sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Invata sa te relaxezi



Stresul produs de problemele zilnice e la fel de periculos pentru sanatate ca si marile incercari si evenimentele majore ale vietii. De aceea, e important sa neutralizam efectele stresului cotidian. Mai intai, trebuie analizate cauzele stresului nostru cotidian: un divort, o boala grava, pierderea locului de munca sau pierderea unei persoane dragi? De asemenea, problemele zilnice: aglomeratia din autobuz, grija zilei de maine, banii niciodata suficienti, certurile cu partenerul de viata... Cum facem fata acestor situatii stresante care, in timp, ne pot afecta sanatatea?
Gandeste pozitiv!
- Uneori, simpla pierdere de vreme fara folos poate fi o sursa de stres; problema e insa sa nu treneze aceasta atitudine si sa incerci sa o rezolvi. Modalitatile prin care facem fata acestor evenimente stresante pot fi de doua feluri: adaptative si dezadaptative.
Modalitati adaptive
- Adoptarea unei atitudini optimiste, pozitive.
- Atitudinea destinsa (a sti sa faci haz de necaz).
- Implicarea in activitati placute (sport, plimbari, iesiri la restaurant, la film, teatru, cumparaturi, vizite).
Modalitati dezadaptative
- Criticarea altor persoane pentru ceea ce ti se intampla.
- Adoptarea unei atitudini negativiste fata de lume si viata.
- Refugiul in consumul excesiv de alimente.
- Consumul de alcool - Incearca sa faci zilnic acest exercitiu de destindere, dimineata, la trezire, si seara, la culcare. Astfel, in decurs de cinci-sase saptamani veti avea senzatia efectiva de calm si relaxare.
Efectele lor asupra organismului sunt incontestabile. Iata cateva dintre acestea:
- Cresc rezistenta la stres.
- Ajuta in caz de insomnie, stare de deprimare, anxietate, fobie.
- Diminueaza anumite simptome, cum ar fi durerile de cap, de spate.
- Sunt un substitut ideal pentru un numar redus de ore de somn.
- Intaresc sistemul imunitar.
- Au un efect pozitiv asupra creativitatii.
Trebuie stabilite care sunt tensiunile zilnice cele mai des intalnite:
- frica de esec,
- nemultumirea legata de nerecunoasterea valorii tale la locul de munca,
- singuratatea,
- preocupari legate de greutatea corporala,
- sanatatea familiei.
Si lista nu se incheie aici. Exista situatii in care suntem atat de stresati, incat nici nu ne gandim sa facem ceva pentru a contracara sau anula stresul. Solutia propusa este simpla si la fel este si rationamentul pe care se bazeaza. Pornim de la premisa ca nu putem trai doua stari in acelasi timp: sa fim si relaxati si stresati. Solutia poate fi sa ne inducem noi relaxarea, reducand astfel tensiunea specifica starii de stres? Intrucat relaxarea nu se instaleaza instantaneu, este nevoie de timp, de un moment bine ales, de un spatiu adecvat si de tehnica.
Iti spunem noi cum sa procedezi.
1. Alege un loc confortabil: poate fi fotoliul sau patul in care dormi.
2. Stand asezat, lasa barbia sa se sprijine usor pe piept (primii muschi care se relaxeaza atunci cand adormi sunt muschii cefei).
3. Lasa apoi bratele sa cada usor pe langa corp.
4. Inchide ochii si respira adanc de doua-trei ori.
5. Incearca sa fii calm si relaxat. Repeta-ti de cinci-sapte ori in gand: "Sunt calm, relaxat". Relaxarea apare dupa repetare.
6. Pe masura ce te destinzi, s-ar putea ca tot felul de ganduri sa-ti treaca prin cap. Lasa-le sa treaca.
7. Cu o voce abia soptita, spune-ti in gand urmatoarele: "Simt cum o liniste placuta ma cuprinde. Sunt tot mai calm, mai relaxat. Incerc sa-mi vizualizez bratele. Bratele devin mai grele. Simt o greutate placuta la nivelul bratelor. Ele devin din ce in ce mai grele".
9. Dupa aceea, respira adanc, linistit.
10. Trage puternic aer in piept, deschide usor ochii. Te vei simti refacut ca dupa un somn reconfortant si lung.
11. In aceasta stare de bine, misca bratele si picioarele.
Sursa: terapiinaturiste.ro

Pe voi ce va relaxeaza?

Scurte comentarii despre cancer dupa Serghei Nikolaevici Lazarev


Cauze
-In conceptia cunoscutului si mult apreciatului bioenergoterapeut rus Serghei Nikolaevici Lazarev, cancerul apare din urmatoarea cauza: individul lucreaza prea mult pentru sine si prea putin pentru societate. Ponderea optima, dupa Lazarev: 20% pentru sine, 80% pentru societate. Cand spune "pentru societate", se subintelege si "pentru Divinitate".
- Aceasta munca trebuie sa fie dezinteresata, sau cum spunea Iisus Christos: "sa nu stie mana dreapta ce face mana stanga".
- Bineinteles, se poate cadea si in extrema cealalta, ca individul sa fie cu un extraordinar simt al misiunii, cu un bun simt iesit din comun, si sa mareasca doza de 80% considerabil. Extremele nu sunt indicate, intotdeauna important este echilibrul. In cazul nostru, un astfel de individ risca boli cardio-vasculare.
- Lazarev spune ca o celula devine canceroasa daca incepe sa acumuleze doar pentru sine. Orice celula din organism trebuie sa desfasoare munca sa in primul rand pentru celulele din jur. Proportia amintita mai sus este valabila si in cazul celulelor.
- Ar trebui sa meditam la urmatoarea afirmatie: chiar de mai multe ori pe zi, cancerul poate sa apara si sa regreseze in organismul nostru, in functie de atitudinea noastra din fiecare moment al zilei.
Tratament (la nivelul bolnavului)
- Bolnavul de cancer trebuie sa schimbe atitudinea fata de munca si societate, trebuie sa intreprinda o munca constanta, dezinteresata, avand drept recompensa doar iubirea Divinitatii. Sa nu aibe nici un fel de pretentie de la nimeni, nici de la oameni, nici de la Bunul Dumnezeu.
- Daca sta in pat, macar in gand, prin rugaciune, sa faca faptele sale bune. Paradoxal, dar este indicat sa multumeasca pentru starea sa, boala fiind un medicament al sufletului, in acest fel dand dovada ca a inteles cauza bolii sale. Este foarte important sa constienteze acest lucru. Ca orice se intampla cu el, vine de la Bunul Dumnezeu si in consecinta, e spre binele lui.
- Daca nu e tintuit la pat, poate sa faca orice fel de lucrare in folosul comunitatii (Divinitatii), sa-si foloseasca talentele in folosul aproapelui.
Important: trebuie sa-si mareasca rezerva sa de Iubire, alimentand in sine sentimentul de a fi un copil (chiar rasfatat) al Divinitatii.
Tratamente propriu-zise
- tratament inforenergetic
- tratament naturist (dieta, legume, fructe, ceaiuri) - vezi tratamentul prin metoda Rudolf Breuss
- miscare in aer liber
- expunere la razele soarelui, mentinand constiinta la un nivel ridicat
Nota: tratamentele pot fi aplicate combinat, e chiar indicat acest lucru. Cel mai important lucru ramane insa schimbarea de atitudine si de constiinta a bolnavului.
Familia, ca un tot unitar
Dupa Serghei Nikolaevici Lazarev, familia reprezinta un tot unitar. Daca unul dintre membrii ei face o greseala, sunt afectati si copiii, parintii, sotul-sotia, etc. Acest lucru trebuie verificat de catre cel care efectueaza tratamentul. In acest caz, schimbarea de atitudine trebuie facuta de catre cel "vinovat", iar tratamentul de catre amandoi.

Sursa: terapiinaturiste.ro

Se va intampla sau nu ???

Cum explică NASA Apocalipsa anunţată de mayaşi. Astronomii, despre ce se va întâmpla în ziua de 21 decembrie 2012 (VIDEO)


Agenţia spaţială americană ne oferă răspunsuri la multe întrebări legate de ziua Apocalipsei prezisă de calendarul mayaş. NASA demontează scenariile privind sfârşitul lumii şi spune că nu va exista o inversare a polilor magnetici şi nici o aliniere a planetelor. Potrivit experţilor Agenţiei, 21 decembrie va marca doar solstiţiul de iarnă, anunţă NASA pe site.

Pe pagina de web a Agenţiei, oamenii de ştiinţă răspund la întrebările care le-au fost adresate în legătură cu sfârşitul lumii, calendarul maya, alinierea planetelor, coliziunea planetei Nibiru sau a planetei X cu Pământul, inversarea polilor magnetici sau coliziunea Terrei cu vreaun meteorit.

Există vreo ameninţare pentru Terra în 2012? Internetul este invadat de scenarii potrivit cărora sfârşitul lumii vine la 21 decembrie 2012

Răspuns: Sfârşitul lumii nu va fi în 2012. Planeta noastră este ok de mai bine de 4 miliarde de ani, iar oamenii de ştiinţă credibili din toată lumea ştiu că nu ixistă nicio ameninţare pentru Terra în 2012.

Care este originea predicţiei potrivit căreia Apocalipsa este în 2012?

Povestea a început odată cu scenariul potrivit căruia Planeta Nibiru, o planetă care de presupune că a fost descoperită de sumerieni, se îndreaptă spre Terra. Această catastrofă a fost invocată prima dată în mai 2003, dar, pentru că nu s-a întâmplat nimic atunci, data a fost mutată în decembrie 2012 făcându-se legătura cu sfârşitul unui ciclu din calendarul mayaş, care marchează solstiţiul de iarnă.

Calendarul mayaş sfârşeşte în decembrie 2012?

La fel ca şi calendarul pe care îl aveţi în bucătărie, care nu sfârşeşte odată cu sfârşitul anului, la fel şi calendarul mayaş nu va înceta să existe după data de 21 decembrie 2012. Aşa cum calendarul nostru începe din nou la 1 ianuarie 2013, la fel se întâmplă şi cu cel mayaş.

Există vreo posibilitate ca planetele să se alinieze într-un fel în care să afecteze Pământul?

Nu vor fi alinieri ale planetelor în următoarele decenii. Dar chiar dacă s-ar întâmpla aşa ceva, efectul asupra Terrei ar fi neglijabil. O aliniere majoră s-a produs, de exemplu, în 1962, iar alte două au avut loc în 1982 şi 2000. În fiecare decembrie, Pământul şi Soarele se aliniază cu centru Căii Lactee, însă acest eveniment nu are nicio consecinţă asupra planetei noastre.

Este adevărat că o anume planetă Nabiru se apropie de Pământ?

Nabiru nu este altceva decât o minciună propagată pe Internet. Nu există nicio bază reală pentru această ipoteză. Dacă planeta Nabiru ar fi reală şi s-ar ciocni cu Terra în 2012, astronomii ar fi observat-o în ultimul deceniu, iar astăzi ar putea fi vizibilă cu ochiul liber. Drept urmare, această planetă nu există.

Care este teoria inversării polilor magnetici? Este adevărat că învelişul Terrei va face o rotaţie de 180 de grade în jurul miezului planetei în câteva zile sau ore?


Această rotaţie este imposibilă. Există o mişcare nesemnificativă a continentelor, dar este irelevantă. Cu toate acestea, foarte multe site-uri care anunţă dezastre naturale nu fac altceva decât să păcălească oamenii. 

Există pericolul unui impact cu Pământul al vreunui meteorit?

Terra a fost întotdeauna vizată de astfel de coliziuni, însă ciocnirile de anvergură sunt foarte rare. Ultima coliziune importantă a avut loc în urmă cu 65 de milioane de ani, care a dus la dispariţia dinozaurilor. Astăzi, astronomii NASA au pus la punct un sistem prin care găsesc asteroizi de mărimi semnificative cu mult timp înainte care aceştia să lovească Terra. Şi nu există niciun astfel de asteroid care să ameninţe Pământul.

Care este opinia oamenilor de ştiinţă în legătură cu aceste scenarii legate de Apocalipsa din 2012?


Unde este ştiinţa în aceste ipoteze? Unde sunt dovezile? Nu există nicio dovadă credibilă pentru aceste scenarii apocaliptice.



Sursa: http://jurnalul.ro/stiri/observator

Beneficiile consumului de ceai




Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura in lume, depasit fiind doar de lichidul absolut necesar vietii - apa. Este totodata, o componenta importanta a vietii sociale in multe tari al lumii. Asta a facut ca ceaiul sa fie cea mai populara bautura pentru o multime de oameni, din diferite tari.
Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura in lume, depasit fiind doar de lichidul absolut necesar vietii - apa. Este totodata, o componenta importanta a vietii sociale in multe tari al lumii. Asta a facut ca ceaiul sa fie cea mai populara bautura pentru o multime de oameni, din diferite tari.

Este considerat un medicament natural deosebit de benefic organismului. In ultima vreme ceaiul si proprietatile sale santogene au atras atentia lumii intregi. Efectele sale curative sunt cunoscute de multe vreme in culturi precum cea japoneza, chineza, indiana si engleza, iar bautorii de ceai redescopera de fiecare data beneficiile protectoare si revitalizante ale acesta bauturi stravechi. Nu-i de mirare ca japonezii si chinezii au printre cele mai mari sperante de viata din lume.

Ceaiul este preparat din frunze, muguri si lastari tineri ale diferitelor soiuri de camellia sinensis. Cele mai populare tipuri de ceai sunt:
- ceaiul verde
- ceaiul negru;
- ceaiul rosu
In functie de gradul de procesare a frunzelor de camellia sinensis rezulta ceai verde, negru sau rosu. Ceaiul verde este cel mai putin procesat, frunzele sunt uscate prin expunere la aburi, o metodă tradiţională japoneză, sau prin gătire uscată in tigaie, metoda tradiţională chinezească. Ceaiul este procesat in maximum două zile după culegere. Pentru ceaiurile negru si rosu, frunzele sunt partial uscate, maruntite si fermentate. Timpul de fermentare, care cauzeaza innegrirea frunzelor, decide daca ceaiul va fi negru sau rosu.

Cum contribuie ceaiul la sanatatea organismului:

Cercetari recente au aratat ca orice specialitatea de ceai derivat din camellia sinensis are proprietati anticancerigene. Frunzele aceste plante contin o serie de substante chimice numite polifenoli care ii confera ceaiului mult laudatele proprietati antioxidante.
Polifenolii din ceai contribuie la:
- protejarea celulelor de stresul oxidativ; radicalii liberi de oxigen se formeaza in permaneneta in organism si pot leza celulele daca nu sunt neutralizati;
- preventia coagularii si mentinerea fluiditatii sangelui si implicit preventia unor afectiuni precum trombozele, infarctele, accidentele vasculare cerebrale;
- mentinerea unor nivele scazute de colesterol;
- neutralizarea enzimelor care contribuie la cresterea tumorilor;
- stimularea sistemului imunitar;

Ceaiul mai contine fluoruri, nu are calorii si doar jumatate din cantitatea de cafeina a unei cani de cafea. Nu s-a studiat inca daca ceaiul decafeinizat are acelasi nivel de polifenoli si deci aceleasi beneficii ca si ceaiul obisnuit.
Theanina, un aminoacid intalnit numai in ceai, vitaminele, mineralele si metixantinele pe care le mai contine acesta, sunt compusi foarte importanti pentru efectele benefice ale acestei bauturi. Datorita lor ceaiul lupta impotria agentilor mutageni, intarzie procesele de imbatranire, mentine tensiunea arteriala in limite normale, creste rezistenta la infectii, imbunatateste functionarea aparatului digestiv si renal.

Un consum zilnic de ceai asigura un aport important de vitamine precum: B1, B2, B6, acid folic. De asemenea, frunzele de ceai contin tanin, aminoacizi, glucide si uleiuri volatile. Ceaiul poate inlocui cu succes cafeaua, fiind un foarte bun stimulent intelectual si fizic. Nu ezita sa bei 2 - 4 cesti de ceai in fiecare zi pentru a beneficia de efectele sale curative si profilactice asupra multor afectiuni.

Un articol de Ciprian Chitu

Sursa: healthy.kudika.ro

       Fiind sambata, mai greu m-am urnit sa imi incep ziua. Dar cu putina bunavointa, am ajuns la bucatarie pentru a-mi pregati ceaiul din fructe de padure pe care il consum zilnic. Si priviti ce beneficii aduce el organismului:

Ceaiul din fructe de padure, amestec divin de gusturi si arome

La noi, la romani, inca mai persista ideea ca ceaiul, indiferent din ce-i facut, este pentru oamenii bolnavi. O cana de ceai cald te revigoreaza, te incalzeste dupa un timp petrecut afara, in frigul iernii ori, din contra, te racoreste, iti da puterea sa suporti mai bine o zi fierbinte de vara, cand simti cum, sub puterea razelor de soare, te inmoi ca si asfaltul pe care-l calci.

Ceaiul de fructe de padure este excelent in orice anotimp si oferta este foarte variata. Fructele de padure, ce cresc la inaltimi mari, de regula, au fost parca anume create atat ca hrana pentru locuitorii din zona cat si pentru efectul lor terapeutic.

Fructele din compozitia acestui ceai sunt placute, ca aroma si gust, dar si benefice pentru intregul organism, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin.

Macesele, bogate in vitamine, ajuta la energizarea intregului organism. Ceaiul de macese este recomandat in caz de alergie, rinita alergica, constipatie, colici abdominale. Macesele sunt un calmant al inimii. De asemenea, au actiune tonica si diuretica.

Afinele sunt un puternic antiseptic intestinal. Se folosesc in tratamentul enterocolitelor de fermentatie, dizenteriilor si infectiilor urinare. Afinele contribuie la regenerarea celulelor hepatice. Deoarece contin mirtilina, denumita si insulina vegetala, au capacitatea de a scadea nivelul zaharului din sange, fiind indicate in tratamentul diabetului zaharat.

Fragii sunt bogati in fier, de aceea ceaiul de fragi este recomandat persoanelor anemice, celor care sufera de guta si reumatism, dar si diabeticilor si hepaticilor.

Murele, salbatice sau de cultura, contin saruri minerale, provitamina A, vitamine din complexul B, zaharuri, acizi, pectine. Sunt un tonic al ficatului, dreneaza vezica biliara, au efect astringent, constipant. Murele combat anemia, diareea, afectiuni ale vezicii biliare si ale plamanilor.

Multe persoane sunt alergice la fructele cu seminte. Prin fierbere, folosite in ceai, fragii, murele, zmeura, capsunile isi pierd efectul alergic, asa ca nu mai produc reactii cutanate, digestive ori respiratorii, ca atunci cand sunt consumate in stare proaspata.

Oriunde l-am bea, acasa, la birou ori la restaurant si indiferent de vreme ori anotimp, ceaiul ofera intotdeauna caldura si momente de tihna, de relaxare.

Sursa: ziare.com

Voi cum ati inceput aceasta zi de sambata friguroasa?

vineri, 16 noiembrie 2012

Deliciu portocaliu ;)

Am zis ca revin pentru a va arata de ce am ales culoarea zilei ca fiind portocaliu, asa ca ma tin de cuvant!

L-am numit deliciu portocaliu in ciuda sotului meu, care s-a aratat reticent in privinta ideii mele de a gati azi dovleacul placintar. Acum il astept sa soseasca si sa vedem daca trec testul sau nu. Dar asta veti afla abia maine dimineata. 
  Si acum sa trecem la treaba.
 Sa stiti ca ingredientele sunt putine si deloc costisitoare. Eu am avut nevoie decat de dovleacul buclucas si un pachet de unt, deoarece restul le aveam prin bucatarie. 

 Avem nevoie de :

Pentru umplutura:
un dovleac placintar
4 linguri cu zahar sau dupa gust
1 lingurita scortisoara, esenta de vanilie
        Foi:
1 pachet margarina (250g)
7 linguri ulei
7 linguri apa
1/2 lingura otet
un praf de sare
faina cat cuprinde



Pana acum nimic dificil. Numai ca toata treaba incepe cu partea cea mai grea: curatarea dovleacului. Trebuie avuta mare grija, deoarece va puteti accidenta si nu e recomandat acest lucru. Deci se curata dovleacul, se spala si se da prin razatoarea mare sau robot, dupa preferinta.
 
  Intr-o cratita se pune putin ulei si apoi dovleacul impreuna cu zaharul si se lasa pe foc mic pana scade zeama. La final, se adauga scortisoara si esenta de vanilie dupa gustul fiecaruia. 




                                                                                                                                                                  Pentru foi se adauga untul moale (sau margarina daca vreti sa fie de post) impreuna cu uleiul, apa, otetul si praful de sare iar apoi faina. La inceput se poate pune aproximativ 500gr de faina, pentru ca mai apoi se adauga treptat pana cand se formeaza un aluat care nu se mai lipeste de maini. Aluatul astfel obtinut se imparte in doua foi.


Se pune prima foaie in tava tapetata cu ulei si faina, mai apoi compozitia fermecata si apoi ce-a de a doua foaie. Aceasta se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul preincalzit pentru 40-50 minute in functie de cuptorul utilizat.

Se lasa la racit si apoi de taie cubulete si se pudreaza cu zahar vanilat. Eu nu m-am putut abtine si am adaugat si putina scortisoara in zahar.



 Astazi pot spune ca am avut o zi productiva, deoarece ziua mea portocalie s-a incheiat cu o victorie! Mai ales ca a fost prima data cand am pregatit "dovleacul fermecat" si cred ca va trece si testul scepticului!
 Voi ce parere aveti despre un astfel de deliciu?


P.s. Mi-a mai ramas niste dovleac pe care maine am de gand sa il pregatesc altfel!              
        Voi ce imi propuneti sa fac???

Culoarea zilei mele: PORTOCALIU



        Si pentru ca de dimineata v-am intrebat ce culoare ati asocia zilei de azi, eu am ales: portocaliu. Pentru ca de cateva zile mi-a tot dat tarcoale o amintire si anume aceea a dovleacului copt din copilarie. 

     Mi-am amintit cum eu si fratele meu spargeam dovlecii adunati de pe camp pentru a le lua semintele si a face diverse chipuri ce ne luminau serile reci petrecute la poarta cu prietenii. Iar mama  noastra, dupa aceea salva ce mai putea(daca mai avea ce), iar a doua zi aveam dovleac copt.
  Si cum nu am mai mancat asa ceva de vreo 2-3 ani, m-am hotarat sa plec la piata in cautarea copilariei. Numai ca de data asta nu mai jucam rolul copilului neastamparat ci a gospodinei care trebuie sa il transforme in ceva delicios. 
Si cum orice lucru are si avantaje dar uneori si dezavantaje, m-am apucat sa scormonesc prin arhiva internetului sa vad ce beneficii imi poate aduce acest "dovlecel" de un portocaliu minunat.

Asa ca uitati ce am gasit: 

Dovleacul - informatii nutritionale si proprietati terapeutice

Afla informatiile nutritionale si proprietatile terapeutice ale dovleacului.

Ce beneficii are dovleacul?

- Ajuta la regenerare.
- Incetineste imbatranirea.
- Confera o protectie antioxidanta foarte eficienta.
- Imbunatateste activitatea splinei, a pancreasului si a stomacului.
- Anihileaza toxicitatea altor alimente.
- Trateaza dependenta de opiu.
- Trateaza dizenteria.
- Este un puternic antioxidant si antiinflamator.
- Regleaza glicemia.
- Scade necesarul de insulina.
- Este dusmanul constipatiei cronice.
- Reduce colesterolul.
- Are proprietati sedative.

Informatii nutritionale pentru 100 g dovleac

- 26 kcal.
- Grasimi: 0.1 g
- Carbohidrati 6.5 g
- Proteine: 1 g.
 dovleac

Ce vitamine si minerale contine dovleacul?

- Retinol, vitamina E, vitamina C si vitamina B3
Minerale: potasiu, fosfor, calciu

Ce proprietati terapeutice are dovleacul?

- Este folosit impotriva abcesului pulmonar .
- Previne cancerul, cataracta si ateroscleroza,
- Vitamina A, din dovleac, reduce considerabil riscul aparitiei emfizemului pulmonar, mai ales la fumatorii pasivi.
- Diminueaza posibilitatea aparitiei diabetului.
- Impiedica aparitia bolilor cardiovasculare.

Sursa:  www.divahair.ro

In ceva momente, veti vedea si daca ziua mea a fost una productiva. Asta daca placinta mea va trece testul!!!

Semnificatia culorilor

Te-ai intrebat uneori ce semnifica culoarea ta preferata? Ai observat vreodata schimbarea brusca a starii tale de spirit atunci cand porti o anumita culoare? Poate ca da sau poate ca nu, esentialul este ca ar trebui sa stii ca aceste culori, care uneori ne cuceresc la o simpla privire, au o influenta notabila asupra noastra. Pentru cei sceptici sunt convinsa ca e greu de crezut, dar gandeste-te bine, atunci cand porti ceva deschis la culoare, o nuanta pastelata nu te simti mai calma, mai stralucitoare? Uite, iti propun o analiza asupra culorilor curcubeului si crede-ma ca vei fi uimita sa afli ce se ascunde in spatele lor, dar deja cred ca ai o mica idee... iti mai aduci aminte din copilarie cand credeai ca galbenul semnifica gelozie, rosu - dragoste, verde - speranta, alb - puritate? Sunt convinsa ca da, dar merita sa afli mai multe... poate ca aceste culori te vor ajuta candva in viata !

Rosu 

Personalitatile 'rosii' sunt pline de viata si pasionale, constituind o sursa de inspiratie pentru ceilalti. Pe de alta parte, aceste persoane sunt adesea nestatornice si pot parea ca fiind 'atotcunoscatoare'. Ii sperie ideea de a parea prosti in fata celorlalti, ceea ce ii determina uneori sa recurga la tot felul de mijloace pentru a impresiona si a ajunge in centrul atentiei. Atunci cand vrei sa ai parte de mai multa energie si simti ca ea te cam paraseste, solutia ideala este culoarea rosie.
Analizat din punct de vedere emotional, rosul este asociat caracterului hotarat si pasiunii. La nivel fizic, expunerea la o lumina rosie accelereaza bataile inimii si creste circulatia sangelui. Alimentele de culoare rosie ( ardei gras si iute, pepene si tomate ) sunt sarace in calorii si pline de elemente nutritive.


Galben 

Cei 'galbeni' sunt, de obicei educati si detin un spirit creativ bine dezvoltat. Sunt metodici si pot fi conducatori excelenti. Stiu foarte bine cum sa isi stabileasca emotiile si, de aceea, adeseori par impasibile. Daca ai probleme cu articulatia sa stii ca galbenul este solutia. Efectele stimulate ale galbenului pot fi benefice in artritele usoare sau in reumatism. Galbenul trebuie purtat aproape de piele, pentru ca efectul sa fie maxim. Culoarea galbena induce inspiratie si optimism si este ideala pentru a zugravi dormitorul copiilor sau o camera de studiu. Alimentele galbene, cum ar fi ardeii, fructele de mango, grepfruturile, lamaile si ananasul sunt excelente detoxifiante.
Verde 

Personalitatilor 'verzi' le place sa-i ajute pe ceilalti. Prietenii lor ii considera oameni de incredere, insa si 'verzii' pot fi victime, asa ca, uneori, ar trebui sa acorde prioritate problemelor proprii. In cazul in care aveti tensiunea arteriala mare, solutia este 'verde'. Este culoarea de care ai nevoie cand simti nevoia de a te destinde, de a te relaxa, mai ales, fiind atat de utila cand suferi de probleme ale inimii sau de hipertensiune.


Portocaliu 

Personalitatile 'portocalii' adora spatiile deschise, pentru ca sunt oarecum speriati de orice ingradire de natura fizica sau mentala. Ajutorul lor este oferit celor slabi. In cazul in care te simti deprimata, nu ezita de a purta ceva portocaliu. Aceasta este culoarea veseliei, a caldurii si senzualitatii.Util ca un intaritor si stimulent emotional, portocaliul este folosit in tratamentul depresiilor si este de mare ajutor la revenirea dupa un soc emotional. Are si efect antispastic, putand fi de folos in tratamentul spasmelor musculare si crampelor.


Roz 

Culoarea preferata a mai tuturor fetitelor... Persoanele 'roz' sunt inteligente, atente cu ceilalti si optimiste. Lor le 'pasa' si de ceea ce este in jurul lor. Le place sa ii binedispuna pe cei care ii inconjoara si adesea au un aer mai tanar decat sunt. Un dezavantaj al lor ar fi faptul ca adesea sunt nehotarate. Asociat cu dragostea si romantismul, rozul te poate consola dupa o despartire. De asemenea, in cazul copiilor s-a observat ca stimuleaza creativitatea.


Albastru 

'Albastrii' sunt sensibili, emotivi si singuratici. Intuiesc cu usurinta starile oamenilor, dar au tendinta de a nu se increde in ceilalti. Persoanele 'albastre' adora ordinea, devotamentul si compasiunea. Pentru a scapa de stres si a fi mai calma, solutia este 'albastru'.
Albastru reprezinta culoarea pacii, de asemenea, autoritatea si increderea - de aceea uniformele sunt, deseori, albastre. Este o culoare ideala pentru a fi purtata la un interviu pentru angajare. Este utila si in cazul in care ai probleme de hipertensiune, stres, insomnie sau anxietate.


Purpuriu si Violet

'Purpuriii' sunt persoane marcate de spiritualitate. Le place sa invete din experiente si sa citeasca despre vietile altora. Daca este nevoie de mai multa incredere in sine, solutia este 'purpuriu si violet'. Purpuriul si violetul sunt culori regale - asociate, in general, cu luxul, creativitatea, spiritualitatea si tot ceea ce este sofisticat. Amanadoua sunt considerate de a avea un efect benefic asupra starii mentale si sunt cunoscute drept culori care sporesc increderea in sine si forta spirituala. Aceste culori sunt intotdeauna pozitive!
Sursa: www.ele.ro


Pe voi care culoare va reprezinta?

Ce culoare are ziua de azi?

  Astazi este vineri! Multi dintre noi se bucura ca vor urma 2zile de relaxare petrecute alaturi de cei dragi! Altii sunt posomorati ca weekendul inca nu se zareste la orizont!
  Daca ar fii ca ziua de azi sa aiba o culoare care ar fii aceea? Stiati ca prima culoare ce va vine in minte reflecta starea voastra de spirit?
  Eu va doresc o zi plina cu soare in suflet si in cat mai multe culori!

joi, 15 noiembrie 2012

STOP!!! 3minute imi doresc sa te linistetesti!

http://www.youtube.com/watch?v=QXpXTmxUhrA

3minute de relaxare. 3minute pentru sufletul tau si ochii tai! Sper sa reusesc sa te rup doar cele 3minute de ale tale! Te-au ajutat in vreun fel?

Viata are culoare!

  Suna ciudat! Dar in vartejul vietii de zi  cu zi, totul ni se pare cenusiu, multii dintre noi am uitat ca mai exista si alte culori decat cele obscure. Si totusi, cand iti pui ordine in idei si mai ales in viata realizezi ca pierzi ceea ce e mai important: frumusetea vietii. Alergam in fiecare zi de casa la servici si inapoi pentru a castiga cat mai multi bani, dar uitam sa ne oprim o clipa din drumul nostru si sa privim in jur sa vedem ceea ce este important   si nu lucrurile efemere dupa care alergam.
  Cati dintre noi s-au oprit azi sa priveasca culoarea copacilor, atinsi de mantia toamnei ce se pregateste sa plece pentru a face loc iernii?
Cati dintre voi ati observat azi o astfel de imagine?
Nu e cu pacat ca pierdem astfel de minunatii care ne bucura sufletul si ochii?