miercuri, 23 ianuarie 2013

Alergand spre nicaieri


Alergand mereu spre ceva anume , ratam de fiecare data frumosul vietii, frumosul prezentului si frumosul care ne este destinat fiecaruia dintre noi.

Alergand spre nicaieri
      Viata multora dintre noi a devenit un amalgam de dorinte, ambitii si realizari cat mai mari si cat mai complexe. Fiecare om este angrenat in propria lui cursa si in propria lui alergare spre nicaieri zi de zi.
Cu cat intram mai mult in societate si in cercuri de oameni noi , dorintele noastre se maresc, mandria si ego-ul fiecaruia se dezvolta din ce in ce mai mult , iar sentimentul de a fi mai sus in ierarhia vietii se inradacineaza tot mai tare in mintile fiecaruia dintre noi
Odata cu maturizarea acestor stari distructive alergarea devine tot mai intensa si tot mai distrugatoare fata de noi insine , iar intr-un final ne vom alege cu marele premiu al cursei si anume NIMICUL.
Fiecare individ alearga spre a acumula bogatii tot mai mari si tot mai faloasa in fiecare zi, tot mai multi alearga dupa functii tot mai mari in companii tot mai renumite, altii alearga dupa acumulare de informatii tot mai importante si tot mai sofisticate, unii alerga dupa obtinerea a cator mai multe diplome si premii pentru a demonstra lumii ca sunt cei mai buni in ceea ce fac , dar intr-un final majoritatea nu se vor alege cu nimic.
Orice om bogat nu se va opri niciodata din a acumula averi, cum orice om orgolios nu se va opri niciodata in a se accepta pe un loc secund fata de altcineva.
 Dar viata nu tine vesnic , omul traieste o perioada de timp , finalul ii va prinde pe multi dintre noi inca alergand dupa marea fericire, dar in ciuda acestei alergari continua  pe care multi o practica fericirea nu va veni niciodata.
Pentru ca fericirea , starea de bine, pacea interioara sau libertatea suprema cum vreti sa ii spuneti nu s-a aflat si nici nu se va afla vreodata in viitor.
Aceasta multumire totala , dupa care multi alergam zi de zi se va afla intotdeauna in prezent si nu in alta parte. Fericirea este chiar langa noi, langa fiecare individ in parte, tot ce trebuie sa facem este sa gustam din ea, fara sa alergam luni de zile sau ani la randul.
Fericirea consta in viul lucrurilor, nu in fuga dupa dorinte si proiectii imense. Opreste-te putin din fuga asta nebuna pentru ca la final sa nu fi unul din milioanele de oameni care isi incheie viata frustrat si nemultumit in ciuda acumularilor pe care le-a strans.

Alergand acum dupa ceva, mereu vei alerga incontinuu dupa acel ceva , chiar daca vei obtine din el foarte mult. Starea de multumire daca nu exista in prezent nu va exista nici in viitor si nici altundeva.
Dupa cum am mai zis si in articolele trecute , mintea nu cunoaste " atat este suficient " pentru ca ego-ul omenesc tanjeste dupa acumularea abosulta, iar acumularea absoluta nu va veni niciodata.

Ego-ul este egoist, o falsitate formata din mandrie si dorinte de a fii pe primul loc in orice activitate , el nu cunoaste starea de acceptare a lucrurilor si multumirea acestora. Daca iti vei hranii continuu ego-ul  si el se va hranii continuu cu dorintele tale si cu tine insuti , iar intr-un final vei fi gata consumat , ramolit , fara abosult nimic.
Opreste-te pentru un moment din fuga ta de zi cu zi si incearca sa simti viul lucrurilor si multumirea lor, iar in acel moment vei observa cum o stare de fericire te cuprinde si se instaleaza in tine.
Nu trebuie sa dovedesti nimanui nimic, cum nu trebuie sa alergi intreaga ta viata dupa a acumula ceva anume. Tot ce trebuie sa faci este sa constientizezi ca prezentul inseamna fericirea, iar fericirea inseamna prezentul .
Intreba-te acum in acest moment , daca nu esti multumit de tine, oare in viitor vei fi ? Daca acum cand respiri si esti viu nu esti multumit si fericit de ceea ce esti , este posibil sa fi intr-un viitor care nici macar nu este real ? Deci in realitate nu esti multumit de ceea ce esti, iar intr-o nerealitate vei fi ? Raspunsul ii apartine fiecaruia dintre noi.
Traieste viul din viata ta in fiecare zi si te vei bucura de tine insuti in primul rand, esti om nu robot , esti fiinta vie , nu ceva ce urmeaza sa fie viu in viitor, iar fintele vii se bucura pentru ca traiesc emotii si intamplari.
Viata este o placere nu o seriozitate, este un prezent ,nu o proiectie, este un parfum cel simti acum, nu unul care nu miroase inca.
Alergand spre ceva anume , este ca si cum ai alerga spre propriul tau sfarsit.
De ce sa alergi la nesfarsit  cand poti sa savurezi momentul acum si sa te bucuri de el intens
?

By Osiris Cristian

Sursa: http://atingemaretia.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu