miercuri, 19 decembrie 2012

Remedii naturale


Alimentatie “sanatoasa”

 Consumul de alimente sanatoase

Internetul, pe langa alimentatie devine, pe zi ce trece, o parte din viata noastra. Aproape toata lumea foloseste internetul acum. Orice vrei sa stii, cauti pe internet. O reteta de prajitura, o carte, cum va fi vremea, un film sau ce contin diverse alimente. Deci, poti folosi internetul pentru a te educa in orice domeniu al vietii in care esti interesat. Oare de ce, tot ce avem noi, ca oameni, mai scump si mai curat- copiii, consuma foarte putine produse lactate, legume, fructe?! Copii invata prin imitatie. Pentru ca noi, ca adulti, ocolim aceste alimente sanatoase. Exista “n” motive pentru ca le ocolim:
  • sunt relativ “scumpe”
  • suntem ignoranti, incat credem ca stim ce ne trebuie si ce n
  • lipsa unei educatii in acest domeniu
  • prejudecata “nici o masa fara carne”
Copii. “Hai sa-i iau ceva dulce aluia mic.” “Nu ai pus nimic dulce in cos?” Sunt intrebari puse si repuse in supermarket, dar….

Aditivii alimentari.


Aditivii din dulciuri produc depresie, accese de furie si creeaza dependenta. Cine mananca dulciurile? Numai spun, de scaderea capacitatii de memorare si aici poate gasim si raspunsul la intrebarea “cum de sunt rezultate asa slabe la bacalaureat in ultimii ani” si de ce ne plac dulciurile? Tartrazina pe care o gasim in sucuri, E102,provoaca in timp accese de furie si stari de nervozitate. Stiti ce e trist? O mai gasim si-n inghetata,in mezeluri,mustar fiind un colorant galben.
Foarte periculos este si acel E128, rosu carmin, pe care-l gasim in carne- este raspunzator de culoarea “proaspata” a carnii. Provoaca mutatii genetice.
Am vazut in magazin mame, care din lipsa de timp, cumparau supe concentrate la plic, creme de prajituri preparate la rece, budinci si prajituri semipreparate la cutie- la care adaugi lapte si oua ca sa lege prafurile- “si vai ce prajituri bune am facut”. Am intrebat din curiozitate “aveti o crescatorie de cobai acasa?”, m-au privit ciudat si mi-au raspuns foarte intrigate : “pentru copii”. E strigator la cer. Toate acestea au cancerigenul glutamat de sodiu sau E 621. Cancerul este boala care provoaca cele mai multe decese in Romania din punct de vedere medical. Du-te si cauta sa vezi care este raportul la nivel global al deceselor din cauza acestei boli privind Romania.
Guma de mestecat pe care o gasim cu tonele la toate casele de marcat si o luam, atunci in ultimul moment inainte de a plati, contine aspartam - E951 si zaharina- E954 care au efecte distrugatoare asupra organismului. O parte din efectele aspartamului: palpitatii, pierderea memoriei, probleme de auz, vedere, insomnie, dureri de cap etc. etc. Stii ce reactie are banalul praf de copt in cativa mililitrii de otet? Se umfla. Cam la fel se intampla si cu aceste “benefice E-uri” sau aditivi alimentari care imbunatatesc atat aspectul cat si gustul produselor si duc la “no limit” termenul de garantie. Grija mare la ceea ce cumperi.
Sunt citricele acelea care plesnesc de sanatate venite din diverse tari, mai ales dinafara U.E., si se coc in depozitele de la Constanta. Au in ele acei conservanti E230, E231, E233 care mentin fructul proaspat si frumos. Acesti conservanti sunt toxici, sunt interzisi in U.S.A., in Australia, dar in Romania conteaza in ce buzunare intra banii si nu sanatatea oamenilor. Cititi etichetele produselor atunci cand cumparati. Efectul de bumerang ii va afecta pe toti cei care consuma constant.
Chipsurile, acesti cartofi deshidratati, care sunt atit de placuti papilelor gustative si de care  nu ne putem satura pina nu terminam intreaga punga contine acel E320, care nu face alceva decit sa puna bazele celulelor cancerigene. In timp, existind o baza, prin alimentatia defectuoasa pe care o avem, hranim aceste celule cu tot felul de substante “folositoare” pentru ele, sa poata creste, iar noi ne vom indrepta cu pasi repezi spre stadiul “bolnavul disperat”.
E adevarat, viata de zi cu zi, graba aceasta nefireasca, dintre casa si servici, ne fac sa nu mai sesizam “toxicitatea” aproape fireasca, cu care ne hranim. Acesti aditivi alimentari, nu sunt asimilati de catre organism, iar pe termen lung, produc toate efectele secundare de care stii si de care, mai ales, nu stii. Devenim adevarate bombe chimice avand compromis sistemul imunitar si o simpla raceala ne da gata.
Este mult mai bine sa mananci intre mese un mar, o banana, sa rontai un morcov decat sa mananci chipsuri, seminte sau ceva dulce. Fructele si legumele sunt sanatoase in stare cruda, nu sub forma de compoturi si conserve cu tot felul de aditivi. Aproape toate alimentele din rafturi contin E-uri mai mult sau mai putin periculoase. De exemplu unele tipuri de paine, paste fainoase sunt inegrite cu E102, un consum prelungit, zilnic afecteaza ficatul, stomacul si poate provoca in tot felul de locuri tumori.
De ce atunci cand vedem pe un produs alimentar scris un termen de garantie mare, in loc sa ne bucuram, nu ne gandim la modul in care a fost conservat pentru a tine atat de mult? O maioneza, stie orice gospodina, se altereaza si face coaja dupa 36-48 de ore, dar in magazin se poate cumpara la borcan cu un termen de garantie de peste 60 de zile. La fel carnea, prajiturile, compoturile, tot ce inseamna conserva. Bunica punea castravetii din gradina la borcan cu hrean, cimbru si sare mare si pocneau intre dinti dupa un an. De ce?
In toate listele de aditivi care circula in mass media acestia sunt pe categorii:
  • coloranti: E100- E182
  • conservanti: E200- E297
  • antioxidanti: E300- E390
  • emulgatori, afanatori, saruri de topire, stabilizatori E400- E496
  • aromatizanti E600- E640
Exista coloranti, antioxidanti, conservanti naturali care se gasesc in fructe si legume, dar despre acestia intr-un alt articol.

Ce inseamna viata sanatoasa pentru tine?

Alcool?! Aditivi alimentari?! Pesticide?! Nervi?! Stres?! Nesiguranta?! Lipsuri?!

Cum se reflecta ceea ce mananci in felul cum arati?


Te-ai gandit vreodata cata otrava pui in farfurie?


Mananci natural sau comercial?

“Orice calatorie de 1000 de mile incepe cu primul pas.” Cand il vei face?

Cu sanatate pentru tine
Sursa: remediesnaturist.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu