sâmbătă, 8 iunie 2013

Incredibilul efect vindecator al atingerii mamei

Corpul uman nu este doar un sistem biochimic si genetic, dinamic si sofisticat; exista puternice aspecte energetice, emotionale si psihologice care interactioneaza decisiv cu partile lor corespondente ale corpului si pot face o diferenta cat se poate de masurabila in functiile noastre fiziologice.
O proba valida a acestui lucru provine de la metoda de ingrijire neonatala Kangaroo(cangur – metoda K) care cere contact intre pielea mamei si a nou-nascutului. Desi aceasta simpla interventie furnizeaza sprijin superior pentru cei nascuti prematur si sub greutatea normala in comparatie cu practicile conventionale, cum ar fi utilizarea incubatorului, este rar inclusa in politicile oficiale ale spitalelor sau recomandata mamelor de expertii institutionali.
Medicii pediatri si-au exprimat temerile ca tinand un bebelus prematur in afara incubatorului in timpul interactiunii Kangaroo, ar putea expune copilul la rece cu o pierdere
atingerea mamei
 ulterioara a caldurii corporale si temperaturi mai scazute ale corpului, ceea ce poate fi critic pentru supravietuirea si starea bebelusilor slabiti. Totusi cercetarile arata ca se petrece exact opusul in timpul ingrijirii dupa metoda K. Un studiu implicand bebelusi prematuri sub greutatea normala (mai putin de 1,5 kg), si mamele acestora, publicat in Jurnalul de Pediatrie, a gasit ca temperatura nou-nascutului de fapt se ridica atunci cand bebelusul este in contact direct cu sanul mamei.

Poate cea mai remarcabila poveste care a fost adusa in atentia publicului este miraculoasa reanimare a baietelului prematur Jamie Ogg, care, dupa nastere a fost declarat mort de catre doctori, dupa 20 de minute de eforturi de resuscitare. Mama lui l-a pus la pieptul ei si l-a tinut pentru 2 ore, dupa care el dintr-o data a inspirat aer si curand a respirat normal.
Dincolo de astfel de recuperari dramatice, clinicienii au consemnat un impresionant impact pozitiv al metodei K asupra unei varietati de parametri fiziologici si comportamentali la nou-nascuti. De exemplu, doctorii de la Departamentul Pediatric al spitalului din New Delhi, India, au condus un test aleatoriu de control asupra efectelor metodei Kangaroo de ingrijire materna. 28 de diade (perechi mama-bebelus prematur sub greutatea normala) au fost repartizate fie grupului de control(incubator sau ingrijire standard in afara acestuia), fie grupului K, unde mama tinea bebelusul in contact cu pielea ei pentru cel putin 4 ore pe zi in nu mai mult de 3 reprize.

Autorii au concluzionat ca:

Bebelusii ale caror mame au utilizat metoda de ingrijire Kangaroo au avut o crestere in greutate mai rapida, au iesit mai repede din spital si, mult mai impresionant, rate mai mari de alaptare. KMC(Kangaroo Mother Care – Metoda de Ingrijire Materna Cangur) este un adjuvant excelent pentru ingrijirea de rutina a prematurilor intr-o cresa de spital.
Un alt studiu publicat in revista “Pediatric Nursing (Ingrijirea Pediatrica a Nou-Nascutilor)” a gasit ca nou-nascutii care au primit ingrijiri dupa metoda K au dormit mai mult, au fost mai putin agitati si au prezentat mai putine episoade de apnee(intrerupere episodica a respiratiei) si bradicardie (incetinire a ritmului cardiac). Comparand metoda de ingrijire materna Kangaroo cu cea standard de incubator, un studiu aleatoriu de control publicat in revista “Annals of Tropical Pediatrics (Anale de Pediatrie Tropicala)” a gasit ca prima metoda este cu mult mai superioara. Copiii primind ingrijire K au castigat in greutate o medie de 20,8 grame/zi,  in timp ce bebelusii din grupul de la incubator a castigat cu mai putin de jumatate, 10,2 grame/zi. Rata de mortalitate la metoda Kangaroo a fost zero, in timp ce 9% din bebelusii de la incubator au murit. In cele din urma, grupul utilizand metoda de ingrijire materna Kangaroo a avut o sedere mai scurta in spital, 16,6 fata de 20,7 zile pentru grupul de la incubator.
Dovezile disponibile arata ca simplul contact intre pielea bebelusului si cea  a mamei poate avea un efect profund vindecator pentru bebelusii prematuri sau bolnavi. Metoda de ingrijire materna Kangaroo este un mod neinvaziv si foarte eficient de restaurare a functiilor fiziologice vitale, simultan intarind legatura dintre mama si copilul ei nou-nascut.

Efectul vindecator al atingerii mamei insa nu se manifesta numai asupra bebelusilor se manifesta asupra fiecarui copil atunci cand intra in contact cu pielea si cu dragostea mamei sale. Atingerea mamei sale este cel mai pretios lucru pentru orice copil. Atunci cand apare o problema, inainte de toate, medicamente, doctori, analize, spitale si altele, copilul tau are nevoie de tine!

Surse pentru acest articol cuprind:

vineri, 7 iunie 2013

Aerul de Munte: Beneficiile Curei cu Oxigen Montan

Ideal pentru sănătate este ca pe lângă o alimentaţie bogată în vitamine şi minerale, să se facă o cură cu aer la munte, să se bea apă de izvor şi să se facă multă mişcare. Cura cu aerosoli la mare este de asemenea indicată în sezonul cald, pentru reîncărcarea corpului cu energie solară.
aerul de munte
Cura montană are efecte senzaţionale asupra tonusului fizic şi psihic. Câteva zile la munte ne fereşte de aerul viciat din oraş, mai ales de fumul de tutun şi poluarea din atmosferă. S-a demonstrat că în timpul şederii la munte, sângele se hrăneşte din belşug cu oxigen curat şi se purifică. Se recomandă somnul cu ferestrele deschise şi plimbările matinale pe munte.
Aerul de Munte: Beneficiile Curei cu Oxigen Montan

Beneficiile aerului de munte

În terapia muntelui, foarte importanţi pentru sănătate sunt aerosolii, ionii negativi, cantitatea mare de oxigen, ozonul, izvoarele cu ape minerale şi substanţele degajate de plante. Înălţimea reliefului are o influenţă majoră asupra tuturor funcţiilor din organism. De pildă, la 400-1000 de metri altitudine, aerul inhalat are o acţiune calmantă. Peste 1200 de metri înălţime, acţiunea este excitantă.
> Între 800-1200 m. Climatul subaplin are efecte tonifiante şi stimulente. Revigorează organismul, mai ales la persoanele astenice sau anemice, la cei cu probleme respiratorii, la cei hipertensivi sau la bolnavii cu început de ulcer. Această altitudine nu este indicată în fază acută a bolilor gastrice, renale, biliare, febrile sau afecţiuni cardiace grave.
> Între 1200-1800 m. Climatul alpin este vindecător pentru persoanele anxioase, cu TBC sau alte afecţiuni pulmonare. Această înlăţime le poate face rău în schimb persoanelor cu astm bronşic.
> La peste 1800 m. Climatul înalt, aspru este binefăcător doar persoanelor sănătoase, pentru că le căleşte, le reglează apetitul şi procesul de asimilaţie. Această altitudine nu este însă recomandată persoanelor bolnave.
Aerul de Munte: Beneficiile Curei cu Oxigen Montan

Aerosolii – aburul eteric de deasupra munţilor

Aerosolii sunt ca un abur eteric care se ridică mai ales dimineaţa deasupra pădurilor de pe munte. Aburul acesta este alcătuit din uleiurile volatile emanate de conifere, prin condensul cu apă. Structura aerosolilor uşurează respiraţia şi ameliorează bolile specifice căilor respiratorii. Aerosolii (aburul eteric) revigorează corpul şi ajută mai ales persoanele stresate şi veşnic obosite.

Parfumul confierelor care vindecă

Plăcutele arome ale pădurilor de confiere sunt tămăduitoare. Parufmul degajat de florile din fâneţe şi pajişti se datorează unor substanţe secretate de plante, care au rolul de a stimula sistemul hormonal şi de a revigora întregul organism.
Aerul de Munte: Beneficiile Curei cu Oxigen Montan

Ionii negativi stimulează imunitatea

Aerul de munte mai este încărcat şi cu ioni negativi, care activează sistemul imunitar, reglează metabolismul, stimulează circulaţia sângelui, regenerează organismul şi întăresc psihicul. În vârful munţilor, acolo unde sunt păduri de brad, concentraţia de ioni negativi este foarte mare. Ionii negativi sprijină buna dispoziţie şi ne stimulează creativitatea!
Baia de aer de munte, mai ales în preajma cascadelor făcute de pârâurile de munte unde sunt mulţi ioni negativi şi oxigen pur, ajută persoanele cu probleme dermatologice şi de circulaţie. Corpul trebuie să fie cât mai descoperit.

Soarele de munte

Soarele de munte întăreşte oasele şi tonifică pielea şi organismul. Razele care cad prin pădure, luminişurile care alternează cu zonele mai întunecate sunt cele mai sănătoase. Se recomandă băile de soare între orele 9-11 şi 17-19 seara.

Când este contraindicat aerul de munte?

Cura cu oxigen montan nu este indicată persoanelor care suferă de: maladii ferbile, afecţiuni grave ale inimii, boli de sânge (arterioscleroză), nefrite, emfizem sau hiperexcitabilitate nervoasă.

6 MASTI DULCI PENTRU TEN FIN

Dulci, ieftine, pline de apa si vitamine, fructele nu trebuie sa-ti lipseasca din casa in aceasta perioada. Masca din fructe este tratamentul cel mai efi cient si la-ndemana cand vine vorba de ingrijirea pielii uscate, arse sau iritate de soare. In plus, multe dintre ele ne ajuta sa ne protejam de efectele nocive ale razelor UV datorita vitaminelor A si E, dar si sa ne pastram pretiosul bronz.

Masca de catifelare din cinci fructe

Hraneste pielea si hidrateaz-o pentru un plus de finete. Pune intr-un blender o felie de ananas, una de pepene galben, un kiwi, o banana, o mana de boabe de struguri. Paseaza fi n toate fructele, lasa-le la frigider 15 minute, apoi aplica pe fata, gat, decolteu, brate. Lasa sa actioneze 30 de minute si clateste cu apa calduta.

Masca hidratanta pentru pielea bronzata din pere, mure si struguri

Aceasta combinatie are darul de a catifela si a calma pielea, mentinand, in acelasi timp, culoarea aramie a pielii. Aplica un strat fin de miere pe toata fata, inclusiv in jurul ochilor, si apoi piureul de fructe. Lasa sa actioneze 15 minute si indeparteaza cu o discheta bine umezita.

Masca exfolianta din papaia

Acest fruct contine o enzima ce actioneaza ca un exfoliant natural, benefic mai ales in cazul pielii iritate si care incepe sa se cojeasca. In plus, sucul de papaia diminueaza pistruii si petele produse de soare. Paseaza o jumatate de fruct bine copt si intinde pasta pe fata. Lasa sa actioneze 15 minute si clateste.

Masca pentru pielea imbatranita din caise

Vitamina A din micutele fructe reintinereste pielea aproape instantaneu, netezeste ridurile si ii da fermitate. Indeparteaza coaja si paseaza fin pulpa a doua caise foarte coapte. Aplica pe fata, iar dupa zece minute, spala tenul cu apa calda. Pentru un plus de hidratare, adauga la aceasta masca o lingura cu miere.

Masca purificatoare pentru ten mixt din pepene verde

Enzimele din pepene au proprietatea de a reduce sebumul. De aceea, acest fruct este indicat tenului mixt sau cu tendinta de ingrasare.
Pepenele purifica tenul, curatandu-l in profunzime, hidrateaza intens si umple ridurile fine, facandu-le insesizabile pentru cateva ore! Pielea capata fermitate, luminozitate si devine neteda. Paseaza cateva bucatele bine coapte si aplica miezul pe fata timp de 15 minute, dupa care curata cu apa calduta.

Masca revitalizanta din piersici

Vitaminele A si C fac adevarate minuni pentru pielea arsa de soare. Dupa ce indepartezi coaja, paseaza pulpa si aplic-o pe fata si gat printr-un masaj delicat. Las-o sa actioneze timp de zece minute, dupa care indeparteaza masca dulce cu apa calduta.

joi, 6 iunie 2013

Fiinta se vindeca singura, daca e detoxifiata de la psihic pana la fizic

      Sa traim sanatos fara toxine - Dr. Robert Morse 

„Un lucru ştiu sigur despre Dr. Robert Morse: că şi-a susţinut punctul de vedere prin toate mijloacele posibile. Această carte uluitoare te poartă pas cu pas prin fiecare aspect al detoxifierii şi consolidării vitalităţii. E sipetul cu comoara de informaţii pentru începători şi cunoscători deopotrivă.”
                                                                                                 David Wolfe 

„Să Trăim Sănătos fără Toxine" vă arată cum să vă curăţaţi organismul de otrăvurile care vă distrug sănătatea şi cum să începeţi procesul de regenerare celulară completă, care duce la adevărata vindecare. Având la activ 30 de ani de practică medicală, timp în care a tratat mii de oameni cu probleme de la SUPRAPONDERABILITATE până la CANCER, Dr. Robert Morse dezvăluie cel mai recent sistem al său de vindecare: detoxifierea!

Citat din carte:
"Printre bolnavii de cancer pe care nu i-am putut ajuta, se numără persoanele care, dintr-un motiv sau altul, aveau centrul inimii blocatşi care nu reuşeau să îşi deschidă sufletul spre iubire. La unele persoane, această problemă este complexă şi foarte adânc înrădăcinată. În acest punct, intervine influenţa benefică a meditaţiei, rugăciunii personale făcută cu sinceritate şi consilierea spirituală. Fiecare ar trebui să se bucure de viaţă, acceptând-o aşa cum este. Studiaţi natura şi înconjuraţi-vă de plante şi de flori, fiindcă ele au o imensă putere vindecătoare. Natura ne îmbrăţişează cu efluvii de iubire. Dacă reuşim să ne debarasăm de trecut, ne vom bucura de fiecare clipă care ne-a fost dată, aşa cum este ea. Renunţaţi la ură, la furie şi la idei fixe. Lăsaţi-le în seama lui Dumnezeu. O vorbă veche, pe care îmi place să o folosesc, spune astfel: „Lasă-te în voia lui Dumnezeu."Iubirea, fericirea, bucuria, sănătatea şi controlul mental ţin inima deschisă. Nefericirea, depresia, disperarea, mânia, gelozia, furia, invidia şi stările negative închid sau menţin închis centrul inimii. Gândurile trebuie controlate în permanenţă. Se spune că gândurile sunt un sclav     extraordinar, dar un prost stăpân, ba chiar un stăpân care poate distruge. 
Procesul gândirii, mai precis gândurile, ne împiedică să ne bucurăm de clipa prezentă, de „eternul acum” după cum mai este el denumit. Vă mai aduceţi aminte când, în copilărie, aveaţi sentimentul că prezentul nu se va sfârşi niciodată? Erau zile în care timpul se dilata, zile pline de bucuria jocurilor şi a plăcerii. Pe măsură ce aţi crescut, acele momente nealterate de constrângerile temporale s-au pierdut şi aţi devenit robii gândurilor, frământărilor şi dorinţelor. Stilul de predare din majoritatea şcolilor sistemului nostru de învăţământ promovează concurenţa şi limitează libertatea de gândire, la fel cum lumea dominată de posesiuni materiale ne constrânge libertatea şi fericirea. Aceste circumstanţe au diminuat puterea noastră de conştientizare şi capacitatea noastră de a-l cunoaşte pe Dumnezeu, sursa adevăratei vitalităţi, fericiri şi împliniri. Detoxificând corpul fizic puteţi declanşa o serie de evenimente care vă vor permite să vă purificaţi şi să reluaţi controlul asupra proceselor mentale şi sufleteşti."

• Acoperă Detoxifierea de la A la Z, dând răspuns la întrebări de genul: De ce să ne detoxifiem?
Când să ne detoxifiem? La ce să ne aşteptăm? Cum actioneaza? Cât durează?
• Explică felul în care trebuie folosite anumite alimente crude şi plante medicinale pentru curăţarea şi vindecarea fiecărui organ, sistem sau stare de dezechilibru din organism.
• Prezintă detaliat legătura dintre corp, minte şi suflet, pe de-o parte şi sănătatea durabila, pe de altă parte.
• Prezintă dieta de detoxifiere şi cum trebuie ea adaptată vieţii.
• Cuprinde zeci de tabele uşor de folosit: plante medicinale, formule de remedii naturiste din plante, proprietăţi ale alimentelor, mineralelor, substanţelor fito-chimice, ale sărurilor celulare etc., precum şi reţete de preparate din alimente crude.


VINDECAREA CANCERULUI - Alcalinizeaza-te sau vei muri


Titlul este preluat de la Eugen Birgaoanu din revista "Focul vietii", nr.4/2012, pag.2.

Citez din articol: "In organism grasimea are doua functii: Prima este de a tampona acizii si de a pastra pH-ul in sange la un nivel constant de 7, 365, inclusiv prin producerea colesterolului! A doua functie capitala a grasimii se refera la folosirea ei ca si combustibil la nivelul celulei. Celulele noastre sunt construite sa functioneze utilizand grasimi si in loc de asta civilizatia noastra moderna a deviat alimentatia noastra, astfel incat acum celulele folosesc drept combustibil zaharul. Dar grasimea produce de sase ori mai multa energie decat arderea de zaharuri sau proteine si, in plus, reziduurile acide rezultate prin ardere sunt mult mai putine."

Ma inspir si din "InfoCons-Ziar independent al Miscarii de Protectia Consumatorilor din Romania", nr.2/2012, pag.3, articolul: "Pervertirea gustului si dieta moderna-Diferenta intre gustul artificial si natural", care il citeaza pe Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, "Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete-ortodietoterapie": 
"Alimentatia moderna este in foarte mare masura influentata de publicitatea din media si de ambalajele produselor. ...Dulciurile si bomboanele date deseori la discretie copiilor contin mult zahar rafinat (supranumit "moartea alba"), arome artificiale, conservanti. De multe ori rasplatim copiii cu "ceva bun", adica astfel de dulciuri. Trebuie sa ne amintim ca copiii nu se nasc cu nevoia organica de a consuma astfel de dulciuri (asa cum au o nevoie vitala de laptele matern si apoi de diferite legume, fructe, carne-proteine si altele). Obisnuindu-i cu astfel de produse bogate in zahar, arome artificiale si alti aditivi nu le satisfaceti o necesitate pentru crestere, ci doar le creati o obisnuinta care le va afecta treptat, dar sigur sanatatea-dintii, sistemul osos, cresterea, sistemul hormonal si maturizarea sexuala, dezvoltarea cerebrala si capacitatile cognitive etc....In timp, consumul constant de astfel de produse de catre copii le scade dramatic sansa unei vieti de adult sanatoase."
Articolul continua incluzand subtitlurile: "Gustos, dar toxic" referindu-se la bauturile carbogazoase si monoglutamatul de sodiu, "Hrana pentru minte" referindu-se la o dieta naturala echilibrata in combinatie cu miscarea in mod regulat.

Cat de doctor trebuie sa fii, ca sintetizand toate informatiile care ne parvin pe atatea canale media, sa nu vezi cauzele bolilor si actorii care le intretin?

Traduc pentru claritate: 
Parintii sunt educati sa-si creasca copii la fel cum au fost si ei, recompensand si compensand frustarile "cu ceva bun", in cadrul unui sistem care asigura profitul, intretinand bolile si consumismului nenatural, adica ignoranta si suferinta. 
Parintii isi cheltuie resursele, care mai raman dupa taxe si impozite, adica timpul vietii lor, ca sa-si imbolnaveasca copii si apoi cheltuie sa-i vindece.

O licoare care alcalinizeaza corpul
Extrasul de lamaie cu bicarbonat, alternativa naturala la chimioterapie se prepară astfel: 
- într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei lămâi, apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa. 
- în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează. În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust) şi o linguriţă de bicarbonat. 
Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în acest mod. 
De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism.


Să nu uităm că durata şi calitatea vieţii noastre depind de modul în care noi alegem să trăim

Cercetările actuale ale numeroşilor nutriţionişti pentru a descoperi reţete care să ţină boala şi bătrâneţea la distanţă, au concluzionat cu argumente solide că echilibrarea pH-ului organismului poate face minuni pentru sănătate. În urma acestor cercetări a apărut aşa-numita „alimentaţie alcalină”, iniţiată de dr. Robert O. Young, nutriţionist, microbiolog şi naturopat. Iată ce afimă domnia sa: „ …Organismul uman a fost creat să aibă o compoziţie alcalină la bază, iar pentru a fi sănătoşi, trebuie să ne păstrăm această alcalinitate.” „ ...toate funcţiile fiziologice, respiraţia, mişcarea, inclusiv gândirea au efect de acidifiere. Iar dacă noi nu eliminăm eficient aceşti acizi prin procesele de excreţie - transpiraţie, urinare, defecare -, acumularea lor în spaţiile interstiţiale şi în organe duce la îngrăşare, la boli şi la îmbătrânire prematură.” Recomandarea dânsului este: consumul apei alcaline şi ionizate pentru stimularea capacităţii de eliminare a toxinelor, însoţit de o dietă bazată mai mult pe fructe şi legume verzi şi în special din categoria celor alcaline sub formă de suc sau piure în stare crudă.

Dr. Robert O. Young continuă: „ ...grepfrutul, lămâia, lămâia lime sunt fructe alcaline, miraculoase în acest sens, deşi multă vreme au fost considerate acide datorită acidului citric din compoziţie. Însă ele au un conţinut redus de zaharuri şi multe săruri de potasiu în compoziţie, ceea ce le face alcaline.”

Toate acestea explică de ce lămâia este considerată un fruct cu virtuţi surprinzătoare.   S-a constat că ea distruge celulele canceroase, având un efect de 10.000 de ori mai puternică decât chimioterapia!!! Această proprietate excepţională n-a prea fost mediatizată, pentru că există laboratoare interesate în fabricarea unei versiuni sintetice (Adryamicin, de exemplu), care le aduce imense beneficii.
Mulţi cercetători au constatat efectul de reducere rapidă a chisturilor şi tumorilor prin consumul sucului proapăt de lămâie. Unii afirmă că lămâia este de mare utilitate în toate tipurile de cancer (cel de colon, de sân, de prostată, de plămân, de pancreas…enumerând doar câteva, cu ponderea cea mai amplă).

Experimentele efectuate în laborator după anii ’70, au scos la iveală faptul că lămâia este un agent antimicrobian cu spectru larg, eficient în infecţiile bacteriene şi cu ciuperci, eficace contra paraziţilor interni şi a viermilor. Are efect diuretic, permiţând curăţirea vezicii şi a căilor urinare. Prin proprietăţile ei antiacide reduce riscul de litiază renală. Regularizează tensiunea arterială crescută, este antidepresivă, combate stress-ul şi bolile nervoase. „Consumaţi lămâi şi nu veţi îmbătrâni” susţin nutriţioniştii. Conţinutul de acid citric cu efect puternic de alcalinizare a pH-ului, asigură un echilibru ionic şi hidric între membrana celulară şi spaţiul interstiţial, nepermiţând celulelor să îmbătrânească.

Invitaţia de a consuma lămâii este şi pentru de a avea o siluetă armoniasă, datorită efectului de prevenire şi combatere a obezităţii, principala modalitate prin care se realizează acest efect fiind intensificarea arderilor la nivel celular.

Un pahar de apă caldă în care am adăugat sucul de la o lămâie, consumat dimineaţa înainte de masă, ajută la intensificarea activităţii tubului digestiv şi la începerea arderilor celulare, punând astfel organismul la treabă cu mult înainte ca noi să ne fi început activitatea zilnică. Apa caldă poate fi înlocuită cu ceai negru sau verde, realizându-se astfel un efect benefic în plus, deoarece lămâia potenţează efectele antioxidante ale ceaiului. Studiile au demonstrat că adăugarea sucului de lămâie în ceaiul verde îmbunătăţeste cu 80% efectele catecinei (principalul antioxidant din ceai). Catecina, ajutată de lămâie, îşi manifestă efectul antioxidant prin neutralizarea radicalilor liberi, scăzând astfel stress-ul oxidativ.

Una dintre cele mai apreciate diete este cea cu lămâi, care nu este deloc dificilă, asociind consumul necesar de lămâi pentru obţinerea anumitor efecte în ceea ce priveşte sănătatea noastră cu un răsfăţ culinar. Această dietă se bazează atât pe efectul antilipemiant al lămâilor cât şi pe cel diuretic. Pe parcursul acestei diete e bine să avem un regim alimentar echilibrat, fără excese cantitative sau calitative. Regula este ca la fiecare masă să fie prezentă lămăia. Aceasta cură nu este în niciun caz un regim de înfometare, fiind recomandate mese care să aducă aportul alimentar necesar organismului, la ore fixe, bazate pe principii de alimentație sănătoasă. Pe durata acestei cure e bine să avem grijă să excludem din alimentaţie grăsimile saturate, zahărul alb rafinat şi, în general, toate alimentele despre care ştim că sunt duşmani ai sănătăţii, aducătoare de toxine şi generatoare de obezitate. Rezultate foarte bune s-ar obţine cu un regim lacto-vegetarian. Mesele trebuie completate de ingestia unei cantităţi importante de apă şi, bineînţeles, de cantitatea corespunzatoare de suc de lămâie.

Durata dietei este de 16 zile. Consumul de lămâi creşte progresiv, în prima zi se consumă sucul de la o lămâie, în a doua zi sucul de la două lămâi şi tot aşa până în ziua şapte când am ajungem la şapte lămâi. Apoi facem o pauză de două zile, după care o luăm în sens invers până când ajungem din nou la o lămâie. Sucul de lămâie poate fi consumat doar cu adaos de apă sau în combinaţie cu ceai sau într-o limonadă specială (aceasta se prepară prin adăugarea la un pahar de apă plată a 2 linguri de suc de lămâie, puţină scorţişoară şi puţină boia iute).

Lămâia lime spre deosebire de lămâia galbenă este mai aromată şi mai dulce, conţine o cantitate mai mare de calciu şi fosfor, dar este mai puţin bogată în vitamina C. Acest fruct se înscrie cu uşurinţă în lista alimentelor recomandate în dieta-tratament pentru dezechilibrele digestive.

Acidul citric din lime are o reacţie alcalină în tractul gastrointestinal, fiind capabil să diminueze simptomele de ulcer peptic, iar sucul de lime diluat cu apă călduţă este benefic în prevenirea şi tratarea constipaţiei, cistitei şi diminuează fragilitatea oaselor. Este recomandată şi pentru menţinerea unei bune sănătăţi a dinţilor: previne căderea lor, cariile dentare, şi sângerarea gingiilor.

Am expus aici doar câteva din virtuţile acestui fruct special, care prezintă şi una din cele mai proaspete, energizante şi flexibile arome. Ea deţine calitatea de a purifica şi de a intensifica aromele cu care se combină. Că este galbenă sau lime, lămâia este un aliment complex, necesar pentru menținerea unei bune stări de sănătate. În acest scop, ar trebui să consumăm zilnic cel puţin un sfert de lămâie.


TOP 10 Simptome ale deficitului de vitamine in organism! FOTO

TOP 10 Simptome ale deficitului de vitamine in organism! FOTO
In acest secol al vitezei si al stresului suntem nevoiti sa punem pe plan secund mancarea si vitaminizarea organismului, iar atunci cand mancam, ne multumin cu fel de fel de semipreparate, bogate in calorii dar sarace in vitamine si minerale. Va prezentam mai jos cateva dintre problemele pe care le provoaca lipsa vitaminelor din alimentative, potrivitlistverse.com:
1inflamatia gingiilor
10. Gingiile inflamate – Lipsa de Niacina

Gingii inflamate sau umflate sau gingii care sangereaza atunci cand va spalati pe dinti indica o problema destul de comuna care reclama tratament naturist sau medicamentos urgent. Aceste simptome sunt de gingivita, o forma de inflamatie a gingiilor provocata de tartru. Gingiile inflamate devin rosii, moi, lucioase si sangereaza usor, in special cand muscam dintr-un fruct, covrig sau ne spalam pe dinti. In unele cazuri apar si durerile dar de cele mai multe ori gingivitele nu semnaleaza dureri. Gingivita este un stadiu timpuriu al bolii parodontale. Niacina se poate gasi in ficat, carne, somon si ton, grau si alte cereale, mazare si fasole, dar si nuci.

1insomnia
9. Insomnia – Lipsa de Biotina

Insomnia reprezinta o tulburare a somnului care se manifesta prin reducerea duratei si/sau profunzimii lui. Poate fi provocata de boli febrile, cardiovasculare, crize abdominale dureroase, nevralgii, hipertensiune, nevroze, psihoze, encefalite, intoxicatii, diabet, uremie, hipertiroidie, surmenaj fizic, intelectual sau moral, criza emotiva. Cel mai general simptom este somnul nestatornic si superficial. Insomnia persistenta completa se caracterizeaza printr-o stare permanenta de oboseala; bolnavul aproape ca nu poate adormi, iar dimineata se afla intr-o stare de indispozitie si depresiune. Poate fi evitata prin urmarea unui regim de munca si odihna rational si prin administrarea calmantelor sau somniferelor.

1migrenele
8. Migrenele – Lipsa de Serotonina

Migrena nu este o simpla stare de rau, ci o boala si adesea una ereditara. Transmiterea de la parinti sau bunici nu este obligatorie, dar constituie un important factor de risc. Boala apare frecvent, iar statistica a aratat ca 17% din femei si 6% din barbati fac o forma de migrena, mai grava sau mai putin grava. Mai multe studii au descoperit ca cei care sufera de migrene au un nivel scazut de serotonina; prin urmare, consuma mai des alimente bogate in proteine, cum ar fi pui, curcan, oua, lactate, banane, leguminoase, cereale integrale, orez, ovaz, nuci si seminte, pentru a mari cantitatea de serotonina.

1transpiratiile nocturne2
7. Transpiratiile nocturne – Lipsa de Calciu

Astfel de probleme sunt destul de frecvente in randul sugarilor si al copiilor in primii ani de viata dar si in randul adultilor. Nu trebuie sa va speriati pentru ca, de cele mai multe ori, transpiratia abundenta, in special nocturna si cefalica ( la cap) este unul dintre simptomele clasice ale lipsei de calciu.

1anemina
6. Anemia – Lipsa de fier si Vitamina D

Una dintre cauzele tacute ale anemiei este lipsa fierului. In plus, un deficit de vitamina D poate fi si el o explicatie, care mai provoaca si dureri musculare. Statistic vorbind, oboseala cronica este efectul anemiei si al carentei de vitamina D, potrivit Real Simple.



1inflamarea pleoapelor
5. Slabirea vederii in conditii de iluminare redusa – Lipsa de Vitamina A

Vitamina A este extrem de importanta pentru vedere, dat fiind ca ea este o parte componenta a pigmentului retinei. Insuficienta de vitamina A provoaca „orbul gainilor” (hemeralopie – slabirea vederii in conditii de iluminare redusa, la inserare, pe timp de noapte). Afluxul regulat de vitamina A in organismul uman este necesara in cazul oricarei afectiuni oftalmologice sau dereglari de vedere. Vitamina A impiedica dezvoltarea timpurie a cataractei si joaca un rol semnificativ in prevenirea distrofiei maculare, afectiune care apare, de regula, la varsta a treia. Insuficienta de vitamina A poate influenta modul in care decurge si evolueaza afectiunile oftalmologice cum ar fi keratita si blefarita.

1constipatia
4. Constipatia – Lipsa de Vitamina C

Lipsa scaunului sau constipatia apare atunci cand se acumuleaza foarte multe reziduuri in colon, care stagneaza fara ca aceastea sa fie eliminate prin defecatie. Aportul de vitamina C remediaza constipatia deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului, luptand cu orice boala care conduce la constipatie. Stoarceti sucul de la o lamaie in apa calda si sorbinti-o. Cu toate acestea, abtineti-va de la a adauga sare sau zahar. Perele sunt si ele o sursa excelenta de vitamina C si fibre alimentare care ajuta la eliminarea reziduurilor din colon.

1unghii fragile
3. Unghii fragile – Lipsa de Fier

Ai unghiile fragile, se exfoliaza si se rup usor? Cauzele sunt atat interne, date de lipsa unor vitamine in organism, cat si externe, in urma diverselor activitati casnice sau greseli de manichiura. Iata ce remedii ai la-ndemana. E bine sa consumi mai mult fier (il gasesti in verdeturi si carne rosie), zinc (oua, peste), calciu (il gasesti in lactate). De asemenea, Biotina, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7, B8 sau H) joaca un rol esential. Se gaseste in legume si fructe neprelucrate termic, cereale integrale, lactate, galbenus de ou, nuci, unt de arahide sau conopida.

1sangerarea excesiva
2. Sangerarea excesiva – Lipsa de Vitamina K

Vitamina K ajuta la coagularea sangelui. De fapt, litera “K” a acestei vitamine a venit de la cuvantul german koagulation. Ori de cate ori avem o rana (chiar si o simpla taietura), avem nevoie ca sangele sa se coaguleze pentru a inchide rana si pentru a preveni sangerarea excesiva. Pe de alta parte, abilitatea de coagulare nu trebuie sa fie excesiva pentru ca nu ne dorim sa sistemul nostru cardiovasular sa “arunca un cheag de sange” din greseala si sa blocheze buna functionare a intregului sistem. Echilibrul corect intre aceste necesitati este pastrat tocmai de vitamina K. Alimente care contin vitamina K: patrunjel, spanac, varza de Bruxelles, fasole verde, mazare, sparanghel, broccoli, gulii, morcovi sau mustar.

1sindromul picioarelor nelionistite
1. Sindromul picioarelor nelinistite – Lipsa de Vitamina B12

Aceasta este o afectiune care nu lasa pe cei afectati sa se linisteasca noaptea din cauza ca simt tot felul de amorteli, intepaturi si dureri in picioare, ceea ce ii determina sa si le miste tot timpul. Acest lucru poate fi suparator atat pentru persoana afectata, cat si pentru partenerul de pat. Cauzele pot fi o scadere a cantitatii de fier sau vitamina B12. Vitamina B12 este o vitamina solubila in apa, care se gaseste in principal in alimente precum carnea, ouale si produsele lactate. Organismul uman nu arata efecte ale deficientei de vitamina B12, decat dupa 5-6 ani, dar in cazuri extreme efectele pot aparea si mai repede de atat.

marți, 4 iunie 2013

Virtuţile terapeutice ale uleiului de cătină

Sub formă de ulei, cătina este folosită de mii de ani în uşurarea simptomelor bolilor de inimă şi de piele, precum şi a reumatismului. Am aflat pentru tine metode pe cât de simple, pe atât de eficiente de a-ţi prepara singură acest ulei şi de a-l pune la încercare cu rezultate vizibile!
Întăreşte sistemul imunitar
Uleiul de cătină este bogat în vitamine (A, B-uri, C, D, E), acizi graşi esenţiali, beta-caroten, flavonoide şi alţi compuşi importanţi. Toate aceste substanţe „lucrează“ împreună atunci când în organism există o infecţie cu stafilococ. În plus, remediul contribuie la întărirea sistemului imunitar, prevenind reapariţia şi înmulţirea bacteriilor periculoase. Se iau 30-40 de picături pe zi, simplu sau cu puţină miere. O cură durează minimum 14 zile.
Domoleşte simptomele reumatismului
Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi analgezice, uleiul de cătină acţionează în mod asemănător cu medicamentele destinate tratării reumatismului. Pentru efecte vizibile, se recomandă o cură de o lună, timp în care se iau două picături de ulei de cătină cu o linguriţă cu miere, de trei ori pe zi.
Fortifiant pentru  inimă
Cătina conţine aproximativ 20 de tipuri de acizi graşi nesaturaţi, care au o serie de efecte pozitive asupra organismului. Pe lângă faptul că reduc nivelul de colesterol „rău“ din sânge, aceste substanţe active îmbunătăţesc fluxul sangvin către inimă şi creier, scad vâscozitatea sângelui şi înlătură durerile de cap.
Arsuri solare? Aşa le alini!
Extern, uleiul de cătină are rolul de a ajuta la tratarea rănilor, arsurilor (inclusiv cele solare), eczemelor, psoriazisului - o boală de piele care se manifestă prin descuamări însoţite de mâncărime şi pete roşii – precum şi a ulceraţiilor rezultate în urma radiaţiilor şi a altor tipuri de leziuni. Efectul de vindecare se datorează beta-carotenului (provitamina A) din compoziţia uleiului de cătină.  Zona afectată se spală şi se şterge în prealabil, după care se aplică uleiul cu ajutorul unei comprese sterile. Peste 20 de minute, pielea se şterge cu apă călduţă. Remediul se foloseşte de câteva ori pe zi.
Bogat în coenzima Q10
Din compoziţia uleiului de cătină face parte şi coenzima Q10, cunoscută pentru acţiunea sa antioxidantă. Cu alte cuvinte, această substanţă activă ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului. În plus, contribuie la menţinerea echilibrului hormonal, ameliorează funcţia reproductivă şi creşte rezistenţa la efort. Coenzima Q10 are şi proprietăţi vitaminizante, antiinflamatoare, detoxifiante.
Cum se prepară
Într-un vas de lemn pune 150 g de fructe proaspete de cătină mărunţite pe care le acoperi cu 150 ml de ulei de soia, de floarea-soarelui, de germeni sau de măsline. Preparatul se ţine la temperatura camerei trei săptămâni, timp în care se agită de câteva ori pe zi. După acest interval, zdrobeşte boabele şi pune-le din nou în ulei (cât să le acoperi). De această dată, amestecul se ţine la căldură şi la lumină pentru încă

două zile. Partea limpede a compoziţiei se transferă cu grijă în sticluţe de sticlă şi se depozitează în locuri răcoroase, ferite de lumină.

Cătina conține de 8 ori mai multă vitamina C decât piersica, de 20 de ori mai multă decât mărul pădureț, de 80 de ori mai multă decât roșia și de 200 de ori mai multă decât strugurele.