marți, 25 decembrie 2012

O zeiţă a stropit-o cu SÂNGE DIN INIMA EI. Ce nu ştiţi despre FLOAREA CRĂCIUNULUI


Pentru români a devenit un obicei ca de Crăciun să aibă în casă Floarea Crăciunului, care în ultimii ani a devenit de nelipsit în decorurile de sărbătoare, alături de brad.
Poinsetia, denumită ştiintific “Euphorbia pulcherrima" sau “Poinsettia pulcherrima", este cunoascută de toată lumea sub denumirea de Crăciuniţă, Floarea Crăciunului sau Steaua Crăciunului, deoarece înfloreşte în preajma acestei sărbători. Este denumită Poinsetia după ambasadorul SUA în Mexic, Joel Poinsett, care a adus planta în America, în anul 1828.

Conform unei legende aztece, culoarea roşie i-a fost dăruită de o zeiţă care a stropit-o cu sînge din inima ei. Ea a fost cultivată de azteci în regiunile mexicane montane umede şi obişnuiau să folosească această plantă pentru combaterea febrei. În secolul al XVII-lea, franciscanii foloseau florile în diverse ceremonii religioase, iar cultivarea şi popularizarea ei a început în anii ’60.

12 ore de întuneric


Floarea Crăciunului înfloreşte iarna, când toată natura intră într-un somn adânc. Decolorate la început, după opt săptămîni de la îmbobocire, frunzele de deasupra se colorează în purpuriu şi se transformă în petale. Pentru a înflori de Crăciun, are nevoie de 12 ore de întuneric pe zi: se acoperă, începând din octombrie până în decembrie. Ca să se dezvolte bine are nevoie de un loc luminos şi o temperatură constantă, de 18 - 21 grade. Dacă e pe pervaz, la fereastră, trebuie pusă pe un suport, care să o ferească de rece, o bucată de carton sau placaj. Chiar dacă plantei îi place lumina, în zilele însorite de vară este bine să stea la un loc mai umbros, nu direct în soare.

Tratament aplicat zilnic


Nu trebuie să stea în curenţii de aer, deoarece îşi poate pierde frunzele. Este foarte sensibilă la umezeală şi nu are voie să rămână apă în farfuria aşezată sub ghiveciul în care se află floarea, iar între două udări, pământul trebuie lăsat să se usuce. După ce se termină perioada de înflorire, tulpinile se taie la 20 centimetri spre rădăcină. În toamnă, planta trebuie acoperită cu o pungă neagră din plastic sau o găleată, pentru a obtura complet lumina. Acest tratament trebuie aplicat zilnic, 14 ore întuneric şi 10 ore lumină, timp de 8 săptămâni, după care planta se va îngriji normal.

Citiţi mai mult: http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-zeita-a-stropit-o-cu-sange-din-inima-ei-ce-nu-stiti-despre-floarea-craciunului-1017154.html#ixzz2G4rj7zZf 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu