miercuri, 23 ianuarie 2013

Quinoa, alimentul anului 2013


Anul trecut Natiunile Unite au stabilit ca in 2013 quinoa va fi alimentul anului. Asa ca m-am gandit ca ar fi o idee buna sa vedem ce calitati recomanda alimentul pentru asa o calificare. Quinoa este un fel de carne pentru vegetarieni. Cum altfel sa denumesti micile boabe galbui care contin proteine mai bune decat cele din carne ? In plus, sunt o sursa excelenta de magneziu.
Avantajul semintelor de quinoa este ca au un continut de proteine mult mai ridicat decat orice alta graunta si au incluse toti aminoacizii esentiali unei vieti sanatoase.

Iata cinci motive care califica aceasta quinoa drept alimentul anului 2013.


Quinoa da energie

Cu un continut de 8 grame de proteine per cana, quinoa iti asigura energia necesara atat pentru cel mai dificil antrenament de la sala cat si pentru o zi grea de lucru. Quinoa este unul dintre putinele alimente care le asigura vegetarienilor necesarul de proteine si contine cei noua aminoacizi esentiali pentru organism.
Daca mananci quinoa vei avea energie pentru o ora intreaga de aerobic dar si pentru sedinte interminabile.
 

Quinoa ajuta digestia

O cana de quinoa contine 5 grame de fibre si stim bine cat de eficiente sunt ele in digestie. Pe de alta parte continutul ridicat de fibre reuseste sa scada nivelul colesterolului din sange, controleaza nivelul zaharului din sange si ajuta la mentinerea greutatii.

Quinoa este bomba de multivitamine

Contine fier, magneziu, calciu, potasiu si multe altele. E un fel de complex de multivitamine in varianta naturala asa ca nu ratati nici o portie de quinoa atunci cand aveti ocazia. Daca v-am facut pofta, puteti gati imediat o salata de quinoa cu rodie, e delicioasa.

Quinoa e sursa de carbohidrati

Datorita nivelului ridicat de proteine si fibre, quinoa e mai indicat in meniu decat alte cereale deoarece mentine nivelul optim de zahar in sange. Mai mult, e foarte saraca in calorii – doar 222 gasiti intr-o cana.

 

Quinoa e delicioasa

Ai putea crede ca e buna doar pentru salate dar ai sa ramai surprinsa cand veti cate mancaruri poti face ca ea. Quinoa e alimentul anului in 2013 asa ca nu va mirati cand o sa o gasiti in meniurile celor mai mari restaurante.

Sursa: dietetik.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu