miercuri, 29 mai 2013

Apa cu arome naturale: descopera 4 bauturi simple si sanatoase

Apa cu arome naturale: descopera 4 bauturi simple si sanatoase
Desi este vitala pentru organism, apa nu este mereu consumata in cantitatile de care am avea nevoie (2,5 litri pe zi). Uneori, acest lucru se poate datora si faptului ca apa are mereu acelasi gust si e posibil sa simti nevoia unei schimbari. Daca iti doresti sa o transformi intr-un lichid pe care sa il consumi cu placere, in zilele caniculare de vara si nu numai, transforma-ti apa plata intr-o bautura racoritoare si sanatoasa cu ajutorul aromelor naturale. 

Descopera 4 bauturi simple si sanatoase pe care le poti prepara singura!

1. Apa cu lamaie

Apa cu lamaie este o bautura pe cat de delicioasa, pe atat de sanatoasa. Lamaia ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce usureaza munca ficatului si il ajuta astfel sa functioneze normal. In acelasi timp, potasiul din lamaie ajuta organismul sa lupte impotriva tensiunii arteriale crescute.

Lamaia este un fruct deosebit de bogat in antioxidanti, iar vitamina C se gaseste din belsug in ea. Acest antioxidant impreuna cu acidul citric iti intaresc sistemul imunitar si te fac mai rezistenta in lupta cu raceala, gripa si febra.

Daca tii o dieta si vrei scapi mai repede de kilogramele in plus, ai grija sa consumi cate un pahar cu apa si zeama de lamaie dupa fiecare masa.

Pentru a avea beneficii optime stoarce jumatate de lamaie in 200 ml de apa si bea acest pahar la temperatura camerei. O alternativa este sa tai pe jumatate doua lamai si lasa-le sa infuzeze peste noapte intr-un vas cu putina apa.

2. Apa cu extract de vanilie

Extactul de vanilie nu este folosit numai in delicioasele prajituri pe care le prepari acasa, ci si pentru a da o aroma proaspata apei tale. Sunt suficiente cateva picaturi de extract de vanilie pentru un remediu natural impotriva mai multor afectiuni.

Extractul de vanilie poate fi folosit la calmarea iritatilor stomacale si a senzatiilor de voma. Mai multe studii medicale au aratat ca aceasta esenta poate contracara efectele anxietatii si a celor cauzate de stres.

Pentru a obtine beneficii maxime, adauga cateva picaturi intr-un pahar cu apa la temperatura camerei si bea. Extractul de vanilie te va ajuta sa calmezi stomacul, in timp ce mirosul esentei te va calma pe tine.

3. Apa cu castravete

Este suficient sa adaugi cateva felii de castravete intr-un pahar cu apa pentru a raci cu cateva grade temperatura lichidului. Acest lucru se intampla datorita faptului ca leguma are o temperatura mai scazuta decat a mediului ambiental.

In plus, castravetii au proprietati anti-inflamatorii si te ajuta in lupta impotriva cancerului. Asta se datoreaza celor 3 tipuri de lignani continuti de castravete, ce s-au dovedit eficienti impotriva cancerului de san, uterin si ovarian. Mai mult, sucul castravetilor este deosebit de bogat in anti-oxidanti.

Pentru o infuzie de castraveti, lasa la fiert un castravete decojit timp de o ora. In felul acesta el isi raspandeste aroma.

4. Apa cu menta

Poate cel mai racoritor gust al apei este atunci cand adaugi menta. Cercetarile recente au confirmat ca acest diuretic natural ajuta la stoparea efectelor colitei (bacterie) si ale intestinelor iritate.

Menta este bogata in vitaminele A, C, si B12, fier, potasiu, seleniu si zinc. Adauga cateva frunze de menta in apa si apoi zdrobeste-le marunt. Astfel, ele isi vor lasa uleiul proaspat in apa, iar tu te vei putea bucura de beneficiile acestui amestec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu