miercuri, 13 martie 2013

9 plante medicinale si efectele lor adverse


Plantele medicinale trateaza numeroase afectiuni si multe persoane apeleaza la ele cand vor sa sa scape de dureri, fara sa ia medicamente. In comparatie cu medicamentele, plantele medicinale provoaca mai putine reactii adverse si complicatii. Insa, putini stiu ca nu orice planta medicinala este intotdeauna sigura de utilizat.



Aceste 
plante medicinale pot produce neplaceri daca sunt folosite in cantitati gresite. Nerespectarea stricta a dozelor poate provoca deseori dereglari in functionarea echilibrata a organismului.

Ceaiurile inofesive pot declansa alergii, iar suplimentele pe baza de plante pot interactiona cu alte medicamente.

Important! Aceste remedii naturale nu inlocuiesc tratamentele prescrise de medic. Nu vom apela la preparatele din plante medicinale in cazul bolilor infectioase grave.

Iata, mai jos, 9 plante medicinale care au si efecte adverse:

1. Musetelul are proprietati antiseprice - calmeaza durerile si reduce inflamatiile. Specialistii spun ca ceaiul de musetel coaguleaza sangele daca este combinat cu aspirina, medicamente antidepresive sau anticoagulante.

2. Ceaiul de sunatoare este contraindicat in cazul in care iei medicamente pentru raceala. De asemenea, sunatoarea nu se foloseste in combinatie cu medicamentele antidepresive.

3. In medicina traditionala, gingko biloba este folosita pentru a trata tulburarile circulatorii si pentru imbunatatirea memoriei. Ceaiul de ginkgo biloba care este folosita pentru imbunatatirea circulatiei si a capacitatii de concentrare, subtiaza sangele si nu trebuie consumat in combinatie cu alte medicamente.

4. Ceaiul de echinaceea este foarte bun pentru tratarea racelilor, insa nu trebuie consumat de cei care sufera de astm, artrita reumatoida, diabet de tip 1 caci poate provoca crize, dureri abdominale si, in cazuri extreme, chiar soc anafilactic.

Echinaceea este toxica atunci cand este ingerata in cantitati prea mari. 

5. Ceaiul de ginseng, folosit pentru imbunatatirea sistemului imunitar, este periculos pentru cei care sufera de diabet, intrucat poate scadea nivelul de zahar din sange.

Luat impreuna cu anticoagulante ar putea sa creasca riscul de hemoragie. De aceea, este interzis inainte de operatii.

6. Mai multe cercetari au aratat ca sofranul reduce inflamatiile si durerile cauzate de artrita, insa chiar si asa nu trebuie luat in acelasi timp cu anticoagulantele, existand riscul sangerarilor.

7. Cei care obisnuiesc sa ia capsule de ceai de lemn dulce pentru indigestie ar trebui sa renunte sa le mai consume in cazul in care medicul le prescrie diuretice sau laxative, acest remediu afectand nivelul potasiului din organism.

8. Valeriana, folosita timp indelungat, duce la inhibarea functiilor organelor interne, provoaca dureri de cap, greata.

9. Menta este contraindicata celor care sufera de hipotensiune, hernie, arsuri la stomac, aciditate scazuta a sucului gastric.

Dupa cum vedeti, tratamentul cu plante medicinale nu este atat de inofensiv cum ar parea la prima vedere.


Sursa: http://suntfericita.manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu