joi, 6 decembrie 2012

Imaginea mentală care produce schimbări




 Tot ce te aștepți să obții este atras și determinat de gândurile pe care le alimentezi în mod repetat plus intensitatea emoțiilor care îmbracă aceste gânduri. Subconștientul nu pune niciodată la îndoială validitatea informațiilor pe care i le prezentăm. El doar procesează și atrage către noi ceea ce noi credem că e adevărat.

    Dacă folosești imagini mentale pentru a-ți schimba obiceiurile, trebuie să te vizualizezi acționând și reacționând așa cum îți dorești să se întâmple în viitor. Nu contează cum ai acționat astăzi sau ieri. Odată ce subconștientul își însușește noul gând, ansamblul creier-minte, funcționând prin intermediul sistemului nervos central, va prelua controlul și noi ne vom asuma în mod automat noile tipare de comportament. Cheia este să fii capabil să îți imaginezi rezultatul final atât de viu încât să pară real.

    Subconștientul funcționează pe bază de scopuri sau rezultate finale. Odată ce el a acceptat o idee, poți fi absolut sigur că o să te ghideze către respectivul scop. Dacă îi furnizezi rezultatul final, subconștientul îți va oferi manualul de instrucțiuni. El îți va arăta cum să ajungi la acel rezultat dorit.


    Trebuie ca tu să vizualizezi atât de clar scopul final încât să pară real pentru creierul și sistemul tău nervos. Principala menire a afirmației și vizualizării este să evoce sentimentul că scopul a fost deja îndeplinit.

    Simte că el a fost deja împlinit și imaginile tale mentale te vor conduce către rezultatul final pe care îl dorești. Imaginează-ți scopul până în cele mai mici detalii. Continuă să folosești procesul imaginativ în mod repetat pentru același scop. La început, nu te preocupa de detalii. De fiecare dată când îl vizualizezi, vei încopora automat din ce în ce mai multe detalii. Toți oamenii de succes au început prin a avea în minte o imagine. Ei au vizualizat și au afirmat ceea ce doreau să fie, să facă și să aibă. Apoi și-au instruit subconștientul cu claritate și în mod repetat.


    Odată ce ai creat imaginea, este treaba subconștientului creator să facă în așa fel încât noua imagine să se potrivească realității. Rolul subconștientului, pentru a-mi păstra sănătatea psihică, este să mă determine să acționez ca persoana care mă văd că sunt. Eu nu pot să acționez consecvent  într-un alt mod. Este necesar să schimb maniera în care mă văd eu că sunt.

    Greșeala noastră este că încercăm să fim altfel decât imaginea noastră despre noi înșine. Tocmai această strădanie este cea care ne provoacă anxietate și ne face să evităm schimbarea. Imaginea noastră despre sine ne controlează performanțele, iar noi acționăm în mod automat și fără efort în conformitate cu modul în care vedem că suntem. Dacă te forțezi să nu mai fumezi sau să dai câteva kilograme jos fără ca mai întâi să schimbi imaginea ta despre tine, va trebui să faci eforturi uriașe ca să realizezi acea schimbare, iar succesul întârzie de cele mai multe ori în aceste cazuri sau este doar temporar. Atât timp cât te concentrezi în mod conștient asupra schimbării dorite, vei înregistra progrese uimitoare!

    Când ne forțăm pentru a ne schimba, ne împovărăm sistemul nervos cu un volum uriaș de stres și tensiune, pentru că ne străduim să fim altfel decât imaginea noastră despre noi (conștientă sau inconștientă). Când punem capăt acestei presiuni, ne reîntoarcem la imaginea noastră dominantă sau la mecanismul de control. Folosind afirmațiile și vizualizările, ne reprogramăm imaginea.Procedând astfel, nu vom mai avea nevoie să forțăm schimbarea.


    La fel de important este ca, în timp ce te vizualizezi ca noua persoană, să continui să te comporți așa cum te-ai comportat dintotdeauna. Nu te forța să fii noua persoană. Nu încerca din răsputeri să fii așa cum afirmi sau îți imaginezi. Destinde-te și fii tu însuți. Reamintește-ți că noi schimbăm sistemul de ghidare automat din subconștient. Nu trebuie să ne preocupe performanțele sau rezultatele noastre prezente. Dacă schimbăm imaginea, comportamentul și performanțele noastre se vor schimba și ele în mod automat. Acționează zilnic în conformitate cu vechiul eu. Dacă folosești afirmații și vizualizări, noul tău eu se va schimba, încetul cu încetul. Vei fi curând persoana care îți dorești să fii. 



This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 
3.0 Unported License.
Publicat de Anca Ciobotaru 

Sursa: http://atractiasuccesului.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu