joi, 24 ianuarie 2013

Femeia adevărată: zece trăsături esențiale


brave
Tăvălugul a fost pornit, n-am de ales. Trebuie să dau o replică materialului publicat de colegele mele acum câteva zile, sub titlul „Bărbatul adevărat: zece trăsături esențiale”. Ca să nu avem discuții ulterioare, voi lua cele zece trăsături esențiale, așa cum le văd femeile din redacție (adică tot restul colectivului) și voi așeza o oglindă în fața lor. Ar trebui ca în oglindă să se vadă femeia adevărată, cea care într-o bună zi va sta alături de bărbatul adevărat în muzeul figurilor de ceară, pentru ca noi, cei mai puțin norocoși, să ne facem poze cu ei, să avem ce pune pe Facebook în zilele fără pisici sau cafele.
1.     Un bărbat adevărat este puternic
1.1. O femeie adevărată e sursa puterii bărbatului ei. Ea îi suflă vânt sub aripi și-i servește drept conștiință și reazem. Puterea poate fi amețitoare.
2.     Un bărbat adevărat este concentrat
2.1. O femeie adevărată poate risipi într-o clipă concentrarea bărbatului ei dar preferă să o facă doar în intimitatea căminului. Lumea de afară e o junglă, lipsa concentrării te poate impinge-n mlaștini.
3. Un bărbat adevărat e conştient de importanța familiei
3.1. O femeie adevărată ține familia în jurul ei. Are cheile casei (și nu mă refer aici la instrumentele de deschis uși) și-și știe toate socotelile. Face din casă „acasă” pentru bărbatul ei și pentru copiii lor.
4. Un bărbat adevărat nu bârfeşte
4.1. O femeie adevărată știe când să-și înfrâneze gura și are grijă să nu-și transforme casa în subiect de bârfă.
5. Cuvântul unui bărbat adevărat îl obligă
5.1. Cuvântul unei femei adevărate mângâie. Chiar și atunci când mustră. Ea știe cel mai bine că „vorba dulce mult aduce”.
6. Un bărbat adevărat se străduieşte să fie un model
6.1. O femeie adevărată modelează lumea din jurul ei și știe să facă asta cu delicatețe, diplomație și zâmbete.
7. Un bărbat adevărat îşi construieşte singur averea
7.1. O femeie adevărată nu risipește averea construită de bărbatul ei și îl ajută pe acesta să o înmulțească (vezi 1.12.13.15.1 și 6.1).
8. Un bărbat adevărat nu arată ca o femeie
8.1. O femeie adevărtă nu se îndepărtează de feminitatea ei și nu încearcă să-și transforme bărbatul într-un metrosexual (nu, metrosexualii nu arată ca niște bărbați, asta-i treaba), îndepărtându-l de masculinitatea lui. E destul că gelul de duș ne distruge feromonii, nu-i musai să ne epilăm degetele și să ne pensăm sprâncenele.
9. Un bărbat adevărat este ordonat
9.1. O femeie adevărată are propria ei ordine și nu se abate de la ea. Este imprevizibilă și-și ține bărbatul atent și “la semne”. Ordinea borcanelor din cămară nu reflectă ordinea din viață.
10. Un bărbat adevărat se poate apăra
10.1 O femeie adevărată înțelege când trebuie să se lase protejată și când trebuie să ia atitudine singură. Unele lupte nu-s pentru femei, dar o femeie hotărâtă impune respect și rezervă din partea oricărui atacator.
Când un bărbat adevărat întâlnește o astfel de femeie, se însoară cu ea.
Sursa: http://revistabulevard.ro
Sursă foto: cineblog.it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu