duminică, 9 decembrie 2012

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta


http://www.dreamstime.com/-image22081175
Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteaptadar iti imbunatatesc si memoriaabilitatile cognitive si sanatatea generala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea ce mananci”Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul si functiile sale.
Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternice decat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creieruluiEle asigura aportul necesar de nutrientiimbunatatesc memoria. Nu iti vor ridica IQ-ul la nivel de geniu dar cu siguranta te vor face mai sanatos si mai alert.

1. Varza rosieAntocianii din varza rosie nu ajuta numai la sanatatea mintiici si la mentinerea sanatatii cardiace si ofera protectie impotriva cancerului. Alte astfel de legume crucifere foarte sanatoase sunt si conopida, varza de Bruxelles si broccoli. Toate sprijina sanatatea si impiedica aparitia cancerului, au rol de detoxifiere a organismului si teapara de infarct.

2. Grasimile sanatoase. Grasimile din lactate, carne slaba si uleiuri sunt importante pentru productia de acetilcolina, cruciala pentru formarea memoriei si integritatea neuronilor. Pestele si fructele de mare sunt o cale buna de a-ti mari aportul de grasimi sanatoase. Consuma somon, char, pastrav, sardine pentru uleiul omega-3 important in sanatateacreierului.

3. Rosii. Licopenul din rosii este un antioxidant puternic care lupta impotriva bolilor neutralizand radicalii liberi, moleculele ce afecteaza sau distrug celulele nervoase.

4. Ghimbirul. Este unul din ceii mai buni anti-inflamatori naturali. Nu numai ca blocheaza formarea compusilor ce duc la boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson, dar scade aciditatea din corp. Alte alimente precum oregano, scortisoara, cuisoare contin antioxidanti si sunt benefice creierului.

5. Fasole, mazare, legume si soia. Sunt scazute in grasimi si bogate in proteine si tin la distanta bolile cardiace si cancerul de prostata. Fasolea contine cantitati mari de tiamina, o vitamina B importanta in activitatea corecta a celulelor creierului si a functiilor cognitive.

6. Fructele de padure. Afinele si capsunile au multi polifenoli, o categorie de flavonoide. Studiile arata ca aceste fructe pot inversa anumite efecte ale declinului creierului datorat de imbatranire.Fructele de padure protejeaza impotriva cancerului si pierderii celulelor creierului.

7.Nucile sunt o sursa importanta de omega-3, care impiedica declinul functiilor motorii si cognitive. Cercetarile arata ca o combinatie de omega-3 si uridin (gasit în sfecla de zahar sau melasa) creste rezilienta creierului si îmbunatateste functionarea celulelor. Acest duo, de asemenea, echilibreaza neurotransmitatori instabili care pot provoca depresiesi alte tulburari de dispozitie.

8. Galbenusul de ou. Colina din galbenusurile de ou imbunatateste memoria, invatarea si cunoasterea. Noi studii arata ca aceasta substanta poate imbunatati celulele distruse ale creierului datorita expunerii la alcool in timpul sarcinii. Colina stimuleaza productia de celule, care creste memoria si functia cognitiva. Alte surse de colina sunt laptele degresat, laptele matern, nuci, şi carne.

9. Rozmarinul. Acest condiment, cu continut de antioxidanti, combate efectele negative ale imbatranirii si ofera protectie impotriva dementelor si Alzheimerului. Rozmarinul contine de asemenea si acid carnosic care te protejeaza de atacuri cerebrale si degenerari ale neuronilor.

10. Avocado. Magneziul este implicat in nenumarate functii biologice si chimice ale corpului uman, mai ales in stabilizarea tiparelor cerebrale si in cresterea fluxului de sange la nivelul creierului. Avocado si anghinarea sunt bogate in magneziu. La fel si cerealele integrale si nucile.


Read more: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/10-alimente-care-te-fac-o-persoana-mai-desteapta/#ixzz2EaECk772

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu