vineri, 1 martie 2013

Ce se intampla, in timp de o ora in corpul tau, dupa ce ai baut un pahar de Cola!


In primele 10 minute: 10 lingurite de zahar intra in sistemul tau. (100% din aportul zilniczahar colarecomandat). Nu vomiti imediat din cauza excesului de dulce, deoarece acidul fosforic ii taie aroma ajutand sistemul sa tina zaharul sub control.
20 minute: Nivelurile de zahar din sange cresc ametitor, provocand o explozie de insulina. Ficatul raspunde la acest lucru prin transformarea oricarei bucati de zahar pe care poate pune mana in grasime.( Si exista o multime de zahar disponibil in acest moment)
40 minute: Absorbtia cafeinei este completa. Pupilele ti se dilata, presiunea in sange se ridica, iar ca raspuns ficatul arunca mai mult zahar in fluxul sanguin .Receptorii adenozinei din creier sunt acum blocati si astfel se  previne somnolenta.
45 minute: Corpul tau creste productia de dopamina stimuland centrele de placerea din creier. Este fizic acelasi mod in care functioneaza si heroina.
60 minute: acidul fosforic leaga calciu, magneziu si zincul in intestinul inferior, oferind un nou impuls metabolismul. Situatia este agravata si de dozele mari de zahar si indulcitori artificiali si de asemenea si de cresterea excretiei urinare de calciu.
60 de minute: proprietatile  diuretice ale cofeinei intra in joc. (te face sa urinezi.) In acest moment poti fi sigur ca vei urina ,legatura de calciu, magneziu si zinc, care trebuia sa ajunga la oasele tale, precum si alti electroliti de sodiu si apa
60 minute: In timp ce avalansa din tine se retrage incepi sa ai o cadere de zahar.  Devi iritabil si / sau lent. Ai eliminat de asemenea acum si toata apa care era in Cola. Dar nu inainte de a o infuza cu elemente nutritive valoroase corpul tau care ar fi putut fi folosite pentru lucruri ca  hidratarea sistemul tau sau de a construi oase si dinti puternici.
Deci, asta este, o avalansa de distrugere intr-un singur pahar. Imaginati-va daca beti aceasta zi dupa zi, saptamana dupa saptamana sau chiar de mai multe ori pe zi corpul vostru este supus unui program de autoistrugere.
Sfatul de urmat este simplu, probabil cel mai simplu. Beti apa oameni buni, apa de izvor. Daca nu aveti acces la un izvor nepoluat, beti apa din comert in care sa puneti o planta vie..busuiocul este un exemplu bun. Cand corpului tau ii este sete, el stie exact ce vrea , stie exact ce cere. Cere ce a fost proiectat sa primeasca. Nu uitati suntem 80% apa, nu Cola.
Sursa:

marți, 26 februarie 2013

Ordinea alimentelor si compatibilitatea combinatiilor

Cele 3 reguli ale combinarii:

1) Cea mai importanta regula: nu combinati grasimi cu zahar (fructoza). Combinarea grasimilor (proteinelor) cu zahar incurajeaza fermentarea. Unii nutritionisti permit combinarea fructelor acide (de ex portocale) cu grasimi (cum ar fi nuci sau avocado). Ideea este ca acidul din fructe ajuta la digestia grasimilor, iar nivelul de zahar din acele fructe nu este prea mare. Exemple de combinari gresite: curmale cu nuci, fructe uscate cu avocado, avocado cu fructe dulci, o salata de fructe cu nuca de cocos, etc. 
alimentatie15
2) Nu combinati acizi cu amidonoase. Acizii opresc digestia amidonoaselor in gura, sau o ingreuneaza (si cateodata e dureroasa). Example de combinari gresite: rosii + cartofi (gatiti), clasicul sandwich cu rosii, banane cu portocale. Portocalele sunt foarte acide iar bananele contin amidon chiar si atunci cand sunt foarte coapte. Bananele se combina bine cu fructe care au mai putin acid cum ar fi: mere dulci, mango, etc. 

LE: de asemeni, digestia proteinelor implica acizi stomacali. Din acest motiv, amidonoasele nu ar trebui combinate cu proteinele! 

3) Nu combinati mai multe tipuri de grasimi la o masa. Alimentele grase sunt destul de dificil de digerat. Cand mai multe tipuri de grasimi sunt prezente la o masa digestia este greoaie. Exemple: nuci cu avocados, nuci cu ulei, cocos cu avocado, cocos cu alte tipuri de nuci, etc. 

Ordinea alimentelor:
Putina teorie
Un aliment ce se digera repede trebuie sa astepte intai ca alte alimente, ce se digera mai greu, sa paraseasca stomacul. Acest proces poate dura cateva ore, timp in care, multe dintre ele (mai ales fructele si bazele) incep sa fermenteze producand gaz si chiar alcool. S-a observat ca atunci cand mancam cate un singur aliment odata intreaga masa se digera "in straturi" diferite. Deci, daca 5 tipuri diferite de alimente sunt mancate cate una pe rand, pot exista concomitent pana la 5 tipuri diferite de digestii, cu enzime ce se adapteaza fiecarui aliment in parte! Dar cand cele 5 tipuri de alimente sunt mancate in acelasi timp, mixandu-le ori in farfurie ori in gura, atunci stomacul este umplut cu acelasi amestec, si va dura mult mai mult pana se digera, cu mai multe dificultati desigur. Mai multi fiziologi au confirmat faptul ca digestia se face in "straturi" diferite. Intr-unul din cazuri, un soldat era ranit, cu o deschizatura mare in stomac. Mai multi doctori erau prezenti si au putut studia digestia "pe viu" si au observat ca stomacul lui digera hrana in strate diferite.

Prima data alimentele lichide
Primul lucru ce trebuie inteles este ca intotdeauna trebuie sa incepeti masa cu alimentele lichide/apoase (sucuri, pepene, pere, castravete etc.) si apoi continuati cu alimentele "concentrate". Alimentele apoase sunt digerate rapid, lasand loc pentru cele mai concentrate. Daca mancati in alta ordine si anume: intai alimentele concentrate iar apoi cele apoase (avocado urmat de pepene), cel mai probabil fructul va sta in stomac prea mult timp si va fermenta. Cand mananci o felie de pepene pe stomacul gol se digera foarte repede. In cateva minute deja paraseste stomacul. Intelegand asta puteti manca dupa aceea alimente incompatibile (cu pepenele) cum ar fi avocado sau nuci.

Prima data fructele
Mancati intai fructele si apoi legumele sau alimentele mai concentrate. Multe persoane aleg o salata mare sau un sandwich si apoi un fruct, dupa care se plang ca fructul le-a creat gaze. Pentru a evita asta, mancati intai fructul si apoi restul alimentelor.

Intai fructele acide
Fructele acide includ: citricele, ananasul, kiwi, rosiile, etc. Mancand aceste fructe la sfarsitul mesei va cauza indigestie unor persoane. Este mai bine sa le mancati inaintea altor tipuri de fructe.

O singura exceptie: puteti incepe cu nuci sau avocado (sau alt tip de proteine) si apoi urmati cu vegetale (dar nimic altceva.) Vegetalele nu au tendinta sa fermenteze deci se va digera bine.

In concluzie, idealul ramane calea naturala: MANANCA UN SINGUR ALIMENT ODATA!

Traducere dupa: Frederic Patenaude - Raw Secrets


Sursa: suntsanatos.ro

9 alimente pentru un stil de viata sanatos


Fumatul, stresul, consumul excesiv de cafea si de bauturi alcoolice ne afecteaza sanatatea. Pentru un stil de viata sanatos, te sfatuim sa introduci in dieta de zi cu zi alimentele de mai jos...



1. Sfecla rosie

Sfecla rosie contine multe substante nutritive, benefice pentru sanatate, printre care se numara vitaminele A, B1, B2, B6, C, calciu si fibre alimentare.

Bogata in potasiu si in acid folic, sfecla rosie este benefica celor care au probleme cardiace. Are rolul de a dilata vasele de sange pentru a permite o mai buna circulatie a sangelui. 

2. Spanac

Spanacul este o importanta sursa de fier, previne imbatranirea sistemului cardiovascular, incetineste imbatranirea creierului si este benefic pentru sistemul osos. Contine luteina care previne atacurile de cord si curata arterele de grasimi. Poti manca spanacul in salate, sau poti incerca o reteta delicioasa de supa crema de spanac!

3. Nuci

Nucile sunt surse excelente de omega 3. Consumate cu moderatie, mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp si ofera organismului nutrienti importanti, care ajuta intensificarea procesului de ardere a grasimilor. Nu exagera insa, deoarece contin cam multe calorii.

4. Migdale

Migdalele contin fibre si proteine care cresc senzatia de satietate. Au capacitatea de a bloca absorbtia caloriilor.

5. Usturoi

Usturoiul este un binecunoscut remediu naturist pentru stimularea imunitatii si a altor afectiuni. Studiile au confirmat ca usturoiul reduce nivelul de colesterol si previne ingrosarea arterelor.

6. Somon

Somonul este bogat in acizi grasi omega-3 si in vitamina B12. Este relativ sarac in calorii, dar bogat in proteine. Alimentele bogate in acizi grasi omega-3 protejeaza impotriva bolilor de inima si previn cresterea nivelului de cortizol, hormonul stresului.

7. Seminte de chia

Aceste seminte castiga tot mai mult in popularitate, fiind o sursa excelenta de acizi grasi omega-3 (pentru sanatatea inimii), fibre (pentru o digestie buna), calciu (pentru sanatatea oaselor) si proteine (pentru sanatatea muschilor). Se recomanda a se consuma 1 lingura de seminte de chia pe zi. Acestea pot fi adaugate in iaurt, cereale, smoothie-uri, etc.

8. Broccoli

Iata un alt aliment extrem de sanatos, care are proprietati antiinflamatorii si poate ajuta la prevenirea bolilor oculare, a artritei si a bolilor de inima. Ar fi indicat sa consumi broccoli de cateva ori pe saptamana. Poate fi preparat cu usurinta: broccoli fiert, la care adaugi putin ulei de masline, sare si un strop de usturoi.

9. Afine

Aceste fructe mici sunt foarte sarace in calorii, insa extrem de bogate in vitamina C, fibre, vitamina E si alti nutrienti care ajuta la regenerarea celulelor creierului. De asemenea, contin foarte multi antioxidanti.


Sursa: http://suntfericita.manager.ro

Trei modalităţi prin care un vis devine realitate

Preocupările mele pentru psihologie cuantică, neuroştiinţe şi spiritualitate continuă din ce în ce mai profund şi astfel cerecetând şi studiind în ultimul timp cum să ne creăm realitatea mai uşor şi mai conştient, am descoperit că la baza acestui proces stă: intenţia, detaşarea (relaxarea) şi conştienţa.
Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă

1. Intenţia se referă la scopul pe care îl dorim cu adevărat şi care stă în spatele unei dorinţe. Se poate ca o dorinţă să vrem să o împlinim deoarece ne aduce diverse beneficii, sau pentru că ne ajută să creştem emoţional, sau ne ajută să ne demonstrăm că suntem buni şi că putem face diverse, etc. Tot ceea ce facem în realitatea noastră are de fapt o intenţie fie că o conştientizăm sau nu. De aceea este foarte important când vrem ceva să ne întrebăm, “vreau eu cu adevărat să fac acest lucru, fac pentru mine sau ca să demonstrez altora ceva?”
 
În momentul în care descoperim ce vrem de fapt, deja vom intui rezultatul. Din experienţa profesională şi personală am observat că atunci când vrei să faci ceva pentru tine, pentru creşterea şi dezvoltarea ta, te poţi concentra foarte uşor, te implici mai bine şi cu simţ de răspundere, lucrezi mai susţinut pentru împlinire, iar acel ceva se realizează mai repede. Atunci când vrei să realizezi ceva doar ca să demonstrezi ceva cuiva sau ca să îţi creşti orgoliu (să-ţi umfli personalitatea – adică să crezi „tu eşti cel mai tare şi cel mai mare şi nimeni nu mai poate face ce faci tu”), nu poţi lucra, nu ai spor să te concentrezi şi de obicei acel ceva se împlineşte mult prea târziu decât aştepţi tu, şi de cele mai multe ori nu te mai bucuri.
 
O altă modalitate prin care vom transforma un vis în realitate, este scrierea lui pe o hârtie. În momentul în care scriem cu mâna pe o hârtie, acel scris devine ca o semnătură magnetică pentru univers şi creăm o linie de destin în care acel vis să se împlinească.Scrisul este ca un testament, ca o hotărâre fermă că vreau acel ceva. Adică am trecut de la ce vreau la nivel mental la ce vreau la nivel fizic. Dacă îl ţineţi doar în memorie, indică faptul că încă nu vă doriţi suficient, deoarece scrisul este prima partea de acţiune din procesul materializării.
 
Din ultimele cercetări ale neuroştiinţei am găsit menţionat faptul că dacă articulăm clar intenţia şi scopul în scris şi vorbit, lobii noştri frontali pot direcţiona mai eficient cortexul motor pentru a ne îndeplini dorinţa în timp ce ne angajăm activ în atingerea scopului.
 
Este un proces magnific, şi anume: începem cu un gând orientat spre scop, şi cu cât ne concentrăm mai mult pe el, cu atât creierul începe să plănuiască strategii de a-l face real.
 
Am vreo 7 ani de când lucrez astfel şi la începutul anului îmi scriu pe o agendă ce doresc să împlinesc în anul care vine. La fiecare final de an când trag linie, descopăr că, tot ce am scris pe agendă s-a împlinit. Anul acesta am scris fără să vreau ceva la care mă gândeam că voi lucra cel puţin un an de zile. În 13 zile acel ceva deja s-a împlinit şi când m-am uitat pe agendă eu scrisesem ca şi cum acel vis era deja împlinit. Mare mi-a fost surpriza să descopăr că am scris pe hârtie ca şi cum acel lucru era deja împlinit iar eu nu mi-am dat seama, adică se întâmplă aşa cum scrii. Viaţa e fantastică şi merită să o trăim frumos.
 
2. Detaşarea (relaxarea). Detaşarea se referă la oprirea fricilor (vocilor) din cap. Adică oprirea acelor programe care spun că: nu se poate, nu ai suficienţi bani, nu ai suficiente pile, nu eşti în stare, altul e mai bun ca tine, aşa ceva nu se poate în acestă lume în care trăim, este criză, numai cei avuţi reuşesc,etc. Cred că cunoaşteţi destule astfel de voci, nu vă mai dau idei. Când pleci cu un vis ca într-o joacă cu inima de copil şi autentic, adică din dorinţa de a face ceva pentru tine şi cu tine,adică să creşti, să te dezvolţi şi să-ţi manifeşti spiritul, atunci este mai uşor. De ce este mai uşor? Deoarece elimini vocile care îţi spun că nu ai să reuşeşti, nu eşti în stare, eşti prea mic în societate ca să poţi face ceva,etc. Asta datorită faptului că în viaţa ta ai mai avut situaţii când ai reuşit chiar dacă ai pelcat de la nimic, şi astfel nu mai eşti impresionat la nivel cerebral de aceele voci ci iei totul ca pe o joacă fără aşteptări. Adică eu pornesc întotdeauna în tot ce fac cu credinţa că Sinele meu Divin, Dumnezeu, Universul îmi vor împlini dorinţa. În acelaşi timp creierul se relaxează şi nu mai apar aglomerări de gânduri, adică unele peste altele. Vi s-a întâmplat când aveţi ceva dificil de făcut sau o acţiune nouă pentru prima dată în viaţă, să aveţi senzaţia că parcă gândurile se calcă în picioare, nu mai au răbdare să vină într-o ordine logică şi firească? Când eşti detaşat ele nu mai vin „buluc”, încep să se împuţineze deoarece nu le mai dai „apă la moară” cu aşteptări şi frici, nu le mai dai energie cu care să le hrăneşti. Atunci când ele s-au împuţinat te poţi concentra conştient la scopul dorit. Prin concentrarea conştientă îţi creezi reţele neuronale noi prin care creierul va atrage oportunităţile care duc spre împlinire.
3. A fi conştient de tine şi la tine este cel de-al treilea pas care stă la baza materializării unui vis. La ce se referă acest lucru? Redau mai jos câteva segmente în care să fiţi conştienţi de voi şi de ceea ce emiteţi.
  • Să fii conştient de gândurile tale dacă sunt congruente sau nu cu visul tău.
  • Să fii conştient de vocabularul intern (de vocabularul din mintea ta, cu care formulezi diverse gânduri, atunci când vorbeşti cu tine sau îţi construieşti diverse startegii) sau extern (atunci când te exprimi faţă de cei din jurul tău) pe care-l foloseşti vizavi de acel vis.
  • Să fii conştient de sentimentele tale şi anume dacă te gândeşti cu bucurie la visul împlinit sau cu frică şi anxietate că dacă nu îţi iese?
  • Să fii conştient de cum comunici cu cei din jur, cu cei implicaţi în vis.
  • Să fii conştient de resursele pe care le ai şi pe care le poţi valorifica.
  • Să fii conştient în fiecare clipă dacă vrei sau nu să împlineşti acel vis.
  • Să fii conştient că pentru împlinire ai nevoie să ai încredere, disciplină şi răbdare.
Aşa este şi aşa să fie! Cu drag
 
 http://dei-matei.blogspot.ro/

luni, 25 februarie 2013

5 Greseli prin care alungi zilnic NOROCUL


NOROC.
Unii il au. Altii nu.
Unii folosesc trifoi cu 4 foi ca sa il atraga in viata lor.
Unii nu cred in el.
Hai sa iti spun ce cred eu despre noroc: “Cred ca depinde de tine cum iti faci norocul!”
PUNCT
Ti-e mai usor sa spui “nu am noroc” cand nu ai chef de treaba, cand nu esti dispus sa sacrifici timp si efort pentru a iti indeplini visurile tale.
Ti-e mai usor sa gasesti aceasta scuza mizerabila “nu am noroc” ca sa traiesti viata mediocra pe care o traiesti chiar acum.
Ti-e mai usor sa spui “nu am avut noroc” cand o relatie se termina… de ce sa stai sa te analizezi si sa vezi ca nu ai facut nimic pentru a preveni asta…cand e asa simplu sa imbraci haina unui om lipsit de noroc.
Oamenii care produc rezultate au NOROC, oamenii care nu au noroc produc SCUZE!
Eu personal m-am considerat un tip norocos, asa imi place mie sa spun “sunt un norocos” si de ce spun asta mai des, viata imi da noi situatii pentru a o spune si mai des.
Am schimbat multe job-uri la viata mea si mereu imi spuneam ca la urmatorul va fi si mai bine pentru ca “sunt un norocos”. Intamplarea sau norocul facea ca de fiecare data sa fie un pic mai bine decat fusese inainte, pentru ca bine sau foarte bine la un job n-ai sa vezi :D
E chiar interesant sa faci din expresia “sunt un norocos” un mod de a privi lucrurile, te vei intalni cu noi si noi situatii care sa iti confirme ceea ce ii spui subconstientului tau cel mai des.
Imi aduc aminte cum am scapat fara sa ma opreasca politia cand bausem si eu o bere, desi 3 masini din fata mea au fost oprite, imi amintesc cum am luat un examen grila punand “la nimereala” 5 raspunsuri corecte. Sa fie noroc…sau faptul ca eu cred ca sunt un norocos?
Sa lasam norocul meu de o parte. Sa vorbim putin de norocul TAU.
Sunt 5 Greseli pe care daca le faci poti sa fii sigur ca vei tine departe norocul de tine

1. Te gandesti la ceea ce nu iti doresti sa se intample in viata ta

Gandeste-te la ceea ce doresti sa iti ofere viata – asta este cheia.
Cu cat te gandesti mai intens la ceea ce nu iti doresti, vei primi mai mult din acel lucru pe care te concentrezi. Daca te concentrezi asupra faptului ca nu ai bani…te vei aseza spre exemplu la calculator si vei citi articole care vorbesc despre criza finaciara, despre cat de saraci sunt oamenii, despre oameni bogati care sunt rai. Apoi te vei gandi…cata rautate pot aduce banii, mai bine sarac, oricum e criza si nu merge nimic.
Iti suna cunoscut acest tipar?
Pe de alta parte daca te focusezi pe cresterea veniturilor, mintea ta va incepe brusc sa observe articole pozitive si carti despre cum sa iesi din datorii si cum sa faci mai multi bani.
La locul de munca, atentia ta se va indrepta brusc catre Angela care vorbeste de o super reducere la biletele de avion catre o vacanta de vis, in loc sa il auzi ca de obicei pe George care se plange ca nu are bani sa isi plateasca creditul.
Concentreaza-te pe ceea ce iti doresti in loc de lucrurile pe care nu ti le doresti si o sa vezi ca oportunitatile vor incepe sa sara pur si simplu in fata ta…trebuie doar sa nu le ocolesti.
Modalitati practice de a iti reorienta mintea
In fiecare dimineata, ia o bucata de hartie si scrie folosind timpul prezent care sunt obiectivele tale.
Spre exemplu: “Eu castig 1000 euro pe luna”. Apoi fa acest lucru in fiecare dimineata.
Sau daca vrei, poti spune de 10 ori cu voce tare aceasta afirmatie. Daca faci asta, asigurate-te ca pui emotie in afirmatie pentru a fi sigur ca iti va patrunde mai repede in subconstient.
De-a lungul timpului, daca vei folosi aceste doua variante de afirmatii, scris si vorbit, vei reusi sa atragi acele oportunitati care iti vor permite sa faci mai multi bani.
O alta cale este de a iti reconstrui putin si mediul in care traiesti.
Spre exemplu in loc sa te abonezi la tot felul de firme care iti trimit materiale gratuite despre ce sa mai cumperi prin casa, in materie de IT, ce telefon nou a mai aparut, etc…care au rolul de a iti scoate si mai multi bani din buzunar si a iti umfla si mai mult datoriile, mai bine renunti la toate acestea pentru a scapa de tentatia de moment de a cumpara astfel de lucruri.
Acest mediu pozitiv pe care il vei construi in viata ta nu te va face doar sa te simti mai bine ci iti va da mai mult control asupra vietii tale. Iti va oferi, de asemenea, oportunitati pe care nu le-ai vazut in trecut si la care nu ai avut acces.

2. NU esti proactiv

Astepti ca oportunitatile sa iti cada in poala?
“Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in sac” spune o vorba din batrani.
Iti place un anumit domeniu si ai vrea sa faci ceva maret in domeniul respectiv, atunci foloseste mediul online pentru a te informa, pentru a vedea ce poti face mai bine, cum poti ajuta oamenii sau citeste carti despre acest aspect.
Solutiile si oportunitatile de care ai nevoie sunt cel mai probabil acolo chiar acum. S-ar putea sa iti sara in fata candva insa daca esti proactiv ai sansa se gasesti cateva chiar azi. Nu pierde timp pretios!

3. Nu esti deschis si atent la toate posibilitatile

De multe ori posibilitatile nu iti sar pur si simplu in fata. Ele pot fi mai departe de tine, poate in stanga ta, poate in dreapta sau de cele mai multe ori posibilitatile pot sa nu arate asa cum ti-ai fi imaginat. Nu trebuie sa fii focusat sa gasesti o solutie care sa semene cu cea din mintea ta.
Trezeste-te, uitata-te in jurul tau si fii deschis catre orice posibilitate care apare in viata ta. Cu siguranta sunt mai multe decat ti-ai putea imagina.

4. Nu ai o atitudine pozitiva

Mentinandu-ti o atitudine pozitiva, multe persoane din viata ta vor reactiona intr-un mod similar. Lumea este adesea o oglinda in care ne vedem pe noi insine.
Cand pastrezi o atitudine pozitiva fata de alte persoane, acestea vor fi mult mai pozitive cu tine si iti vor oferi mai multe oportunitati si modalitati de a te ajuta decat daca ai avea o atitudine negativa fata de acestea.

5. Nu esti pregatit

Acum ca ai gasit o oportunitate, ce faci mai exact?
Este esential sa ai idee despre ceea ce urmeaza sa faci cand ai acea oportunitate in fata. Daca te simti nepregatit vei intra in blocaj si vei lasa oportunitatea sa treaca pe langa tine.
Nu iti doresti asta!
Ce poti face?
Citeste despre oameni care au trecut prin aceeasi situatie ca si tine si cum au reusit sa profite de acea oportunitate. Vorbeste cu alti oameni care au mai multa experienta decat tine si pune-le intrebari (nu iti fie frica sa pui si intrebari stupide, intreaba tot ce iti vine prin cap).
Educa-te in asa masura incat sa fii pregatit sa iei cea mai buna decizie in momentul in care intalnesti o noua oportunitate.
Acum ca ti-am aratat cele 5 greseli care alunga norocul, vreau sa iti spun secretul prin care transformi orice intamplare in NOROC.
Esti pregatit?

ACTIONEAZA…ACTIONEAZA din nou si din nou…pana REUSESTI!


Evident, nu?
Este cunoscut faptul ca multi dintre noi atunci cand avem o oportunitate in fata, desi am citit si cunoastem informatiile necesare, nu facem nimic in aceasta privinta, nu actionam. Cu totii am facut asta.
Solutia este sa incerci sa iti dai seama ce te retine, ce blocaj nu te lasa sa actionezi. Dupa ce faci asta, vei cauta solutia pentru a iesi din blocaj.
Mai sunt si alti oameni care au intampinat aceeasi problema ca si tine? Cu siguranta ca sunt.
Ce au facut ei?
Cum au gandit problema?
S-au concentrat pe problema sau pe solutii?
Google este prietenul tau in acest caz. La o cautare mai atenta vei gasi tot ce ai nevoie pentru a depasi blocajul care nu te lasa sa actionezi.
Decizia de a actiona, inca o data si inca o data, duce multiplicarea posibilitatilor de a se ivi in viata ta tot mai multe coincidente pozitive (NOROC).
Totodata dobandesti mai multa experienta si esti si mai bine pregatit pentru urmatoarele oportunitati care vor aparea.
Evitand cele 5 greseli si actionand continuu in sensul realizarii obiectivelor tale, vei avea parte de tot mai multe oportunitati si coincidente pozitive – ceea ce pentru altii poate reprezenta noroc. Pentru tine, insa, este un nou mod de a iti trai viata.
Tu esti responsabil pentru norocul tau!
Vreau sa imi lasi un comentariu mai jos si sa imi spui cum vei incepe sa iti construiesti norocul incepand de maine?
Ce vei face exact sau la care din greseli vei renunta?
In final, imi doresc ca toata lumea sa fie norocoasa numai ca fiecare trebuie sa isi si doreasca asta si sa actioneze ca atare. IMPREUNA putem ajuta lumea sa fie mai norocoasa dand unSHARE la acest articol.

Sursa: http://e-zerolimite.com 

10 obiceiuri care stau intre tine si obiectivul tau


10 obiceiuri care stau intre tine si obiectivul tau
Pune capat obiceiurlor care pana acum te-au tinut pe loc: schimba muzica, fa ordine in camera si scapa de praf si mizerie. Acorda-ti o sansa sincera. Inceteaza sa mai fii cine ai fost si devino cine esti cu adevarat.
Incepand de astazi, inceteaza sa mai…

… mergi la sigur

Ti s-a intamplat vreodata sa ascunzi ceva “intr-un loc sigur” de teama ca cineva sa nu ti-l gaseasca? Si intr-o zi sa realizezi ca l-ai ascuns atat de bine incat nici tu nu-ti mai amintesti unde e? Daca da, atunci inseamna ca iti este mult mai usor acum sa intelegi de ce visele si idealurile in viata trebuie sa fie lasate la vedere. Nimic in viata nu este 100% sigur, dar daca nu incerci nu ai de unde sa stii cat de departe poti merge pentru propriile obiective.

… lasi pe toata lumea sa decida pentru tine

Cand te simti pierdut poate fi tentant sa cauti pe cineva dispus sa se ocupe de viata ta pentru tine. Dar, inainte de a face asta, gandeste-te foarte bine ca daca iti pui o curea in jurul gatului si inmanezi lesa altei persoane nu vei avea nicio idee incotro te va duce. Stabileste-ti propriile limite si simte-te liber in interiorul lor.

… te indoiesti de propriile vise

Nu conteaza daca visul tau este sa scrii o carte, sa-ti gasesti jumatatea, sa pornesti o afacere, sa inveti sa canti la un instrument, sau orice altceva. Primul pas sprea realizarea obiectivului tau este sa crezi ca el este posibil.

… tolerezi influenta oamenilor negativisti

Uneori ii iertam pe ceilalti doar pentru ca ni-i dorim in viata noastra, iar alteori ii lasam sa plece doar pentru ca ne saturam. Despartirea este una dintre cele mai dureroase modalitati de a rezolva o problema, insa din cand in cand este chiar necesara.

… lasi relatiile esuate sa-ti umbreasca relatiile noi

Fiecare relatie esuata are scopul ei. Scopul nu este sa-ti scada asteptarile, ci sa-ti ridice standardele. Aminteste-ti: nu ai nevoie de cineva care sa stea langa tine doar pentru partile tale bune. Ai nevoie de cineva care sa-ti vada si latura negativa, dar tot sa te aprecieze pentru ceea ce esti.

… astepti fericire constanta

Adevarata fericire nu se gaseste prin pozitivitate, ea se afla in realitatea care ne inconjoara; ceea ce inseamna ca trebuie sa accepti faptul ca atat pozitivitatea cat si negativitatea coexista. Incercarea de a fi 100% pozitiv tot timpul este precum dorinta de a fi un ocean in care valurile doar se ridica si nu se mai prabusesc. Daca intelegi si accepti faptul ca valurile care se inalta si care se prabusesc fac parte din acelasi ocean, vei face un pas inainte spre a intelege ca viata, cu suisurile si coborasurile ei, este frumoasa.

… tanjesti dupa lucrurile pe care le-ai pierdut

In viata, exista unele persoane si lucruri pe care trebuie sa le pierzi pentru a face loc celor care te vor face fericit. Asa ca, fii recunoscator pentru ceea ce ai acum, incearca sa nu tanjesti la lucrurile pe care le-ai pierdut, munceste pentru ceea ce iti doresti mai mult, si priveste numai inainte.

… uiti lectia

Totul se intampla pentru un motiv: ca tu sa inveti si sa devii mai bun. Oamenii se schimba, ca sa inveti cum sa renunti. Lucrurile nu merg bine, ca sa inveti ca trebuie sa te bucuri atunci cand merg bine. Crezi intr-o minciuna la inceput, ca sa inveti pana la urma in cine poti avea cu adevarat incredere.

… fii prea dur cu tine insuti

Daca simti ca cineva te judeca prea aspru de fiecare data, aminteste-ti ca adesea avem aceasta impresie atunci cand suntem prea ocupati sa ne criticam.

Sursa: http://www.fastlife.ro/

Afirmatii pozitive (III)

Afirmatiile sunt un instrument foarte puternic în atingerea obiectivelor şi în dezvoltarea personalã. Ele remodeleazã mintea şi ne oferã inspiraţia şi motivaţia pentru a reuşi. Milioane de oameni le folosesc zilnic cu succes. Vreţi sã cunoaşteţi o parte din afirmatiile pe care ei le folosesc ? Vã ofer în continuare o mulţime de exemple.

Acum cã ştiţi cum se construiesc afirmatiile pentru a da rezultate, va prezint câteva liste de afirmatii pe care sã le aveţi la îndemânã. Fie pentru a vã extrage pe cele care vi se potrivesc cel mai bine, fie pentru a le folosi ca model pentru afirmatiile pe care vi le veţi construi.

Afirmatii pentru incredere şi respect de sine
• Merit sã trãiesc.
• Sunt propriul meu stãpân şi nu mã afecteazã pãrerile şi atitudinile negative ale altora.
• Mã aprob şi mã simt excelent cu mine insuni.
• Sunt o persoanã importantã şi valoroasã.Merit respectul altora.
• Aştept cu încredere sã-mi îndeplinesc ţelurile şi depãşesc repede orice obstacol temporar.
• Sunt un om de acţiune.Fac lucurile care trebuie şi în ordinea potrivitã.
• Sunt un om capabil si talentat.
• Mã accept în întregime aşa cum sunt şi am încredere în mine însumi.
• Sunt deja o persoanã valoroasã. Nu trebuie sã-mi dovedesc acest lucru.
• Sentimentele şi nevoile mele sunt importante.
• Am mult calitãţi.
• Am încredere în capacitatea mea de a reuşi în viaţã.
• Am incredere si mã respect şi merit respectul altora.
• Accept cã e in regulã sã fac şi greşeli.
• Reuşesc în tot ce fac.

Afirmatii pentru sanatate

• Cu fiecare zi mã simt din ce în ce mai bine.
• Corpul meu este puternic şi sãnãtos.
• Sunt sãnãtoasã şi plinã de viaţã.
• Eu mã vindec acum.
• Mã bucur cã sunt sãnãtoasã şi plinã de energie.
• Am credinţã în Dumnezeu şi primesc de la el sãnãtate şi viaţã.
• Sunt vindecatã, sunt sãnãtoasã acum.
• Aleg sã fiu sãnãtoasã acum.
• Am grijã de mine însãmi.
• Totul funcţioneazã perfect în corpul meu.
• Stomacul (ficatul, gâtul etc) meu funcţioneazã excelent.
• Am un somn profund şi odihnitor,

Afirmatii pentru relatii interpersonale

• Eu radiez încredere şi bunãvoinţã.
• Sunt prietenos cu oricine intâlnesc, tratez pe fiecare cu respect si consideraţie.
• Sunt increzãtor şi fermecãtor cu oamenii pe care îi întâlnesc.
• Imi place sã vorbesc în faţa unui public numeros.
• Imi iubesc familia şi prietenii.
• Ii accept pe alţii aşa cum sunt.
• Sunt un învingãtor. Mã înconjor de învingãtori.
• Ii ajut şi pe alţii sã reuşeascã.

Afirmatii pentru prosperitate

• Sunt bogat , prosper şi abundent.
• Iubesc banii şi banii mã iubesc.
• Banii curg continuu in viaţa mea şi sunt prosper.
• Eu merit prosperitatea.
• Eu am mereu mai mulţi bani care intrã in buzunarul meu , decât ies din el.
• Merit ce e mai bun pentru mine şi primesc ce e mai bun pentru mine.
• Pot reuşi .Reuşesc.
• Eu cresc din succes in succes.
• Când o uşã se inchide, o alta mai mare şi mai bunã se deschide.
• Cu fiecare zi , sunt din ce in ce mai bogat.
• Eu câştig tot mai mulţi bani cu fiecare zi.
• Eu atrag banii ca un magnet.
• Merit şi primesc de la viaţã tot ce e mai bun.
• Ceea ce Dumnezeu a dat altora, imi dã şi mie.
• Mulţumesc pentru tot ce am şi tot ce primesc.

Incheiem aici acest mini-curs de afirmatii. Sper cã vã va fi util. Scrieţi-mi despre rezultatele dumneavoastrã pe adresa de e-mail afişatã. Succes !

Sursa: http://stiintasuccesului.blogspot.ro