concluzia firească este că AO protejează corpul prevenind cancerul şi respectiv, sunt substanţe extrem de benefice în tratamentul natural anti-cancer, iar aportul lor la aceste persoane va trebui să fie substanţial. Acelaşi fenomen s-a constatat la pacienţii cu SIDA şi la cei cu leucemii sau limfoame;
verdeata6
- este dovedit faptul că anumite plante care conţin unii AO au efect preventiv faţă de unele cancere. Concentrând aceşti AO prin folosirea unor sucuri de fructe sau / şi legume să nu fie oare posibil ca şi cancerul odată instalat să fie neutralizat? BA DA!

- orice plantă, în starea ei nativă (proaspătă) conţine cel puţin o substanţă cu efect AO (anti-cancerigen), în vreme ce orice produs de origine animală conţine cel puţin un element / substanţă cu efect pro-cancerigen. Alteori prin digestia, absorbţia, ori metabolizarea unui produs de origine animală rezultă subproduşi cu efect dovedit cancerigen. Alimentele de origine vegetală sunt aşadar surse de AO pentru organism, în vreme ce alimentele de origine animală + ultra-rafinatele (dulciurile concentrate, sarea, făina albă, NU şi uleiurile omega 9 şi omega 3) + murăturile + alteratele, consumă din AO organismului, tentând să-l secătuiască!

Concluzia? Dieta persoanei care are cancer va trebui să fie (aproape) exclusiv crudivoră, iar orice aliment de origine animală va trebui cu desăvârşire evitat;

- în rândul populaţiilor de vegani = vegetarieni totali (fie complet sau incomplet crudivori) incidenţa cancerului indiferent de localizare este nulă, în schimb în rândul populaţiilor omnivore (care se alimentează având drept motto proverbul „tot ce nu te mănâncă, mănâncă!”), prevalenţa boli este semnificativă, iar în prezent într-o creştere alarmantă. Concluzia firească? Dieta unei persoane care doreşte să se vindece de cancer, leucemii, limfoame va trebui să fie vegan! Legat de acest aspect s-a constatat că frecvenţa cancerului la ierbivore este extrem de rară, în vreme ce la carnivore procentul este semnificativ;

- toate alimentele de origine vegetală proprii consumului (în stare de maturitate = coapte) induc în organism bazicitate, în vreme ce toate „alimentele” (ghilimelele n-au fost puse întâmplător aici!) de origine animală + ultrarafinatele (dulciurile concentrate, făina albă şi produsele de panificaţie făcute din făină albă) + murăturile + alimentele alterate + fructele necoapte sau foarte acre, induc în organism ACIDITATE.

Cancerul, leucemiile şi limfoamele nu se dezvoltă niciodată într-un mediu bazic, ci întotdeauna într-un mediu acid!

- în toate alimentele de origine vegetală proprii consumului raportul AG omega 3 / AG omega 6 este apropiat sau > 1/3, cu efect antiinflamator, antitrombotic, vasodilatator, anticancerigen, antireumatic. În toate alimentele de origine animală raportul AG omega 3 / AG omega 6 este întotdeauna << 1/3, cu efect proinflamator, procoagulant, vasoconstrictor, procancerigen, proreumatic;

- există dovezi ştiinţifice incontestabile care atestă faptul că unele substanţe existente în anumite plante produc distrugere tumorală directă, altele distrug vasele sangvine care irigă tumora, altele provoacă creşterea numărului de limfocite T killer reactivându-le, iar altele stimulează cele 3 enzime redutabile legate de apărarea anti-tumorală (superoxid-dismutaza SOD, glutationul şi catalaza);

- dacă în natură găsim practic remedii pentru orice boală apărută ca o consecinţă a unui stil de viaţă eronat („bolile civilizaţiei”), de ce acest lucru n-ar fi valabil şi pentru cancer, leucemii sau SIDA?

- dacă lăsăm la aer la o temperatură de 250C pe o farfurie un fruct / legumă oarecare cu coaja intactă / seminţe uscate…, iar pe o altă farfurie un produs de origine animală oricare ar fi acesta, vedeţi cam cât rezistă alimentele din prima categorie şi vedeţi de câte ori mai puţin rezistă cele animaliere!!! Vedeţi diferenţa? În plus, coaja legumelor, fructelor… conţine adesea de departe mai mulţi AO decât întregul produs de origine vegetală. Aşadar nu dispreţuiţi şi nu îndepărtaţi coaja comestibilă a fructelor, legumelor…

Ţineţi minte că dacă totuşi decojiţi un măr cu intenţia de a arunca coaja şi de a consuma pulpa, faceţi invers: aruncaţi pulpa şi consumaţi coaja!!! În cazul mărului, cantitatea de minerale, vitamine (deci AO) este de peste 20 de ori mai mare în coajă decât în pulpă şi doar în coajă avem uimitoarele substanţe, de o valoare inimaginabilă potenţator de efect (bioflavonoide)!

- cred în capacitatea extraordinară de auto-reparaţie cu care organismul nostru a fost înzestrat de către Creatorul său, dacă acestuia îi sunt puse la dispoziţie remediile naturale simple şi sănătoase ale sistemului de sănătate NEW START (Nutriţie, Exerciţiu fizic, Apă, Soare, Cumpătare, Aer, Odihnă, Încredere în Dumnezeu, luate din limba engleză).

Alte constatări demne de a fi luate în seamă...

- orice persoană ne-vegană (vegan = vegetarian total) are şanse să aibă în corpul ei tumori latente, care să „stea cuminţi” decenii întregi. Dacă apare însă vreun factor de creştere tumorală (care există în lactate, carne, rădăcina de Ginseng, lăptişorul de matcă, cerealele germinate) care persistă în organismul acelei persoane, tumora va începe să crească, iar finalul îl ştim cu toţii, fiind previzibil. Alteori aceste tumori latente rămân în această stare pe tot parcursul vieţii persoanei în cauză, iar pacientul nu a ştiut nimic de existenţa lor, iar tumorile sunt descoperite „accidental” fie la necropsie (post-mortem), fie intra-operator. Tumorile latente nu pot fi depistate prin analize de sânge, ci eventual ecografic, tomografic, RMN, sau constituie o surpriză intraoperatorie. Localizarea lor predilectă (dar nu exclusivă) este cavitatea abdominală

– cu cât o persoană are o alimentaţie în care predomină alimentele de origine animală, sau dintre cele care induc repetat aciditate în organism +/- factori de creştere, cu atât şansele ca ea să aibă tumori latente cresc semnificativ odată cu vârsta;

- după minim 3 ani de dietă vegan NU se mai găsesc tumori latente în organism!!!

- în organismul unei persoane ne-vegane dacă apare o substanţă cu efect pro-cancerigen, corpul încearcă încă de la nivelul sângelui s-o „prăjească” repetat cu ajutorul AO de care dispune şi deci s-o inactiveze. Dacă nu reuşeşte, atunci, datorită unei permeabilităţi a membranelor celulare „agresorul” poate pătrunde în celule este dus până la nivelul nucleului, unde alterează diviziunea celulară normală, rezultând în timp celule canceroase;

- însă în organismul unei persoane vegane dacă apare o substanţă cu efect pro-cancerigen, corpul încearcă la fel ca-n exemplul precedent, încă de la nivelul sângelui s-o „prăjească” repetat cu ajutorul AO de care dispune şi deci s-o inactiveze. Dacă nu reuşeşte, recurge la un veritabil „baraj de membrană” la nivel celular, iar „agresorul” nu poate pătrunde în celule. Este dus pe cale sangvină până la nivelul ficatului, unde este conjugat, iar apoi ajunge la rinichi fiind eliminat, fără a rezulta celule tumorale. Aşadar în cazul de mai sus (omnivori) corpul deschide larg membranele pentru agresorii pro-cancerigeni, în vreme ce la vegani apare o protecţie suplimentară supranumită „barajul de membrană”. Merită să nu uităm niciodată aceste evidenţe extrem de importante!!!;

La conceperea protocolului meu am avut şi am permanent în vedere 7 elemente majore, de care am ţinut cont de fiecare dată când am inclus ceva pe listă (aliment, suc etc., sau când am atras atenţia asupra unor precauţii pe care le-am considerat absolut necesare), sau când nu am introdus ceva cu bună ştiinţă. Aceste elemente sunt:

1) Siguranţa totală, adică să nu se strecoare vreun constituent periculos, dăunător sau ineficient

2) Să nu existe efecte adverse, sau riscul apariţiei acestora să fie neglijabil şi să nu fie provocate nici un fel de dezechilibre în sistem, care ulterior să favorizeze boala;

3) Eficienţa maximă;

4) Complianţa maximă, adică o aderenţă cât mai bună a pacienţilor la tratament + protocolul să fie cât mai clar şi mai accesibil ca limbaj;

5) Accesibilitatea fiecărui ingredient în orice parte a lumii, la un preţ cât mai bun;

6) Timpul până la vindecarea deplină să fie cât mai redus, iar revenirea la normal să aibă loc într-o perioadă cât mai scurtă;

7) Nu în ultimul rând m-a interesat şi mă interesează continuu reducerea preţului de cost a terapiei naturale descrise în protocolul de faţă (dar nu în dauna eficienţei sale, sau a creşterii duratei tratamentului!).
Site: drcalinmarginean.blogspot.com