joi, 24 ianuarie 2013

Pudra de roscove vs. praful de cacao


Pudra de roscove seamana la aspect si gust cu cacao.
Este folosita ca aliment de baza din cele mai vechi timpuri, datoria multitudinii de substante nutritive prezente in ea si datorita costului redus de productie.
  • 200 gr de pudra de roscove bio costa 6-7 lei. O gasesti in magazinele naturiste.
Se obtine din pastaile copacului roscova, care face parte din familia leguminoaselor (soia, fasole, mazare, linte).
Picture
Pudra de roscove (carobul) mai buna decat caca,  in special pentru copii
1. Pudra de roscove are o puritate maxima.
Cacao nu poate fi purificata 100%. Ea mai contine peri si fecale de animale.
2. Carobul contine proteina completa si fier, magneziu, sodiu, natriu.
Cacao contine proteine si magneziu, insa poate contine si plumb si nichel.
3. Pudra de roscove este o importanta sursa de Calciu. In plus, contine mult Calciu (348 mg%) si putin Fosfor (79 mg%). E important ca raportul Calciu/Fosfor din organism sa fie peste 1,7, pentru absorbtia Calciului. Ceea ce in cazul carobului se intampla.
Cacao este un eliminator de Calciu din organism. Are putin Calciu (51 mg%) si foarte mult Fosfor (685 mg%), ceea ce impiedica absorbtia Calciului. In plus, contine teobramina, cafeina si teofilina, substante puternic eliminatoare de Calciu.
4. Pudra de roscove este un aliment alcalin, care introduce bazicitate in organism ( bacteriile si virusii se dezvolta doar in mediul acid).
Cacao in stare pura introduce aciditate in organism si stimuleaza aciditatea gastrica.
5. Pudra de roscove are un nivel antioxidant enorm, mai mare decat cacao, si nu-i scade prin prelucrare.
Si cacao are un nivel antioxidant mare, dar care scade in urma prelucrarii prin prajire si fermentare.
6. Carobului nu-i trebuie adaugat indulcitori pentru a-i da gust bun. Are zaharuri proprii, similare celor din fructe. Nu contine gluten sau lcatoza.
Cacao are un gust nativ amar intens, de aceea trebuie adaugat zahar, indulcitori si/sau derivate lactate (zer).
7. La carob, indicele glicemic e foarte mic, 15%.
La cacao, indicele glicemic e mic, 20%.
8. Carobul poate fi consumat in siguranta de persoanele cuastm, boli alergice sau auto-imune si cancer. 
Cacao este hiper-alergizanta. Persoanele alergice, astmaticii si cei cu boli autoimune este indicate sa nu consume cacao sau derivate.
Picture
9. Pudra de roscove contine pectine care se opun bolii de reflux gasto-esofagiene.
Cacao contine baze xantice care determina boala de reflux gastro-esofagian.
10. Carobul inihba dezvoltarea bacteriilor intestinale patogene. In plus, contine acid galic, care actioneaza ca si analgezic, anti-alergic, anti-bacterian si anti-viral. 
Cacao stimuleaza dezvoltarea bacteriilor intestinale patogene. Stimuleaza astmul bronsic, rinitele alergice, infectiile acute/cronice de cai respiratorii.
11. Carobul nu are efect excitant si nici iritant. Creste toleranta gastrica si pentru alte elemente, ajuta digestia, se opune diareei si balonarii.
Cacao are un important efect excitant, iritant mai ales prin cafeina continuta.
12. Pudra de roscove scade nivelul colesterolului.
Si cacao degresata scade colesterolul.
13. Consumul repetat de carob aduce o multime de beneficii sanatatii.
Consumul repetate de cacao (in special in ciocolata) are o multime de dezavantaje: alterarea imunitatii, carii dentare, dependenta, obezitate, boli alergice, boli cronice, etc.
Sursa articol Aici
Sursa: http://lavi-enrose.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu