sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Promisiunile de dupa sarbatori


5…4…3…2…1…La multi ani!

“Fiecare calatorie de o mie de mile incepe cu primul pas.” Noaptea trecerii dintre ani, de regula, este noaptea promisiunilor, a dorintelor, a urarilor, Primele zile din an continua in acelasi context si, incet, incet lucrurile incep sa intre pe un fagas normal. Starea interioara de promisiuni si hotarari   se evapora direct proportional cu ceasurile care trec de la schimbarea anului.
“Dupa sarbatori trec la o alimentatie sanatoasa. Dupa sarbatori ma las de fumat. Dupa sarbatori incep o cura de slabire. Dupa sarbatori fac o schimbare majora in viata mea.” Sunt  vorbe pe care le auzim la fiecare Revelion.
Ne intalnim la doua, trei luni si toate aceste hotarari au ramas….undeva, agatate in timp, ca niste agrafe care prind un lucru important. Trecerea de la gand la fapta presupune actiune. Din pacate…moda e o nebunie, iar nebunia e la moda.
Pentru ca asa e moda acum, de sarbatori mai mult decat oricand, multi sunt cei care-si umplu stomacul cu tot felul de mancaruri complicate care duc la stari de balonare, greata  colite si entero-colite.
Masa trebuie sa colcaie de tot felul de preparate multe si bogate…altfel apetitul este strict compromis. Dimineata se intreaba cu priviri mirate in oglinda “oare de ce nu am putut dormi?’ A manca din necesitate e una…, dar a manca mai mult decat poate procesa organismul este cu totul altceva.
O placinta usoara si simpla este buna la desert, dar o a doua bucata, a treia bucata pentru a stavili acea pofta interminabila care vine din interior si inseamna placerea gustului si greutatea stomacului. Ispita este prea mare si atunci adauga  deja o povara in plus asupra propriului stomac. Tot ce inseamna creme, lapte, budinci vor da nastere la fermentatie si in punctele slabe ale organismului se va vedea foarte repede acest lucru.

Un crampei de Tv

Am vazut astazi de dimineata, pe unul din posturile Tv, un film cu un fermier care si-a transformat un purcel in caine pazitor la oi. Printr-un limbaj necunoscut oamenilor, animalele toate se intelegeau si au reusit sa-si convinga stapanul sa participe cu purcelul la un concurs cu traditie in paza oilor. Era un stadion intreg care- l compatimea si pe purcel si pe fermier. Neincrederea si  ironia era pe chipul tuturor.
Purcelul… prin comunicare a reusit sa conduca oile in locul stabilit de concurs, obtinand maximul de punctaj, ceea ce nu reusise nici un caine din cei inscrisi la concurs. Tot stadionul a sarit in sus de bucurie, toata neincrederea s-a transformat in”am stiut eu ca asa va fi”, dar propozitia cu care s-a incheiat filmul a fost magistrala:“orice vis devine realitate daca crezi in el si actionezi in aceeasi directie, indiferent ce gandesc cei din jurul tau”

O lume plina de afaceri

Nu am ascuns si recunosc asta, sunt o fire emotiva, unde sunt emotii exista dorinte, visuri si inerent sunt si impliniri atata timp cat actionam in   aceeasi directie. Toate aceste zile cand am fost mai mult in preajma stirilor, in preajma televizorului… am auzit de restaurante care au gatit caini… pisici, am auzit stiri cu tot felul de prostii gasite in mezeluri, nemaivorbind de acel 2% carne… restul fiind sorlic, tendoane, grasime si aditivi, am auzit stiri cu fructe injectate, cu branza dusa la analiza care numai branza nu era, cu semipreparate care contineau un produs diferit de ceea ce era scris pe eticheta.
Lumea in care traim s-a transformat mult in ultimii 20 ani in detrimentul sanatatii noastre. Alimentele nu mai sunt ceea ce au fost. Setea de castig, de vanzare, a transformat absolut orice intr-o afacere. Orice vis incepe cu primul pas, numai daca vrei sa fi sanatos. Primul pas consta in a te informa despre ceea ce cumperi, ceea ce vrei sa consumi, despre modul cum acestea actioneaza asupra organismului tau.Nu este un cerc vicios din care nu exista iesire. Actiunea este pasul doi, ordinea vis, informare, actiune este valabila pentru reusita in orice directie, domeniu.
Promisiunea mea pentru tine este ca voi continua sa aduc sub ochii tai lucruri interesante din lumea si caietul bunicii, mici crampeie de viata, dar care pot insemna, pe o perioada lunga de timp,… bucurie si sanatate.
Cu sanatate pentru tine
 CherryLady pe Facebook
Sursa: http://remediesnaturist.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu