luni, 25 februarie 2013

Afirmatii pozitive (I)


Afirmatiile sunt un instrument foarte puternic în atingerea obiectivelor şi în dezvoltarea personala. Un instrument uşor de folosit şi la îndemâna oricui., care dã rezultate uimitoare şi ,de multe ori, greu de crezut. Dupã ce veţi cãpãta obişnuinţa de a folosi afirmatiile zilnic, veţi constata cã aveţi puterea sã vã proiectaţi şi sã vã construiţi în mod conştient propria viaţã. Sunã prea frumos ? Aplicaţi, experimentaţi ceea ce veţi afla în continuare.

D.M. era un tânãr muncitor manual dintr-o firmã oarecare din Bucureşti. Si¬-a dorit foarte mult sã îşi gãseascã o meserie mai potrivitã pentru el – a învãţat de curând sã conducã motostivuitorul. Dorea sã işi gãseascã o slujbã potrivitã , de şofer de motostivuitor. A incercat de câteva ori, dar nu a ieşit nimic.

Intr-o bunã zi a auzit cã, dacã repeţi o anumitã propoziţie de cãteva ori pe zi, e posibil ca sã se întâmple ceea ce spui în acea prpoziţie. El a început atunci sã îşi spunã zilnic cu voce tare, înainte de a pleca la serviciu şi seara acasã : “Eu am slujba mea de motostivuitorist care îmi aduce bucurie şi bani destui.” Dupã o lunã de când a început acest exerciţiu oarecum ciudat pentru el, D.M. se întâlneşte – ca din întâmplare – cu un fost coleg de şcoalã care îi dã o informaţie “Vezi cã supermarketul X , care se construieşte în Colentina, angajeazã personal.” S-a dus acolo şi a descoperit cã era disponibil, printre altele, un post de motostivuitorist. A fost angajat şi acum este foarte bucuros de reuşita lui.

Cunosc acest exemplu chiar chiar de la D.M. , un bun absolvent al cursului meu de Stiinta succesului. Dar existã nenumãrate alte exemple în care folosirea afirmaţiilor a dus la obţinerea unor succese mult aşteptate.

Ce este afirmatia ? O propoziţie pe care o repetãm frecvent şi în care afirmãm atingerea obiectivului propus.O propoziţie în care spunem cã suntem ceea ce am dorit sã fim , cã avem ceea ce am dorit sã avem, cã am atins ţinta pe care am urmãrit¬-o. : “Eu am greutatea idealã de 68 kg.” – de pildã. (Folosind personal aceastã unicã afirmaţie, am coborât de la 76 Kg în urmã cu jumãtate de an la 68,5 Kg cât am acum!)

Afirmatia repetatã pãtrunde în subconştient şi opereazã o reprogramare a minţii în sensul dorit de noi. Ajunsã acolo, ea devine o sursã de inspiraţie pentru acţiunile prezente si viitoare. Ne ghideazã gândurile şi acţiunile în direcţia doritã.

Prin folosirea afirmatiilor dãm instrucţiuni corpului şi minţii noastre pentru a acţiona într-un anumit fel. Putem astfel sã depãşim anumite bariere interioare, anumite obiceiuri negative şi credinţe false, putem sã ne vindecãm corpul într-un mod uimitor. Putem sã ne motivãm pentru îndeplinirea unui scop, putem sã fim focalizaţi pe un anumit obiectiv. Putem rezolva numeroase probleme din viaţa noastrã, datorate în primul rând unui mod greşit de a gândi.

Puterea afirmatiilor este vizibilã în :
1. trecerea cu bine a unui examen, câştigarea unui joc sau a unei competiţii
2. cãpãtarea siluetei dorite, fie prin scãdere , fie prin câştig de greutate
3. compunerea unui cântec sau scrierea unei cãrţi
4. depãşirea unei fobii, a unui complex de inferioritate sau lipsei de iincredere in sine
5. tratarea corpului de boalã
6. renunţarea la deprinderi nesãnãtoase, precum fumatul, excesul de mâncare sau alcool
7. întãrirea voinţei de a obţine o performanţã
8. învãţarea unor noi deprinderi, îmbunãtãţirea memoriei
9. schimbarea atitudinii de viaţã
10. îmbunãtãţirea relaţiilor interpersonale
11. creşterea prosperitãţii personale şi multe altele…

Afirmatiile nu îţi aduc tot ceea ce îti doreşti în viaţã, dar te ajutã prin crearea unui cadru mental în care ai mult mai multe şanse de a realiza ceea ce doreşti.Principiile de funcţionare al afirmaţiilor sunt urmãtoarele
• Viaţa ta actualã este o consecinţã directã a gândurilor tale.
• Schimbã-ţi gândurile şi îţi vei schimba viaţa.
• Afirmatiile îţi schimbã gândurile.


Sursa: http://stiintasuccesului.blogspot.ro
Sursa foto: http://carteindar.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu