sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Practica spirituala a Iertarii


de Marvin Atudorei
Atunci când Iisus Hristos era răstignit pe cruce, el se ruga la Dumnezeu pentru cei care urmau să-l omoare cu cuvintele „Iartă-i Doamne, căci ei nu știu ce fac!”.

Se spune că Buddha îşi petrecea două ore în fiecare zi numai pentru a-şi cere iertare în inima sa tuturor fiinţelor lumii.

Atunci când Dalai Lama a fost întrebat care a fost cel mai greu moment pe care l-a trăit în timpul prigonirii sale de către autoritățile chineze, care au omorât peste un milion de tibetani, el a răspuns că cel mai greu a fost atunci când era pe punctul să-și piardă starea de compasiune pentru cei care îi persecutau poporul și pe el însuși.

Câți dintre oamenii „moderni și civilizați” mai înțeleg însă asemenea atitudini? Câți dintre noi mai suntem conștienți de valoarea și importanța fundamentală a atitudinii de A IERTA? Iertarea este considerată astăzi mai degrabă o slăbiciune, iar cei mai mulți cred că rezolvarea cea mai eficace a unui prejudiciu ce le-a fost adus este răzbunarea. Dar cel mai adesea răzbunarea atrage după sine, de fapt, un conflict și mai mare și astfel această escaladare pare fără de sfârșit. La o analiză atentă se pare că tocmai lipsa capacității de a ierta a devenit una dintre cele mai răspândite „boli” ale oamenilor din societatea noastră. Aceasta este valabil nu doar în sensul figurat al cuvântului, ci chiar în sensul său propriu, pentru că – așa cum dealtfel s-a constatat cu claritate din punct de vedere medical sau chiar social – atunci când nu iertăm, aceasta realmente ne poate ucide, atât prin bolile trupești pe care le generează, cât și prin alterarea insidioasă, dar devastatoare a relațiilor noastre și a mediului în care trăim.
 
În general, așa-zisul om „civilizat” al zilelor noastre nu mai cunoaște valoarea profundă a Iertării, în primul rând pentru că această valoare nu mai este cultivată suficient în educația noastră. Trăim într-o lume a competiției acerbe, a judecății critice și a orgoliului afișat la vedere de către cei „puternici”. De aceea acum, poate mai mult ca niciodată, este necesar să retrezim înțelepciunea tradițiilor spirituale autentice, care spun că nu vom putea accede niciodată la o stare de echilibru, fericire și pace (interioară sau exterioară) fără să fi înţeles în prealabil legile fundamentale ale iubirii, iertării, umilinţei şi non-violenței. Aceste valori etice și morale au făcut parte dintre coordonatele esențiale ale vieții în toate tradițiile spirituale ale omenirii și tocmai îndepărtarea societății actuale de aceste valori fundamentale a adus-o într-o etapă critică, foarte periculoasă.Principiile înțelepciunii afirmă că lumea exterioară este doar o reflexie a stării noastre interioare. La aceeași concluzie a ajuns și știința modernă (în special fizica cuantică), afirmând că Universul este de fapt o gigantică hologramă – în care caracteristicile întregului sunt perfect echivalente și reproductibile în fiecare parte a sa -, al cărei substrat este conștiința. Din acest motiv, din punct de vedere spiritual întreaga responsabilitate față de evenimentele din jurul nostru revine într-o foarte mare măsură fiecăruia dintre noi, exact prin asumarea stării interioare cu care abordăm realitatea. Calea spirituală constă pentru fiecare tocmai în efortul de a se transforma în mod conștient pe sine însuși, de a se aduce în armonie cu Universul și cu legile sale. Un precept spiritual spune că „Dacă vrei să transformi lumea, începe cu tine însuți”. Din păcate puțini oameni în ziua de astăzi își pun măcar problema de a-și conștientiza, armoniza și controla propria stare interioară. Cel mai adesea reperele esențiale ale vieții sunt raportate în societatea noastră doar față de aspectul trăirii exterioare, în timp ce conștientizarea stării interioare este – practic vorbind - aproape complet ignorată.

Tocmai datorită acestei lipse de educație în principiile spirituale mulți dintre semenii noștri realizează constant anumite greșeli de atitudine care îi conduc inevitabil la suferință. Iar una dintre principalele trăsături spirituale pe care este esențial să o (re)învățăm este capacitatea de a ierta.

E semnificativ să observăm că mulți oameni poartă în sufletele lor suferințe și răni ale unor greșeli pe care alții le-au făcut față de ei sau ale unor greșeli pe care le-au făcut chiar ei înșiși la un moment dat. Sunt răni care dor, răni care persistă în ciuda anilor care au trecut peste ele, răni care le marchează și le întristează viețile. Însă ceea ce este cel mai dureros este faptul că ei nu pot ierta ceea ce li s-a făcut sau ceea ce au făcut ei înșiși,  și tocmai de aceea suferința lor se stinge foarte greu. „Aș vrea să iert, dar nu pot”, spun ei. Se creează astfel un fel de cerc vicios în care, deși ar vrea să nu mai sufere, ei nu pot accepta să treacă peste cauza care le-a adus acea suferință.

Perspectiva spirituală asupra acestei situații este însă complet diferită. Ea afirmă că în realitate problema nu rezidă în greșeala însăși (de care ne agățăm la nesfârșit), ci în atitudinea cu care abordăm acea greșeală. Cu toții am făcut sau încă mai facem anumite greșeli. Acest lucru este într-un anumit sens inevitabil. Practic, din greșeli învățăm și în acest mod cu toții ne maturizăm în asimilarea lecțiilor esențiale ale vieții, mai devreme sau mai târziu. A refuza cu încrâncenare cuiva (inclusiv nouă înșine) „dreptul” de a greși, denotă însă o anumită lipsă de perspectivă asupra firescului vieții, o anumită blocare a viziunii noastre asupra curgerii existenței. Merită să ne amintim acel episod biblic în care atunci când fariseii au vrut s-o omoare cu pietre pe femeia adulteră, orbiți fiind de orgoliul închipuitei lor superiorități, Iisus Hristos le-a spus „Să arunce primul cel care n-a greșit niciodată în viața lui”.

Desigur că Iertarea nu trebuie înţeleasă într-un mod simplist, ca fiind o acceptare pasivă a oricărei dizarmonii. Bineînțeles că răul exterior trebuie stopat, dar ceea ce scapă adesea înțelegerii este faptul căceea ce face să reverbereze și chiar să amplifice un conflict, chiar și minor, este tocmai starea noastră interioară - adică atitudinea noastră interioară față de situația care a creat conflictul. „Atunci când nu răspunzi unui rău cu alt rău, atunci acel rău a murit în lume”, spunea Buddha. Iertarea este în primul rând o atitudine interioară prin care ne orientăm într-un mod superior față de o situație care ne afectează, cu scopul de a o armoniza și transcende. Este important să subliniem că Iertarea nu este o favoare pe care o facem celui iertat, ci este esenţială și pentru noi înşine. Deşi poate fi mai greu de înţeles, nu faptele sau persoanele sunt cele mai importante, ci atitudinea în sine: să-i poţi ierta pe toţi cei care ţi-au greşit ție personal, şi chiar şi pe cei care au făcut greşeli ce au afectat mai multă lume şi pe care tu nici măcar nu i-ai cunoscut în mod direct. Pentru că în realitate totul este Unul, nu există nicio diferenţă între interior şi exterior, nu este nicio diferenţă între tine şi lumea din jurul tău. Ca o dovadă în acest sens, este de remarcat faptul că atunci când nu putem ierta ceva, noi suntem cei care ne îmbolnăvim. Motivul este acela că nemulţumirea şi ranchiuna ne pun în rezonanță cu energiile supărării şi mâniei, care în felul acesta se amplifică și se acumulează în ființele noastre.

Atunci când nu putem ierta pe cineva, dacă ne vom gândi mai profund, vom înţelege că de fapt noi nu reuşim să facem aceasta, pentru că modul nostru subiectiv de a fi nu poate încă integra acel aspect al realităţii şi, ca urmare, aceasta ne menţine într-o stare de separare şi dezbinare față de propria noastră natură esențială, care este totuși în mod implicit conectată la coerenţa și armonia universală. Nu putem fi noi înşine cu adevărat dacă rămânem doar individualităţi separate. Ne descoperim propria natură reală numai prin unitatea şi fuziunea la nivel de conştiinţă cu Totalitatea.
Atunci când înţelegi că eşti în esenţă una cu Lumea, a iubi lumea întreagă, cu absolut toate aspectele ei, devine echivalent cu a te iubi pe tine însuţi. În realitate nimic nu se petrece cu adevărat „în afară”, ci totul este doar „în tine”.

Pentru a ilustra într-un mod practic aceste legi universale, este foarte semnificativ să remarcăm două cazuri de vindecare ce s-au produs prin intermediul atitudinii de Iertare, cu atât mai mult cu cât aceste două cazuri au devenit cunoscute în întreaga lume.

În primul caz este vorba despre o femeie din SUA, care s-a vindecat de cancer în primul rând prin modificarea atitudinii interioare față de chiar proprii ei părinți, pe care nu îi putea ierta datorită unor situații petrecute în copilăria ei. Această femeie, pe nume Brandon Bays, a scris ulterior și o carte în care și-a relatat experiența de vindecare, experiență pe care ea a considerat-o ca pe un fel de călătorie către ea însăși și către  starea de armonie cu tot ceea ce ne înconjoară. Mai mult decât atât, Brandon Bays a stabilit și anumite jaloane ale „călătoriei” sale și a pus la punct chiar o metodă, fiind convinsă că aceste jaloane ar putea fi salvatoare pentru oricare altă persoană care ar dori să parcurgă la rândul său acest drum al auto-vindecării. Redau mai jos două pasaje semnificative din cartea sa, intitulată „Călătoria”.

Emoțiile în stare pură vin și trec. Singurul lucru care le poate face să rămână stocate în organism este povestea pe care și-o spune mintea în legătură cu ele, analizarea lor sau ascultarea dialogului mental interior care face comentarii pe marginea lor. Nicio emoție nu poate dura mai mult de câteva momente dacă este lăsată în pace.
De aceea, atunci când treci de la un nivel emoțional la următorul, conștientizează faptul că te afli într-o siguranță perfectă, indiferent cât de puternică este emoția pe care o simți. Dacă nu te vei crampona de ea, aceasta va trece la fel cum a apărut.
Capacitatea de a simți face parte integrantă din ființa umană, așadar pornește de la premisa că emoțiile sunt ceva sănătos. Tot ce trebuie să faci atunci când simți o emoție intensă este să te oprești, să respiri profund și să o conștientizezi. Mai devreme sau mai târziu, ea va dispărea de la sine
.”
Mi-am imaginat în fața ochilor minții un foc de tabără. În jurul lui eram eu și părinții mei (care păreau mult mai tineri și erau îmbrăcați în stilul ciudat al anilor ‘50). Eu aveam patru ani și păream foarte nesigură pe mine. Eul meu actual era și el de față, așa că m-am decis să o invit pe fetiță să stea în poala mea, astfel încât să se simtă în siguranță și protejată.
Discuția care s-a desfășurat în jurul focului de tabără m-a surprins la culme. Nu mi-am dat niciodată seama cât de intens a suferit fetița de patru ani care am fost cândva în urma acestei experiențe. Se pare că micuța avea de împărtășit o mare durere rămasă neexprimată.
În sfârșit ea a avut prilejul să spună ceea ce nu a putut face atâția ani la rând. Cuvintele rămase nerostite i-au ieșit pe nerăsuflate pe gură, ca și cum ar fi așteptat multă vreme să se poată elibera. Când fetița a rămas fără cuvinte, m-am întors către părinții mei și i-am întrebat de ce s-au comportat așa cum au făcut-o. Am rămas la fel de surprinsă să aflu prin ce treceau la vremea respectivă aceștia. Înțelegând în sfârșit cauza durerii lor și cât de frustrați și de neajutorați s-au simțit în acea perioadă, ochii mi s-au umplut de lacrimi. Sora mea s-a înecat la vârsta de patru ani, iar ei își proiectau uneori durerea pe care nu și-o puteau exprima direct, asupra noastră, a celorlalți copii.
Discuția din jurul focului a continuat până când toată lumea a spus ce avea de spus, scoțând la lumină cele mai ascunse sentimente. În sfârșit, pentru prima dată, micuțul meu eu de la vârsta de patru ani a înțeles în profunzime de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat atunci. În urma acestei experiențe, am rămas cu o stare de pace și de înțelegere reală.
Gândurile mele au tăcut, iar mintea mea s-a lăsat în totalitate pradă tăcerii. Din profunzimile acestei tăceri am auzit cuvintele „Trebuie să îți ierți părinții”. Parcă m-ar fi lovit o piatră în moalele capului. Am știut imediat că acesta era adevărul. Era atât de evident și totuși nu-mi trecuse niciodată prin minte. De aceea, mi-am imaginat din nou focul tabără și pe părinții mei în jurul lui, împreună cu mine. I-am iertat atunci din toată inima, cu inocența pe care numai copiii o pot avea. În timp ce buzele mele rosteau cuvintele de iertare, am simțit că îmi explodează inima. Actul iertării a fost absolut autentic și a ieșit din profunzimile sufletului meu.
Ochii mi s-au umplut din nou de lacrimi. Am fost invadată iarăși de o stare de pace, care de data asta mi s-a părut desăvârșită. Intuiția mi-a spus că toată suferința s-a terminat.
Am simțit o energie subtilă, dar palpabilă, care îmi trecea prin mâini și prin picioare, invadându-mi apoi întregul corp. Undeva, în străfunduri, am știut că tumoarea începe să se vindece. Până atunci am crezut că tumoarea era cea care se cramponează de mine, în timp ce în realitate eu eram cea care se crampona de ea, pentru a mă proteja astfel de o amintire dureroasă și de emoțiile asociate cu ea. Când am descoperit în sfârșit tiparele emoționale care stăteau la baza tumorii, rezolvându-le odată pentru totdeauna, rațiunea de a exista a acesteia a dispărut, iar ea a început să se vindece
.”
Sursa: www.yogaesoteric.net
Sursa: sfatuitoarea.blogspot.ro

Valeriu Popa - Recomandari pentru cei grav bolnavi

verdeata5



Dupa trecerea multor ani de încercari, experiente, nu s-au gasit de catre medici si farmacisti metode de vindecare (altele decât medicamente sintetice, chimioterapii,fizioterapii pe baza de curenti etc.) care sa nu fie nocive. Acestea aduc ameliorari, dar nu vindecari, atâta timp cât nu se elimina cauza care a produs boala. Trebuie sa renuntam la comoditatea pe care ne-o ofera medicamentele sintetice care sunt un cutit cu doua taisuri, în favoarea celor naturale. Desigur ca este mai comod sa iei o pastila care îti amelioreaza starea, decât sa-ti faci o frectie, sa bei un ceai sau sa-ti pui cataplasme. Dar avantajele pe care ti le ofera natura sunt clare. Se elimina toxinele care cauzeaza boala si nu mai sunt afectate si alte organe. Înca din Antichitate, înteleptii duceau o viata în armonie cu natura. De îndemnul lor de a trai sanatos trebuie sa tinem seama, folosind cât mai multe alimente netrecute prin foc, îndepartând carnea din alimentatie, evitând supraabundenta meselor. Valeriu Popa spunea ca ar fi suficient daca am mânca 1/4 din ceea ce consumam în mod obisnuit.


Este bine sa consumam plantele din locul unde ne-am nascut, pentru ca acestea au vibratii asemanatoare cu ale noastre si nu apare incompatibilitatea. La multi oameni, când parasesc locul de nastere, apar boli specifice care îsi au originea în diferentele vibratorii provenind din alimentatie. Daca esti nevoit sa pleci, trebuie sa-ti cauti zone similare ca vibratii celor de unde ai plecat.

Corpul omenesc este format din doua materii: una fizica si una bioenergetica. Din cauza unui dezechilibru, boala apare uneori cu 5-7 ani înainte de a se manifesta fizic, în plan energetic, iar în cazul cancerului - si mai mult: 11-13 ani. Astfel, orice boala poate fi descoperita si prevenita cu mult timp înainte ca ea sa se manifeste. Pentru prevenire trebuie un regim corect de viata.

Uneori, nici nu am curajul sa consum alimentele. Multe legume sunt crescute în sere la lumina artificiala (se dezvolta energii perverse), sunt tratate chimic contra daunatorilor, cresc în pamânt cu îngrasamânt chimic. În magazine gasesc sucuri conservate, pasteurizate, cu coloranti si arome sintetice care conduc spre boala. În Occident, poti sa bei un suc de fructe natural facut în fata ta, ceea ce nu se întâmpla la noi. Carnea consumata de cei mai multi dintre noi provine de la animale tratate cu antibiotice, hormoni de crestere, substante nesanatoase, care fac rau organismului. Zaharul, sarea, uleiurile sunt tratate chimic si pararafinate. Pâna si ceaiurile din plante medicinale luate din magazine au arome sintetice. Produsele lactate, cum ar fi untul, margarina, au aditivi chimci, conservanti. Am cumparat de la un magazin naturist secara pe care am pus-o la încoltit. Am asteptat degeaba o saptamâna, ca tot nu a încoltit. Secara era amara la gust. Am avut de curând surpriza sa constat ca pâinea graham facuta în una din fabricile noastre contine margarina. Dar, dupa cum afirma dr. Bruker, margarina devine nesanatoasa din cauza procesului de fabricatie. Este supusa durificarii (dispar acizii grasi nesaturati, apar substante care în natura nu exista, acizi grasi liberi, Al, Pb, Fl). Emulgarea se face cu emulgatori care produc o boala de piele. Daca ar avea mai putina sare, ar fi ideala. La neajunsurile alimentare se adauga poluarea atmosferica si apa de la robinet care trece prin tevi neizolate bine, uneori mirosind a clor. Ecologistii de la noi ar trebui sa se ocupe mai mult de sanatate si mai putin de politica. În discursurile lor ar trebui sa specifice si ce masuri au luat pentru ajutorarea oamenilor în obtinerea sanatatii.

Cred ca va mai trece mult timp pâna sa apara si la noi magazine cu îmbracaminte ecologica (ca în Danemarca - vezi Formula AS - februarie 1998) din fibre naturale, vopsite cu coloranti naturali, confectionate de muncitoare nestresate, încarcate de gânduri pozitive, care lucreaza în bune conditii.

Calculatoarele ar trebui sa aiba sisteme mai bune de protectie împotriva radiatiilor. Am întâlnit persoane serios afectate de calculator (afectiuni ale sângelui, eczeme pe mâini, hemoroizi etc.). Chiar si pe mine m-a afectat mult munca la calculator. Mi-a scazut vederea si cred ca si la deformarea degetului a avut influenta.

Aceasta scânteie divina care este viata trebuie aparata. Sa ne unim fortele pentru aceasta.

Dr. C. Sichelschmidt Waerland, în cartea Viata simpla, enumera o serie de întelepti greci antici care aveau deprinderi naturiste:

Hesiod blestema fapta lui Prometeu, care a omorât o vita si a adus focul; Pitagora recomanda alimente netrecute prin foc, pentru ascutirea mintii; Socrate spunea urmatorul dicton: “Manânca numai ca sa traiesti si nu trai ca sa manânci” sau “Noi suntem calatori pe pamânt si nu trebuie sa suportam prea mult bagaj, pentru ca ne stânjeneste”; Platon consuma o singura masa pe zi, de preferinta fructe - tinea posturile; Xenocrate era vegetarian; Diemone spunea: “Carnea si vinul abrutizeaza pe batrâni si moleseste pe tineri” - se hranea cu ierburi, smochine, masline si legume crude; Plutarh, un aparator al animalelor, era vegetarian; Teofrast, mare naturalist, spunea: “Îmbuibându-se, oamenii au cazut tot mai adânc în excese si la sfârsit nu au mai lasat nimic negustat si menâncat”; Seneca spunea: “Hrana devine din ce în ce un excitant al foamei”.

Medicul antic grec Hippocrate spunea: “Alimentele voastre sa fie leacuri, iar leacurile voastre alimente”.

Cu o jumatate de mileniu înaintea nasterii lui Iisus Hristos, în China, Lao Tze a scris cartea Tao te King - Cartea cu peste 5000 de semne, în care apar principii de tehnica nemuririi, în care se contopesc yang si yin (materie si spirit, viata si moarte). Taoismul spune ca pentru a a scapa de fortele malefice trebuie sa se renunte la unele mâncaruri precum carnea si vinul si sa se asigure hrana prin plante medicinale si substante minerale care nu mai dau energie demonilor. Astfel, fara aceste forte distructive, adeptul se poate hrani cu energia cosmica (prana). De aici, probabil si forta psihica, buna dispozitie pe care o capata naturistii. Deci iata ca aceste principii elaborate de filozofii antici ramân valabile si astazi, fiind verificate în timp, si iau amploare din ce în ce mai mare.
sursa: valeriupopa.3x.ro
Sursa: suntsanatos.ro

Nucile si semintele


Nucile si semintele sunt foarte sanatoase si nutritive. Pe langa faptul ca sunt o sursa excelenta deproteine, atat nucile cat si semintele, contin multi alti nutrienti precum: vitamine, minerale, fibra si alte substante care ar putea preveni cancerul si bolile de inima. Desi multi ezita sa le consume datorita nivelului mare de grasimi , daca mananci nuci si seminte, ai parte de un sentiment de satietate care te impiedica sa consumi alte alimente cu continut caloric ridicat. Nucile si semintele sunt bogate in amino-acizi si grasimi sanatoase, ceea ce le face indispensabile in orice fel de dieta.

Nucile si semintele cele mai sanatoase sunt:

• Migdalele – o sursa buna de proteine, vitamina E, mangan, magneziu, cupru, vitamina B2, fosfor si vitamin E. O sursa concentrata de proteine, un sfert de cana de migdale contine proteinecat un ou. Desi un sfert de cana de migdale contine cam 18 gr de grasimi, majoritatea (11gr.) este grasime sanatoasa pentru inima , mononesaturata. Cosnumul de migdale poate reduce colesterolul, poate reduce bolile de inima, produce protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a diabetului, produce energie. Migdalele crude si cu coaja produc cele mai benefice efecte.
• Caju – bogat in antioxidanti si are un continut de grasimi mai mic decat majoritatea nucilor. Pe langa asta, 75 % din grasimi sunt acizi grasi nesaturati. Sunt de asemenea o sursa buna de grasimi mononesaturate, precum si de cupru, magneziu si fosfor. Consumul de caju incurajeaza sanatatea inimii chiar si la cei cu diabet.
• Semintele de in – o sursa exelenta de acizi grasi omega 3. Au efecte antiinflamatorii, protejeaza oasele, inima, sunt benefice impotriva bolilor precum cancer sau diabet. Consumul de seminte de in , reduce presiunea arteriala la cei cu colesterolul ridicat. Sunt o sursa buna de acid folic, vitamina 6, fibre, magneziu, fosfor, cupru si alti fitonutrienti. Trebuie rasnite inainte de a fi consummate. Nu sunt recomandate celor cu probleme legate de tiroida.
• Alunele – sunt o sursa buna de grasimi mononesaturate benefice inimii, flavonoide (resveratrol), antioxidanti, fitosteroli, acid fitic si acid folic. Resveratrolul este o substanta care are efecte anti imbatranire. Este indicat ca alunele crude sa fie pastrate intr-un loc racoros si uscat,  deoarece o ciuperca extrem de toxica si periculoasa (aflatoxina), poate creste cu usurinta pe acestea daca temperatura de depozitare este intre 30-36 de grade si umiditatea este ridicata.
• Semintele de dovleac – au efect benefic in protectia prostatei, a oaselor, poseda efecte antiinflamatorii pentru cei care sufera de artrita si ajuta la coborarea colesterolului. Sunt de asemenea o sursa foarte buna de zinc, acizi grasi esentiali, fier, cupru, mangan, magneziu,proteine si vitamina K. Doi pumni de seminte de dovleac contin cantitatea de proteine necesara pentru o zi intreaga.
• Semintele de susan – semintele de susan si tahini(pasta de susan) sunt bogate in minerale. Nu numai ca sunt o sursa foarte buna de calciu, dar contin si cantitati importante de magneziu, cupru, mangan, fier, vitamina B1, zinc si fibra. Contin antioxidanti puternici numiti lignani care sunt de asemenea anticancerigenici.  Contin un lignin unic numit sesamin. Consumul de seminte de susan duce la coborarea colesterolului, ajuta la artrita reumatoida si imbunatateste sistemul respirator si vascular. Nutrientii semintelor de susan sunt mai bine absorbiti daca semintele sunt rasnite inainte de a fi consumate.
• Semintele de floarea soarelui – consumul de seminte de floarea soarelui are beneficii cardiovasculare si antiinflamatorii, coboara colesterolul si previne cancerul. Sunt o sursa exelenta de vitamina E, acid linoleic, fibre, proteine si minerale precum : magneziu, selenium si fitosteroli care lupta impotriva colesterolului.
• Nucile – sunt o excelenta sursa de acizi grasi esentiali omega 3, magneziu, cupru si alte grasimi sanatoase mononesaturate. Consumul de nuci protejeaza sistemul cardiovascular, imbunatateste functiile creierului, protejeaza sanatatea oaselor si previne formarea pietrelor la bila. Nucile contin de asemenea l-arginina, care este un amino-acid essential pe care corpul il foloseste pentru a aproduce oxid nitric, necesar pentru a mentine vasele de sange flexibile.
• Seminetele de Chia – sunt un superaliment deosebit de apreciat pentru continutul lor de : acizi grasi esentiali omega 3, antioxidanti puternici, fibra, calciu si proteine. De fapt , daca adaugi numai 2 lingurite de seminte de chia in alimentatia ta in fiecare zi,  vei beneficia de aproximativ 7 grame de fibra, 4 grame de proteine, 205 miligrame de calciu si 5 grame de acizi grasi omega 3. Semintele Chia confera energie, sunt usor de digerat si pot fi adaugate la mai ori ce mancare sau desert.
 Semintele de canepa – considerate un aliment complet, contin toti aminoacizii esentiali si toti acizii grasi esentiali necesari pentru a sustine o viata umana sanatoasa. Nici o alta planta nu contine amino-acizi intr-o astfel de forma digestibila sau acizii grasi esentiali intr-o rata atat de potrivita pentru nevoile nutritionale umane. Contine de asemenea cantitati importante de magneziu, fier, potasiu, vitamina E, antioxidanti si fibre.

A inmuia sau a nu inmuia nucile si semintele

Desi chiar daca le mancam asa cum sunt, semintele si nucile sunt foarte sanatoase, cel mai bine este sa le cumparam crude si sa le lasam la inmuiat in apa curata pentru cateva ore inainte de a le consuma. Inmuierea stimuleaza procesul de germinare care creste continutul de Vitamina C, B si A din ele precum si a altor nutrient importanti. Se neutralizeaza de asemenea acidul fitic, o substanta prezenta in mai toate cerealele si semintele care poate reduce asimilarea de calciu, magneziu, fier, cupru si zinc. Semintele si nucile crude contin de asemenea inhibatori enzimatici care sunt neutralizati prin germinare.
Ceea ce se intampla de fapt prin acest proces este ca nucile si semintele care se afla intr-o stare de conservare , dormanta, odata ce sunt tinute pentru cateva ore in apa, ele primesc semnalul ca pot sa creasca sa dea viata si atunci isi schimba practic compozitia devenind mult mai bogate nutritiv si mai usor de asimilat.
Daca alegeti sa  inmuiati sau germinati nucile sau semintele urmariti acest tablou cu instructiuni pentru fiecare in parte.
nucile si semintele

  • Incercati sa folositi seminte sau nuci crude si organice.
  • Faceti o cantitate care sa va ajunga nu mai mult de 3 zile.
  • Folositi recipiente de sticla sau otel nu de plastic.
  • Clatiti-le bine inainte de a le inmuia.
  • Plasati-le in recipient si acoperiti-le cu un material care le permite sa respire.
  • Pe parcursul germinarii, clatiti-le bine de doua-trei ori.
  • Apa ramasa de la inmuiere este foarte benefica pentru plantele de apartament.
  • Dupa germinare le puteti pastra in frigider pentru maxim trei zile.
Surse pentru acest articol cuprind:
• “Back to Basics: Nuts and Seeds” by BBC Food
• The New Four Food Group by Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM)
• “Nuts and Seeds – Nature’s Powerhouses” by Allison Anton
• World’s Healthiest Foods List by the George Mateljan Foundation
• Vegan Food Pyramid by ChooseVeg.com
http://vegetarian.about.com/od/beverage1/a/what-are-hemp-seeds.htm
http://www.thechiaseed.com/
http://www.veghealthguide.com/nuts-seeds/ – nucile
Sursa mea: http://viataverdeviu.ro

12 sfaturi de la Louise Hay ca sa inveti sa te iubesti pe tine


sfatulparintilor.ro-bucurie-stockfreeimages_com.jpg
Louise Hay este unul dintre cei mai cunoscuti autori si speakeri motivationali. Cartea sa “You can Heal Your Life” (Vindeca-ti viata) este bestseller international. Louise Hay a vandut peste 50 de milioane de carti in intreaga lume.
Louise Hay spune ca primul pas in rezolvarea mai multor probleme (de sanatate si nu numai) este sa te iubesti pe tine insuti. “Cand oamenii incep sa se iubeasca pe ei insisi, mai mult si mai mult in fiecare zi, viata lor se va imbunatati. Se vor simti mai bine, vor primi job-urile pe care si le doresc, vor avea banii pe care si-i doresc, relatiile cu cei din jur se vor imbunatati, relatiile negative se vor dizolva, iar altele noi se vor forma”, explica Louise Hay.

Iata 12 recomandari pe care Louise Hay le are pentru toti cei care vor sa se transforme.

1. Nu te mai critica

Critica nu rezolva nicio problema. Refuza sa te mai critici. Accepta-te asa cum esti. In momentul in care te critici, schimbarile vor fi negative. Daca te accepti asa cum esti, schimbarile vor fi pozitive.


2. Iarta-te

Lasa trecutul in urma. Ai facut tot ce ai putut la momentul respectiv, cu intelepciunea de ATUNCI. ACUM este un alt timp. Timpul evolutiei, al schimbarilor si viata ta va fi diferita.


3. Nu te teroriza

Inceteaza sa mai ai ganduri negre. Gaseste o imagine mentala care iti produce placere si de fiecare data cand ai un gand negativ, schimba-ti concentrarea de la acel gand care te sperie la imaginea placuta.


4.Fii bland si rabdator cu tine

Fii bland si rabdator cu tine pe masura ce inveti lucruri noi. Trateaza-te ca pe o persoana pe care o iubesti foarte foarte mult.


5. Fii bland cu mintea ta
Sa te urasti inseamna sa-ti urasti gandurile. Nu te uri pentru ca ai ganduri negative. Pur si simplu inlocuieste-le cu blandete cu lucruri pozitive.

6. Lauda-te
Critica distruge spiritul interior. Lauda il dezvolta. Lauda-te si pretuieste-te cat de mult poti. Spuneti de cat mai multe ori ce bine te-ai descurcat in diverse actiuni.

7. Ajuta-te
Gaseste modalitati care sa te ajute. Roaga-ti prietenii sau colegii sa te ajute si accepta-le ajutorul cand ti-l ofera. Esti puternic atunci cand esti ajutat.

8. Iubeste-ti negativitatea
Accepta faptul ca ti-ai creat gandurile negative pentru a-ti indeplini o nevoie. Doar ca acum descoperi si cai pozitive de a-ti indeplini acele nevoi. Elibereaza-te cu dragoste de vechile credinte.


9. Ai grija de corpul tau
Invata notiuni despre nutritie, afla care este “combustibilul” cel mai optim pentru energia si vitalitatea ta. Invata sa faci miscare. Ce fel de exercitii fizice iti plac? Pretuieste “templul” in care locuiesti.


10. Uita-te in oglinda
Uita-te in ochii tai. Arata-ti prin privire cat de mult de iubesti. Iarta-te in timp ce te uiti in oglinda, vorbeste cu parintii tai in timp ce te uiti in oglinda. Iarta-i si pe ei. Cel putin o data pe zi spune-ti “Te iubesc! Te iubesc foarte mult!”.


11. Iubeste-te ACUM!
Nu astepta sa te faci bine, sa mai slabesti putin, sa-ti iei o slujba noua, sa-ti gasesti jumatatea. Iubeste-te ACUM!


12. Distreaza-te
Adu-ti aminte de lucrurile care iti aduceau bucurie in copilarie. Si adu din nou acele lucruri in viata ta. Bucura-te de tot ce faci si exprima-ti bucuria ca traiesti. Zambeste! Razi! Fii exuberant si Universul iti va raspunde cu exuberanta!


Read more: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/inspirational-motivational-emotional/12-sfaturi-de-la-louise-hay-ca-sa-inveti-sa-te-iubesti-pe-tine/#ixzz2HkZzsB6V

vineri, 11 ianuarie 2013

Fericirea ta nu e datoria nimanui!


Tocmai am avut o revelatie! :)
Mi-am adus aminte de un prieten drag. El acum 2 ani, cand discutam despre iubitul meu pe care abia il cunoscusem, mi-a spus asa: “Nu o sa te faca niciodata fericita.” Si prietenul meu fiind o persoana cu simturi intuitive dezvoltate, ceea ce mi-a spus el, a sunat ca un fel de profetie de care m-am temut imediat. La momentul acela tin minte ca imediat l-am contrazis si i-am spus ca nu e adevarat, ca ma face foarte fericita, dar adevarul era ca in sufletul meu aveam dubii si temeri vizavi de relatia noastra.
De atunci, cuvintele acestui prieten au ramas intiparite timp de doi ani in mintea mea. Eu nu am o memorie buna, insa sunt lucruri si cuvinte pe care nu le pot uita pur si simplu. Unele dintre acestea au fost cuvintele lui. Si ori de cate ori eu si iubitul meu am avut certuri puternice sau neintelegeri, sau cand in relatia noastra persista lipsa de armonie, printre lacrimi imi veneau in gand cuvintele prietenului meu: “Nu te va face niciodata fericita.” Si simtind ca “profetia” se indeplineste si ca parca ma urmareste si persista, ma intrebam daca nu cumva ar trebui sa inchei relatia, pentru ca oricum nu voi fi niciodata fericita cu el. Aceste cuvinte prinsesera radacina in mine si creasera o temere, un fel de blestem.
Insa in seara aceasta, gandind intamplator la tot felul de lucruri diverse, mi-am adus aminte si de prietenul cel drag si de ceea ce mi-a spus el, si fiind cu mintea calma si cu sufletul la carma, imediat a inceput un monolog in mine:
” Nu te va face niciodata fericita”. Si ce? SI CE? Foarte bine! Nici nu trebuie, nici nu e cazul. Acum realizez ca in tot acest timp aceste cuvinte au fost de fapt o binecuvantare, nu o proorocire de rau. Ei bine, e adevarat ca de multe ori am plans, ca de multe ori am avut momente dificile impreuna in care nu m-am simtit deloc fericita. Da, de multe ori am putut spune ca nu ma face fericita asa cum mi-as dori eu. Si de multe ori m-am indoit ca o va face vreodata. Si ce daca? Cu atat mai bine! De ce sa ma faca el fericita? Daca el m-ar fi facut fericita in tot acest timp, eu nu as fi evoluat cu nimic langa el, eu nu as fi invatat sa daruiesc intr-o relatie, eu nu as fi deprins radbdarea si iertarea, eu nu as fi devenit persoana care iubeste de i se revarsa iubirea din inima in trup si spirit si vrea sa danseze de iubire cand priveste in ochii iubitului. Daca el m-ar fi facut fericita, nu m-ar fi stimulat, nu m-ar fi ajutat sa curat karma dintre noi, nu m-ar fi provocat si m-ar fi plictisit. Daca el m-ar fi facut fericita, m-ar fi impins sa traiesc intr-o iluzie mincinoasa, crezand ca fericirea mea trebuie sa vina de la el si sa fie mentinuta de el. Daca el m-ar fi facut fericita, oricum nu ar fi fost niciodata de ajuns, pentru ca fericirea adevarata e cea care izvoraste din spiritul nostru propriu, nu din exterior. Daca el m-ar fi facut fericita, as fi devenit stapana lui, el fiind indatorat sa imi intretina mie fericirea si atunci libertatea noastra nu ar fi existat : el fiind indatorat mie si eu depinzand de el. Dar el nu m-a facut fericita. M-a facut sa plang, sa sufar, sa imi pun intrebari, sa caut in mine, sa invat sa iert, sa vreau sa ma autodepasesc din iubire, sa construiesc o relatie bazata de sinceritate si sustinere, sa scot la lumina temerile si intunericul din mine, sa sparg stereotipurile referitoare la iubire si ideea de cuplu dobandite din familie si din societate. Sa dezgrop ranile din iubire din vietile trecute si sa le vindec in lumina calda a iubirii sale imperfecte aparent, dar perfecte pentru ca asa a fost sa fie sa ne intalnim si sa ne iubim. Daca el m-ar fi facut fericita nu ne-am mai fi completat. Daca el ma facea fericita, nu am mai fi adormit imbratisati in extaz dupa nopti haotice de cearta, rascoala, plans, adevar, eliberare, lumina si pasiune. Daca el ma facea fericita, nu ar mai fi cunoscut cele mai intunecate parti din mine si nu m-ar mai fi stiut cum sunt eu cu adevarat, si reciproc. Dar nu m-a facut, si astfel am crescut impreuna, am invatat impreuna, am devenit unul impreuna si am devenit liberi impreuna, iar viata ne-a rasplatit in toate felurile posibile, incununandu-ne cu tot ce ne puteam dori mai frumos. De parca viata ne-a soptit dulce la ureche mereu: foarte bine, sunteti pe calea corecta, iubiti-va si fiti impreuna, uite ce frumos va armonizati in fiecare zi ce trece.” Cu bucurie nemarginita spun ca nu este vorba de o coincidenta ca de cand iubitul meu a aparut in viata mea, viata s-a deschis enorm fata de mine si am primit multe daruri mai ales spirituale. De cand iubitul meu a aparut in calea mea, a inceput trezirea mea spirituala pentru ca a fi cu el zi de zi m-a stimulat sa caut adevarul si sa aleg viata. In atatea feluri care nu au depins direct de el, m-a facut fericita prin mine insami, mai ales pentru ca datorita lectiilor si sustinerii primite de la el am invatat sa ma iubesc si sa ma accept pe mine din ce in ce mai mult. Nu spun ca daca nu ar fi fost el, nu as fi trait toate acestea, insa el a jucat un rol principal.
“Nu te va face niciodata fericita.” Perfect! Si ii multumesc ca nu m-a facut. Ii multumesc ca mi-a dat sansa sa realizez deplin si viu ca fericirea vine doar din mine si ca el nu are si nu va avea nimic de a face cu asta! Acum inteleg ca trebuie sa le multumim frumos oamenilor din vietile noastre care nu ne-au facut fericiti, care ne-au dat prilejul sa plangem si sa ne “zvarcolim” in iadul nostru interior, deoarece  ne-au facut cel mai mare bine. Fara ei nu am fi fost impinsi sa patrundem mai adanc in fiinta noastra, sa ne intalnim cu fricile si ranile noastre, cu ideile preconcepute, cu blocajele, cu limitarile emotionale, pe care sa le dam la o parte pentru a intrezari si imbratisa lumina splendida a propriului spirit iesit la iveala in urma durerii.
Nu asteptati niciodata sa va faca cineva fericiti. Nu este rolul lor sa faca asta. Nu asteptati sa va dea fericirea, iubirea, pacea sau sa va daruiasca ceea ce va doriti. Nu este rolul lor asta. Voi si numai voi aveti acest rol. Ei au rolul sa va dea impulsul, socul, durerea daca este necesar, sustinerea, de a va autodepasi, de a va trezi, de a va uita inauntru pentru a intelege de ce ati atras toate acestea. Ei va pun in fata oglinda pentru a va vedea intunericul si lumina. Ei va arata adevarul si adevarul de cele mai multe ori vine cu soc si durere, pentru ca altfel spiritul uman nu poate fi resuscitat din amortirea sub care il tine egoul. Priviti acum cu recunostiinta la toti cei care v-au suparat, enervat, facut sa plangeti, ranit, vreodata si vedeti ghidul sau maestrul din ei care v-a facut ca astazi sa fiti oamenii mai buni care sunteti. Daca v-ar fi facut fericiti, ati fi ramas amortiti, inconstienti, pierduti in iluzia ca fericirea vine din exterior. Incetati sa le mai cereti sa va indeplineasca nevoi si asteptari si nu mai cautati in ei un super-erou care sa va salveze din propria neputinta si limitare, nu le mai cereti sa va faca fericiti si sa va faca sa va simtiti iubiti. Iubirea si fericirea vin doar in centrul fiintei voastre, din spirit si din constiinta, de la Sursa tuturor lucrurilor, de la Dumnezeu, prin voi insiva, ci nu prin cei din jur. De aceea, cand va iubiti pe voi insiva, iubirea se va revarsa in exterior catre ceilalti, si din ei se va revarsa inapoi catre voi insiva. Aceeasi iubire, iubirea voastra, ca un bumerang, se va intoarce inapoi. Asa ca si ce daca ceilalti nu va fac fericiti? Nici nu e cazul, nici nu trebuie, nici nu e normal, nici nu e rolul lor! Daca ati trata la fel problema si in ceea ce priveste hrana, ce ati face? Ati muri de foame pentru ca altii nu va dau de mancare? Nu. V-ati procura singuri hrana. La fel e si cu fericirea, si cu iubirea, si cu orice alt lucru din Univers. Evolutia personala a fiecaruia catre centrul sau divin, aceasta intoarcere acasa, precum si toate celelalte aspecte care tin de ea, sunt individuale si depind doar de fiecare spirit in parte. Ceilalti ne pot ajuta, isi pot lua aceasta misiune, dar este ALEGEREA lor, ci nu OBLIGATIA lor, si mai ales, ei nu vor face decat sa ne impulsioneze, ci nu sa ne faca toata treaba.
Ok, deci…sa inteleg ca cineva nu te face fericit sau fericita. Ei, si? Foarte bine! Bucura-te, profita de ocazie ca sa inveti ceva despre tine si multumeste-i!
Namaste! Va imbratisez cu drag!
Diana
images

Sursa: http://luminarasaritului.wordpress.com

Alimentele care fac minuni in lupta cu cancerul


Ceaiul verde combate eficient radicalii liberi responsabili de instalarea cancerului. În plus, este unputernic detoxifiant, activând enzimele din ficat, care au un mare rol în eliminarea toxinelor. Ceaiul verde este bogat în polifenoli care au o putere antioxidantă de 100 de ori mai mare decât vitamina C. Se recomandă să faci ceaiul prin infuzarea a două linguriţe de frunze, timp de cinci minute. Ceaiul trebuie băut în cel mult jumătate de oră după preparare.

În struguri (vin, must), afine şi mure se găseşte un antioxidant de cinci ori mai puternic decât beta-carotenul şi de 50 de ori mai puternic decât vitamina E, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale şi are puterea de a încetini cu 50% înmulţirea celulelor canceroase. De asemenea, stopează producerea infecţiilor şi calcifierea arterelor. Dacă nu ai posibilitatea să mănânci struguri, doctorii îţi recomandă să bei câte un pahar cu vin roşu pe zi.

Un alt aliment-minune cu efecte dovedite este roşia. Aceasta conţine licopen, un antioxidant puternic care îi dă şi culoarea. Studiile au arătat că licopenul previne apariţia câtorva tipuri de cancer: de plămâni, de pancreas, de colon şi de prostată.

Spre deosebire de alte substanţe, de exemplu vitamina C, licopenul este relativ stabil la temperaturi ridicate. Prin urmare, încălzirea alimentelor în timpul gătitului nu afectează conţinutul de licopen din roşii.

Rodia, un fruct mai puţin consumat la noi în ţară, are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante şi reduce considerabil dezvoltarea cancerului de prostată, chiar şi în formele lui agresive. Specialiştii susţin că un consum regulat de suc de rodie reduce viteza de propagare a cancerului de prostată de trei ori. Specialiştii recomandă să se consume câte un pahar cu suc de rodie în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Uleiul obişnuit trebuie înlocuit cu cel de măsline sau de in.

Aşa previi apariţia cancerului!

-Fă 30 de minute de sport în fiecare zi.

- Suplimentează alimentaţia cu vitamine şi minerale.

- Limitează consumul de cafea la două ceşti pe zi.

- Renunţă la fumat!

- Respectă orele de masă şi de somn.

- Petrece cât mai mult timp alături de cei dragi. Acest lucru stimulează sistemul imunitar.

- Nu sta la serviciu peste orele de program, decât dacă este absolut necesar.

- Mergi la medic pentru consultaţii periodice la fiecare şase luni.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Cuptorul cu microunde - prieten sau dusman?

In cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt cateva din testele facute asupra actiunii microundelor folosite in aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple si pot fi facute de oricine.

Daca v-ati intrebat vreodata in legatura cu proprietatile alimentelor gatite la microunde, acesta este un experiment pe care il puteti face acasa: puneti seminte de plante (grau, fasole, etc), in doua ghivece. In aceste ghivece puteti folosi in loc de pamant - vata, sau alt material pe care sa puneti semintele, fara sa le inecati in apa si fara sa stea uscate. Vata permite observarea mult mai buna a fenomenelor. 

Unul dintre ghivece va fi udat cu apa obisnuita, iar celalalt DOAR cu apa din aceasi sursa ca si primul, dar care a fost mai intai tinuta in cuptorul cu microunde, si apoi lasata sa se raceasca la temperatura camerei. 

Rezultatele testului sunt uimitoare si se va constata faptul ca semintele care au fost udate doar cu apa de la microunde, in marea lor majoritate, nu vor creste aproape deloc si, de fapt, multe dintre ele nici nu vor incolti. 

Tinand cont de faptul ca intr-un organism normal mai mult de 63% din greutate o reprezinta apa, iar in cazul copiilor mici procentul este si mai mare, oricine isi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra starii de vitalitate si sanatate. 

O posibila explicatie a acestui fenomen este faptul ca in mod normal apa pura de izvor, sau apa care nu a fost prelucrata prea mult, are moleculele cu orientare levogira. Apa poluata, in schimb, precum si apa care a fost tinuta la microunde, are moleculele cu orientare dextrogira. S-a constatat ca orientarea levogira a moleculelor apei este foarte sanatoasa pentru organism, iar cea dextrogira - dimpotriva - are efecte de imbatranire prematura, pierderea vitalitatii, incetinirea activitatilor celulare, si cancer. 

In 1989, biologul elvetian Dr. Hans Hertel (in acelasi timp si cercetatoriin domeniul alimentatiei), a studiat efectele mancarii preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt saptamani, ei au locuit intr-un mediu controlat si in anumite intervale de timp li s-au dat diverse mancaruri: mancare nepreparata, mancare gatita conventional, si mancare gatita la microunde. Dupa fiecare masa li s-au luat probe de sange. 

S-a constatat ca atunci cand se mananca mancare gatita la microunde, in timp, apar urmatoarele schimbari semnificative in chimia sangelui: o scadere a valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL "colesterolul bun", in comparatie cu "colesterolul rau". 

S-a mai constat scaderea nivelului imunitatii, si in acelasi timp, cresterea nivelului leucocitelor, ceea ce in general indica o otravire si o deteriorare a celulelor sangelui, conditiile necesare aparitiei bolilor degenerative si a cancerului. 

Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat: "efectele masurabile la om relativ la ingestia mancarii preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gatita prin mijloace obisnuite, sunt alterari ale sangelui care pot fi de asemenea recunoscute in etapele premergatoare aparitiei bolilor si care indica inceputul unui proces cancerigen". 

Cuptoarele cu microunde "prajesc" mancarea prin supunerea moleculelor la o vibratie foarte rapida, de miliarde de ori pe secunda, ceea ce face ca acestea sa se incalzeasca prin frecare. In procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte si in acelasi timp apar compusi noi, numiti "componente radiolitice", care nu se gasesc in natura. 

Microundele distrug viata 

In mod semnificativ, microundele sunt folosite in ingineria genetica pentru a neutraliza forta vitala a unei celule, pentru ca aceasta sa poata fi manipulata. Microundele distrug vitalitatea si proprietatile nutritive ale alimentelor. Cand aceasta vitalitate este distrusa, microorganismele penetreaza mult mai usor, si mancarea se altereaza si mucegaieste mult mai repede. 

La inceputul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma, deoarece un pacient a murit dupa o transfuzie cu sange tratat la microunde. In mod normal, spitalele incalzesc singele folosit in transfuzii, dar nu la microunde. 

Profesor Doctor John Kerner si Pr. Dr. Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mama. Concluzia este ca "tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scazute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite in lupta impotriva imbolnavirilor (componenta imunitara)". Dupa mai multe cercetari, Kerner a publicat in Aprilie 1992 concluziile conform carora "tratarea cu microunde prin ea insasi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obisnuit de incalzire". 

In plus, la o emisiune de radio a Universitatii din Minnesota, s-a aratat ca "microundele nu sunt recomandate pentru incalzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Incalzind laptele la microunde, apar anumite schimbari ale acestuia. Astfel se constata pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietati protectoare". 

Un alt studiu la Viena avertizeaza ca incalzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificari structurale, functionale si imunologice", si ca microundele transforma aminoacidul L-prolina in D-prolina, o toxina recunoscuta care afecteaza sistemul nervos, ficatul si copiii. 

In Rusia, microundele au fost interzise in 1976 din cauza consecintelor lor negative asupra sanatatii, dupa ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iata in continuare cateva din rezultatele lor. Mancarea preparata la microunde pierde intre 60% si 90% din energia ei vitala si in acelasi timp i se accelereaza procesele de dezintegrare structurala; Substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive; Chimia mancarii este alterata, avand ca efecte disfunctionalitati ale sistemului limfatic si scaderea capacitatii organismului de a lupta impotriva proceselor canceroase; Creste numarul de celule canceroase din sange; Cand vegetalele crude, gatite sau inghetate au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compozitia lor nutritiva a fost alterata si in acelasi timp au aparut radicali liberi (compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare si imbatranire); Mancarea gatita la microunde cauzeaza cresterea numarului de cancere stomacale si intestinale, o degradare generala a tesuturilor celulare periferice si o scadere graduala a functionalitatii sistemelor digestive si excretorii la un procent ridicat din cei testati; Scade capacitatea organismului de a metaboliza si folosi vitaminele din complexul B, C, E precum si anumite microelemente si hormoni; De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de sanaatate. Un alt gen de relatari a venit din partea celor care au aratat ce resimt atunci cand mananca mancare gatita la microunde. Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simtit "rau si obosita" intr-o zi, si a constatat ca, de fapt, consumase la restaurant mancare pregatita la microunde. In practica ei, Relfe a descoperit ca toti pacientii au avut semnale alergice de reactie a corpului la mancarea de la microunde. Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: "Dintre toti cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severa la mancarea gatita la microunde". 

La ce folosesc microundele 

Departamentul de Aparare al SUA dispune de arme cu microunde care provoaca o arsura de nesuportat: "Pielea se incinge, oamenii nu pot suporta durerea, si atunci trebuie sa se miste - si se misca in felul in care dorim noi sa o faca", a declarat col. Wade Hall. Ziarul London Telegraph scria ca este posibil ca aceste arme sa fie folosite impotriva demonstrantilor, pentru a-i dispersa. 

Acest articol este o prelucrare a unui articol de la Kambox.net, bazat pe datele publicate in "The Idaho Observer", Octombrie 2004. Alte articole, in limba engleza, pe aceeasi tema:-The Danger from Microwave Ovens  
sursa: ecolife.ro

Sursa: suntsanatos.ro