marți, 19 februarie 2013

Ceaiuri si medicamente - cele mai periculoase combinatii


Unele ceaiuri pot interfera cu medicamente si pot duce la aparitia unor complicatii grave. Ceaiurile de plante, in combinatie cu medicamente clasice, devin periculoase, putand chiar sa anuleze efectele acestora. De asemenea, daca sunteti alergic la o anumita substanta continuta intr-o planta medicinala puteti risca sa va agravati starea de sanatate.

Iata cateva ceaiuri care pot interactiona cu medicamentele, avand efecte negative asupra organismului:

Ceaiul verde interfereaza cu medicamentele pentru insuficienta cardiaca

Ceaiul verde are proprietati antioxidante, detoxifica organismul, are efect tonic si te ajuta sa slabesti. Dar ceaiul verde nu este indicat tot timpul. Ceaiul verde contine cofeina si din acest motiv nu este recomandat persoanelor hipertensive sau cu probleme cardiace.

Ceaiul negru interfereaza cu medicamentele contra anemiei

La fel ca ceaiul verde, si ceaiul negru are numeroase beneficii pentru organism. Ceaiul negru este deosebit de util in curele de slabire pentru ca stimuleaza digestia si arde grasimile. Infuzia de ceai negru ajuta la reglarea greutatii corporale, echilibreaza tranzitul intestinal si faciliteaza digestia.

Insa, daca suferi de anemie si urmezi un tratament medicamentos, ceaiul negru nu este cea mai buna alegere; substantele din ceaiul negru pot diminua absorbtia fierului la nivelul intestinelor.

Ceaiul de sunatoare interfereaza cu medicamentele pentru hipertensiune arteriala 

Sunatoarea provoaca ingustarea vaselor sanguine, fiind contraindicata hipertensivilor si celor cu probleme circulatorii; substantele din planta provoaca ingustarea vaselor de sange.

Ceaiul de paducel interactioneaza cu medicamentele anticoagulante

Ceaiul de paducel este folosit în mod uzual pentru a trata afectiunile cardiovasculare. Fructele de paducel ajuta la imbunatatirea functiei cardiace, diminuarea palpitatiilor, a oboselii si a altor simptome legate de insuficienta cardiaca.

Paducelul are proprietatea de a subtia sangele, asa ca daca luati medicamente anticoagulante adresati-va medicului inainte de a incepe sa beti ceai de paducel.

Anasonul interfereaza cu medicamentele pentru gastrita

Anasonul nu este indicat in cazul gastritelor hiperacide, a ulcerului si a enterocolitei. Supradozajul duce la tulburari de vorbire si de somn, depresie si iritarea mucoaselor digestive.

Echinaceea interfereaza cu tratamentele anticanceroase

Echinaceea nu se administreaza concomitent cu tratamentele anticanceroase pentru ca pot aparea probleme grave de sanatate.


Sursa: http://suntfericita.manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu