miercuri, 20 februarie 2013

Trucuri de automotivare


“Nu-mi spune cât de greu munceşti, spune-mi ceea ce ai realizat.”
- James Ling
Pregateste-te sa parasesti zona de confort si sa intri in zona de risc, in felul asta vei depasi bariera ce te impiedica sa iti descoperi adevaratul potential. Tine minte “dupa fapta si rasplata” asa ca daca vrei sa beneficiezi de avantajul rasplatii atunci trebuie sa meriti asta, munceste pentru tine, daca altii pot atunci si tu poti. NU exista nu pot exista nu vreau.atlas
Fii entuziasmat de fiecare clipa pe care o traiesti pentru ca vei atrage lucruri bune. Viata e prea scurta ca sa fii suparat asa ca ai dreptul sa te simti bine, pentru ca in felul asta te vei motiva mai usor. Aceasta este calea catre succes, motivatia vine din interior.
Think outside the box, fii open mind, in romana ar fi “da-ti jos ochelarii de cal”. Cu cat esti mai liber in gandire cu atat ai o arie mai mare pe care poti sa te extinzi. In felul asta nu te vei plictisi de rutina banala.
Aloca-ti un timp in fiecare zi de cel putin 20 de minute-1 ora, daca nu ai mai mult, si citeste macar cateva texte motivationale, citeste cateva pagini dintr-o carte de dezvoltare personala, asculta o carte audio de dezvoltare personala, eventual urmareste un video. Daca esti in metrou sau in autobuz poti sa asculti la casti mesajele de dezvoltare personala pe care le-ai incarcat in gadgetul tau fie el telefon sau tableta.
Propune-ti sa termini tot ceea ce ai inceput. Nu lasa pe maine ceea ce poti face azi. Este important ca tu sa termini ceea ce ai inceput pentru ca iti va da un motiv in plus ca tu poti reusi. Detaliile sunt uneori mai putin importante asa ca e bine sa realizezi treaba pana la cap si sa nu te incurci in asta. Dupa ce ai terminat te poti ocupa si de detaliile respective sau poti incepe altceva.
Evita sa incepi de mai multe ori acelasi lucru, daca ai facut deja asta continua fara intrerupere, pentru ca in felul asta vei lasa ceva in urma care te va impulsiona mai tare, vei stii ca ai reusit. Iar daca ai inceput lucrul in alta varianta nu renunta la ceea ce ai facut deja, daca tu pui pret pe munca ta atunci o vor aprecia si altii.
Traieste clipa, simte senzatia si placerea vietii in tot ceea ce faci. Tine minte ca daca te proiectezi in alt timp fie el trecut sau viitor vei pierde bucuria prezentului, asa ca timpul pentru meditatie e pentru meditatie, iar cel de lucru pentru lucru.
Noteaza-ti ideile importante indiferent cand ti-au venit, e bine sa ai o agenda in care sa notezi pentru ca niciodata nu poti sa stii cum va prinde viata ideea respectiva.Niciodata nu stii de unde sare iepurele
Nu renunta atunci cand simti ca starea de stres te apasa si ai o tensiune mare care nu te mai lasa sa duci lucrul respectiv la capat.relaxeaza-te si scapa de stres, dar mergi in continuare. Aminteste-ti ca esti intr-o lupta continua cu viata, iar daca vei ceda, vei pierde. Tine minte ca marile succese au fost rasplata marilor eforturi. Stii ca ceea ce nu te omoara te face mai tare, asa ca atunci cand simti ca nu mai poti exact atunci trebuie sa te motivezi sa poti mai mult.
Indrazneste sa crezi in tine si sa visezi. Poetul Radu Gyr spunea:
“Infrant nu esti atunci când sangeri,
nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.”
Oamenii in general isi axeaza scopurile pe marimea viselor si asteptarile lor sunt in functie de ele. Crede in tine si spune-ti ca forta ta din interior e si mai mare atunci cand te pregatesti sa renunti. Impulsioneaza-te in felul asta.
Stai langa oameni de succes si invata de la ei, stii ce spune proverbul :”spune-mi cu cine stai ca sa-ti spun cine esti”
Atunci cand pierzi, ia-o ca pe o lectie pe care tre’ sa o inveti, tine minte ca tragedia vietii nu sta neaparat in suferinta, ci in cat de mult pierzi, deci in felul asta incearca sa eviti infrangerea.
Oamenii care vor sa faca ceva gasesc solutii, iar cei ce nu vor sa faca nimic gasesc doar motive. Tu din care faci parte?

Sursa: http://atragesuccesul.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu