Si pentru ca astazi e duminica, am avut inspiratie, asa ca am pregatit un dulce de post.
Ingredientul surpriza folosit este ghimbirul, mai ales ca acesta aduce multiple beneficii organismului(mai ales cel proaspat).
NEGRESA CU GHIMBIR!
Ingrediente:
- 3cani cu faina
- 2cani cu zahar
- 2 cani cu apa minerala
- 3/4 cana cu ulei de floarea-soarelui
- 2plicuri praf de copt
- 1/2 lingurita cu ghimbir macinat
- 5linguri cu cacao
- 1 plic zahar vanilat Bourbon sau 1pliculet cu vanilie lichida
- o esenta de rom
Mod de preparare:
- Se cern intr-un castron faina, praful de copt, ghimbirul si cacaua. Separat se amesteca uleiul cu zaharul, vanilia, esenta de rom, se adauga apa minerala.
- Amesteca ingredientele umede cu cele uscate si omogenizeaza.
- Toarna compozitia finala intr-o tava patrata tapeta cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 35-40 de minute. Inainte de a scoate negresa din cuptor, fa testul scobitorii (daca iese curata din prajitura, s-a copt).
- Daca doriti puteti adauga 100gr ciocolata neagra topita la baie de aburi, pe care o incorporati inainte de a pune compozitia la cuptor.
Eu am folosit un plic de glazura de ciocolata neagra de la Dr. Oetker, pe care am pus-o deasupra prajiturii cand s-a racit!
Si de data aceasta prajitura a trecut "testul scepticilor", mai ales ca la auzul ispravei mele am fost intrebata: " Pai si e buna?"
Va vezi da seama singuri din imagini:
Bucatelele lipsa nu au mai apucat sa fie scaldate cu glazura!
Este pufoasa, umeda si fff gustoasa!
Voi ce ati pregatit la desert?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu