miercuri, 5 decembrie 2012

Masti cu miere pentru ingrijirea tenului


Masti cu miere pentru ingrijirea tenului imagesSe spune ca “mierea este prietena cea mai buna a tenului unei femei”.  Avantajele mastilor cu miere este ca folosesc doar ingrediente naturale si  fac adevarate minuni pe tenul femeilor.
Am selectionat si noi cateva retete propuse de mai multe persoane, pe unele dintre ele le-am testat si noi, altele urmeaza sa fie testate. 
 

Masti pentru ten normal

 
Masca cu Miere si Ovaz
Se amesteca o lingura de fulgi de ovaz (macinat intr-un blender) cu 2 linguri de miere intr-un castron pana devin o crema si se aplica masca pe fata pentru 20 de minute. Masca poate fi folosita si ca scrub
Apoi se curata fata temeinic cu apa calduta.
 
Masca cu Argila
2,3 linguri de pulbere de argila , o lingura mare de miere de albine naturala, 1 castravete proaspat (se poate si fara castravete) se amesteca si se face un aluat moale .
Se aplica pe fata si gat si se lasa pana se usuca. Se spala fata cu apa calduta apoi cu ceai de musetel.
Masca se aplica o data pe saptamana sau in fiecare zi, daca aveti timp. Efectele se vad inca de la prima utilizare.
 
Masca intens hidratanta
Este recomandata o masca preparata cu miere si lapte. Se amesteca doua linguri de miere cu doua linguri de lapte. Se aplica pe fata si pe gat , se lasa sa actioneze timp de 10 minute si se indeparteaza apoi cu apa calduta.
Mastile cu miere sunt ideal de aplicat la schimbarile de sezon si de temperatura. 
 
Masca pentru atenuarea ridurilor de la ochi
Aceasta masca ajuta la prevenirea formarii ridurilor din jurul ochilor si la atenuarea celor existente. 
Se amesteca o jumatate de piersica zdrobita cu furculita cu 2 lingurite de miere. Se lasa 10 minute, apoi se clateste cu apa calduta
 
Masca pentru hidratare 
Cand faceti un tratament de curatare a tenului, aplicati si o masca pe baza de miere.  Se amesteca 1 lingura demiere cu 100 g smantana si se adauga cateva picaturi de suc de lamaie.
Aceasta masca curata porii in profunzime si  hidrateaza.
 
Masca pentru  tenul uscat
Se prepara o masca speciala, obtinuta dintr-un galbenus de ou crud, o lingurita de miere de albine si o lingurita de ulei de masline. Pasta obtinuta se lasa 10 minute pe fata apoi se indeparteaza cu apa la temperatura camerei
 

Masca cu miere si morcov pentru tenul gras

Aveti nevoie de: doi-trei morcovi si patru linguri de miere. Fierbeti morcovii, apoi pasati-i bine de tot. Amestecati morcovii cu mierea apoi puneti amestecul in frigider, timp de 10 minute.
Se aplica usor pe fata si se mentine timp de 10 minute apoi o indepartati cu apa rece.
Se stie ca morcovii sunt bogati in potasiu, precum si in vitamina A si C. Aceste vitamine au proprietati antioxidante iar mierea contine nenumarate minerale, vitamine si aminoacizi

Sursa: stupulvesel.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu