vineri, 11 ianuarie 2013

Alimentele care fac minuni in lupta cu cancerul


Ceaiul verde combate eficient radicalii liberi responsabili de instalarea cancerului. În plus, este unputernic detoxifiant, activând enzimele din ficat, care au un mare rol în eliminarea toxinelor. Ceaiul verde este bogat în polifenoli care au o putere antioxidantă de 100 de ori mai mare decât vitamina C. Se recomandă să faci ceaiul prin infuzarea a două linguriţe de frunze, timp de cinci minute. Ceaiul trebuie băut în cel mult jumătate de oră după preparare.

În struguri (vin, must), afine şi mure se găseşte un antioxidant de cinci ori mai puternic decât beta-carotenul şi de 50 de ori mai puternic decât vitamina E, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale şi are puterea de a încetini cu 50% înmulţirea celulelor canceroase. De asemenea, stopează producerea infecţiilor şi calcifierea arterelor. Dacă nu ai posibilitatea să mănânci struguri, doctorii îţi recomandă să bei câte un pahar cu vin roşu pe zi.

Un alt aliment-minune cu efecte dovedite este roşia. Aceasta conţine licopen, un antioxidant puternic care îi dă şi culoarea. Studiile au arătat că licopenul previne apariţia câtorva tipuri de cancer: de plămâni, de pancreas, de colon şi de prostată.

Spre deosebire de alte substanţe, de exemplu vitamina C, licopenul este relativ stabil la temperaturi ridicate. Prin urmare, încălzirea alimentelor în timpul gătitului nu afectează conţinutul de licopen din roşii.

Rodia, un fruct mai puţin consumat la noi în ţară, are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante şi reduce considerabil dezvoltarea cancerului de prostată, chiar şi în formele lui agresive. Specialiştii susţin că un consum regulat de suc de rodie reduce viteza de propagare a cancerului de prostată de trei ori. Specialiştii recomandă să se consume câte un pahar cu suc de rodie în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Uleiul obişnuit trebuie înlocuit cu cel de măsline sau de in.

Aşa previi apariţia cancerului!

-Fă 30 de minute de sport în fiecare zi.

- Suplimentează alimentaţia cu vitamine şi minerale.

- Limitează consumul de cafea la două ceşti pe zi.

- Renunţă la fumat!

- Respectă orele de masă şi de somn.

- Petrece cât mai mult timp alături de cei dragi. Acest lucru stimulează sistemul imunitar.

- Nu sta la serviciu peste orele de program, decât dacă este absolut necesar.

- Mergi la medic pentru consultaţii periodice la fiecare şase luni.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu