duminică, 9 decembrie 2012

Inlatura vergeturile prin metode naturiste


Vergeturile sunt leziuni ale pielii ce apar ca rezultat al deteriorarii si ruperii fibrelor elastice si al reducerii sintezei colagenului pe suprafata tesutului cutanat unde se gasesc. Profunzimea lor atinge, de cele mai multe ori, toate straturile pielii, fapt care explica de ce tratamentul le poate doar ameliora aspectul, insăanu le poate indeparta complet, explica medicul dermatolog Andra Cristea. Daca vrei sa scapi de vergeturi, aplica remediile de mai jos şi ţine-te de ele.  

Uleiul de masline extravirgin si zaharul brut - pentru vergeturile de pe sâni
Acest exfoliant natural face minuni pentru vergeturile care apar pe sâni. Este eficient pentru că stimulează refacerea colagenului şi conferă un aspect neted şi catifelat pielii. Aplică această reţetă de două ori pe săptămână şi masează folosind mişcări circulare timp de 5 minute zona afectată.

Sucul de ceapaStoarce sucul de ceapă cu ajutorul unui tifon. Amestecă-l cu o cantitate egală de oţet de mere, îmbibă o minge de bumbac sau o batistă moale şi aplică pe zonele cu vergeturi. Este recomandat să repeţi acţiunea de două ori pe zi, iar efectele încep să apară după câteva săptămâni.

Cafea, cacao si ulei de migdale Activeaza circulaţia sângelui şi accelerează vindecarea pielii, catifelând pielea. Amestecă toate ingredientele şi masează cu mişcări circulare şi delicate zonele cu probleme. Încearcă să ai răbdare şi să masezi 5 minute fiecare zonă cu vergeturi. Acest exfoliant este excelent şi pentru vergeturile apărute după sarcină.

Ulei de ricin, ulei de migdale şi capsule de vitamina E si A - cel mai bun hidratant
Ca să diminuezi aspectul vergeturilor trebuie să hidratezi eficient, în special zonele cu probleme. Astfel, o soluţie ieftină şi eficientă pe care o ai la îndemână este amestecul de ulei de ricin şi ulei de migdale.Uleiul de migdale îl poţi înlocui şi cu cel de măsline extravirgin sau cel de floarea soarelui presat la rece.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu