joi, 13 decembrie 2012

Priveste cerul pe 13 decembrie sa vezi ploaia de meteori Geminide


Ploaia de meteori Geminide ne va oferi un spectacol astronomic in toata aceasta saptamana, dar varful va fi joi noapte, spune NASA.

Ploaia de meteori Geminide se intampla atunci cand Pamantul trece printr-un grup de corpuri cosmice, inclusiv pietre si gheata, resturi ramase de la cometa denumita 3200 Phaethon. Acest fenomen se intampla in fiecare an la jumatatea lunii decembrie.

Meteorii zboara in atmosfera noastra din constelatia Gemeni, de unde si numele de ploaia de meteori Geminide.
Ploaia de stele Geminide este cunoscuta ca fiind cea mai intensa ploaie e anului, intrucat se produc 120 de meteori pe ora, care se pot vedea aproape din orice punct de pe Pamant. Numarul meteorilor creste cu cat se face mai intuneric. 
Luna plina cade pe 13 decembrie ceea ce ne garanteaza o noapte intunecata, tocmai pentru a vedea mai bine ploaia de meteori Geminide.

Chiar si dintr-un oras cu poluare luminoasa ridicata cum este Bucurestiul poti vedea ploaia de meteori, dar cel mai bine se va vedea de undeva cu cat mai putina lumina artificiala. Trebuie sa-ti lasi ochii sa se adapteze la intuneric, iar acest lucru poate dura chiar si 20 de minute. Cei mai multi meteori cad dupa 12 noaptea, undeva la ora 2 dimineata fiind varful.


Sursa: stiri.ele.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu