sâmbătă, 13 iulie 2013

Relatiile si datoriile karmice


“Cu oamenii care îţi sunt acum foarte apropiaţi, sau care îţi sunt rude, ai avut relaţii strânse şi în vieţile anterioare, deşi probabil că în „roluri” diferite. Prietenii tăi din prezent ţi-au fost tovarăşi în trecut. Mama de acum ţi-a fost, poate, frate sau fiică şi soţul din această viaţă s-ar fi putut să-ţi fi fost atunci soţie sau un bun prieten. Ai ales să fii împreună cu oameni pe care i-ai cunoscut înainte şi cu care ai fost în anumit raport, pentru a putea avea ocazii de a-ţi echilibra karma pe care o ai cu ei, sau pur şi simplu din bucuria de a fi iarăşi împreună.
Când îi întâlneşti în această viaţă, sufletul tău îşi aminteşte de ei şi de momentele petrecute împreună cu ei în trecut.
Karma ta este o împletitură formată din relaţiile şi experienţele pe care le-ai avut cu oamenii din viaţa ta. Multe din relaţiile prezente sunt o reflectare a legăturilor vieţilor trecute cu oamenii cunoscuţi atunci. Dacă în trecut relaţia a fost negativă, înseamnă că acum aţi ales să fiţi împreună pentru a corecta karma prin echilibrarea ei şi aducerea ei la un nivel pozitiv. Atunci când aveţi probleme cu cei pe care îi cunoaşteţi acum şi cu relaţia cu ei, în majoritatea cazurilor acest lucru se datorează karmei negative dintre voi pe care v-aţi creat-o unul altuia în altă viaţă.
Dacă în trecut aţi avut o relaţie pozitivă, ea se continuă şi în prezent şi se întăreşte şi mai mult.
Când, întâlnind pe cineva pentru prima oară, simţi că între voi există o puternică legătură, înseamnă ca aţi trecut împreună, într-o viaţă anterioară, prin întâmplări şi experienţe comune, fie pozitive, fie negative. Mai există şi alţi oameni cunoscuţi cu care aţi stabilit legături karmice în alte vieţi. Poţi simpatiza sau antipatiza pe cineva de la prima privire, fără să îţi explici de ce. Este semnul clar al unei relaţii karmice din trecut. Ai senzaţia precisă că ceva trebuie făcut pentru echilibrarea relaţiei dintre voi.
Există totdeauna un motiv serios de a te întâlni cu cineva în această viaţă şi motivul devine evident la câtva timp – zile sau săptămâni sau luni – după ce întâlneşti persoana respectivă.
Relaţia voastră prezentă indică o legătură karmică trecută. Fie că cei pe care îi cunoşti sunt simple suflete de care eşti legat karmic, relaţia actuală cu ei are un scop precis. Scopul poate consta ori în aprofundarea relaţiei dintre voi, ori în rezolvarea karmei dintre voi prin echilibrare, karmă pe care v-aţi făcut-o cândva; în cele mai multe cazuri este vorba de o combinaţie a ambelor motive.
Stările emoţionale din vieţile trecute se transmit de la o viaţă la alta şi influenţează relaţiile şi simţămintele în mai multe vieţi succesive. Multe din problemele din prezent îşi au rădăcina într-o viaţă anterioară. Problemele create atunci, până ce se rezolvă, continuă să influenţeze relaţia prezentă şi experienţele trăite împreună cu acea persoană.
Relaţia ta de acum poate fi o continuare a unei relaţii precedente şi poate reflecta fapte care au avut loc şi nu s-au echilibrat atunci. Relaţia actuală există pentru a plăti datoriile karmice şi pentru a învăţa.
„În război şi în dragoste totul este permis” poate fi valabil într-un sens negativ în cazul unei răzbunări, dar sub nici o formă nu te ajută din punct de vedere spiritual la echilibrarea karmei pe care ţi-ai dobândit-o. Tot ce-ai făcut cuiva, într-o viaţă trecută sau în prezent, se întoarce împotriva ta, ca un bumerang, până ce se rezolvă. Dacă acum manevrezi pe altcineva, te vei găsi în situaţia unei marionete trasă de sfori în viaţa viitoare. Dacă tratezi pe cineva cu respect, tot aşa vei fi şi tu respectat.
Karma pe care o împarţi cu alte persoane existente acum în viaţa ta, se manifestă în moduri foarte variate. Dacă arunci o privire asupra situaţiilor prin care ai trecut cu persoanele care îţi sunt apropiate şi îţi laşi gândurile să curgă, încercând să vezi cum oglindeşte prezentul trecutul, vei conştientiza legăturile din trecut care vă leagă si care determină respectivele situaţii. Motivul de a fi împreună cu cineva în această viaţă este faptul că în acest moment împrejurările sunt cele mai potrivite pentru a vă rezolva karma existentă între voi.
PLĂTIREA DATORIILOR DIN TRECUT
Echilibrarea karmei şi învăţarea lecţiilor sunt complementare una faţă de alta, deşi ele pot fi separate şi distincte între ele. Sunt situaţii în care prima trebuie să fie învăţată lecţia şi pe urmă echilibrată karma, aşa cum în alte cazuri karma este cea care trebuie mai întâi echilibrată pentru a putea învăţa apoi lecţia. Plătirea datoriilor din trecut este trăită ca un proces care te conduce, prin diferite nivele de conştienţă şi înţelegere, la numeroase experienţe, pe măsură ce acţiunile, reacţiunile şi interacţiunile îşi fac apariţia în prezent.
Experienţele pe care le trăieşti reprezintă tot atâtea trepte care te ajută să ajungi în inima problemelor. Treptele sunt clădite din experienţe care duc una din alta. După ce înveţi o lecţie sau o parte din ea, te deplasezi mai departe pentru a învăţa alte părţi ale lecţiei, sau pentru a păşi mai sus spre o altă lecţie sau spre un nivel de conştienţă superior. Treptele se unesc şi formează o scară care te conduce, indicându-ţi modul de a-ţi completa lecţiile şi de a-ţi echilibra karma. Scara pe care păşeşti te ajută să înţelegi natura experienţelor prin care treci şi, în mod simbolic, treptele te conduc spre spiritualitate.
Când priveşti în prezent în tine pentru a afla trecutul, vei descoperi baza de plecare a lecţiilor din prezent şi a karmei. Vei vedea toate etapele parcurse până să ajungi unde te afli acum şi îţi vei da seama cum experienţele din trecut le-au creat pe cele din prezent. Examinând situaţiile prezente, vei conştientiza faptul că de fapt tu ştii intuitiv ce trebuie făcut pentru a-ţi echilibra karma şi a învăţa lecţiile.
Stările tale emoţionale constituie un barometru permanent al modului cum te străduieşti să-ţi rezolvi echilibrul. Pe măsură ce-ţi conştientizezi karma, fii foarte atent la simţămintele pe care le încerci faţă de situaţiile şi relaţiile în care eşti implicat(a). Observă motivele şi cauzele subterane, încearcă să înţelegi de ce reacţionezi astfel în faţa evenimentelor vieţii. Simţămintele încercate îţi vor arăta care îţi este lecţia şi ce trebuie să faci ca să-ţi echilibrezi karma.”

Gloria Chadwick


joi, 11 iulie 2013

DACA TI-AI VEDEA INGERUL PAZITOR, CE I-AI SPUNE?

Imi vad ingerul pazitor inca de cand eram mica si i-am vorbit de atatea ori, incat intrebarea asta mi se pare putin ciudata.
Cu toate acestea sunt incantata sa vad acest filmulet, in care tanara autoare Sorcha McCauley le pune oamenilor chiar aceasta intrebare. Filmul a fost facut cu ocazia aparitiei, pe 20 iunie, a cartii mele „Un mesaj de speranta din partea ingerilor” in Marea Britanie si Irlanda. Puteti vedea filmul la adresa http://bit.ly/11C2AO0.
Deci, daca v-ati vedea ingerul pazitor, ce i-ati spune?
Ingerii imi spun ca simplul gand la aceasta intrebare, va ajuta pe toata lumea, chiar si pe aceia care spun ca nu cred in ingeri, sa gandeasca in mod diferit despre ingerul lor pazitor. Ei spun ca daca te-ai gandit o singura data la asta, intrebarea iti va reveni in minte in diverse momente si ca gandul la ea iti va aprofunda relatia cu ingerul pazitor.
Adevarul este ca ingerul pazitor stie fiecare gand pe care l-ai avut vreodata. Este ca si cum, inainte de a avea un gand, ingerul pazitor il cunoaste si incepe sa iti sopteasca despre modul in care ii poti raspunde. Cu toate acestea, ai liberul arbitru. Ingerul tau pazitor nu il poate incalca. El te poate ajuta, doar daca ii ceri ajutorul.
Majoritatea dintre noi a cautat, la un moment dat in viata, ajutorul lui Dumnezeu si al ingerilor sai. S-ar putea sa fi fost doar un simplu si din inima, „Doamne ajuta!”, spus intr-o situatie de criza. Cerand ajutor, chiar si o singura data in viata, noi le-am dat putere ingerilor sa ne ajute.
In orice caz, cu cat cereti ajutor mai mult, cu atat mai mult ii dati putere ingerului vostru pazitor sa va ajute si cu atat mai mult veti putea auzi sfatul pe care vi-l ofera. Stiu ca nu este usor pentru toata lumea sa recunoasca si sa accepte sfatul primit. Aveti nevoie de incredere si credinta – daca toata lumea si-ar vedea ingerul pazitor, ca mine, nu ar mai fi loc de indoiala.
Am vazut asta la prietena si agentul meu Jean, atunci cand am intalnit-o pentru prima oara, acum zece ani. Era foarte plina de indoieli si destul de cinica in ceea ce Ii privea pe Dumnezeu si pe ingeri. Pe parcursul anilor, am observat cum a inceput sa asculte mai mult si sa raspunda mai mult, dar stiu ca si in ziua de astazi ii este destul de greu. Cateodata mi se spune sa fac orice ar spune Jean si atunci stiu ca ea asculta ingerii, dar alteori, mi se spune ca nu a ascultat corect si ca si-a adaugat perspectiva proprie, umana si prin urmare nu a inteles chiar cum trebuie.
Niciunul dintre noi nu intelege corect, de fiecare data. Suntem cu totii oameni. Eu vad, fizic, ingerii si ii aud clar si cu toate acestea, nu fac intotdeauna ceea ce spun. Saptamana trecuta, am vrut sa intru pe un camp de langa casa si sa tai buruienile. Ingerii mi-au spus sa nu o fac, pentru ca sunt prea multe urzici acolo, dar eu am insistat si le-am spus ca nu aveam nevoie de ajutorul lor, pentru ca doream sa ma descurc singura. Tocmai taiam niste buruieni, cand am facut un pas in laturi si am calcat in niste urzici care m-au intepat foarte tare in glezna. Nu am avut cum sa dau vina pe ingeri – ei ma prevenisera.
Saptamana trecuta, am urmarit un pusti de cinci ani, jucandu-se in parc. I-a intrat mingea intr-o zona de iarba inalta, unde nu o putea vedea si s-a dus dupa ea. I-am vazut ingerul pazitor cum ii sopteste ca nu e bine sa mearga in directia in care o luase si cum ii arata incotro sa o ia. Baiatul s-a intors imediat in directia mingei. Copiii aud ingerii in mod natural si nu pun la indoiala ce li se spune.
Ego-ul este cel care intervine in cazul nostru, dand nastere la haos, intrucat noi vrem sa credem ca stim mai bine si ca putem sa ne descurcam singuri, fara ajutor. Ego-ul este important, dar trebuie sa fim atenti. „Cealalta parte” poate interveni si corupe intentia cea buna, facandu-i scopul mai putin adevarat. Atunci cand ascultati „partea cealalta”, voi indepartati vocea ingerului vostru pazitor si ea devine distanta si greu de auzit. Vocea ingerului vostru pazitor va fi insa intotdeauna acolo, indemnandu-va sa o ascultati.
Asadar, ca parte din a invata sa va ascultati ingerul pazitor, ganditi-va din nou, „daca ti-ai vedea ingerul pazitor, ce i-ai spune?”’
Cel putin o data pe zi, intrebati-va: „ce i-as spune ingerului meu pazitor, astazi?” Faceti o obisnuinta din comunicarea cu el. Stiu ca atunci cand o veti face, veti incepe sa gasiti viata un pic mai usoara si veti incepe sa va bucurati mai mult de ea.
Incurajati-i si pe altii sa o faca. Mi-ar placea foarte mult sa impartasiti cat mai mult link-ul la acest film http://bit.ly/11C2AO0cu toata lumea, nu numai cu cei despre care va ganditi ca ar crede in ingeri. Haideti sa facem cat mai multi oameni, care nu s-au gandit niciodata pana acum ca au un inger pazitor, sa se gandeasca ce i-ar spune, daca l-ar vedea.
Binecuvantari familiei voastre si celor dragi.
www.lornabyrne.com


marți, 9 iulie 2013

Efectele Supararii


    
Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului, care poate determina mari neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata.
Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem in atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: ganduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente se intorc la noi, producand efecte perturbatoare, in campul nostru energetic . De aceea nimeni nu-i poate face rau altuia, fara sa plateasca. 

Gandul

Oricand aveti ganduri negative despre o  persoana, sa va rugati in permanenta pentru sanatatea ei. 
Cand ne gandim la cineva, se creeaza instantaneu o punte energetica intre noi si omul la care ne gandim. De aceea, orice  gand rau reprezinta un atac energetic, care ii aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omoram unul pe altul, in mod inconstient – de multe ori, fara sa ne dam seama de acest lucru. 
Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. 
Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. 
Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste arme amenintatoare, pentru a-l lovi pe cel ce le-a produs. 

In cuplu

Neintelegerile intr-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. 
Fiecare incearca astfel sa aiba controlul si sa ramana deasupra intregii situatii. 
Cand controlezi o alta fiinta, ii iei energia, iti faci plinul pe socoteala altuia. 
Astfel, devii vampir energetic. 
Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara. 
Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ura. 
O agresivitate subconstienta fata de barbati / femei se transforma intr-un program de autodistrugere. 
Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, atunci ei nu merita sa ramana impreuna.
Cu cat este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atat mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea.  
Dependenta naste agresivitatea, iar agresivitatea produce boala. 
Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia. 
Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric, poate provoca un rau atat siesi, cat si unui alt om.
Ori de cate ori cadem in acest prost obicei, ne deconectam de la sursa si intram in suferinta.
Cearta, mania, nerabdarea emit, in tacere, o mare forta destructiva. 
Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor. 

In dragostea omeneasca trebuie intotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cat aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat, cu atat mai mult creste dependenta de el.  
Dependenta de valorile materiale ne va omori, incetul cu incetul, si spiritul si sufletul.  

Despre problemele personale  

Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite, pentru ca aceasta poate prelungi durata lor. 
Cand nu vorbim cuiva despre problemele noastre, ne indepartam de ele. 
Indepartarea de ele este primul pas pentru depasirea lor. 
Esential este ca atunci cand vorbiti despre problemele si emotiile dvs. sa nu cautati mila sau compatimiri.  
Daca aveti o mare suparare sau tristete, incercati sa nu aduceti sentimentele acestea, acasa. Iesiti in strada – in special in locurile inverzite – si plimbati-va!  Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic. 
Daca locuiti de cativa ani si ati saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele in care v-ati certat si suparat, asezati-va in acel loc, iertati, anulati agresivitatea fata de iubire, rugati-va. 

Descarcare

Este mai bine sa plangeti, decat sa urati. 
Daca n-ati reusit sa va invingeti pe dvs. insiva, agresiunea se acumuleaza in mod inevitabil. 
Atunci cand plangeti, agresiunea aparuta se distruge.  

Munca

Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. Asta inseamna ca supraincarcarile nu trebuie sa fie permanente si in fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare si va dauna sanatatii. 
Incercati sa identificati cat mai corect, care este munca care v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata dvs. 
Nu cautati, neaparat, satifactii materiale. Nu cautati plata, nici lauda si nici o rasplata, orice ati face. Savarsind ceva bun, noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorinte aduc ca rezultat, suferinta. 
Cu cat veti intensifica acest tip de pretentii, cu atat va creste nivelul de agresivitate si se va intari programul de autodistrugere. 
Ofense

Cand cineva te jigneste, nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el, intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti, urmeaza ca purificarea sufletului sa se infaptuiasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta, ea vine prin moarte Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea in masura in care reusim sa-i iertam, in aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime.  
Se cuvine sa iertam nu numai in gand, ci si cu sufletul. Cel mai mult ne leaga de trecut, supararile neiertate. Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat, ne putem vindeca de o boala grava. 

Cum daruiesti, asa primesti!

Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune va iradia atat de multa iubire catre intreaga lume, incat iubirea se va intoarce la tine din belsug. 
Razbunandu-te, te faci egal cu adversarul. Iertandu-l, te arati superior. Iertand, ne eliberam pentru a ne putea inalta. Ar trebui sa fim constienti ca, iertand, ii eliberam pe cei care ne-au gresit, deci iertand oferim libertate. 
Sa alegi calea iertarii, pentru ca numai ea desface rana inclestata in timp.  

Iertare si iubire  

O gandire sau o actiune negativa este resimtita dureros, de mii de organisme. 
De aceea exista o lege a naturii si a stiintei – Principiul al III-lea al mecanicii, cunoscut si sub numele de Principiul actiunii si reactiunii, conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua insine.
De aceea straduinta de a ierta dusmanii si de a indrepta spre ei numai ganduri de pace si iubire, constituie un act protector pentru noi.
 


8 solutii naturale anti-tantari


Inainte de a pune mana pe solutia anti-tantari pe baza de DEET (dietil toluamida), ar trebui sa iei in considerare o optiune naturala. Iar cercetarile dovedesc ca principalul ingredient din solutiile anti-tantari comerciale lasa mai mult decat un miros urat. Potrivit unui studiu al Duke University, afecteaza celulele cerebrale, poate cauza schimbari comportamentale, si poate avea interactiuni daunatoare cu anumite tratamente medicamentoase. Savantii au mai observat ca provoaca moartea celulelor cerebrale la animalele frecvent expuse la DEET sau dupa o utilizare prelungita a acestui produs chimic.
Cercetari suplimentare au descoperit ca pana la 15% din DEET este absorbit prin piele direct in fluxul sanguin. Potrivit tabelelor de date privitoare la siguranta dietil-meta-toluamidei, efectele toxice ale acestei chimicale includ: tulburari de reproducere, mutatii ale materialului genetic si tulburari ale sistemului nervos central.
Nu este nici o nevoie sa suferi de consecinte serioase si pe termen lung asupra sanatatii tale pentru a alunga suparatorii tantari.
Alege o alternativa naturala care s-a dovedit ca actioneaza la fel de eficient ca si DEET sau, in unele cazuri, MAI eficient ca DEET.

Aici sunt cateva optiuni naturale de solutii anti-tantari:
tantari

1. Catusnica (iarba matelor) — Poti sa innebunesti pisicile dar si sa-i faci pr tantari sa fuga terorizati, potrivit cercetarilor facute de Iowa State University care au descoperit ca uleiul esential din aceasta planta este de circa 10 ori mai eficient decat DEET in alungarea tantarilor.
2. Citronela — vechiul inlocuitor. Foloseste doar ulei esential de citronela, nu uleiul aromat. Uleiurile cumparate en-gros pentru ardere nu sunt adecvate aplicarii pe piele. Pentru pielea ta cel mai bine este sa cumperi ulei esential de citronela de inalta calitate de la magazinul cu produse naturale. Desi nu asa de eficient ca si cel de catusnica, este totusi o buna optiune.
3. Usturoi — mananca mult usturoi proaspat — tantarii nu il pot suporta.
4. Uleiul esential de lavanda miroase bine si este utilizat in mod obisnuit ca o solutie eficienta anti-tantari. Este bine ca sa fie diluat intr-un alt ulei vector de aplicare precum cel din miez de caisa, de migdale dulci, sau ulei din nuca de cocos. Daca poti gasi ulei organic de soia, este de asemenea o buna optiune, caci si acest ulei tine tantarii la distanta.
5. Uleiul de neem sau din seminte de neem: potrivit unui studiu al Consiliului National de Cercetari SUA (US National Research Council) uleiul de neem oil este mai eficient decat DEET. Rezultatele au fost confirmate de oameni de stiinta de la Institutul Anti-malarie din India si intr-o cercetare citata in Jurnalul Asociatiei Americane de Control al Tantarilor (Journal of the American Mosquito Control Association). Neem este un copac care creste in India.
6. Ulei organic de soia — Cercetari citate in New England Journal of Medicine au gasit ca solutiile anti-tantar din ulei de soia sunt la fel de eficiente ca si cele continand DEET. Uleiul de soia este ieftin si usor de gasit, ceea ce il face o excelenta alegere. In plus, este un excelent hidratant al corpului. Ca beneficiu colateral, cercetarile arata ca un ingredient din uleiul de soia poate incetini cresterea parului de pe corp, atunci cand este aplicat local. Alege uleiul de soia organic daca este posibil, intrucat multe recolte de soia sunt acum modificate genetic.
7. Lotusul (Nelumbo nucifera) — Noi cercetari publicate in Asian Pacific Journal of Tropical Medicine arata ca lotusul este o eficienta solutie anti-tantari si de asemenea ajuta la omorarea larvelor de tantar. Intrucat lotusul creste in apa, este o buna optiune ca solutie naturala anti-tantari in iazuri si lacuri decat ca aplicare locala pe piele.
8. Piperul negru (Piper nigrum) — Noi cercetari din acelasi studiu arata ca un extract de piper negru (studiul a utilizat un extract alcoolic, dar uleiul esential de piper negru ar merge si el) este eficient in respingerea tantarilor.
Insa poate cea mai buna solutie ar fi sa amestecam  30 de picaturi de uleiuri esentiale de catusnica, citronela, lavanda, neem si piper negru (per total, deci circa 6 picaturi din fiecare ulei esential) in circa 30 ml de ulei natural nearomat sau hidratant, pe care il tin la indemana intr-un borcan. Frec putin pe piele inainte de a iesi afara. Puteti amesteca 30 de picaturi din aceste uleiuri esentiale in ulei organic de soia pentru protectie suplimentara. Faceti intotdeauna un test de 24 de ore asupra pielii pentru a fi siguri ca nu aveti sensibilitate la vreunul dintre uleiuri.
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.care2.com/greenliving/8-natural-mosquito-repellents.html – tantari