joi, 6 decembrie 2012

Deodorantul tau contine asa ceva? ARUNCA-L!!!


Deodorantul este absolut necesar, desi uneori ne intrebam daca toti oamenii au auzit de el. Ceea ce si mai putini stiu este ca unele deodorante si mai ales antiperspirante contin ingrediente nocive care in timp pot duce la cancer. Iata cele mai nocive ingrediente pe care le gasim in antiperspirante si deodorante...


ALUMINIU
. Unul din cele mai nocive ingrediente din antiperspirante este aluminiul. Acesta este un metal care  blocheaza pur si simplu transpiratia si nu o lasa sa iasa prin porii pielii. Aluminiul a fost deja legat de cancerul la san, dar si de riscul de a dezvolta boala Alzheimer. Mai multe studii au aratat deja ca exista o legatura intre folosirea indelungata a antiperspirantelor (toate contin aluminiu) si incidenta ridicata de cancer la san si cancer la prostata. Cu toate acestea, aluminiul nu este pe lista ingredientelor cancerigene deoarece institutiile abilitate sa faca asta asteapta si mai multe dovezi. Sfatul nostru e ca daca te mananca pielea de la subrat si cand te scarpini vezi ca ajunge sa iti sangereze, renunta la a mai folosi un antiperspirant si mergi la medic.

PARABENII. Alta categorie de ingrediente nocive din deodorante si antiperspirante sunt parabenii. Fiind o familie de conservanti sintetici, parabenii apar de fapt in mai multe produse de ingrijire corporala. Cea mai mare ingrijorare legata de parabeni este ca sunt foarte usor absorbiti in organism prin piele (la un test efectuat pe 100 de subiecti, s-a descoperit ca toti aveau urme de parabeni in urina), ceea ce poate duce la dereglari hormonale; cazurile de pubertate timpurie deja nu ne mai mira.

PROPYLENE GLYCOL. Acesta este alt ingredient nociv care se gaseste in deodorante si antiperspirante si de care este foarte greu sa scapam. Propylene glycol este un derivat din petrol, costa foarte putin si este folosit in produsele cosmetice pentru a le da consistenta. Ideea ca propylene glycol nu este enociv in cantitati mici, a inceput sa fie contestat tocmai din cauza ca se gaseste in atat de multe produse; in cantitati mari, studiile au aratat ca substanta poate dauna sistemului nervos central, ficatului si inimii. Mai mult, acest ingredient se gaseste si in alimentele procesate din magazine.

FTALATII (PHTHALATES). Acestia sunt alta categorie de ingrediente nocive folosite des in deodorante si antiperspirante, in produsele cosmetice, parfumuri, plastice si chiar medicamente si au proprietatea de a da o consistenta mai buna produselor. Problema cu ftalatii este ca pot cauza dezechilibre hormonale si sarcini cu probleme.

TRICLOSAN. Acesta este alt ingredient nociv care se gaseste in deodorante, sapunuri antibacteriene, sapun sub forma de gel sau servetele umede. Este folosit pentru ca anuleaza mirosul transpiratiei si pentru proprietatile sale antibacteriene. De fapt, triclosanul este catalogat drept pesticid de catre FDA (Food and Drug Administration) si de Agentia pentru Protectia Mediului din SUA, motiv pentru care unele companii producatoare de produse de igiena si cosmetice l-au scos de pe lista lor de ingrediente. Nu strica insa niciodata sa citesti eticheta, ca sa fii sigura.


Sursa: suntfericita.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu