miercuri, 19 decembrie 2012

Cum sa-ti educi corpul sa slabeasca.Tu detii controlul.


In urma mai multor discutii, avute cu persoane care nu se cunosc intre ele, dar care vor sa reduca din kilograme, luand tot felul de pastile voi porni subiectul de azi.

Pastile si diete

Pastilele, sucurile, suplimentele alimentare indiferent de provenienta lor, nu sunt facute sa scapi de kilogramele in plus, ci sa stopeze artificial pofta de mancare. Asta inseamna ca trebuie sa le iei permanent. Scazi in greutate, dar pe noptiera ta, vor fi tot timpul pastile de slabit! Vrei acest lucru? Sa presupunem ca raspunsul tau este:  ”da, sa slabesc fac orice sacrificiu”, dar aceste pastile te vor imbolnavi pe termen lung si vei sari din lac in fantana. Adica nu mai esti gras, dar esti bolnav.
Siropurile, suplimentele alimentare, pastilele vor deregla buna functionare a uzinei din tine! De cele mai multe ori exista cauze fizice si mentale care ti-au dereglat organismul si efectul a fost surplusul in greutate. Indiferent cate  pastile, suplimente, siropuri de slabit o sa iei, de la orice firma le-ai cumpara, NU vor avea efect pe termen lung, daca nu elimini cauza.
Eu am obosit sa vad acele fotografii cu: “before- un om gras si after- dupa ce a luat pastile”. Adu-ti aminte cum erai si cum te simteai inainte de a te ingrasa. In acel loc… in trecutul tau se afla cauza. Este foarte gresita ideea “trebuie sa ma accept asa cum sunt”, pentru ca tu nu ai fost asa tot timpul. Copil fiind… nu ai griji, ai doar nevoi pe care le satisfac parintii.

                                                               Adolescenta, tineretea si casatoria

Cresti si devii adolescent, deja ai alta grija fata de tine, pentru ca trebuie sa fii placut, sa fii iubit, sa atragi si sa fii dorit intr-un grup, mai mic sau mai mare. Unii te apreciaza pentru infatisare, altii pentru intelect, altii pentru umor sau pentru felul tau de a fi! Atunci te axezi pe ceea ce-ti doresti, dar neglijezi alimentatia si odihna, care mai tarziu isi vor arata efectele.
Sari intr-o alta etapa a vietii si apar alte responsabilitati, continuarea educatiei, un loc de munca, vrei banutii tai, vrei o masina, vrei sa locuiesti singur… etc! Acum este mai mult stres, multa munca, nopti nedormite, mancare pe apucate si nesanatoasa tip fast-food, multa cola, tigari, zece cafele, alte zece energizante…. si uite asa sistemul tau imunitar este facut praf.
Deci ai sistem imunitar lipsa, dar ai o facultate terminata, un job, eventual o locuinta, o masina. Este un salt fata de adolescenta, dar si diferente semnificative. Se apropie momentul sa te asezi, sa te aduni, cum se spune: “la casa ta” si te casatoresti!
Casatoria aduce alte responsabilitati, alta viziune, alte griji, alte scopuri, dar ajungi la un stil de viata ordonat, pe care nu l-ai mai avut de cand avea mama grija de tine:). Incet, incet, alimentatia va reface partial acel sistem imunitar distrus, dar vei incepe sa iei in greutate. Va interveni rutina. Zi de zi vei face aceleasi lucruri, cu mici diferente si astfel te vei misca din ce in ce mai putin.

A aparut burtica! oare de ce?

Rutina, lipsa de miscare si alimentatia te vor transforma intr-un om: “pe care-l privesti in oglinda si-ti spui- nu-mi place..,dar trebuie sa ma impac cu ideea ca asta sunt”. Nu  ai  dreptate! Nu acesta esti tu! Ideea este ca constientizarea colacilor inestetici apare dupa ani buni de casnicie si atunci, binenteles, dai vina pe consoarta de langa tine, care a facut si a dres! Oare? Cine e vinovat?
In momentul in care constientizezi, incepi sa iei masuri si incepi sa faci primele greseli, apeland la tot felul de pastile, siropuri si suplimente minune care te vor ajuta sa ajungi sa arati ca la 20 ani, pe care le-au luat vecini, cunostinte sau rude din jurul tau. Vezi rezultatele lor, dar nu elimini cauzele care te-au adus in aceasta situatie. Principalul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti schimbi stilul de viata si sa intelegi de ce !
Fiecare etapa a vietii a adus o schimbare a stilui tau de viata, dar acum inseamna cu totul altceva. O alimentatie naturala, bazata pe legume si fructe crude sau fierte, sucuri facute din legume si fructe crude, cereale, peste, fara produse fast-food, fara dulciuri indiferent ca le zice prajituri, torturi, bomboane, compot, fara bauturi carbogazoase, grasimi saturate.
Toate astea la un loc, multa miscare, exercitii fizice zilnice, un consum de lichide vor reduce din kilogramele tale, dar nu peste noapte, iti vei insanatosi sistemul imunitar, glandele si organele care-ti dau semne de boala. Modul in care gandesti, pesimismul, gandurile negative in primul rand fata de tine- “eu nu pot, eu nu stiu, pentru mine e prea greu, asta nu se poate, nu se aplica la mine, problemele mele sunt mai complicate, tu ai avantaje fata de mine” etc. sunt ganduri la care trebuie sa renunti si sa le inlocuiesti cu “eu pot, eu vreau, eu invat, eu actionez”! Odihna si cele 8 ore de somn isi au rolul lor bine definit. Elimina excesele… de orice natura!
Obezitatea este principala cauza care sta la baza a peste 80% din bolile actuale. Acest stil de viata ar fi indicat sa-l ai in permanenta. Bun, vei intreba tu acum: “nu-i mai simplu sa iau doua-noua pastile si sa maninc ce vreau?” Ba da! Fa asa, este mult mai simplu, dar efectele te vor trimite intr-o cutie de scanduri mai repede decat vrei. Nu tot ceea ce este simplu, este sanatos si nu tot ceea ce e complicat, e greu. De aici alegerea iti apartine.

Nu sunt medic, nu pot da retete  specializate, aceasta este datoria medicului tau, dar am invatat in ultimii ani, traind acest stil de viata, ca alimentatia si miscarea se afla la baza unei vieti sanatoase. Toate articolele din acest blog, sunt intr-un fel sau altul “retete specializate” spre o viata si o alimentatie sanatoasa! Online-ul romanesc este plin de retete, tratamente care circula de pe un site pe altul si-ti arata ce sa faci ca sa te vindeci de o boala sau alta, dar ceea ce lipseste sa nu ai nevoie de acestea este- EDUCATIA.
“Sanatatea este o comoara, pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea”-–Hipocrate
“Daca va fi sa-ti doresti sa fi fericit doreste-ti in fiecare zi
Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta.
Bucura-te de viata ta! si nu uita:
Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca”-–Sf. Grigorie Teologul
Sursa: remediesnaturist.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu