sâmbătă, 16 februarie 2013

Dr. Calin Marginean - Calciul si produsele lactate



Va invit sa urmariti o conferinta sustinuta de doctorul Calin Marginean despre sursele de calciu si cum reusim sa il pastram in corpul nostru sau dupa dorinta de elimininat.
Vorba domnului doctor: "avem informatii de nota 10, noi hotaram ce facem cu ea".

Vizionare placuta!


Dr. Mărginean Calin
medic specialist medicin muncii
medic specialist medicină generală
competență medicină de intreprindere
atestat nutriție

Site sursa: drcalinmarginean.blogspot.com

lapte2


 



Rolul vitaminei B8- biotina ; Despre importanta fructelor in alimentatie


Rolul vitaminei B8- biotina ;Despre importanta fructelor in alimentatie ; Categorii de fructe ;Cura pentru dezintoxicarea fluidelor organismului ;Sucurile de fructe,legume si frunze – preparare si uz terapeutic.
vitaminele in viat noastra
Vitamina B8 mai  este numita in tratatele medicale si biotina sau vitamina H sau coenzima R, ea se prezinta sub forma unui produs cristalizat, hidrosolubil si stabil la caldura ; este solubila in  baze  diluate si  putin solubila in alcool. Este sensibila la oxigen si la  razele ultraviolete.
Trebuie retinut  faptul ca albusul de  ou contine avidina, o proteina care  se leaga de biotina si scade astfel asimilarea acesteia. Stocarea biotinei se face in ficat,in muschi si in rinichi,iar eliminarea acesteia se realizeaza  prin urina si fecale.Ea  poate fi sintetizata  si de bacteriile intestinale.
Dozele zilnice recomandate de vitamina B8 sunt : la copii 70 ug, la adolescenti 100 ug , la femei insarcinate sau care alapteaza   200-300 ug  iar la adulti  180 ug.
Biotina are un rol cheie in metabolismul glucidelor, al lipidelor si al proteinelor,precum si in metabolismul energetic celular. Totodata  ea intervine in procesele necesare intretinerii  celulelor nervoase,celulelor ficatului, celulelor rinichilor, ale inimii si ale firului de par. Participa la sinteza acidului ascorbic (vitamina C). Intervine in formarea globulelor rosii si limfocitelor. Este   antiacida,hipolipemianta,hipoglicemianta si trofic al pielii (alaturi de vitaminele A,B2,B6 si PP).
Vitamina B8 este indicata in : afectiuni carentiale, chirurgicale, dermato- venerice, digestive, geriatrice, hematologice, metabolice, musculare, neurologice, oftalmologice, ORL, oste-articulare, pediatrice, psihiatrice, boli infectioase, intoxicatii si agenti de mediu,modificari  biochimice si electrolitice ale sangelui.
Carenta de botina determina: anorexie, caderea parului, convulsii, depresii, mialgii,glosita,greata,hipotonie,inflamatii ale pielii,oboseala,paloare,tulburari de echilibru,tulburariale gustului,deficiente in metabolismul lipidic,aciditate exagerata a sangelui.
Datorita ignorantei sau lipsei resurselor financiare,fructele inca nu isi au locul cuvenit in  alimentatia noastra. Ele sunt consumate ca desert,ceea  ce le face greu digerabile.Fructele zemoase si  acide trebuie sa fie consumate inainte de masa,si daca este  posibil,in afara meselor,sau  sa constituie ele insele o masa.
Distingem mai multe categorii de fructe:
-fructe acide : lamai,portocale,grape-fruit;
-fructe semiacide: mere,prune ;
-fructe dulci : smochine,piersici,pepeni ;
-fructe care contin amodon : banane,castane ;
-fructe uscate : stafide,curmale;
-fructe oleaginoase: migdale,alune,nuci.
Toate fructele zemoase  sunt purificatoare pentru organism,iar fructele dulci  si cele oleaginoase au calitatea de  hranitor,nutritive pentru organism. Cand culegem fructe coapte natural si le consumam,avem o sursa benefica de elemente  care vitalizeaza organismul : fier,calciu,sodiu,sulf,siliciu,iod,arsenic, care constituie  remedii valoroase pentru multe boli. Este  preferabil sa consumam fructele acide dimineata,separat de orice alt aliment,pentru a evita fermentatia.
Sucurile de legume si  fructe vor crea  la inceput un anumit deranj,dar care se  va normaliza in timp. Este firesc sa apara  o astfel de reactie de purificare si nu trebuie sa ne speriem. Este bine ca sucurile sa fie preparate integral,cu tot  cu fibra  ce insoteste lichidul in structura acelui fruct sau leguma.Cantitatea de suc care se poate bea este in functie de fiecare om,fara a simti ca exageram. In general o jumatate de litru de suc este minimum pentru a avea efecte perceptibile; in cure de revitalizare,reintinerire,detoxifiere se pot bea unul pana la  patru litri sau chiar mai mult. Cu cat cantitatea de suc este mai mare,cu atat  rezultatele  vor aparea mai rapid.Cantitatile de suc se pot prepara cu  masina de presat si zdrobit. Manual nu se pot extrage toate elementele vitale din legume.Extragerea prin centrifugare  este numai partiala in ceea  ce priveste vitaminele.Cea mai eficienta metoda este  cea prin presare : teasc,presa hidraulica. Apa organica din legume si fructe este foarte valoroasa,ea avand  dimensiune  moleculara foarte adecvata  penetrarii membranelor celulare.
Sucurile de fructe si legume trebuiesc consumate pe stomacul gol.In general este bine sa se evite combinarea sucurilor de legume cu cele de fructe,cu exceptia sucului de morcov cu cel de mar,care se pot combina cu alte sucuri. Daca dupa o perioada de tratament  apare o coloratie galbena sau bruna a pielii,ea  indica  o evacuare de bila reziduala si alte substante daunatoare in cantitati mai mari decat pot elimina organele cu aceasta functie. Dupa un timp coloratia  dispare.Aparatura  folosita la prepararea sucurilor trebuie foarte bine igienizata ca si vasele de pastrare.Sucurile preparate se vor consuma in maxim 12  ore.
metoda de purificare (detoxifiere) rapida in cazul adultilor este urmatoarea :
-dimineata la sculare se bea un pahar mare de apa  cu  o lingurita de sulfat de sodiu (sare amara). Scopul este de a  atrage in intestin toate substantele toxice si reziduurile si  de a le elimina prin scaun.Deseurile sunt duse de limfa in intestin ,de unde,prin scaun,se elimina uneori pana la 4 l.
-pentru a preveni deshidratarea corpului se vor  bea 2 l de sucuri  de fructe citrice proaspat preparate: grape-fruit,lamai sau portocale,diluate cu apa.Primul pahar se va bea la o jumatate de ora dupa luarea  solutiei saline; se continua cu  cate un pahar la 30 de minute,baut cu inghitituri mici.
-nu se mananca nimic toata ziua . Spre seara,daca vi se face foame , mancati cateva portocale,grape-fruit sau putina telina.Aceasta operatie de dezintoxicare se repeta trei zile la rand.Ea face sa se elimine circa 12 l de limfa acida,care se va reface cu ajutorul sucului alcalin,ajutand la regenerarea  organismului.Din a patra zi incepeti sa mancati  legume si fructe ,astfel:
-dimineata se va manca o ratie  din 3-4 fructe de sezon,taiate felii sau  rase,indulcite cu miere si presarate cu 8 lingurite de nuci sau migdale rase marunt,apoi dupa  2  ore veti bea suc proaspat de legume sau fructe.
-pranzul va consta din fructe si 0.5 l suc proaspat de legume sau fructe.
-masa de seara – o salata de legume.
Dupa aceasta cura va veti simti putin slabiti dar nu trebuie sa va alarmati.In scurt timp veti fi din complet transformati si plini de vitalitate.
Sucul de morcovi este cea mai buna hrana vegetala pe care o  poate primi corpul.Este sursa cea mai bogata de vitamina A; contine cantitati  mari de vitaminele D2,C,E,F,D. Stimuleaza pofta de mancare si ajuta  digestia.Mentine structura  puternica a dintilor.Mamele care alapteaza trebuie sa bea mult suc de morcov  in ultimele luni de sarcina  – reduce riscul infectiei puerperale si a lipsei de calciu atat la mama cat si la sugar. Este solvent al formatiunilor ulceroase si canceroase,antiinfectios,este bun pentru ochi,nas,gat,sinusuri si organele respiratorii in general.Ajuta intestinele si ficatul.Glandele endocrine au nevoie de morcov- se afirma ca ajuta  la cazurile de sterilitate.
Sucul de sfecla rosie este unul din cele mai pretioase pentru refacerea globulelor  rosii ale sangelui.In special femeilor li se recomanda sa  consume sucuri de sfecla cu morcovi,in cure de minim 0.5 l zilnic.Sfecla are un raport optim al calciului cu sodiul.El curata ficatul,rinichii,calile biliare,activand  limfa.
Sucul de patrunjel este unul din cele mai tari si nu trebuie luat in cantitati mari deodata ci in amestec cu morcov,telina,laptuca sau spanac. Mentine functia normala a suprarenalei si tiroidei,ajuta la pastrarea sanatatii vaselor de sange , mai ales a  capilarelor.Este  un aliment excelent  si pentru caile genito-urinare,de mare ajutor in cazul  pietrelor la rinichi si la fiere,eficace in boli  oculare,regleaza si vindeca tulburarile menstruale,inlaturand durerea.
Sucul de lamaie ajuta la eliminarea pietrelor de la vezica  biliara  in cateva saptamani.Curata acidul uric din organism,produs de consumul de carne.
Sucul de ridiche ajuta la refacerea mucoaselor.Elimina mucusul desprins din tesuturi.
Sucul de telina intareste sistemul nervos dar si functia sexuala masculina.Este pretios pentru sange,datorita continutului mare de Fe si Mg.
Sucul de varza este activ in ulcere duodenale,avand rol in curatarea tubului digestiv.
Sucul de hrean dizolva mucozitatile din sinusuri – ajuta la vindecarea sinuzitei cronice.
Sucul de castravete  este cunoscut ca un foarte bun diuretic.Ajuta la cresterea parului,este  foarte util in reumatism,regleaza tensiunea arteriala,afectiuni stomatologice,prevenirea caderii parului si craparii unghiilor.
Sucul de usturoi  purifica rapid organismul,stimuleaza apetitul si  sucurile gastrice,mareste peristaltismul si diureza,disperseaza mucozitatile din cavitatile sinusurilor, din bronhii si plamani.Elimina toxinele din corp  prin pori si scade tensiunea arteriala.Combate parazitii intestinali,scade depunerile de colesterol de pe peretii vaselor de sange,inbunatateste imunitatea si tonifica corpul.
Sucul de lucerna este indicat in boli ale  vaselor de sange si ale inimii,tulburari respiratorii,infectiile sinusurilor si plamanilor,ca si ale  bronhiilor.
Seva de urzici tinere este vitalizanta,regeneranta,constituie un stimulent  al secretiilor digestive.
Sucul de sparanghel este folosit in tulburari  renale si reglarea glandelor endocrine.Ajuta la  dizolvarea cristalelor de  oxalati in nefrite.
Sucul de laptuca  poate ajuta in mare masura la cresterea parului.Reface celulele nervoase si tesuturile.
Sucul de papadie este un tonic pretios.Ajuta la restabilirea alcalinitatii organismului.Este  folositor in  prevenirea fragilitatii osoase,danturii si  plamanilor.Util celor care muncesc  mult cat si  in afectiuni hepatice.
Sucul de andive este hranitor pentru nervii optici,pentru sistemul muscular.Este de ajutor in astm si  guturai cat si pentru secretia biliara.
Sucul de spanac curata  si regenereaza tractul digestiv.
Sucul de gulie  regenereaza  sangele,activeaza  schimburile de  oxigen in tesuturi , fiind indicat in  anemie,hipotensiune,oboseala.Ajuta la dizolvarea fibrinei , deci intervine in coagulare si este util in cazurile de hemoroizi.
Cu intelepciune deci sa folosim aceste minuni ale Creatiei pentru a ne  mentine starea de forta,de curatenie si integritatea corpului fizic si a mintii.

editor si relizator emisiune
Nicusor Plosnita.

Sursa: http://radiocatch22.com

Drojdia de bere – un remediu miraculos


În iarna anului 1898, inginerul german Wolfgang Schulze a rămas să muncească în laboratoarele fabricii de bere în care lucra până după lăsarea întunericului. După ce şi-a încheiat treaba, a stins lumina de la biroul său şi când se îndrepta spre ieşire, a văzut un fenomen uluitor: vasele în care se afla drojdia de bere iradiau o lumină fluorescentă. Din momentul acela, inginerul german a început să studieze asiduu drojdia de bere, care era considerată până atunci doar un reziduu. Surprizele nu au întârziat să apară.
La scurt timp după începerea experimentelor, Schulze a descoperit că substanţa aceea păstoasă maronie avea o mulţime de beneficii pentru sănătate: aplicată pe piele, drojdia de bere vindeca foarte rapid rănile, iar administrată intern scurta convalescenţa. Chiar şi animalele slăbite se înzdrăveneau ca prin farmec atunci cand erau tratate cu substanţa respectivă. Încurajat de aceste rezultate, inginerul şi-a tratat cu drojdie soţia bolnavă de cancer şi boala nu a mai progresat. Din nefericire, la vremea aceea observaţiile şi cercetările lui Schulze au fost trecute sub tăcere de către comunitatea medicală, pentru ca apoi să fie uitate. Abia pe la mijlocul secolului al XX-lea, cercetările inginerului german aveau să fie luate în serios de către medici şi biochimişti, fapt care a revoluţionat ştiinţa în general şi medicina, în special.
Ce este drojdia de bere?
drojdia4_1219064296Este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comportă ca nişte adevărate uzine de medicamente, ce produc aproape întreaga gamă de aminoacizi esenţiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale în formă asimilabilă (calciu, magneziu, fosfor) şi anumite oligoelemente indispensabile vieţii (în special seleniu). Sute de studii realizate în ultimele decenii arată faptul că substanţele secretate de drojdia de bere joacă un rol esenţial în întreţinerea sănătăţii şi în vindecarea unor boli, chiar şi dintre cele mai grave.
Poate cea mai importantă calitate a acestui supliment nutritiv este faptul că acoperă carenţele de vitamine din complexul B, care afectează majoritatea oamenilor, mai ales la sfarşitul iernii. Aceste nouă vitamine din complexul B sunt indispensabile pentru funcţionarea oricărui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesară sistemulului nervos şi cardiovascular, fiind de ajutor pentru prevenirea bolilor de inimă, a depresiei şi a asteniei. Vitamina B2 este esenţială pentru piele, fiind indicată în toate afecţiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicată în procese ce ţin de echilibrarea sistemului nervos, în timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, mărind rezistenţa la infecţii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate în metabolismul colesterolului şi al proteinelor, fiind importante şi pentru menţinerea sănătăţii şi a rezistenţei părului. Vitamina B9 este utilă împotriva anemiei şi pentru menţinerea echilibrului hormonal, în timp ce vitamina B12, care acţionează asupra sistemului nervos, măreşte puterea de concentrare şi favorizează eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. Vitamina B15 (ultima din complexul de vitamine B care a fost descoperită) favorizează schimburile de oxigen de la nivelul ţesuturilor şi este un remediu minune împotriva îmbătrânirii, a infertilităţii şi a bolilor hepatice.
Drojdia de bere este considerată un aliment miracol, mult mai eficient chiar decât grâul şi germenii de grâu, mai ales că nicio altă substanţă sau aliment nu cuprinde într-o combinaţie atât de perfectă şi într-o formă atât de uşor asimilabilă o gamă atât de largă de substanţe nutritive importante. Ea conţine 50% proteine uşor digerabile, toţi acizii aminaţi indispensabili vieţii (histidină, lizină, triptofan, leucină, fenilamină, cistină). Conţine o cantitate ridicată de glutation şi peptide sulfuroase, având o acţiune preponderentă în special în reacţiile de oxidoreducere, în procesele de dezintoxicare şi în rezistenţa la infecţii. Drojdia de bere conţine de asemenea lecitină (sau grăsime fosforoasă), 14 săruri minerale esenţiale, precum şi oligoelemente dintre care: P, Mg, K, Zn, Cr, Ag, Au, Ca, Co, Cu, Fe, I, Mn, Sn.
În drojdia de bere se găsesc factori catalitici, 17 vitamine, printre care şi grupa completă (şi în procentaj ridicat) a vitaminelor B, despre care am amintit mai sus. Ea mai conţine cantităţi importante de ergosterol (care sub influenţa razelor ultraviolete solare se transformă în vitamina D), acţiunea sa antirahitică fiind de 4 ori mai puternică decât cea a uleiului de ficat de morun.
Drojdia de bere constituie un aliment compensator al carenţelor şi este un excelent catalizator al substanţelor hidrocarbonate. Ea este indicată în special persoanelor care fac eforturi fizice, deoarece măreşte rezistenţa la oboseală, favorizând activitatea musculară şi uşurând eliminarea toxinelor din organism.
Prin conţinutul său ridicat de proteine şi prin natura acizilor aminaţi care o compun, ca şi prin aportul său de glutation, ea protejează ficatul. Pe de altă parte, indicaţiile terapeutice ale drojdiei de bere se află în prelungirea indicaţiilor sale dietetice şi se bazează în special pe bogăţia sa în complexul de vitamine B. Din această cauză, ea este în mod natural indicată în avitaminoze complexe sau simple din grupa B, precum şi în diferite afecţiuni neurologice, neuromusculare.În plus, datorită activităţii sale hepatoprotectoare, drojdia de bere este indicată în special în stările precirotice, în stazele hepatice şi în degenerescenţele grăsoase ale ficatului. Ea este eficientă în stările de subnutriţie extremă şi de slăbiciune constituţională, precum şi în cazul bolnavilor alimentaţi cu sonda gastrică.
Dacă se foloseşte sub formă lichidă, drojdia de bere proliferează în intestin şi exercită o acţiune inhibitoare asupra unui anumit număr de germeni patogeni: stafilococi, streptococi şi colibacili. Ea este în consecinţă indicată în toate afecţiunile intestinale grave sau cronice de origine infecţioasă, precum şi în prevenirea efectelor secundare rezultate în urma administrării antibioticelor, deoarece fiind insensibilă la acestea, drojdia de bere remediază rapid dezechilibrul florei intestinale.
drojdie_de_bere-1Drojdia uscată
O găsim ambalată sub formă de pliculeţe, fiind preferată drojdiei proaspete, care este mult mai greu de conservat şi are un termen de valabilitate mai scurt. Înainte de a administra drojdia uscată, asiguraţi-vă că nu este aditivată sintetic, caz în care nu este recomandată. Drojdia uscată este mai puţin activă din punct de vedere terapeutic, dar în lipsa celei proaspete, poate fi folosită şi ea cu succes.
Indicaţii: 
Drojdia de bere poate fi utilizată cu succes în următoarele afecţiuni: acnee, afecţiuni ale pielii, afecţiuni inflamatorii ale căilor respiratorii superioare, afecţiuni neurologice, afecţiuni reumatismale, afecţiuni vaginale, anemie, arsuri, astenie, autointoxicaţii, constipaţie, demineralizare, diabet zaharat, enterită muco-membranoasă, furunculoză, gastroenterită acută infantilă, gripă, intoxicaţii alimentare, iritabilitate, leucoree, nefrită, pneumonie, tulburări de creştere, varice. De asemena poate fi folosită pentru întreţinerea părului.
Mod de administare: 
Intern: Drojdia de bere poate fi consumată la fiecare masă, amestecată cu legume, cu fructe şi/sau cu miere în doze de o jumătate de linguriţă pentru copii şi o linguriţă pentru adulţi şi bătrâni; 
Extern: sub formă de spălături (o linguriţă de drojdie dizolvată într-un litru de apă) în gastroenterite acute infantile, enterite muco-membranoase, afecţiuni ale mucoasei vaginale.
Se mai poate administra în jumătate de litru de suc de morcovi (obţinut casnic cu ajutorul storcătorului electric) la care se pun 2 linguriţe de praf de drojdie uscată, se amestecă bine şi se păstrează la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, fracţionată în 3 reprize.
Drojdia de bere în tratamentul bolilor
Anemia şi tulburările de asimilare a mineralelor (în special a calciului şi a magneziului) – se face o cură de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu nu doar foarte bogat în minerale şi vitamine, dar care şi ajută la metabolizarea corectă a acestora. Mai mult, s-a demonstrat faptul că administrarea drojdiei de bere stimulează producerea de către organism a elementelor figurate ale sângelui, ceea ce deschide noi perspective în tratarea anemiei, dar şi a tulburărilor de coagulare, precum şi a altor boli ale sângelui.
Hepatitele virale A, B si C – doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme de 18 ani felul în care organismul uman se apără în faţa infecţiilor cu virusuri hepatitice. El a observat, în studiile pe care le-a realizat pe animale de laborator, că rezistenţa în faţa acestor patogeni creşte foarte mult atunci când se administrează drojdie de bere. Această imunitate sporită se datorează unor compuşi pe bază de seleniu, care stimulează activitatea unor celule ale sistemului imunitar.
Răceli şi boli infecţioase în general, deficienţe imunitare – se-drojdie1administrează timp de 2-3 săptămâni câte trei lingurite de drojdie proaspătă pe zi. Seleniul, precum şi anumite vitamine conţinute de acest produs natural, măresc foarte mult rezistenţa organismului la orice gen de infecţie.
Supragreutate, obezitate – studii americane arată că tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rând, ajută la scăderea în greutate. Această proprietate remarcabilă se datorează cromului prezent din belşug în drojdia de bere. Acest oligoelement este de asemenea foarte important şi în cazul diabetului şi, prin urmare, drojdia de bere poate fi utilizată cu succes şi în obezitatea conexă acestei boli.
Boli cardiovasculare cronice – consumul de drojdie de bere reglează nivelul colesterolului în sânge, aduce la valorile normale tensiunea şi favorizează activitatea miocardului. Studiile comparative care au fost realizate au arătat că persoanele cu boli cardiace care consumă sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai puţine probleme decât cardiacii din loturile martor.
Paralizie, boala Parkinson, boala C – se face în fiecare lună o cură de câte două săptămâni, în care se consumă zilnic 3-4 linguriţe de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternică acţiune reîntineritoare, cu efecte tonice asupra întregului sistem nervos. Acelaşi tratament este valabil şi în depresie, precum şi în tulburările psihice generate de stres.
Psoriazis, sclerodermie, afecţiuni dermatologice în general – se fac cure de o lună cu drojdie de bere (4 linguriţe pe zi), cu oDrojdia-de-beresăptămână de pauză. Complexul de vitamina B, precum şi anti-oxidanţii din drojdie sunt de un real ajutor pentru îmbunătăţirea metabolismului celular de la nivelul pielii.
Acneea – se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adaugă măşti obţinute din: 2 linguriţe de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de miere lichidă. Amestecul se omogenizează şi apoi se aplică pe ten, unde se lasă vreme de 30 de minute, după care se spală cu apă calduţă.
Precauţii la tratamentul cu drojdie 
Cu excepţia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicaţii la tratamentul cu drojdie. Uneori, administrarea internă a drojdiei de bere poate da o uşoară balonare, caz în care se va administra un carminativ uşor, cum ar fi praful de chimen sau de anason, din care se ia câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi.
Drojdia de bere şi cancerul
Studiile făcute în Occident, mai ales în Germania, au arătat fărăRIMG0045dubiu că, asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utilă în tratamentul tumorilor maligne. Mai mult, dacă armurariul este un excelent antidot pentru efectele adverse ale citostaticelor, drojdia de bere este un ajutor extraordinar pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie).
Iradierea are mai puţine efecte adverse atunci când este asociată cu consumul zilnic de drojdie de bere (minimum 6 linguriţe pe zi). Aceasta este concluzia unei echipe de medici din München, care a studiat vreme de 15 ani evoluţia bolnavilor de cancer cărora li s-a administrat acest produs. La pacienţii trataţi prin iradiere care au primit simultan drojdie de bere s-a observat o stare de sănătate mult mai bună faţă de pacienţii trataţi numai prin iradieri. Drojdia de bere stimulează apetitul, ajută somnul şi peristaltismul intestinal. De asemenea, protejează mucoasele – aspect important, mai ales în cancerul de gât şi de esofag.
646x404Efectele negative ale radioterapiei sunt îndepărtate şi în ceea ce priveşte manifestările externe: formarea de ragade cu infecţii, deformarea unghiilor şi inflamarea lor, hipercheratozele, atrofiile pielii. Profesorul Ries, de la Bayerische Krebsgesellschaft (Asociaţia Oncologică Bavareză), a stabilit, în urma studiilor realizate la departamentul de oncologie de la München, că „Afectarea datorată iradierii a scăzut în proporţie considerabilă, inflamaţiile au dispărut, la fel şi atrofiile pielii, care au fost înlocuite de un epiteliu normal. Până astăzi, nici una dintre metodele clasice de tratament nu a dat astfel de rezultate benefice ca administrarea drojdiei de bere”. Asociaţia Oncologică Bavareză recomandă bolnavilor cu cancer utilizarea drojdiei de bere pentru a lupta împotriva acestei boli.
Efectele directe ale tratamentului cu drojdie de bere în boala canceroasă sunt în curs de cercetare, existând indicii serioase că în cazul majorităţii formelor de cancer consumul de drojdie de bere determină stagnarea şi apoi remisia formaţiunilor tumorale maligne. Prof. dr. Gottschalk a observat la animalele de laborator tratate cu drojdie de bere faptul că, în mai puţin de trei luni de zile de la începutul tratamentului cu drojdie de bere, cancerul de prostată, cancerul de piele sau cel de la nivelul ficatului a fost oprit în evoluţie prin ingerarea zilnică a acestui produs natural miraculos.
Aşadar, descoperirea de la sfârşitul secolului XIX a inginerului Schulze completată în ultimele decenii cu experimente din ce în ce mai specifice asupra particularităţilor terapeutice ale acelei substanţe maronii descoperite iniţial în laboratoarele fabricii de bere, fac din drojdia de bere un medicament miraculos care ne poate fi în multe situaţii de un ajutor real.
articol scris de Mara David
http://stefaniacorduneanu.wordpress.com

vineri, 15 februarie 2013

Cine esti TU?


who are you blog spread 02 253x300 Cine esti TU?Am citit zilele trecute un fragment care ii apartine lui Anthony de Mello, si de atunci ma tot gandesc la el.
“O femeie aflata in coma era pe punctul de a muri. Dintr-o data, ea se simti ridicata la cer si s-a trezit in fata Scaunului Judecatii de Apoi.
-Cine esti? a intrebat-o o Voce.
-Sunt sotia primarului, a raspuns ea.
-Nu te-am intrebat a cui sotie esti, ci cine esti tu.
-Sunt mama a patru copii.
-Nu te-am intrebat a cui mama esti, ci cine esti tu.
-Sunt invatatoare.
-Nu te-am intrebat ce profesie ai, ci cine esti tu.
Si dialogul a continuat in acelasi fel. Orice ar fi raspuns femeia, cuvintele ei nu pareau sa raspunda la intrebarea: „Cine esti tu?”
-Sunt crestina.
-Nu te-am intrebat care este religia ta, ci cine esti tu.
-Sunt cea care a fost la biserica in fiecare zi si le-a dat de pomana celor sarmani.
-Nu te-am intrebat ce ai facut, ci cine esti tu.
In mod evident, ea nu a trecut de examen, caci a fost trimisa inapoi pe pamant. Cand s-a trezit din coma, femeia s-a decis sa afle cine este. Si astfel intreaga ei viata s-a schimbat.
Datoria voastra este sa fiti. Nu sa fiti cineva, nici sa nu fiti nimic – caci asa se nasc lacomiile si ambitiile; nu sa fiti cutare si cutare – caci asa deveniti conditionati; ci pur si simplu sa fiti.”
As vrea sa stiu sa raspund… insa toate raspunsurile pe care le-am gasit pana acum par la fel de departe de adevar ca si cele ale femeii din cartea lui Anthony de Mello.
Si tu, cel/cea care citesti aceste randuri… cine esti TU?

SUrsa: http://www.damaideparte.ro/index.php/cine-esti-tu/104/

7 masti naturale cu efect imediat pentru ten, par, unghii si corp


Fiecare femeie este unica si astfel si-a format un ritual de frumusetepersonalizat: foloseste produse cosmetice in functie de caracteristicile individuale, doar marcile preferate etc. Insa uneori parul, tenul, unghiile si pielea ta au nevoie de un tratament special bazat doar pe produse naturale si proaspete. Mastile si preparatele cosmetice facute in casa, doar cu ce ai prin frigider si dulap sunt printre cele mai indicate, de asemenea recomandate si de catre majoritatea cosmeticienilor.
Karena iti sugereaza sa renunti macar o data pe luna la produsele cosmetice pe care obisnuiesti sa le folosesti, in favoarea unui tratament  naturist complet. Iata cum se prepara 7 masti naturale cu efect imediat pentru ten, par, unghii si corp, din ingrediente naturale si eficiente.

Ingrijirea parului

1. Masca de par cu ulei de masline

Necesar:
un bol de ceramica
o sticluta ulei de ricin
20 picaturi de vitamina A uleioasa
1-2 galbenusuri de ou ( in functie de lungimea parului)
50- 100 ml ulei de masline ( in functie de grosimea si lungimea firului de par)
o lingura de coniac sau vodka (optional)
Cum se prepara
Se pune uleiul de masline cu cel de ricin putin la incalzit, pentru o patrundere mai buna la radacina firului de par. Apoi se adauga galbenusurile batute bine, in prealabil. Se pune si cantitatea de vitamina A uleioasa si daca vrei, o lingurita de coniac, vodka sau otet ( pentru un plus de stralucire).
Cum se aplica
 Se umezeste parul cu apa calduta. Atentie sa nu uzi parul foarte tare, pentru ca altfel masca va incepe sa cruga pe tine. Apoi se aplica masca de la radacina catre varfuri. Se aplica pe cap o punga din plastic subtire sau o casca de dus. Se inmoaie un proposop in apa fierbinte, se stoarce  bine si se infasoara peste punga de plastic. Se sta minim 30 de min, maxim o noapte intreaga.  La final spalarea se face in mod obisnuit cu 2 aplicari de sampon si una de balsam de par uzual. Daca te deranjeaza mirosul de ou, in combinatie cu uleiul de masline, clateste parul dupa spalare cu apa rece si 2 linguri de otet de mere( nu miroase ca cel obisnuit).
masca de  par naturala 

Ingrijirea tenului

2. Masca hidratanta pentru ten uscat

Necesar
1 ou crud
1 lingurita de ulei de migdale
Cum se prepara
Se bate bine oul si se amesteca cu 1 lingurita de ulei de migdale, pana se formeaza o pasta omogena.
Cum se aplica
Se aplica pe toata suprafata tenului, exceptand zona ochilor, cu o pensula moale. Pentru o hidratare optima, lasa masca sa actioneze pret de 15 minute dupa care indeparteaza cu apa usor calduta. Vei  avea un ten hidratat, chiar dupa prima aplicare.
 

3. Masca astringenta pentru ten gras

Necesar
3-4 pastile de aspirina netamponata
50 ml apa minerala sau plata
o lingurita de iaurt
o lingurita de miere
Cum se prepara
Pune pastilele in putina apa  minerala la dizolvat. Poti folosi de asemenea, ceai verde sau apa fiarta si racita, sau le poti dizolva in orice alt lichid cu conditia sa nu fieiritant (sucul de citrice, de exemplu, este foarte iritant). Dupa ce s-au dizolvat bine, se adauga iaurtul si mierea si se amesteca, pana se obtine o pasta omogena.
Cum se aplica
Se aplica pe fata cu o pensula moale si se lasa sa actioneze 10 minute. Se clateste cu apa calda sau se indeparteaza cu un prosop umezit in prealabil in apa calduta. Nu insista cu frecarea, deoarece aspirina este un exfoliant natural si te poti inrosi foarte tare.
 

4. Masca  cu efect de stralucire pentru ten normal

Necesar
1 mar mare rosu ( de preferabil de tara)
1 caisa coapta
1 lingurita de miere
Cum se prepara
 Se rade marul si se face un piure, la care se poate adauga si o caisa bine coapta ( daca nu ai caisa, foloseste doar marul). La acest piure se adauga o lingurita de miere.
Cum se aplica
Apoi se aplica pe fata. Asteapta 20 de minute si clateste cu apa calduta.  De asemenea pentru un efect de stralucire imediat se procedeaza astfel: se taie marul felii si fiecare felie se da prin miere.  Apoi se ia in mana cate o felie de mar data prin miere si se maseaza circular pe toata suprafata fetei.  Masajul ar trebui sa dureze cel putin 10 minute.

Ingrijirea corpului

5. Exfoliant pe baza de produse naturale

Necesar
Exista trei ingrediente naturale ideale pentru exfolierea pielii: zaharul brun, malaiul si zatul de cafea. Tu alege-l pe cel care ti se potriveste.
Cum se aplica
Se amesteca in palma o cantitate mica de zahar brun/malai/zat de cafea, amestecat  cu ulei de masline. Dupa ce s-a format o pasta, se maseaza pe tot curpul. Apoi se clateste bine cu apa calda. Se aplica o spalare cu gel de dus puternic hidratant apoi trage un pui de somn de maxim o jumatate de ora si te vei simti ca noua.
  

6.  Hidratare intensiva cu uleiuri volatile

Necesar:
3 linguri zahar brun
3 linguri pudra de migdale
40 picaturi ulei de seminte de struguri (il gasesti fie in supermarket, fie la plafar), 20 picaturi de ulei de migdale dulci (de la plafar)
15 picaturi ulei de trandafir
Cum se prepara
Amesteca pudra de migdale cu zaharul, apoi pune amestecul intr-un borcan. Adauga toate uleiurile si amesteca.
Cum se aplica
Maseaza pielea uda, cu miscari circulare, folosind amestecul preparat. Apoi clateste bine cu apa calda. Aplica gel de dus hidratant, clateste bine si, dupa ce iesi din baie, incearca sa dormi putin. Te vei simti ca noua.

Ingrijirea unghiilor

7. Tratament pe baza de ulei de masline

Necesar
100 ml de ulei de masline
Cum se prepara
Se pune uleiul de masline pe foc, cand este suficient de cald incat sa mai poti baga degetul in el, se ia de pe foc.
Cum se aplica
Se introduce cate un deget in uleiul cald si se maseaza unghia la radacina timp de 1 minut. Se procedeaza astfel  pentru fiecare unghie in parte ( de la maini si de la picioare). Pentru efect cat mai rapid se repeta tratamentul de 3 ori pe zi. Unghiile tale vor capata stralucire si un aspect sanatos in cel mult o saptamana.
 

Sursa: karena.ro

Tu iti prepari acasa masti cu ingrediente naturale?

Avocado, fructul-medicament


E gustos, hranitor si te ajuta sa combati o multime de afectiuni. De aceea, ar fi bine sa-l incluzi in meniul tau saptamanal.
Originar din Mexic, fructul de avocado este supranumit „unt vegetal“ gratie compozitiei sale bogate in grasimi benefice (75% nesaturate), antioxidanti, proteine si fibre. Consumat cu regularitate, previne bolile cardiovasculare, atacul cerebral si hipertensiunea si s-a demonstrat ca are un rol pozitiv in reducerea colesterolului.
Ideal pentru copii. Avocado n-ar trebui sa lipseasca din meniul celor mici, in combinatie cu alte fructe si legume. El contine vitaminele A, B1, B2, B3, B6, E, K, fosfor, zinc, fier, cupru, magneziu si de 35 % mai mult potasiu decat bananele. Tocmai de aceea el regenereaza si stimuleaza cresterea.
Protejeaza impotriva cancerului. Un alt atu al fructului de avocado este continutul de acid oleic, care se gaseste si in uleiul de masline. Fiind una dintre cele mai sanatoase grasimi, acesta previne formarea celulelor canceroase si reprezinta un nutrient celular de exceptie.
Fructul fertilitatii. Chiar denumirea de avocado provine din limba aztecilor si semnifica „testicul“, cu referire nu doar la forma fructului, ci si la proprietatile sale sexual-energizante. Si femeile aztece consumau mult avocado, despre care se spune ca incurajeaza formarea sarcinii, fiind un adevarat imbold al fertilitatii pentru ambele sexe.
Activ impotriva diabetului. Avocado contine numerosi aminoacizi esentiali pentru organism, cicatrizeaza si ajuta la refacerea tesutului conjuctiv si, in plus, este folosit deja in studii pentru prevenirea si atebuarea diabetului.

Sursa: http://www.ecuisine.ro

joi, 14 februarie 2013

Vaccinarea: Eroarea Medicala a Secolului




Producătorii de vaccinuri, ajutaţi de corpul medical, care a acceptat aproape fără nici un fel de rezervă sau comentarii principiul vaccinării, au atins adevărate culmi în ce priveşte dezinformarea şi minciuna. Un fapt de neimaginat în istoria umanităţii: să faci oamenii să creadă în eficacitatea şi lipsa de efecte secundare negative a acestui principiu inventat de Jenner şi însuşit de Pasteur, deşi nu are nici un fundament ştiinţific serios. Imunologia modernă demonstrează, din contra, că actul vaccinal constituie o lezare gravă a integrităţii sistemului imunitar a persoanelor vaccinate, făcând din acestea veritabile rezervoare de viruşi. Viruşi şi retroviruşi deveniţi pasivi de-a lungul evoluţiei, se găsesc în stare latentă în toate organismele animale şi umane, pierzându-şi o parte din capitalul lor genetic sau enzimatic.
Introducerea în organism (prin vaccinare) a viruşilor vii sau atenuaţi, îi pot permite acestuia să reconstituie acest capital şi să dobândească o virulenţă nouă, sau să creeze din bucăţi un virus sau un retrovirus hibrid. Aceasta se numeşte recombinare genetică. (HIV-ul este foarte posibil fructul unei astfel de recombinări). Deşi accidentele provocate de vaccinuri sunt nenumărate, ele sunt trecute sub tăcere. Se ştie astăzi, la 100 de ani după moartea sa, că Pasteur a trişat, a plagiat, a trucat statistici, după cum au mărturisit chiar colaboratorii săi. Această carte stabileşte adevărul despre acest personaj şi demonstrează, prin studiul principalelor vaccinări, inutilitatea şi chiar pericolul lor.
În sfârşit, cititorul va afla despre cârdăşia farmaco-medico-politică care dezinformează publicul şi predică vaccinarea doar pentru a profita financiar. De asemenea, va afla de ce vaccinarea a devenit un fel de act de credinţă într-o religie ale cărei dogme sunt false şi ale cărei mari preoţi sunt producătorii de vaccinuri şi corpul medical.
Despre autor: Cine este Louis de BROUWER?
- Doctor in medicina, specialist in biologie moleculara si in homeopatie.
- Delegat al ISDE pentru UNESCO.
- Titular certificatului international in ecologie umana.
- Vice presedintele Ligii Internationale de Medici Anti Vivisectie LIMAV, liga fondata in Elveti care regrupeaza peste 1600 de medici din peste 66 de tari din lume.
- Fondatorul ascociatiei ADEPAM (Asociatia de lupta impotriva poluarii alimentare si farmaceutice) care regrupeaza mai multe de 3700 de adepti in Franta.
- Membru al Comitetului Director al Societatii Internationale de medici pentru Ecologie – Elvetia – care regrupeaza peste 50 000 de medici la nivel international in peste 90 de natiuni.
- Conferentiar international, participa la conferinte in toata Europa.
- Nominalizat la 6 noiembrie 1991 ca “International Special Consultant for Health and Ecology AIEWP-ONU-UNESCO – responsabil de cercetari”. In aceasta functie a dirijat multiple misiuni in strainatate privind probleme de sanatate si ecologie.
- Autorul mai multor lucrari stiintifice, printre care si “Mafia Farmaceutica si agroalimentara”.
Teze realizate:
1. Facultatea de medicina – Universitatea René Descartes – Paris V – juin 1991,”Stress et cancers “
2. Facultatea de medicina – Universitatea René Descartes – Paris V – juin 1990, “Médecins et société – Rapports médecins industrie chimique et pharmaceutique – conséquences sanitaires “
3. Academia de stiinte din USA – Washington – 1980, “Cancer, fatalité génétique”
Dr. Louis de Brouwer – Vaccinarea; Eroarea medicala a secolului
Editura: Vidia
Numar pagini: 288
ISBN: 978-606-92825-1-9
Cartea poate fi procurata online de la Raw Vegan Mall. Acest subiect este foarte vast, insa pentru mai multe informatii vizitati si site-urile de mai jos.
Sursa : http://ligiapop.com/2012/07/18/cartea-lunii-vaccinarea-eroarea-medicala-a-secolului/comment-page-1/#comment-19427
http://dei-matei.blogspot.ro

Patrunjelul, telina si mararul – sanatate!



Patrunjelul, telina si mararul – sanatate!

Cand rupi o frunza de patrunjel ca s-o pui in oala cu supa, un fir de leustean ca sa boteze ciorba cu aroma sau o ramurea de marar ca sa parfumeze o salata de castraveti, nu te gandesti niciodata ca verdeturile pe care le-ai cumparat la piata ascund in ele comori cu mult mai nepretuite decat aromarea bucatelor. Ei bine, modestele frunze pe care le tocam fara mila cu ghilotina cutitului sunt zacaminte absolut fabuloase de principii vitale.
Reconsiderate cu demnitatea care li se cuvine, scoase din rolul de Cenusarese ale bucatariei, ele va pot darui remedii de sanatate nepretuite.
Folositi-le! Costa putin si pot mai mult decat tonele de medicamente pe care le inghitim!

PATRUNJELUL VERDE
Il stim atat de bine ca aliment, incat ideea ca ar putea fi si medicament ni se pare mai mult o figura de stil. Ba fiert in supe, ba tocat in salate, s-a banalizat prea tare, ca sa-l mai poti privi cu respect. Si totusi, va trebui sa reconsideram patrunjelul, acordandu-i importanta pe care o merita. Putine medicamente din lume se pot compara ca eficienta cu aceasta leguma, care, corect preparata si administrata, are o actiune terapeutica extrem de intensa. Atat de intensa, incat laboratoarele unor universitati si firme farmaceutice prestigioase din lume l-au luat in studiu pentru a-i afla tainele. Iar ceea ce s-a descoperit despre el merita toata atentia. De aceea, il vom scoate din supa si-l vom pune acolo unde-i e locul: intre miracolele naturii, care cresc pana si in gradina cu zarzavat.

Ce folosim de la patrunjel? Totul! Radacina este un excelent remineralizant, stimulent al rinichilor, drenor al ficatului si antiviral. Frunzele si tulpinile neutralizeaza si ajuta la eliminarea toxinelor din organism, improspateaza respiratia, dizolva si ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi si la ficat. Fructele (semintele) de patrunjel sunt un puternic tonic digestiv, stimuleaza puternic glandele sexuale si au efecte afrodiziace uimitor de puternice, combat alcoolismul. Iata, in continuare, cateva preparate din patrunjel.

Sucul de frunze
Pentru a obtine sucul de patrunjel verde se mixeaza o mana de frunze proaspete, la care s-au adaugat patru linguri de apa, dupa care se lasa jumatate de ora la macerat, apoi se filtreaza. Licoarea obtinuta este bine sa se consume imediat sau sa fie pastrata la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proaspat obtinut din frunze de patrunjel este un puternic medicament, care de obicei nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc de radacina de morcov. De regula, se iau de 4 ori pe zi, cate 4-6 linguri de suc de frunze de patrunjel, diluate in cate un sfert de pahar de suc de morcov.
Sucul de radacina
In functie de mijloacele avute la dispozitie, se poate prepara in doua moduri:
Varianta I – cu storcatorul centrifugal: este cea mai simpla metoda si presupune sa avem un storcator de fructe centrifugal (cum se gasesc in comert). Radacinile de patrunjel se spala bine, eventual frecandu-le cu o perie aspra, dar fara a le razui cu cutitul, intrucat astfel s-ar pierde anumite vitamine si enzime pretioase continute de coaja subtire de la suprafata. Dupa spalare, se taie bucati, apoi se pun in centrifuga (nu se tin inainte in apa sau la frigider). Sucul care rezulta se consuma imediat sau se pune intr-o sticla cu dop si se lasa la racoare. Se bea in maximum 30 de minute de la preparare, diluat in proportia de 1:3 in suc de morcov.
Varianta II – prin tocare urmata de filtrare manuala: Radacinile de patrunjel se spala si se taie marunt, dupa care se trec prin masina manuala de tocat carne. Pasta astfel obtinuta se filtreaza printr-un tifon pus in doua, asa incat sucul obtinut in final sa fie cat mai limpede. Sucul se pune deoparte, iar reziduul rezultat se foloseste in scopuri culinare sau se arunca. Administrarea se face, de asemenea, la scurta vreme (maximum 30 de minute) dupa obtinerea sucului.

Boli care se vindeca prin tratamentul intern cu patrunjel

  Hepatita virala - studii recente au aratat ca patrunjelul are un neobisnuit efect de combatere a virusurilor care ataca ficatul. Se recomanda asadar bolnavilor de hepatita A, B si C sa faca vreme de 4 saptamani o cura cu suc proaspat de frunze de patrunjel, cate cincisprezece linguri pe zi, luate de preferinta pe stomacul gol, inainte de masa.
  Alcoolism - intr-un litru de apa se pun patru radacini de patrunjel, coaja de la o lamaie si coaja de la un grepfruit. Se fierbe tot acest amestec pana scade la jumatate, se ia de pe foc si se adauga doua linguri de seminte de patrunjel. Se lasa acoperit sa se raceasca si apoi se filtreaza. Se pastreaza la frigider si se ia de patru ori pe zi cate o lingura din acest preparat, pana la epuizarea intregii cantitati. Acest remediu reduce nevoia de alcool, inlatura unele sechele hepatice si nervoase ale alcoolismului, dand chiar o intoleranta la acest drog. Ca paleativ contra intoxicatiei alcoolice acute (betiei) si a urmarilor ei, se consuma mari cantitati de patrunjel frunze, care se mesteca bine, inainte de inghitire.
  Celulita, acumulare de apa in tesuturi – se face o cura de suc de radacina de patrunjel, minimum trei saptamani, timp in care se bea un pahar pe zi. Suplimentar, se face un masaj energic pe zonele afectate cu suc de patrunjel proaspat.
  Litiaza renala si biliara – se bea de trei ori pe zi, inainte de masa cu 1-2 ore, cate un sfert de pahar de suc de patrunjel (radacina si frunze), diluat cu trei sferturi de pahar de suc de morcovi.
  Anorexie – cateva frunze de patrunjel mestecate inainte de masa trezesc pofta de mancare si activeaza digestia, fiind un excelent remediu contra anorexiei. De asemenea, acest zarzavat combate greata, fiind de un real ajutor celor cu boli grave, care nu pot manca din cauza starilor de greata persistente.
  Halena – patrunjelul verde mestecat indelung da un miros placut respiratiei, actioneaza ca un dezinfectant excelent asupra cailor respiratorii medii si superioare. Se recomanda ca tratament celor care sufera de halena, precum si celor cu boli respiratorii cronice.
  Infectii recidivante, imunitate slabita - in medicina araba, patrunjelul verde taiat fin, amestecat cu suc de lamaie, ulei de masline si putin usturoi (eventual cateva felii de rosii), este folosit ca salata ce se administreaza celor care au boli infectioase recidivante. Studii recente facute la universitatea din Ankara (Turcia) au pus in evidenta ca acest remediu culinar facut din patrunjel activeaza puternic sistemul imunitar si, in plus, combate direct foarte multe specii de bacterii si ciuperci parazite.
  Boala canceroasa - salatele cu mult patrunjel si sucul de frunze si radacina de patrunjel sunt un excelent adjuvant in tratamentul cancerului. Acest zarzavat proaspat mentine pofta de mancare, activeaza sistemul imunitar, sustinand organismul sa lupte cu boala, ajuta la restabilirea echilibrului hormonal. In plus, patrunjelul verde combate multe dintre reactiile adverse ale citostaticelor si ale radioterapiei.
  Sterilitate masculina, impotenta – se face un tratament de 40 de zile, timp in care se administreaza, de patru ori pe zi, cate o jumatate de lingurita de pulbere de seminte de patrunjel, inainte de masa. Pentru efecte rapide, se ia o doza unica din urmatorul preparat: doua lingurite de pulbere de patrunjel si un varf de cutit de piper negru se amesteca bine pana cand se omogenizeaza. Remediul se ia pe stomacul gol. Acelasi tratament este extrem de eficient contra frigiditatii.
      Precautii:
  Sucul de patrunjel (radacina sau frunze) are o actiune terapeutica atat de intensa, incat nu se foloseste niciodata nediluat, ci doar amestecat cu suc de morcov, cu care se combina foarte bine.
  In doze mai mari de 200 ml la adulti si de 60 de ml la copii, sucul de patrunjel poate da reactii adverse, cum ar fi hiperexcitabilitate nervoasa, anumite deranjamente digestive.
  O doza mai mare de 8 grame de seminte produce vertij, spasme, deranjamente digestive puternice.

FRUNZELE DE TELINA

In medicina chineza se spune ca nu exista aliment mai eficient pentru intinerirea corpului si a mintii ca frunzele de telina. Ele dau vioiciune, calmeaza „focul interior” care mistuie resursele vitale, dau vigoare trupului si, nu in ultimul rand, retrezesc virilitatea si erotismul. Aceeasi parere o aveau si medicii greci si romani, care puneau frunze proaspete de telina in vin, pentru marirea puterii fizice si a capacitatii de procreare.
Vindecatorii populari romani foloseau telina verde ca pe un mic panaceu, util copiilor (pentru a-i face sa creasca repede si a-i feri de boli), adultilor (contra bolilor de rarunchi si a oboselii), batranilor (contra reumatismului, senilitatii si a altor neajunsuri). Deopotriva aliment si medicament, frunzele de telina au o serie de proprietati terapeutice remarcabile, recunoscute si de medicina moderna, dupa cum vom afla in continuare:
Telina si bolile de piele
     Frunzele de telina sunt un excelent diuretic si depurativ, precum si un fin reglator hormonal, intrunind multe din calitatile necesare tratarii unor boli de piele cu o cauzalitate complexa, cum ar fi: psoriazisul, sclerodermia, vitiligo, anumite forme de acnee, dermatozele alergice. Se tin cure de 2-3 saptamani, timp in care se consuma la fiecare masa salate asezonate cu telina verde din belsug.
Telina si bolile cauzate de intoxicatii
     Zece-cincisprezece linguri de suc de telina consumate zilnic, in cure de doua saptamani, sunt un excelent depurativ de primavara, care accelereaza puternic procesul de eliminare a substantelor toxice din corp. Acest tratament este indicat in mod special persoanelor care lucreaza intr-un mediu poluat, celor care au consumat sau consuma carne, alimente cu aditivi alimentari, tutun sau medicamente de sinteza cu efecte adverse puternice.
Telina si echilibrul hormonal la femei
     Studii facute in China, Japonia, Rusia au pus in evidenta faptul ca o dieta in care se consuma multe legume si zarzavaturi proaspete, in special telina, in cantitati mari prelungeste tineretea biologica a femeii, combate foarte eficient dismenoreea si infertilitatea. Sucul de telina este un puternic remediu contra menopauzei premature, precum si contra tulburarilor care apar la debutul climaxului.
Telina si potenta
     Nu exista in medicina populara romaneasca un remediu sexual mai raspandit ca sucul proaspat de telina. Putini stiu insa ca cel mai eficient nu este sucul obtinut din radacina, ci din frunze. Din acesta se consuma cate o jumatate de pahar pe zi, in cure de 3-4 saptamani.
Telina si reumatismul
     Salatele cu multa telina taiata marunt sunt un excelent preventiv si adjuvant in tratamentul reumatismului si al gutei. Ele au efect antiinflamator, depurativ si chiar usor calmant pentru durere. Extern, se face urmatorul tratament contra reumatismului: frunzele de telina oparite cu apa clocotita se lasa sa se raceasca un pic si se pun pe articulatiile dureroase, se invelesc cu un celofan si pe deasupra cu o tesatura de lana. Se tine aceasta cataplasma vreme de doua ore. Este un tratament valabil si in vitiligo si in cancerul de piele.

Cum se prepara sucul de verdeturi? Se mixeaza o mana de frunze proaspete (de telina, de patrunjel sau de marar) la care s-au adaugat patru linguri de apa, dupa care se lasa jumatate de ora sa macereze si se filtreaza. Licoarea obtinuta este bine sa se consume imediat sau sa fie pastrata la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proaspat, obtinut din zarzavaturi, este un puternic medicament, care de obicei nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc de radacina de morcov. De regula, se iau de 4 ori pe zi cate 4-6 linguri diluate in cate un sfert de pahar de suc de morcov.


Cum trebuie folosite verdeturile la gatit

Este bine sa tineti cont de cateva sfaturi simple, referitoare la prepararea mancarii:
  Nu fierbeti niciodata verdeturile, ci adaugati-le la cateva minute dupa ce mancarea a fost scoasa de pe foc. In felul acesta se va pierde mai putin din aroma si puterea lor tamaduitoare.
  Pentru a nu pierde nimic din proprietatile terapeutice ale verdeturilor prin preparare termica, taiati zarzavaturile foarte fin si adaugati-le in mancare, doar inainte de a o consuma.
  Nu pastrati mult timp zarzavaturile in apa, dupa ce le-ati cumparat, deoarece isi pierd rapid continutul de vitamine.
  Pentru a pastra mai mult timp zarzavaturile, puneti-le in frigider (nu in congelator), intr-o punga de plastic bine inchisa. Astfel verdeturile pot fi pastrate 2-3 zile fara sa-si piarda foarte mult din proprietati.
  Mancarurile cu zarzavaturi crude trebuie mestecate indelung (de minim 30 de ori), altfel ele vor trece prin organism complet nedigerate si, in consecinta, fara sa aiba actiune terapeutica.
 MARARUL
Este probabil zarzavatul cu cea mai lunga „cariera” din lume, folosirea sa ca adaos in mancaruri, dar si ca medicament fiind mentionata intr-un papirus egiptean vechi de peste 4000 de ani. Mararul a fost intens folosit si in medicina tibetana (Unani) si in cea indiana (Ayurveda), unde era administrat ca tonic digestiv, antiinfectios si antiinflamator. In Antichitate, romanii pretuiau in mod special mararul, care era un remediu de prim ajutor contra tulburarilor digestive si a durerilor de cap ce apareau dupa petrecerile prea imbelsugate. In medicina populara romaneasca sucul proaspat sau decoctul obtinut din tulpinile de marar se dadea contra bolilor de inima si contra tusei, dar si pentru diverse „boli femeiesti” ori pentru „boli de pantece”.
Secretul frunzelor sale fine, de un verde ambrat, este constituit de uleiul aromat pe care il contin, o substanta cu proprietati terapeutice exceptionale. Uleiul aromatic din marar actioneaza in special asupra sistemului digestiv si a acelui nervos, dar are si alte actiuni, asa cum vom vedea in cele ce urmeaza:
Mararul si bolile digestive
     Mararul verde are darul de a ne feri de o multime de probleme, cum ar fi: indigestia, hipoaciditatea sau balonarea. Mararul este de un real folos si in colite, intrucat substantele aromate pe care le contine impiedica bacteriile sa se dezvolte in intestin. Persoanele care se confrunta cu aceste probleme ar trebui sa consume mancaruri condimentate cu mult marar sau sa manance salate de marar, cu ulei de masline si suc de lamaie, iar vara, sa adauge in compozitie si rosii.
Mararul si sistemul nervos
     In medicina traditionala a multor popoare europene, mararul este renumit pentru efectele sale echilibrante asupra sistemului nervos. Mestecarea catorva tulpini de marar verzi combate eficient durerile de cap (inclusiv cele insotite de ameteala si varsaturi), reda acuitatea si claritatea simturilor celor surmenati, combate astenia nervoasa.
Mararul si aparatul urinar
     Consumarea a patru linguri de suc proaspat de marar (obtinut prin centrifugare), de 3-4 ori pe zi, in cure de doua saptamani, este un puternic stimulent al activitatii rinichilor, ajuta la prevenirea si combaterea calculozelor, fiind si un bun adjuvant in combaterea cistitelor si a infectiilor renale. Acest remediu este cu atat mai indicat cu cat nu are reactii adverse si poate fi administrat pe perioade lungi.
Mararul si starile post-graviditate
     Frunzele de marar proaspete, mestecate zilnic de femeile care au nascut de curand, sunt un excelent tonic fizic si nervos, ajutand la recapatarea apetitului, stimuland secretia lactica, imbunatatind calitatea laptelui, favorizand recapatarea tonusului psihic.
Mararul si feminitatea
     Frunzele de marar contin mici cantitati de estrogen, hormonul feminin care catifeleaza pielea, face ca pilozitatile sa creasca mult mai lent, ajuta la cresterea naturala a sanilor, incetineste foarte mult procesele de imbatranire. Salatele asezonate cu mult marar sunt asadar recomandate in aceasta perioada, cand planta are maximum de forta terapeutica, fiind un adevarat elixir de frumusete.

Sursa: http://lavi-enrose.com