Sfecla rosie are un gust dulce, usor sarat, iar mirosul acesteia este estompat daca folosim la salatele din radacina de sfecla rosie putin otet. De la sfecla rosie se poate folosi pentru consum atat radacina, cat si frunzele pentru aroma la preparatele gatite.

suc de sfecla rosieCUM UTILIZAM SFECLA ROSIE?

Este indicat sa alegeti radacinile mai mici – sunt mai dulci. Sfecla rosie este indicat a fi consumata in stare cruda si nu foarta, avand grija sa folositi si sucul de sfecla rosie care este la fel de sanatos ca aceasta.
Puteti consuma cel mai comod sfecla rosie in salate: se poate rade radacina la orice tip de salata care suporta adaugarea de otet, inclusiv la salatele de vara. O puteti combina cu morcov ras si telina rasa ori chiar pastarnac – toate rase, peste care adaugati sare, otet si piper dupa gust.

BENEFICIILE TAMADUITOARE ALE CONSUMULUI DE SFECLA ROSIE


SFECLA ROSIE – TRATAMENT MINUNE PENTRU FICAT

Afectiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfecla rosie. Astfel ficatul gras (steatoza hepatica), ficatul obosit, ficatl lenes sau chiar in starile infectioase precum hepatite sfecla rosie ajuta la imbunatatirea metabolismului celulalr si prelungeste viata hepatocitelor (celule hepatice).
COMBATE OBOSEALA
Consumul de sfecla rosie este util in combaterea starilor de oboseala, in perioadele de suprasolicitare intelectuala si fizica, dar si in perioadele de convalescenta.

SFECLA ROSIE PREVINE ANEMIA

Sfecla rosie contine o gama larga de vitamine, minerale si substante active. Printre acestea contine fier, dar si acid folic – importante in producerea de globule rosii la nivelul maduvei osoase hematogene. Consumul de sfecla rosie previne astfel anemia.

COMBATE STRESUL OXIDATIV

Avand o cantitate mare de antioxidanti, sfecla rosie ajuta la combaterea stresului oxidativ, cunoscut ca fiind un factor predispozant la multe patologii.

PREVINE BOLILE DE INIMA

Sfecla rosie amelioreaza ateroscleroza, scade colesterolul rau din sange, mentine tonusul vaselor si amelioreaza functiile inimii.

PREVENTIA CONTRA CANCER

Sfecla rosie prezinta si multiple proprietati anticancerigene, reducand stresl oxidativ si inhiband modificarile genetice si proliferarea celulelor cancerigene. Este foarte utila in special in preventia cancerului si poate fi folosita ca adjuvant in tratamentul anticancerigen, insa sfecla rosie nu constituie in sine un tratament anticancerigen suficient pentru combaterea maladiei.
SUrsa: healthy.kudika.ro