sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Ghimbirul - plantă benefică pentru tot organismul

ghimbir
Recunoscut de asiatici încă din secolul I ca o plantă medicinală cu efecte rapide asupra problemelor reumatice şi digestive, ghimbirul este studiat acum în vestite laboratoare de medicii europeni. Cand a fost descoperită, rădăcina de ghimbir era folosită ca un agent antiinflamator şi împotriva senzaţiei de vomă. 


Specialiştii precizează că mii de ani ghimbirul a fost administrat, în special, bolnavilor cu artrită reumatoidă. Acţiunea sa antiinflamatoare l-a recomandat cu succes acestei categorii de bolnavi. Fitoterapeuţii au constatat că, spre deosebire de medicamentele alopate, ghimbirul scuteşte această categorie de bolnavi de efectele secundare ale medicamentelor folosite pe termen lung - mai ales de ulcerele de stomac.
Cercetările continuă în acest sens, pentru a se dovedi cum poate să neutralizeze planta acizii inflamatori din articulaţii. Specialiştii homeopaţi au ajuns la concluzia că ghimbirul mai poate înlătura greaţa ce se datorează diverselor deplasări cu maşina, avionul şi vaporul.

Alungă ameţelile şi are proprietăţi anticancerigene 

Un alt studiu a dovedit efectele plantei, după intervenţii chirurgicale, care impun anestezia generală. Un test efectuat asupra unui lot de 30 de femei care au fost supuse anesteziei generale în timpul unor intervenţii ginecologice a demonstrat efectele sale puternice în combaterea stării de vomă. Lotul de femei a fost împărţit în două grupuri: primului grup i s-a administrat un medicament renumit în combaterea acestei stări, iar al doilea grup a primit ghimbir sub formă de capsule.
S-a demonstrat că, la femeile care au fost testate cu ghimbir, simptomele de greaţă au fost suportabile şi pacientele s-au recuperat destul de repede, fără să mai urmeze altă terapie pentru stomac. Ceaiul din rădăcină de ghimbir s-a dovedit eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer care au făcut chimioterapie .
De aceea este studiat şi pentru proprietăţile sale anticancerigene. În privinţa greţurilor „de mişcare", planta a dat rezultate excelente într-un procent impresionant - de peste 90 la sută la persoanele care au testat-o. Pe langă faptul că le înlătură greaţa, ghimbirul îi ajută şi pe cei cu ameţeli şi vertijuri. Doza zilnică prescrisă de medic în astfel de situaţii a fost de 2-4 capsule sau sub formă de ceai.

Cum preparăm ceaiul? 

Bolnavii care doresc să bea ceaiul de ghimbir îl pot prepara astfel: rădăcina se taie în felii subţiri care se pun în strecurătoarea cu ceai aşezată deasupra ceainicului. Se toarnă apă fierbinte peste rădăcină şi după 10 minute ceaiul poate fi îndulcit cu miere polifloră. În cazurile de gripă, însoţite de vomă, ceaiul de ghimbir se îndulceşte cu miere de pădure. Şi asmaticii pot beneficia de ajutorul acestei plante.
Se combină părţi egale de ghimbir şi morcovi (rădăcinile trebuie rase şi apoi stoarcem sucul). Se administrează cate două linguriţe înainte de fiecare masă, cu ceai de ghimbir . După o masă copioasă, infuzia de ghimbir este ideală şi ajută la eliminarea gazelor din stomac sau intestine.



Iata alte 5 argumente pro care fac din ghimbir un aliment sanatos:

1  Alunga greata
Fie ca este vorba de greata din primele luni de sarcina sau de calatoria cu masina, radacina de ghimbir este un remediu perfect pentru tratarea problemei. Condimentul are rolul de a calma stomacul si de a indeparta senzatia de voma. Se ia un varf de lingurita de pulbere de ghimbir si se tine sub limba cateva minute, timp in care senzatia de voma va disparea.
2  Trateaza indigestia
Daca ai la indemana o tulpina proaspeta de ghimbir, taie-o si mananca bucati din aceasta. Astfel, vei scapa de durerile abdominale, de gaze si balonare, de toxine, iar in acelasi timp digestia se va ameliora si vei avea mai multa pofta de mancare . De asemenea, o cana cu ceai de ghimbir va avea aceleasi efecte benefice asupra organismului.
3  Amelioreaza artrita
Utilizat pentru masaj, uleiul de ghimbir amelioreaza artrita si durerile provocate de aceasta datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii. Cumpara o sticluta cu ulei esential de ghimbir, amesteca 4 – 5 picaturi cu o lotiune de corp sau putin ulei de masline si maseaza zonele dureroase. Daca tratamentul este facut constant, durerile vor disparea.
4  Combate infectiile respiratorii
Multe dintre siropurile de tuse care trateaza in acelasi timp infectiile respiratorii au in compozitie extract de ghimbir. Bea in fiecare zi cel putin o cana cu ceai de ghimbir, indulcit cu putina miere, iar efectele pozitive nu vor intarzia sa apara.
5  Are efect de viagra
Ghimbirul nu numai ca tonifica organismul si il ajuta sa reziste mai bine la efort fizic prelungit, insa consumat in mod regulat, poate actiona asemenea unei pastile de viagra, dinamizand functia sexuala si mentinand erectia pentru mai mult timp.
 

Sursa: sanatate.acasa.ro

Boala Hodgkin, o afecţiune malignă ce afectează persoanele tinere


Boala Hodgkin reprezintă o proliferare malignă a ţesutului limfoid, fiind descrisă pentru prima dată în anul 1832. În general, această boală afectează persoanele tinere. Şi chiar dacă se vorbeşte de malignitate, dacă boala este depistată din timp şi tratată corespunzător, atunci pacienţii pot duce o viaţă normală.
 
„Nu este foarte ușor când ți se pune acest diagnostic, mai ales dacă citești și îți dai seama că este o boală malignă. Dar, explicând cu tact și cu răbdare ce poate să facă medicina de astăzi pacientul începe să-și capete încrederea în sine, în ce va fi pe viitor și va ieși din această primă traumă, va uita de ea și își va desfășura activitatea perfect normal. Incidența este în Europa cam 1-2-3 cazuri la suta de mii de locuitori și afectează persoanele tinere, în plină putere de muncă, de creație și este și o problemă socială”, a declarat pentru SănătateaTv.rodr. Radu Niculescu, şef Secţie III Hematologie, Institutul Clinic Fundeni. 
 
Boala Hodgkin - Cauze
 
Deşi s-au emis tot felul de teorii, încă nu se cunosc cauzele exacte ale apariţiei bolii. „S-a emis teoria virală, s-a emis teoria ereditară, s-au găsit niște aglomerări cu pacienți cu Hodgkin, dar nici una dintre ele nu s-a dovedit 100% reală. Încă se caută. S-au observat niște aglomerări, adică un pacient care a avut Hodgkin sau un cancer, în familia respectivă se poate întâmpla să apară un al doilea caz și atunci ar trebui avut în vedere acest lucru. Persoanele din familia respectivă trebuie să fie mai atente, să se controleze mai des, să aibă controale periodice mai frecvente decât în mod obișnuit”, potrivit dr. Radu Niculescu.
 
Boala Hodgkin – Semne şi simptome
 
Inflamarea ganglionilor ar putea constitui un prim semn al bolii Hodgkins. Atenţia trebuie să fie sporită însă deoarece nu orice ganglion apărut este şi un limfom malign. „Acești ganglioni pot apărea la orice infecție. Ai o infecție de măsea, de ureche, apare un ganglion. Este o reacție normală. În primul rând apar infecțiile obișnuite. Foarte frecvent în ultima perioadă este tuberculoza ganglionară și am avut situații mai ales în aceste biopsii în care ne așteptam să fie un limfon și a fost tuberculoză. A treia frecvență sunt aceste limfoame, cancer de ganglioni care poate să fie Hodgkin sau nu. A patra, și cea mai dezastruoasă, este apariția demetastază ganglionară, de la un cancer cu punct nedeterminat. Dar, concret, în primul rând apar acești ganglioni. Ulterior poate să apară febra, scăderea în greutate și mâncărimea. Acestea ar fi principalele simptome”, a precizat dr. Radu Niculescu.
 
Boala Hodgkin - Diagnosticare
 
Diagnosticul de boală Hodgkin poate fi pus printr-o singură metodă: biopsia ganglionară. Metoda este uşor de abordat întrucât mai fectaţi sunt ganglionii de la periferie. Însă sunt şi situaţii în care ganglionii sunt interni,intraabdominali sau mediastinali. În astfel de cazuri, diagnosticul este mai dificil de stabilit pentru că necesită o intervenție chirurgicală, minimă, prin laparotomie, sau mai laborioasă, printr-o toracotomie sau o laparotomie mai extinsă. Potrivit şefului Secţiei III Hematologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, „în cazulganglionopatiilor interne se necesită internare într-o secție de chirurgie, toracică au generală și intervenția este destul de laborioasă în anumite situații, mai ales la tumorile mediastinale în care acestă tumoră poate să atingă toate organele, inima, aortă și atunci trebuie acordată o mare atenție modului în care este făcută biopsia, pentru a nu atinge organele respective.”
 
Boala Hodgkin – Stadii de boală şi tratament
 
Pentru a se stabili un tratament corespunzător este nevoie de o stadializare a bolii. În funcţie de extindere, boala Hodgkin are patru stadii. Astfel, „stadiul 1 are o extindere limitată, stadiul 2 o extindere mai amplă, în stadiul 3 sunt cuprinşi ganglionii și de deasupra și de sub diafragmă și stadiul 4 în care sunt cuprinse organele, adică determinare pulmonară, determinare hepatică sau determinare medulară. Și în acest caz tratamentul este foarte agresiv și una dintre metodele moderne de tratament este autotransplantul. În cazul celorlate există cure de polichimioterapie care sunt foarte bune și foarte eficiente. Sunt mai multe combinații de chimioterapie, dar din păcate la noi anumite medicamente din aceste grupe de combinații, lipsesc. Lipsesc mai ales cele ieftine”, a declarat dr. Radu Niculescu.
 
Dacă urmează întocmai tratamentul, pacienţii pot duce o viaţă normală
 
Dacă urmează întocmai tratamentul, pacienţii pot duce o viaţă normală. Însă trebuie să aibă grijă pentru că din cauza imunităţii mai scăzute determinate fie de boală fie de tratament sunt mai expuși la infecții. Aşadar, aceşti pacienţi ar trebui să se ferească de anotimpul rece sau de o infecție obișnuită, după cum atenţionează dr. Radu Niculescu.

Sursa: sanatateatv.ro

Ati intalnit persoane care au o astfel de boala?

vineri, 23 noiembrie 2012

Exercitii de respiratie pentru relaxare


yoga

      Zilele acestea au fost putin atipice pentru mine, in sensul ca m-am stresat foarte mult si am obosit, motiv pentru care am hotarat sa caut niste exercitii pentru relaxare. Priviti ce am gasit:
 Unul dintre cele mai populare exercitii de yoga reprezinta alternarea respiratiei pe nari, care ajuta la relaxarea mintii si la vindecarea oboselii, afirma specialistii in yoga. In plus, aceste exercitii echilibreaza "prana", adica energia vitala din corp.  
Site-ul britanic bbcnews.co.uk arata ce pasi ar trebui sa urmati pentru a face corect exercitiul. 
1. Inainte de a incepe, asigurati-va ca stati confortabil. Folosind doar mana dreapta , introduceti degetul aratator si pe cel mijlociu in interiorul palmei. Apoi, asezati degetul mare pe nara dreapta, iar inelarul si degetul mic la nara stanga . 
2. Apasati nara dreapta cu degetul mare de la mana si inspirati prin nara stanga pana ajungeti cu numaratoarea la opt.
 3. Dupa ce eliberati nara dreapta, apasati nara stanga cu degetul inelar si expirati prin nara dreapta, numarand pana la opt. 
4. Continuati timp de cateva minute exercitiul, schimband narile prin care inspirati si expirati. 
Repetati-le de doua ori pe zi. Dupa ce v-ati obisnuit cu aceasta tehnica, treceti la nivelul urmator, adica la oprirea respiratiei pe sistemul 2:8:4. Adica: inspirati puternic prin nara stanga in timp ce numarati pana la doi, apoi inchideti ambele nari cu degetul inelar si degetul mare si tineti-va respiratia pana numarati la opt, apoi eliberati nara dreapta si expirati pana numarati la patru. Repetati aceleasi miscari si pentru nara stanga.

Citeste mai mult pe: http://stiri.acasa.ro/social-125/exercitii-de-respiratie-pentru-relaxare-89969.html#ixzz2D3wzM5mZ

Ce parere aveti despre astfel de exercitii? Voi cum va relaxati?

Sa ne pregatim! Se apropie.....

           Dragii mei, mai sunt 32 de zile pana la Craciun si doar cateva pana la deschiderea oficiala a sarbatorilor de iarna. 
        Atmosfera sarbatorilor ma duce cu gandul mereu la copilarie cand asteptam cu nerabdare pe Mos Nicolae si mai apoi pe Mos Craciun, impodobeam bradul si ascultam colinde cat era ziua de lunga. Iar daca afara ningea si aveam zapada eram cei mai fericiti copii. Astazi acele vremuri au trecut dar au ramas intiparite in sufletul meu si sper ca intr-o zi sa le pot oferii si copiilor mei macar o parte din ceea ce eu am avut in acele vremuri. 
        Magazinele au inceput sa se umple cu bunatati pentru sarbatori (de parca mancarea reprezinta singurul farmec al sarbatorilor de iarna), oamenii devin din ce in ce mai stresati sa se aprovizioneze "cu de toate". Globulete si tot felul de decoratiuni si jucarii asteapta cumintele pe raft sa imbodobeasca casele unde copii sunt cei mai fericiti sa le foloseasca.
         Asa ca m-am hotarat sa ma pregatesc incepand cu zilele ce urmeaza, motiv pentru care scot cd-urile cu colinde si imi fac liste cu prajituri si mai ales imi aduc aminte de cele mai frumoase clipe din copilarie.
      Pentru a intra treptat in atmosfera sarbatorilor de iarna (asta daca nu ne-o ia inainte zapada) am gasit un colid foarte drag mie pe care vreau sa vi-l impartasesc si voua si cu siguranta multi il cunosc deja: 


Voi ati inceput pregatirile? Ce fel de sarbatori va doriti anul acesta?

Vindecarea cancerului - Vitamina B17



Amigdalina - vitamina B17


Cancerul si-ar putea gasi leacul in consumarea unor alimente care contin amigdalina. Vitamina B17 nu doar ca previne aparitia bolii, ci chiar ajuta la tratarea pacientilor suferinzi. Cu toate acestea, industria farmaceutica, direct interesata sa-si vanda produsele, continua sa nege calitatile vindecatoare ale amigdalinei. Un documentar realizat in urma cu aproape 40 ani prezinta o ipoteza uimitoare, potrivit careia cancerul ar putea fi tratat extrem de usor, cu ajutorul vitaminei B17. Conform dezvaluirilor prezentate in material, crunta boala, pe care nimeni si nimic nu reuseste sa o combata de zeci de ani, nu ar reprezenta decat “ o boala a deficientei “, ce apare la persoanele al caror organism sufera de o lipsa a amigdalinei. Desi o asemenea descoperire ar duce la salvarea a milioane de vieti annual, realizatorii filmului sustin ca asociatiile medicale si companiile farmaceutice tin secret acest lucru si resping cu orice pret promovarea acestui leac, care le-ar atrage, practic, falimentul. Pentru a dovedi aceasta ipoteza, documentarul realizat de catre americanul G. Edward Griffin, in 1974 prezinta mai multe cazuri de persoane bolnave de cancer care s-au vindecat dupa ce au urmat un tratament cu amigdalina, precum si marturii ale unor medici care au folosit aceasta metoda pentru tratarea bolnavilor.

Companiile farmaceutice au blocat “elixirul”

Institutiile medicale si farmaceutice au numit filmul drept frauda si o sarlatanie, dar, in ciuda acestui fapt, medicii au continuat sa utilizeze noul “elixir”, dovedind utilitatea medicamentului. S-a trecut imediat la intimidarea curantilor, s-au confiscat filme si carti ce promovau noul leac si chiar au fost arestate persoanele care organizau manifestatii publice pentru promovarea miraculosului medicament. Acest tip de medicament a fost astfel abandonat de catre majoritatea medicilor. Cu toate acestea, desi in multe locuri este considerata o metoda neconventionala, vindecarea cancerului cu vitamina B17 este posibila in prezent in clinici din tari precum Marea Britanie, Germania, Mexic sau Elvetia.

Descoperire veche de 5000 de ani


Potrivit documentarului, cancerul apare la persoanele cu deficit de amigdalina (vitamina B17), fiind asemanator, din acest punct de vedere, bolilor precum scorbutul (deficit de vitamina C) sau pellagra (deficit de vitamina B3). Vitamina B17 este o vitamina mai putin cunoscuta la ora actuala, insa ea a fost descoperita cu mai bine de 5000 de ani in urma, fiind folosita de catre egipteni si de catre locuitorii Chinei Antice, care au numit-o amigdalina, deoarece era extrasa din migdale amare. Elixirurile facute pe baza amigdalinei erau consumate in special pentru mentinerea sanatatii, fiind cunoscute efectele detoxifiante ale acesteia. Amigdalina a fost folosita ulterior de greci si romani in scopuri terapeutice, iar in zilele noastre, unele triburi de indieni isi prepara diverse bauturi din samburi de fructe care contin amigdalina. Ca structura chimica, vitamina B17 este o combinatie a doua molecule de glucoza, una de benzaldehida si una de acid cianhidric, iar in retetele medicale amigdalina e cunoscuta sub denumirea de nitrilozida. Vitamina poate fi folosita si in scop terapeutic, nu doar profilactic.

Cum poate ajuta vitamina B17 ?

Potrivit medicilor, carenta de vitamina B17 poate cauza depresie si insomnie, anorexie, oboseala si uscarea pielii. De asemenea excesul de vitamina B17 poate duce la intoxicatii. Astfel, se recomanda folosirea acesteia in doze optime, de 50-100 de mg pe zi in cazul copiilor, 50-200 mg pentru adulti si intre 1 si 2 grame zilnic in cazul bolnavilor de cancer. In natura, vitamina B17 se gaseste in samburii de caise, cirese, migdale, piersici, prune, in semintele merelor, perelor si gutuilor, in legume precum mazarea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanac, ceapa sau vinete. De asemenea, vitamina mai poate fi gasita in stare naturala in cereale, in scoarta de malin sau in frunze de gutui, prun, cais, cires, visin sau piersic. Samburii de caise contin cea mai mare cantitate de amigdalina. Doza recomandata este de doar 8-9 samburi pe zi, in cure de 21 de zile, deoarece in cantitate mai mare pot deveni toxici pentru organism. Pe de alta parte, consumul de antibiotice, alcolul si cafeaua, reduc foarte mult actiunile amigdalinei in organism.

Sursa: secretele-sistemului.blogspot.ro

Echilibrul interior - o sursa de sanatate si implinire

"In ziua in care m-am iubit cu adevarat"

poem scris de Charlie Chaplin

”In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca in toate imprejurarile, ma aflam la locul potrivit, in momentul potrivit. Si atunci, am putut sa ma linistesc.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Stima de sine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am realizat ca nelinistea si suferinta mea emotionala, nu erau nimic altceva decat semnalul ca merg impotriva convingerilor mele.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Autenticitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa doresc o viata diferita si am inceput sa inteleg ca tot ceea ce mi se intampla, contribuie la dezvoltarea mea personala.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Maturitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa realizez ca este o greseala sa fortez o situatie sau o persoana, cu singurul scop de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine ca nici acea persoana, nici eu insumi nu suntem pregatiti si ca nu este momentul …
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Respect.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa ma eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situatii, tot ceea ce imi consuma energia. La inceput, ratiunea mea numea asta egoism.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Amor propriu.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa-mi mai fie teama de timpul liber si am renuntat sa mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astazi fac ceea ce este corect, ceea ce imi place, cand imi place si in ritmul meu.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Simplitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa mai caut sa am intotdeauna dreptate si mi-am dat seama de cat de multe ori m-am inselat.
Astazi, am descoperit … Modestia.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa retraiesc trecutul si sa ma preocup de viitor. Astazi, traiesc prezentul, acolo unde se petrece intreaga viata. Astazi traiesc clipa fiecarei zile.
Si aceasta se numeste … Plenitudine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca ratiunea ma poate insela si dezamagi. Dar daca o pun in slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte pretios.
si toate acestea inseamna … Sa stii sa traiesti cu adevarat.”


Sursa: despresuflat.ro

O portie de vitamina C, va rog!





    Dragii mei, dupa experienta cu pateul vegetal, pana acum nu m-am mai aventurat in bucatarie sa fac ceva deosebit,decat lucrui obisnuite.
    Astazi, am primit de la mamica mea cateva legaturi de patrunjel, iar eu pregatesc de vreo cateva zile niste germeni de grau pentru a-i testa. 
Asa ca m-a lovit inspiratia cand m-am gandit ce sa fac, mai ales ca le venise momentul germenilor iar eu nu aveam idee ce sa fac cu ei.
Asa ca am pregatit o legatura de patrunjel, o ceapa rosie, un castravete si o mana de germeni de grau. Peste aceasta nebunie curata, asa cum i se parea sotului meu, am pus un strop de ulei de masline si zeama de lamaie si bineinteles nelipsitele sare si piper.
Nu voi putea sa atasez o poza cu ce mi-a iesit, deoarece salata mea nu a rezistat mult timp pe farfurie, asa ca ma revansez data viitoare!

Voi ce retete mai pregatiti cu germeni de grau?

ACIDITATEA SI BOLILE


Mai jos sunt cateva explicatii extrase dintr-o revista de stiinta (Ion Life Detox News nr.7/2004), care explica de ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim.

In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si conditiei fizice de apa ionizata, restul lumii afland de ea doar de cativa ani. Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit 'apa ionizata' este ca, in Japonia, o familie din 5 consuma apa ionizata. Noi toti avem prea mult aciditate. Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide, iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste reziduuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sange si tesuturi.

Pentru a putea trai, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (sangele are pH-ul de 7,35). Pentru a-si pastra alcalinitatea, organismul nostru face o mica 'scamatorie' , prin care converteste reziduurile acide in reziduuri acide solide Daca corpul poate mentine aceste reziduuri nediluate, le poate stoca pe o perioada nedeterminata, neafectand pH-ul in restul corpului.. Asa ca le stocheaza intr-o gramada de locuri si moduri, inclusiv in grasime. Ingrasarea poate fi rezultatul necesitatii reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare.

Concluzie: prima data suntem acizi si apoi apare grasimea

Exemple ale reziduurilor acide solide in corpul nostru sunt: colesterolul, acizi grasi, acid uric, pietre la rinichi, urati, sulfati si fosfati.
Acumularea acestor reziduuri acide reprezinta procesul imbatranirii. Formula chimica pentru colesterol si acizii grasi este arderea incompleta a carbohidratilor. Colesterolul si acizii grasi sunt rezultatul consumului de paste si paine. Acidul uric si amoniacul provin de la toate tipurile de carne.
Acidul fosforic provine de la cereale, cum ar fi orezul si bauturi tip cola.
Acidul sulfuric provine de la galbenusul de ou. Acizii sulfuric si fosforic sunt otravitori. Ei trebuie neutralizati de minerale alcaline, inainte sa devina ceva benign. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline in dieta noastra, corpul nu are de ales si va fura calciul din oase,neutralizand acesti acizi,transformandu - i in sulfati, fosfati si urati; asa apare in timp osteoporoza. Una dintre marile probleme ale reziduurilor acide este ca ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza, multe persoane sufera de hipertensiune arteriala. In functie de locul in organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sangelui in acea zona este slaba si este posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange, devenind disfunctional. Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii. Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide in jurul pancreasului. Celulele canceroase sunt acide, in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduuri acide. Oricum, anumite persoane au gene puternice, care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid..
Asa se dezvolta celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va reapare dupa o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor, inainte de operatie.

Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase, putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor de sange, dar in cazul unor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca vasele capilare din zona creerului provocand accidente cerebrale.

Alcalinul neutralizeaza acidul. Apa alcalina ionizata neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate de catre rinichi.Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea de pe maini, dupa ce spalam carnea. Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet. Avem nevoie de un sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea. Grasimea este acida si sapunul este alcalin. Ne spalam corpul la exterior, indepartand murdaria, dar neglijam complet murdaria din interior.
Deci ne conducem dupa dictonul 'Ceea ce ochii nu vad, nu exista'. In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Cand vom intelege ca bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide, nu va mai fi nici un mister ca utilizarea apei alcaline ionizate ne imbunatateste sanatatea. Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai intai trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru.. Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina ionizata. Prin eliminarea particulelor reziduriloracide din sange, eliminam riscul imbolnavirilor care pot duce la moarte subita. Apa alcalina ionizata nu are valoare nutritionala sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, pastrand alcalinitatea acestuia - deci sanatatea si starea de bine.

Sfaturi pentru sanatate

BETI APA PE STOMACUL GOL: In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercatatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Publicam mai
jos o descriere a folosirii apei pentru cititorii nostri. Pentru cei in varsta si pentru bolile grave ca si pentru bolile moderne, tratamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli: Dureri de cap, dureri ale corpului,sistemul circulator, artrita, batai puternice ale inimii, epilepsie,grasimi in exces, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli de ficat si urina, voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, toate bolile de ochi, cancer la organelle genitale si dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului.

METODA DE TRATAMENT:
1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4x 160 ml apa aproximativ o jumatate de litru in total

2. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic 45 minute.

3. Dupa 45 minute puteti bea si manca normal.

4. Dupa 15 minute de la micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti nimic 2 ore.

5. Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa la inceput pot incepe prin a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la 4 pahare pe zi.

6. Metoda de mai sus va vindeca boli si toata lumea se poate bucura de o viata sanatoasa. Urmatoarea lista da numarul de zile de tratament necesar pentru vindecarea/ controlul/ reducerea principalelor boli:
1. Presiune ridicata a sangelui- 30 zile
2. Gastrita - 10 zile
3. Diabet 30 zile
4 Constipatie- 10 zile
5. Cancer- 180 zile
6. Tuberculoza- 90 zile
7. Pacientii cu artrita ar trebui sa urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zile in prima saptamana si incepand din a doua saptamana zilnic. Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse; oricum, la inceputul tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinati de mai multe ori . Este si mai bine daca continuati acest tratament ca o activitate de rutina in viata voastra. Beti apa si ramaneti sanatosi si activi. Intelegem acum de ce chinezii si japonezii beau ceai fierbinte si la masa apa ce nu este rece. Poate este timpul sa adoptam obiceiul lor de a bea apa in timp ce mancam!!! Nimic de pierdut, totul de castigat.

Pentru cei carora le place sa bea apa rece, aceste randuri sunt pentru voi!

Este placut sa bei o ceasca cu o bautura rece dupa o masa. Apa rece va solidifica mancarurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat. Va va incetini digestia. Odata ce acest noroi reactioneaza cu acidul, va fi absorbit mai repede decat hrana solida. Va depune un strat pe intestine. Foarte curand,acesta se va transforma in grasime si va duce la cancer. Este cel mai indicat sa beti supa fierbinte sau apa calda dupa masa. O nota importanta despre atacurile de inima: Femeile ar trebui sa stie ca nu fiecare simptom de atac de inima va fi durerea in mana stanga. Fiti atente la durerile intense in maxilar. S-ar putea sa nu ai niciodata prima data durere in piept, in timpul unui atac de inima. Greata si transpiratul intens sunt si ele simptome obisnuite. 60% din persoanele care au atac de inima in timp ce dorm, nu se trezesc. Durerea in maxilar va po ate trezi dintr-un somn adanc. Fiti cu grija si atente Cu cat stim mai multe, cu atat sansele de a supravietui sunt mai mari.

Ce parere aveti despre acest lucru?

joi, 22 noiembrie 2012

Goana dupa alimentele sanatoase. Ce inseamna hrana bio?


Multi se inghesuie sa cumpere. Putini stiu, insa, de ce este mai buna hrana bio in comparatie cu alimentele obisnuite pe care le iei la jumatate din pret.
Goana dupa alimentele sanatoase. Ce inseamna hrana bio?
Pe toate rafturile supermaketurilor gasesti mai nou si raionul cu etichete bio. S-au infiintat magazine speciale pentru acest tip de produse, s-au facut asociatii, se primesc cerificate de producator. Esti la moda daca mananci bio, esti mai sanatos sau mai ferit chimicale? Un studiu realizat in 2011, de cercetatorii americani ai Univesitatii Cornell, arata ca etichetarea unui produs ca fiind organic pacaleste mintea. Te face sa crezi ca alimentul are un gust mai bun si este mai sanatos, chiar daca el nu se diferentiaza de cel conventional.
Ce este hrana bio?
Hrana bio (ecolociga sau organica) include si plante, dar si produse animale. Important este felul in care acestea au fost crescute, tratate, hranite pentru a ajunge la maturitate, astfel incat produsul final sa nu contina pesticide sau fertilizatori chimici, antibiotice sau hormoni de crestere. Mai pe scurt, hrana bio este asa cum o creste natura, fara a fi ajutata de stimuli chimici. In cazul animalelor, de pilda, nu numai felul in care sunt crescute (in aer liber nepoluat) conteaza, ci si hrana pe care o primesc, care la randul ei trebuie sa fie bio.
Totul este important atunci cand vorbesti de alimente bio: solul in care au crescut, apa curata pentru irigare si mediul curat. Altfel spus, degeaba incearca fermierul sa-si protejeze culturile de daunatori cu ingrasamant natural, daca recolat lui creste la doi pasi de un combinat chimic.
Cum citesti eticheta? 
Eticheta bio iti da garantia unui produs neatins de chimicale, de oragnisme modificate genetic, radiatii, aditivi, poluare. Un adevarat miracol crescut sub un glob de sticla, ai putea crede. Dar certificarea produselor bio/ecologice este stricta si nu oricine poate obtine un certificat de producator in domeniu. La noi, procesul este supravegheat de stat prin intermediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, respectand aceleasi reguli impuse la nivelul Uniunii Europene.
Harna bio=hrana mai sanatoasa? 
Cei mai multi asociaza notiunea de hrana bio cu cea de mancarea naturala, cat mai putin procesata. Un studiu realizat in 2010, arata ca 60% dintre romani confundau hrana ecologica cu legumele si fructele cumparate din piata sau din supermarket, exact ingredientele principale ale unei diete bune pentru un organism care isi doreste vitamine si minerale din plin.
Socanta este vestea pe care au dat-o britanicii de la Agentia de Standard in alimentantie (Food Standards Agency ). In 2009, au concluzionat dupa cercetarea a peste 160 de studii pe tema alimentelor bio ca acestea nu sunt mai sanatoase decat cele traditionale. Mai exact, nu exista diferente nutritionale majore intre cele doua tipuri de mancare si nici idicii care sa arate ca mancarea bio are mai multe beneficii asupra sanatatii.
De ce sa cumperi hrana bio?
Legume, fructe, carne, lactate, bere, iaurt, prajituri, cereale, paine, sucuri, conserve, iar lista cu alimente cu eticheta bio pe care le gasesti in magazine poate continua. Sunt mult mai scumpe decat cele traditionale si mai greu de procurat. Si totusi, exista oameni care fac efortul de a le pune in cosul de cumparaturi din diverse motive: vor hrana fara substante chimice, cred ca astfel protejeaza mai bine mediul inconjurator, incurajeaza micii fermieri care produc astfel de alimente sau pentru ca are un gust mai bun.
Daca bugetul e prea mic pentru rasfatul hranei bio poti sa incerci sa iti cultivi gradina ta ecologica. Nu iti trebuie decat un balcon, cateva ghivece si seminte din soi bun!
Sursa: foodstory.ro

Mai destept la cumparaturi. Uite ce trebuie sa stii despre uleiuri in bucatarie


           Uneori, sa alegi uleiul potrivit pentru gatit poate fi la fel de complicat ca alegerea celei mai noi tehnologii intr-un magazin cu electronice. Sunt atat de multe sortimente aparute pe piata, incat de la simplul ulei de floarea soarelui pe care cei mai multi il stim din copilarie ne e greu sa procesam informatii despre uleiul de semite de struguri, de susan, de palmier sau de in.

Mai destept la cumparaturi. Uite ce trebuie sa stii despre uleiuri in bucatarie

Mai toti ne-am imprietenit insa cu uleiul de masline si am inceput sa intelegm ca e mai bun la salata de vara decat un ulei pentru prajit. Ca sa iti usuram sarcina la urmatoarele cumparaturi ti-am facut o lista cu lucrurile importante pe care trebuie sa le stii despre ulei. Asa ca, data viitoare cand citesti eticheta vei intelege ce vrea sa spuna prin ulei dublu rafinat, presat la rece sau cu grasimi mononesaturate.
Notiuni de baza despre uleiuri
Punctul de ardere: Este momentul de la care un ulei incins incepe sa fumege si compozitia sa chimica sufera modificari (nu foarte bune), astfel incat gustul uleiului se schimba. Fiecare tip de ulei are un anumit punct de ardere, dar indiferent pe care il folosesti daca a inceput sa scoata fum, mai bine arunca-l si ia-o de la inceput.
Grasimi saturate: Le vei gasi nu numai in unt sau untura, ci si in uleiurile de cocos, palmier sau untul de cacao. Sunt acele grasimi criticate de medici si cercetatori pentru efectele nocive asupra sanatatii. O dieta bogata in grasimi saturate creste riscul de boli cronice. E mai bine sa le eviti sau sa le consumi in cantitati infime.
Grasimi polinesaturate: Sunt grasimi bune pentru sanatate si le gasesti in uleiul din seminte de struguri sau uleiul de nuca.In ele sunt acei acizi grasi Omega 3 si Omega 6 atat de laudati. E adevarat ca aceste doua tipuri de ulei au un punct de ardere foarte scazut si sunt indicate mai ales pentru a adauga savoare si gust mancarurilor si nu pentru gatit. Nu rezista bine nici la lumina, asa ca e bine sa le pastrezi in camara, la intuneric.
Grasimi mononesaturate: Intra si ele in categoria grasimilor bune, indicate in dietele sanatoase. Le gasesti in uleiul de masline, in cel de alune de padure si in uleiul de susan.
Ulei rafinat: Acest tip de ulei are un punct de ardere mare si este indicat pentru pregatirea alimentelor prin coacere sau prajire. Asadar, sunt ideale pentru gatit. Ai grija insa, pentru ca acest tip de uleiuri se obtine prin mai multe procese chimice, contine doar o mica parte ulei, dar are si apa, si resturi toxice. Sunt, insa, mai ieftine decat cele presate la rece.
Ulei presat la rece: Sunt considerate uleiuri nerafinate, iar presarea este impropriu spus ca se face la rece. In timpul procesului se ajunge si la temperaturi de 40 pana la 80 de grade. Uleiurile presate la rece au un punct de ardere mic si nu sunt indicate la prajit, calit sau alte tehnici de gatit pe flacara puternica.
Ce cumperi pentru gatit? 
Daca gatesti la temperaturi mari sunt indicate uleiurile cu punct de ardere ridicat: uleiul de palmier (folosit adesea si la fast-food pentru ca are un punct de ardele aproape de 235C), uleiul de floarea soarelui (rafinat si semi-rafinat), uleiul de rapita sau uleiul de porumb. Toate au puncte de ardere mari, astfel ca nu preaiu mirosurile si se pot refolosi.
Daca vrei sa dai arome salatelor sau fripturilor alege uleiurile de nuca, de susan, de cocos sau de arahide. Sunt uleiuri cu un punct de ardere mediu sau mic, asa ca prajitul este exclus.
Sfantul ulei de masline despre care se pot scrie romane este indicat sa fie folosit rece, mai ales cel extravirgin. Este unul dintre cele mai laudate uleiuri pentru ca e bogat in grasimi mononesaturate. E indispensabil in retetele bucatariilor mediteraneene si fara el nici sosul de paste, nici vinegretele n-ar mai fi la fel.
Uita-te bine ce cumperi! Pe unele sticle cu ulei de masline vei gasi scris “din turte de masline” sau, mai exact, din resturile de la prima presare. Nu inseamna ca nu e bun, dar nu are aceleasi proprietati ca uleiul extravirgin.
Uleiul virgin si extravirgin sunt obtinute prin presare la rece prin mijloace exclusiv mecanice, diferenta dintre ele ele fiind aciditatea. Uleiul de masline simplu este o combinatie intre uleiul rafinat si cel nerafinat si este bun pentru gatit la temperaturi mai mari, la fel ca si uleiul din turte de masline.
Sursa: foodstory.ro

Dr. Calin Marginean - Cancerul... fatalitate sau vina personala?


Una din opt femei din Romania risca sa faca cancer pe parcusul vietii.
Momografia este metoda traumatizanta, irandianta si fidelitatea metodei este proasta. Puteti face ecografie de parti moi sau de sani. La femei cel mai frecvent este cancerul de san, urmat de cancerul de col uterin si cel de uter. La barbati cea mai mare frecventa o are cancerul de plamani, urmat de cancerul de stomac si de prostata.
natura23
Orice boala a stilului de viata (diabet zaharat, cancer) se poate vindeca pe cale naturala. Sucul de morcovi are o forta anti-cancer exceptionala, dar nici pe departe cea mai puternica forta anti-cancer. Sucul de varza rosie este macar de 100 de ori mai puternic, s-ar putea si mai puternic.
Cancerul pulmonar cu celule mici, cancerul pancreatic si melanomul malign (un cancer de piele) sunt cancerele care merg cu cea mai mare viteza si zob fac absolut tot.

Se estimeaza ca pana in anul 2025 cancerul va reprezenta prima cauza de deces pe plan mondial. Momentan este a doua cauza de deces, insa in Romania, de peste 10 ani, este prima cauza de deces. La fiecare 3 secunde pe planeta moare o persoana din cauza cancerului. La fiecare 5 secunde pe planeta moare o persoana din cauza fumatului. Una din cinci peroane risca pe parcusul vietii sa faca cancer.

Ce inseamna cancerul
In corpurile noastre in fiecare zi se formeaza, nu va speriati, intre 1000 si 10000 de celule canceroase. Daca mai mult de 4 luni apararea corpului la noi este drastic scazuta, celulele canceroase incep sa se inmulteasca acolo unde s-au format. Orice substanta care atinge nucleul celular si determina ca diviziunea celulara sa se faca alterat poate oricand sa ma trimita in cancer. Un mm de tumora inseamna cateva milioane de celule canceroase. Poate fi decelat cancerul prin ecografie, mai putin prin radiografie, abia cand tumora are minim 1,5-2 mm. Celula canceroasa nu este ca si toate celulele corpului. Orice organ al corpului este de un altruism teribil. Nu si cancerul. Cancerul este interesat de propria dezvoltare. Isi atrage vase si nervi ca sa se dezvolte doar el pe seama corpului, neintersandul faptul ca s-ar putea sa secatuiasca organismul de minerale, vitamine, proteine, glucide, lipide si sa determine chiar moartea organismului.
Daca intr-un anumit tesut sau organ decelam anumite celule canceroase prin anumite metode specifice dar nu putem sa localizam o anumita tumora, ne gasim in stadiul 0 de cancer. Daca tumora este pana in 2-3 cm, fara a prinde ganglionii din jur, ne gasim in stadiul 1 de cancer.
Daca tumora a prins si ganglionii din jur, suntem in stadiul 2. Daca prinde ganglioni la distanta suntem in stadiul 3, iar daca are determinari secundare in creier, oase, rinichi, ficat
si alte zone, suntem in stadiul 4 de cancer. Coenzima Q10 se da in preventie si nu in terapie anticancer intrucat intensifica metabolismul.

Simptomele generate de cancer
Cancerul poate evolua pana in stadiul 4 fara niciun simptom. Se pot face ca analize: markeri tumorali(?) Analiza CEA: daca are valoare sub 2 nu exista cancer. Fumatorii pt avea pana in 10 aceasta valoare.
Exista tumori latente. In abdomen se formeza anumite dezvoltari tumorale dupa varsta de 20 si ceva de ani (ami ales la persoanele obeze) Daca noi consumam alimente cu factor de creste ( produsele lactate, radacina de ginseng, fulgii de cereale sau cerealele germinate, laptisor de matca), acesti factori pot determina trezirea tumorilor latente. La o persoana vegetariana TOTALA nu mai exista tumori latente in corp dupa 3 ani de vegetarin total. O persoana vegetariana total poate sa consume laptisor de matca, germeni de cereale si radacina de ginseng in siguranta.

Ce manifestari ne pot duce cu gandul la cancer
O persoana care scade necontrolat in greutate, dar nu a intrat intr-o cura de slabire.
Pielea unei persoane incepe sa se pigmenteze cam ciudat.
Tuse care nu mai inceteaza
Orice fel de sangerare in afara ciclului menstrual si in afara unei lovituri sau unei rani
Subfebrilitati sau febra
Frisoane, pneumonie repetate
Tulburari de urinat, de defecatie, de tranzit intestinal
Diverse manifestari renale

1. Nivelul antioxidant este extrem de jos al sangelui. Trebuie crescut prin sucuri de fructe si legume.
2. Orice persoana vegetariana totala crudivora si normo-ponderala nu face cancer.
3. Orice aliment care induce aciditate in corp poate in timp sa genereze cancer. Cancerul nu se dezvolta in mediu bazic. Corpurile noastre au fost facute bazice. Orice aliment care introduce aciditate in corp (orice aliment de origine animala, muraturile, otetul, dulciurile concentrate, painea alba, fructele necoapte, orice lucru acru) produce cancer. Cancerul nu se dezvolta in mediu bazic. Alcoolul genereaza aciditate in corp.
4. Raportul acizi grasi Omega 6 / Omega 3 trebuie sa fie 3:1, dar e bine sa fie sub.
5. Un factor major de protectie este apa saracita in deuteriu. Toate produsele de origine animala concentreaza deuteriu. Sucurile naturale de fructe si legume nu contin deuteriu.
Faceti obicei zilnic sa consumati sucuri naturale de fructe si legume si aveti astfel o protectie excelenta contra cancerului, faceti un ten exceptional si nu o sa va aratati varsta din buletin.
Diabetul si obezitatea sunt stari precanceroase.

Exista in anumite plante anumite substante care dau distrugere tumorala directa; exista alte substante care  distrug vasele care alimenteaza tumora.
-Soia are 2 substante care distrug vasele care alimenteaza tumora
-fructele si legumele negre
-uleiul de in
-varza distruge vasele care alimenteaza tumora

Exista substante care determina cresterea numarului de limfocite, globule albe
Exista 3 alimente care distrug stratul protector de fibrina(extern) al tumorii: kiwi, ananas, papaya
Exista 3 alimente ce stimuleaza cele 3 enzime de forta din ficat ca si propriul corp sa distruga tumora.

Factori declansatori:
-fumatul (30%)
-sedentarismul (>30%)
-alimentatia (30%)
-stresul (9%)

Tot ce se prajeste este cancerigen, este sensibilizant respirator.
Afumaturile, traficul intens auto

Corpul nostru este bazic: PH 7.4 al sangelui (+/- 0.02) Orice aliment de origine vegetala induce bazicitate in corp, orice aliment de origine animala induce aciditate in corp.

Cancerul nu se dezvolta in mediu bazic.
Carti recomandate: Alimentatia inteligenta, Sudiu China
In produsele lactate exista o anumita proteina numita cazeina. Acesta este cel mai acidifiant produs de origine animala. Produsele lactate ar fi cel mai cancerigen produs de origine animala.

Produsele lactate contin factor de crestere.
Orice persoana care si-a depasit greutatea corporala, fiecare kg in plus peste greutatea normala inseamna 1 trimestru mai putin de viata. Tesutul gras nu sta degeaba. Cu cat e mai mult, cu atat face hormoni care in primul rand sunt cancerigeni si in al doilea rand, rad articulatiile.

Dulciurile concentrate (zahar, miere, bomboane, prajitura, torturi, compoturi, ciocolata) scad imunitatea generala. Mierea se consuma cu foarte multa moderatie.

Aceste dulciuri concentrate consuma din vitaminele si mineralele organismului si practic dau o stare cronica de deficit de minerale si vitamine, induc aciditate si pe acest fond cancerul poate oricand sa apara.

Aceste dulciuri concentrate consuma din vitaminele si mineralele organismului si practic dau o stare cronica de deficit de minerale si vitamine, induc aciditate si pe acest fond cancerul poate oricand sa apara.

Sarea in exces. Trebuie sa consumam cel mult 2- 2,5 grame pe zi.

Cand raportul potasiu sodiu din alimentatie nu mai este in favoarea potasiului si sodiul trece pe primul loc, alimentele devin cancerigene, CHIAR DACA sunt de origine vegetariana. Trebuie redus drastic consumul de sare. Reducerea cantitatii de sare scade si pofta de mancare. Sarea in exces duce la pierderea de calciu.

Grasimile. Grasimile saturate sau cele solide la temperature camerei cresc mult riscul de cancer de san la femei si de prostata la barbati.

Guma de mestecat este cauciuc impregnat cu cel putin 10 E-uri, cel putin 3 dintre ele sunt cancerigene.

Muraturile induc aciditate in corp si prin fermentare genereaza principala substanta pro-alergica- HISTAMINA-care genereaza substante cancerigene.

Stresul. O perioada de aceasta natura care se intinde mai mult de 3 luni genereaza cancer.

Consumul de cafea duce la osteoporoza.

Alte cauze:

Alcoolismul cronic, bauturile racoritoare la sticla de plastic, expunerea la radiatii( radiografii), tacamurile din aluminiu, aspirina ca si conservant, expunerea intempestiva la soare( intre orele 12,00- 16,30)

Cum ne putem proteja eficient impotriva cancerului


1. Exercitiul fizic- prin acesta, la nivelul ficatului se produc cele 3 enzime de baza anticancer.
2. Alimentatie vegetariana totala
3. Consumul de apa- ne ajuta sa eliminam deseurile toxice de metabolism
4. Somnul- intre 9-10 ore, dar san e culcam la cel tarziu ora 23,00
5. Mentinerea greutatii corporale( in valori normale)
6. Alaptarea la san, manifestarea iubirii in familie conduce la eliberarea de substante anticancerigene( cuvinte de apreciere
7. Frecventarea cu regularitate a locasurilor bisericesti
8. Aeroionizarea negative
9. Alimentecu forta mare impotriva cancerului:alimente galbene( morcovi, ardei, lamai, pepene,etc), alimente rosii( sfecla rosie-betazina, licopenul-in tomate- prin fierbere sporeste licopenul- consumat ori inainte, ori dupa, putin ulei pentru ca acesta se absoarbe bine in mediu lipidic, antocianin- forta de 10 ori mai puternica decat colorantul galben), alimente inchise la culoare(RESVERATROL- de 100-150 de ori mai puternic decat colorantul galben): mure, dude, coacaze, dar si varza de bruxelles, fructe si legume de culori cat mai intense. Evitati ceapa alba, varza alba, merele galben, grepfruit roz, struguri negri. Linte si fasole neagra.
10. SPIRULINA, SOIA, TOMATE, USTUROI, GREPFRUIT ROZ, CASTRAVETI, USTUROI, SUC DE VARZA ROSIE- ALIMENTE PRINCPALE ANTICANCER.
11. Cancer de colon: la persoanele preponderant consumatoare de produse animaliere.
12. Cancer de prostate: consumand tomate, evitand grasimile saturate, lactatele, consumand surse majore de zinc: nuci, castanet, etc.
13. Cancer de vezica urinara: cauza- consumul de cafea, cola
14. Cancerul cervical( zona genitala feminine): de consumat vitamina D, E, SELENIU.
15. Cancerul de pancreas: fasolea e recomandata
16. Cancerul de plaman: de consumat morcov, tomate
17. Cancer de stomac: multe fructe, unele condimente( ardeiul iute- in unele cazuri- cu multa moderatie)
18. Alimentele care contin zinc, cupru si mangan: NUCA- stimularea productiei de enzima anticancer. Aceasta scade dupa varsta de 35 de ani. Nucile se pot consuma la masa de dimineata, zilnic. Pudra de orz verde are cantitati enorme de acea enzima. Sucul stors din orz se va consuma in mai putin de 20 de minute deoarece oxideaza foarte repede. Peste 3 lingurite suntem in doza de anticancer.
19. Decoctul de salvie: face bine intestinului gros si stomacului.
20. Se va evita orice radiografie inutila, tomografie, etc.
21. Cura naturala vs. radiochimioterapia. Fiecare pacient alege ceea ce urmeaza sa faca.
22. Cura naturala este strict incompatibila cu radiochimioterapia.
23. Chimioterapia selecteaza tumori extrem de rezistente.
24. Cura naturala distruge doar tumora pe cand radiochimioterapia distruge si din celulele bune.
25. Cura naturala creste drastic apararea corpului pe cand radiochimioterapia o scade.
26. Cura naturala determina mentinerea in greutate si chiar cresterea, radiochimioterapia determina scaderea in greutate.
27. Efectele adverse sunt multiple si uneori de nesuportat in radiochimioterapie.
28. Cura naturala desfunda vasele, radiochimioterapia poate agrava alte afectiuni.
29. Costurile sunt teribil de mari pentru radiochimioterapie.
30. Eficienta tratamentului este mai mare in cazul curei naturale.
31. Terapia chirurgicala este necesara doar in cazuri exceptionale: compresii vasculare, nervoase, limfatice, etc.
32. Cura naturala are efect si in stadium 3 si 4 daca pacientul este corect si daca nu a urmat multe terapii radiochimice. Globulele albe sunt la nivel minim.

CONCLUZII
Cazuri speciale


Cancerul osos poate da probleme de tratament. Oasele asa au fost prevazute, cu vase de sange extrem de subtiri. Daca si modul de viata este nesanatos atunci vasele sunt si infundate.
O persoana vindecata de cancer va ramane pe viata dupa ce s-a vindecat cu dieta vegetariana totala 50-70% fiert, restul crud. Ea poate recadea oricand in stadiu final de boala. Celula canceroasa exista in corpurile noastre, dar se activeaza doar cand noi o alimentam.
Fiecare dintre noi poate sa nu aiba cancer. Cancerul nu este o fatalitate. El apare din cauza modului de viata gresit.
Vindecarea o da Dumnezeu cand vrea. In orice terapie trebuie luat in calcul si esecul ei, oricare ar fi acesta. Insa cura naturala are un procentaj mai mari de eficienta decat radiochimioterapia
Pacientii trebuie sa aiba o puternica MOTIVATIE DE A TRAI. Anturajul trebuie sa incurajeze pacientul, nu sa-l demoralizeze pentru ca poate sa transmita energia negative bolnavului.
Obezitatea
O persoana care deja si-a depasit greutatea corporala cu peste 20% are de 1,5 ori risc mai mare de a dezvolta cancer de intestinul gros la barbati si de 2 ori mai mare la femei. Frecventa cancerului colo-rectal creste cu 4% la fiecare 2 cm de circumferinta abdominala in plus. O scadere cu 10% a greutatii determina reducerea riscului cu 50% de a face cancer de san, in special la femei.

Cand o persoana este depistata cu diabet zaharat, primul lucrare care trebuie sa-l faca este colonoscopia. Diabetul se asociaza ca cresterea freceventei cancerului de colon. Scaderea in greutate la o persoana care a vut nivelul zaharului in sange bine controlat poate arata un cancer pancreatic.

Cu cat vom consuma mai multe grasimi solide la temperatura camerei (unt, untura, margarina, seu, slanina, nuca de cocs, avocado) cu atat creste riscul de a face cancer de san la femei si cancer de prostata la femei.

Dr. Mărginean Calin
medic specialist medicin muncii
medic specialist medicină generală
competență medicină de intreprindere
atestat nutriție
Site: drcalinmarginean.blogspot.com
Multumiri pentru sinteza Giei Geo