sâmbătă, 23 februarie 2013

De unde vin frustrarile ?


Frustrarile

De unde vin frustrarile ?  Ce sunt ele  ? Si de ce continuam sa acumulam cat mai multe?

Frustrarile reprezinta un rezultat al nemultumitor, a neimplinirilor multora dintre dorintele noastre pe care le avem in fiecare zi.
Fiecare om doreste sa devina cineva, altcineva decat este acum, sa aiba altceva decat are acum, sa fie mai frumos, mai destept, mai sexi, sa dobandeasca libertate financiara, un statut social mai mare sau mai stiu eu ce asteptari viitoare are pentru el.

Frustrarile se nasc din dorinte. Faptul ca tu ai dorinte inseamna ca nu esti multumit acum de ceea ce esti si vrei sa beneficiezi de lucruri viitoare mai bune fata de cele actuale.

Dorinta in sine reprezinta neacceptarea momentului prezent, pentru ca in momentul in care te-ai accepta nu ai mai avea dorinte din simplu fapt ca ai fi multumit de tine insuti, te-ai bucura de tot ce reprezinti tu acum si nu ai mai vizualiza schimbari la care esti angrenat mereu.
Ego-ul joaca un rol foarte important si in aceasta problema, pentru ca ego-ul cum am mai zis-o nu cunoaste multumirea, el mereu vrea sa fie cat mai bun, sa fie numarul unu, nu accepta sa cada pe un loc secund, sa fie cuiva inferior, mereu se va lua la tranta cu oricine il provoaca si mereu va fi intr-o cursa continua spre varful oricarei ierarhii.

Cu cat dorintele sunt mai multe si mai grandioase cu atat ego-ul fiecaruia dintre noi este mai puternic,mai mare, mai mandru, pentru ca el doreste perfectiunea intruchipata in toate domeniile vietii si nu accepta sa faca nici un pas inapoi sau sa-si recunoasca limitele.
El mereu ne va face sa credem ca suntem indistructibili, invicibili, inegalabili, cand de fapt noi suntem oameni toti si nu zei sau nemuritori. Fiecare dintre noi are o anumita perioada de timp de care trebuie sa se bucure si sa o traiasca. Aceasta perioada de timp se numeste viata noastra. Nu traim vesnic si nici nu ne bucuram de puteri supranaturale.
Sa zicem ca ai acum niste dorinte , ca visezi la ele continuu si ca astepti sa se materializeze in fiecare moment din viata ta, te incarci cu sperante ca se va materializa in cel mai scurt timp, dar asta nu se intampla pentru ca nu ai de unde sa stii ce iti va oferi viitorul. Nu esti magician, nu esti clarvazator. Nu esti decat un om care respira si traieste , iar viitorul este ceva ireal care nu poti sti daca va veni.
Daca am sti inainte ce se va intampla in viata noastra unde ar mai fi noul?  Unde ar mai fi bucuria necunoscutului ? Nu ar mai exista nici un mister al vieti, iar toti am stii cand vom muri , cate bunuri avem de acumulat si cate tristeti ne vor strabate. Viata ar deveni o linie dreapta robotizata si plictistitoare, nu un ciclu viu plin de trairi neprevazute si bucurii neasteptate.
De ce sa fim in favoarea nerealului " viitorul " si sa il dorim atat de tare cand  putem pur si simplu sa ne bucuram de real  "prezentul " pentru ca il avem deja? Asteptam sa ne bucuram pentru ceva viitor care nu stim daca va fi si nu putem sa ne bucuram de prezentul care este acum aici langa noi. Ce nonsens, sa te bucuri pentru ceva nereal in schimbul realului!
Existenta o reprezinti prin faptul ca traiesti acum nu in viitor, de  asta se numeste si existenta, pentru ca tu existi acum. Daca si existenta insasi ar spera si ar trai tot pentru un anumit viitor, foarte probabil multi dintre noi nu ar mai fi trebuit sa existe in acest moment, pentru ca nu toti am fi pe placul existentei, iar ea ar accepta doar oameni perfecti.
Dar iata ca multi dintre noi existam , respiram ,ne bucuram , asa cum suntem… neperfecti , dar prezenti , neavuti in avutii dar avuti in bucurii si atunci te intreb pe tine cel care esti plin de dorinte, oare crezi ca dorind ceva mai bun din viitor, acum, in momentul acesta esti defect ? Sau dorind o viata mai buna inseamna ca cea de acum este defecta ? Daca viata ne-ar considera la randul ei si pe noi defecti , probabil ne-ar exclude pe foarte multi din ea, cum si noi dorim sa ne excludem si sa ne imaginam intr-o alta viata mai buna si nu in cea din acest moment .
Deci iata ca frustrarile vin din multimea dorintelor nerealizate  pe care le avem , dorintele la randul lor vin din validarea ego-ului care ne conduce intr-un mod autoritar in ce directie doreste el , nicidecum in libertatea de care ar trebui sa ne bucuram fiecare.
Frustrarile au reprezentat , reprezinta si vor reprezenta, neacceptarea propriului sine si validarea permanenta a propriului ego.
Continua sa te eviti si sa nu te accepti acum in acest moment si te vei inconjura de frustrari tot mai mari. Accepta-ti sinele prezent si viata insasi si te vei bucura mereu de ea! Este ca si cum ai vrea sa schimbi inevitabilul (viata) : daca te vei pune in fata ei te va strivi , daca o vei accepta iti va oferi toate bucuriile din ea , iar fericirea ta va fi totala.
Alegerea apartine fiecaruia dintre noi: ori te bucuri de totalitatea vietii si de sinele prezent care te face sa simti lucrurile in realitatea lor pura , ori te angrenezi in a-ti petrece viata in ceva iluzoriu, asteptand clipe speciale care nu vei sti niciodata daca vor deveni realitate.

Nu îţi cere sã fii perfect. Aceasta înseamnã sã ceri ceva ce nu este cu putinţã, iar frustrarile te vor incojura mereu . La urma urmei, eşti o fiinţã omeneascã.

By Osiris Cristian

Sursa:http://atingemaretia.com/de-unde-vin-frustrarile/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu