vineri, 15 februarie 2013

7 masti naturale cu efect imediat pentru ten, par, unghii si corp


Fiecare femeie este unica si astfel si-a format un ritual de frumusetepersonalizat: foloseste produse cosmetice in functie de caracteristicile individuale, doar marcile preferate etc. Insa uneori parul, tenul, unghiile si pielea ta au nevoie de un tratament special bazat doar pe produse naturale si proaspete. Mastile si preparatele cosmetice facute in casa, doar cu ce ai prin frigider si dulap sunt printre cele mai indicate, de asemenea recomandate si de catre majoritatea cosmeticienilor.
Karena iti sugereaza sa renunti macar o data pe luna la produsele cosmetice pe care obisnuiesti sa le folosesti, in favoarea unui tratament  naturist complet. Iata cum se prepara 7 masti naturale cu efect imediat pentru ten, par, unghii si corp, din ingrediente naturale si eficiente.

Ingrijirea parului

1. Masca de par cu ulei de masline

Necesar:
un bol de ceramica
o sticluta ulei de ricin
20 picaturi de vitamina A uleioasa
1-2 galbenusuri de ou ( in functie de lungimea parului)
50- 100 ml ulei de masline ( in functie de grosimea si lungimea firului de par)
o lingura de coniac sau vodka (optional)
Cum se prepara
Se pune uleiul de masline cu cel de ricin putin la incalzit, pentru o patrundere mai buna la radacina firului de par. Apoi se adauga galbenusurile batute bine, in prealabil. Se pune si cantitatea de vitamina A uleioasa si daca vrei, o lingurita de coniac, vodka sau otet ( pentru un plus de stralucire).
Cum se aplica
 Se umezeste parul cu apa calduta. Atentie sa nu uzi parul foarte tare, pentru ca altfel masca va incepe sa cruga pe tine. Apoi se aplica masca de la radacina catre varfuri. Se aplica pe cap o punga din plastic subtire sau o casca de dus. Se inmoaie un proposop in apa fierbinte, se stoarce  bine si se infasoara peste punga de plastic. Se sta minim 30 de min, maxim o noapte intreaga.  La final spalarea se face in mod obisnuit cu 2 aplicari de sampon si una de balsam de par uzual. Daca te deranjeaza mirosul de ou, in combinatie cu uleiul de masline, clateste parul dupa spalare cu apa rece si 2 linguri de otet de mere( nu miroase ca cel obisnuit).
masca de  par naturala 

Ingrijirea tenului

2. Masca hidratanta pentru ten uscat

Necesar
1 ou crud
1 lingurita de ulei de migdale
Cum se prepara
Se bate bine oul si se amesteca cu 1 lingurita de ulei de migdale, pana se formeaza o pasta omogena.
Cum se aplica
Se aplica pe toata suprafata tenului, exceptand zona ochilor, cu o pensula moale. Pentru o hidratare optima, lasa masca sa actioneze pret de 15 minute dupa care indeparteaza cu apa usor calduta. Vei  avea un ten hidratat, chiar dupa prima aplicare.
 

3. Masca astringenta pentru ten gras

Necesar
3-4 pastile de aspirina netamponata
50 ml apa minerala sau plata
o lingurita de iaurt
o lingurita de miere
Cum se prepara
Pune pastilele in putina apa  minerala la dizolvat. Poti folosi de asemenea, ceai verde sau apa fiarta si racita, sau le poti dizolva in orice alt lichid cu conditia sa nu fieiritant (sucul de citrice, de exemplu, este foarte iritant). Dupa ce s-au dizolvat bine, se adauga iaurtul si mierea si se amesteca, pana se obtine o pasta omogena.
Cum se aplica
Se aplica pe fata cu o pensula moale si se lasa sa actioneze 10 minute. Se clateste cu apa calda sau se indeparteaza cu un prosop umezit in prealabil in apa calduta. Nu insista cu frecarea, deoarece aspirina este un exfoliant natural si te poti inrosi foarte tare.
 

4. Masca  cu efect de stralucire pentru ten normal

Necesar
1 mar mare rosu ( de preferabil de tara)
1 caisa coapta
1 lingurita de miere
Cum se prepara
 Se rade marul si se face un piure, la care se poate adauga si o caisa bine coapta ( daca nu ai caisa, foloseste doar marul). La acest piure se adauga o lingurita de miere.
Cum se aplica
Apoi se aplica pe fata. Asteapta 20 de minute si clateste cu apa calduta.  De asemenea pentru un efect de stralucire imediat se procedeaza astfel: se taie marul felii si fiecare felie se da prin miere.  Apoi se ia in mana cate o felie de mar data prin miere si se maseaza circular pe toata suprafata fetei.  Masajul ar trebui sa dureze cel putin 10 minute.

Ingrijirea corpului

5. Exfoliant pe baza de produse naturale

Necesar
Exista trei ingrediente naturale ideale pentru exfolierea pielii: zaharul brun, malaiul si zatul de cafea. Tu alege-l pe cel care ti se potriveste.
Cum se aplica
Se amesteca in palma o cantitate mica de zahar brun/malai/zat de cafea, amestecat  cu ulei de masline. Dupa ce s-a format o pasta, se maseaza pe tot curpul. Apoi se clateste bine cu apa calda. Se aplica o spalare cu gel de dus puternic hidratant apoi trage un pui de somn de maxim o jumatate de ora si te vei simti ca noua.
  

6.  Hidratare intensiva cu uleiuri volatile

Necesar:
3 linguri zahar brun
3 linguri pudra de migdale
40 picaturi ulei de seminte de struguri (il gasesti fie in supermarket, fie la plafar), 20 picaturi de ulei de migdale dulci (de la plafar)
15 picaturi ulei de trandafir
Cum se prepara
Amesteca pudra de migdale cu zaharul, apoi pune amestecul intr-un borcan. Adauga toate uleiurile si amesteca.
Cum se aplica
Maseaza pielea uda, cu miscari circulare, folosind amestecul preparat. Apoi clateste bine cu apa calda. Aplica gel de dus hidratant, clateste bine si, dupa ce iesi din baie, incearca sa dormi putin. Te vei simti ca noua.

Ingrijirea unghiilor

7. Tratament pe baza de ulei de masline

Necesar
100 ml de ulei de masline
Cum se prepara
Se pune uleiul de masline pe foc, cand este suficient de cald incat sa mai poti baga degetul in el, se ia de pe foc.
Cum se aplica
Se introduce cate un deget in uleiul cald si se maseaza unghia la radacina timp de 1 minut. Se procedeaza astfel  pentru fiecare unghie in parte ( de la maini si de la picioare). Pentru efect cat mai rapid se repeta tratamentul de 3 ori pe zi. Unghiile tale vor capata stralucire si un aspect sanatos in cel mult o saptamana.
 

Sursa: karena.ro

Tu iti prepari acasa masti cu ingrediente naturale?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu