miercuri, 9 ianuarie 2013

Remedii naturale cu ingrediente din propria bucatarie


Cine a spus ca trebuie sa cumperi cele mai scumpe produse de ingrijire pentru a beneficia de cele mai bune ingrediente naturale? Unele din cele mai rafinate remedii naturale pot fi realizate chiar in propria bucatarie, folosind ingrediente simple.

Cartofii

Cartofii cruzi sunt excelenti pentru exfolierea pielii. Amestecati cantitati egale de cartof crud ras si frunze de ceai (puteti folosi continutul pliculetelor de ceai) cu putin ulei de masline si masati acest amestec pe fata, folosind varful degetelor. Clatiti apoi cu apa calduta. Cartofii contin lanolina, un ingredient hidratant, iar frunzele de ceai au rol de exfoliere. Pielea dvs. va capata o stralucire naturala.

Bananele

Bananele calmeaza si hidrateaza pielea, astfel ca sunt ingredientele ideale pentru mastile de fata. Pasati o banana coapta si intindeti pasta pe fata. Lasati-o sa actioneze timp de cateva minute, apoi clatiti-va cu apa calduta. Pentru si mai multa hidratare, amestecati o jumatate de banana cu 2 linguri de smantana grasa si o lingura de miere si lasati masca sa actioneze timp de 15 minute, apoi clatiti-va si aplicati o crema hidratanta.

Zaharul brun 

Zaharul brun catifeleaza si calmeaza pielea. Iata o reteta simpla de scrub de baie: amestecati 50 de grame de zahar brun si 50 de grame de ulei de masline. Puteti adauga de asemenea cateva picaturi de ulei esential, pentru relaxare. Masati acest scrub pe corp, incepand cu degetele de la picioare si mergand pana sus.

Laptele de cocos

Poate ca acesta nu este atat de accesibil, insa merita incercat. Laptele de cocos este un hidratant eficient pentru parul uscat si deteriorat. Puteti amesteca jumatate de cana de lapte de cocos cu un fruct de avocado si sa masati aceasta pasta pe parul uscat, lasand sa actioneze timp de 20 de minute inainte de a va clati. Cocosul crud are de asemenea un efect hidratant asupra corpului si a parului.

Portocalele

Nimic nu poate fi mai simplu: dupa dus, stoarceti sucul dintr-o portocala pe corp si masati-l pana intra in piele. Acesta ajuta la exfolierea pielii datorita alfa-hidroxi acizilor.

Cafeaua

Nu aruncati zatul dupa ce ati facut cafeaua de dimineata. Folositi-l pentru a va exfolia pielea. Amestecati 3 linguri de zat si o lingura de sare si masati-va pe intreg corpul in timp ce faceti dus. Granulele de cafea ajuta la indepartarea celulelor moartea, iar cafeaua contine de asemenea vitamina E si alti antioxidanti.

Fulgii de ovaz

Ovazul calmeaza si intinde pielea cand este folosit pe post de masca. Amestecati o lingura de fulgi de ovaz cu 3 linguri de iaurt simplu (care ajuta la exfolierea si hidratarea pielii) si o lingura de miere. Aplicati pe fata si lasati sa actioneze timp de 5 minute, apoi clatiti cu apa calduta. Pielea va ramane fina, catifelata si reimprospatata.


Sursa: http://suntfericita.manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu